yine mi hamileyim :(

zeynepelam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
75
51
Hanımlar

Dogum yapalı 5 ay oldu ve regli dönemim 16 gün gecikti ilk hafta geciktiginde test uyguladım negatifti bir daha alıp uygulamadan önce iki bebek arasındaki bu kadar kısa dönemi olan kişilerden yardım istiyorum kızıma hamilelik dönemimde hem bedenen hem ruhen çok aşırı yoruldum çok sıkıntılı dönemler gecti ikinci bir hamileliği de suan kaldiramam ve kizimlada o 4 5 yaşına kadar kaliteli zaman geçirmek istiyorum şimdi niye korunmadigimida söyleceksiniz bir düşüncesiz lik yapmis bulundum dilerim hamile degilimdir ama cok duzenli giden regli donemimde ilk defa gecikme oldu ve aldırmayi asla düşünmüyorum... aynı durumda olan anneler veya iki cocuk arasında bu kadar kısa dönem olan annelerden yardım :KK43: çok stresliyim

Yani tek tavsiyem doktora gitmen. Eğer tekrar hamileysen eşinle beraber durum değerlendirmesi yaparsınız. Yok değilsen emzirme dönemindeki korunma yöntemlerinden uygularsınız. Doktorunuz size bu konularda yardımcı olur.

Avantajlarını düşün birde.ablam ilk kızı 5 aylık iken 2. ye hamile kaldı .2.bebeğimiz 7 aylık doğduğu için aralarında tam 12 ay yani 1 yaş var.arkadaş gibi büyüdüler.birbirleri ile oynadılar.ablam çok rahat etti.şimdi 9 ve 10 yaşındalar 2 kız ve herşeyi birlikte yapıyorlar .bence çok güzel bişey .o bahsettiğin kaliteli zamanı 2 çocuğunada verebilirsin bence..

Biryandan düşününce evet ikiside aynı anda buyucek ama en büyük problem sadeve anne sütü eemiyoruz şuan ve ben 2 yasina kadar vermeyi istiyordum

Benim kardeşleriminde arasında 1 yıl 4 gün var..diğer katdeşim büyük olan 5 ay emebilmiş annemi...bildiğim bu...ama çok hassastır hemen hastalanır mesela..

Hanımlar

Dogum yapalı 5 ay oldu ve regli dönemim 16 gün gecikti ilk hafta geciktiginde test uyguladım negatifti bir daha alıp uygulamadan önce iki bebek arasındaki bu kadar kısa dönemi olan kişilerden yardım istiyorum kızıma hamilelik dönemimde hem bedenen hem ruhen çok aşırı yoruldum çok sıkıntılı dönemler gecti ikinci bir hamileliği de suan kaldiramam ve kizimlada o 4 5 yaşına kadar kaliteli zaman geçirmek istiyorum şimdi niye korunmadigimida söyleceksiniz bir düşüncesiz lik yapmis bulundum dilerim hamile degilimdir ama cok duzenli giden regli donemimde ilk defa gecikme oldu ve aldırmayi asla düşünmüyorum... aynı durumda olan anneler veya iki cocuk arasında bu kadar kısa dönem olan annelerden yardım :KK43: çok stresliyim
Eğer hamileysen Allah yardımcın olsun. Hamilelik başlı başına zor birşeyken bir de sana muhtac bir bebek var hayatında.

Ne demişler akılsın basın cezası

Bence korkma kendini hazırlamaya bak, sonuçta aldırmayı düşünmüyorsun ki bencede doğru yapıyorsun o yüznden kendini sıkmadan bu güzel fikre alıştır.. Onlarla geçireceğin her an kaliteli an diye düşünüyorum 1 olsun 5 olsun, aynı anda olsun..

Benim 2 kızımın arasında 11 ay var canım ilk kızıma çok zor hamile kaldım 3 yıl sonra geldi küçük hanım Mayıs ta doğum yaptım Ağustos'ta tekrar hamile kaldığımı öğrendim nasıl olsa tedaviyle oldu hemen hamile kalmam diye korunmadım zaten doğumdan sonraki ilk ilişkimizde hamile kalmışım doktor hesabına göre o tarihti başta çok ağladım üzüldüm ama aldırmayı hiç düşünmedim zor bi hamilelik geçirmedim ne birinci hamileliğim nede ikinci hamileliğim zor geçti ama büyük kızım çok zor bi bebekti 4 ay emzirdim ikinciyi hiç emziremedim sadece 2 hafta büyük kızımdan fırsat bulamadım biberonunu bile kendi içti yavrum ilk iki ay çok bocaladım küçüğümün gazı vardı büyük gece en az 5 kere uyanıyordu kendi kendine uyuyamıyordu sonra düzene girdiler bende biraz rahatladım şimdi büyük kuzum 20 küçüğüm 9 aylık hiç bi sorunum yok Allah'a şükürikiside sağlıklı emziremiycem falan diyede üzülme maşallah benim kızlarım daha hiç hastalanmadı lar hiç kimseden de en ufak bi yardım görmedim eşimde dahil ben doğum sancısı çekerken gece saat 2.45 te büyük kızımın altını değiştirdim eşim onu bile yapmadı bir saat sonrada doğurdum Allah dağına göre kar verirmiş umarım hakkında hayırlısı olur

Eğer hamile isen en büyük sorun bebeğini emzirememen olur. Birde doğumdan neladar süre sonra regl oldunuz. Yani ben 4 ay sonra falan oldum ilk olduğum aylar hep günleri oynadı ek öğüne geçiş le biraz düzeldi sonra memeden ayrılınca tam düzene girmişti

hele ki doğum yapmışsınız hap kullanmak zor geliyorsa eşinizde korunmuyorsa en kolayı var spiral taktırın rahat edin.

Ben hamileysem hesaplarıma göre 1 yaşına kadar emzirebilirm dogumda ilk bebegimle ayni donemve denk gelicek zaten
1- madem hamilelik düşünmüyorsun bu iicin şakası olmaz korunmayı düzgün yapmalısınız
2-hamileyken bebek emzirilmez tıbbı Açıdan da doğru değildir sütünüz normal salgılanmaz
3-yeni doğum yapmışsınız 5 ay olmus adet düzensizliği olmuş olabilir çinkü hem yeni doğum hem emzirme regl de düzensizlik yapar kendimden biliyorum
4- mutlaka doktora gidin eğer hamilryseniz doktorun dediklerini dinleyin
5- insallah sezeryanlı değilsinizdir yoksa çok sıkıntı çünkü seseryanlıya 2 yıl izin vermiyor kolay kolay doktorlar

Bu arada önceki konunu gördüm yaş farkıyla ilgili olan
benim eski eşim de 20ye yakın büyüktü benden
yardımcı olmak isterim diyeceğim de çok parlak bir örnek değilim, benimki boşanmayla bitti :KK43:

1- madem hamilelik düşünmüyorsun bu iicin şakası olmaz korunmayı düzgün yapmalısınız
2-hamileyken bebek emzirilmez tıbbı Açıdan da doğru değildir sütünüz normal salgılanmaz
3-yeni doğum yapmışsınız 5 ay olmus adet düzensizliği olmuş olabilir çinkü hem yeni doğum hem emzirme regl de düzensizlik yapar kendimden biliyorum
4- mutlaka doktora gidin eğer hamilryseniz doktorun dediklerini dinleyin
5- insallah sezeryanlı değilsinizdir yoksa çok sıkıntı çünkü seseryanlıya 2 yıl izin vermiyor kolay kolay doktorlar
Doktorum sezeryan yanlısı idi ve beni allem etti kallem etti 16 saat sancı dan ve 8 cm aciklikla sezaryene aldı :KK43:

Bu arada önceki konunu gördüm yaş farkıyla ilgili olan
benim eski eşim de 20ye yakın büyüktü benden
yardımcı olmak isterim diyeceğim de çok parlak bir örnek değilim, benimki boşanmayla bitti :KK43:
Aslına bakarsan esimin bu konuda yanımda olup olmaması pekde umrumda değil tamam bir çocuğu babasız büyütmek zor ama doldurulabilir dede ile dayı ile çünkü ilk cocuguma hamile iken istemiyordu ve yanımda olmadı ve ben kararımdan vazgecmedim e şimdi kizi icin ölüp bitiyor ve ikinci çocuğu da istiyor lakin ona güvenip te çocuk yapmiyorum çünkü ilkinde tek basinaydim

X