Siyah noktalarımla baş etmek için haftada bir mutlaka peeling yapma zorunda kalıyorum maalesef, kozmetik ürünler de tercih etmediğim için doğal maskelere sarmış durumdayım.
Cildim karma bir cilt, burnumda, burun kenarlarında, çenemde siyah noktalarım say say bitmez, sıkınca da ya iz kalıyor ya da minick sivilceler sarıyor suratımı. 30 yaşıma geldim nerdeyse de şu ergenlik problemlerimden kurtulamadım. Dertliyim saatlerce de yazarım da kafa şişirmeyeyim kızlar
Bu maske tarifi önceden verilmiş mi bilemiyorum, ben bulamadım ama yapıp memnun kaldığım için size de tavsiye ediyorum. Öncelikle linklerini vereyim:
Yüzdeki lekeler ve akneler için doğal maske ve tonik | Hafif Tarif
DIY Acne/Scar Reducing Mask & Toner - YouTube
Malzemeler:
*elma sirkesi
*toz şeker
*yeşil çay
*bal
Yapılışı:
* Bir kaseye bir çorba kaşığı elma sirkesi koyuyoruz.
* Üzerine 2 çorba kaşığı yeşil çay (cildiniz hassas ise 3 kaşık) ekliyoruz
* 5 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı balı da ilave edip malzemeleri karıştırıyoruz
* üstüne 2 çorba kaşığı toz şeker daha ekleyip maskenin kıvamını yoğunlaştırdıktan sonra temiz cilde pamuk yardımıyla uyguluyoruz
* Cildinizin hassasiyetine göre sürdüğünüz maskeyi parmak uçlarımızla dairesel hareketler yaparak 2-5 dakika masaj yapıyoruz
* Ve masajdan sonra 10 dakika bekleyip ılık suyla yıkıyoruz.
Maskeden sonra bir de tonik tarifi vermiş ama ben onu kullanmadım, nemlediriciler cildimi yağlandırıyor sanki, o yüzden doa kozmetik'in cilt serumunu kullanıyorum. Bu arada onu da tavsiye ederim kızlar, sivilcelerim büyük oranda azaldı. Önceden en ufak siyah noktam bana sivilce olarak dönerdi, bu cilt serumu siyah noktaların oluşumu bitirmese de sivilceye dönüşmelerini engelledi.
Peeling, isteğe göre tonik ve cildinize uygun bir nemlendiriciden sonra temiz, sağlıklı bir cilde kavuştuk işte
Herkese sorunsuz ciltler diliyorum.