Yine size ihtiyacım var! Yılbaşıı :(((

arkadaşlarr yanii kişisel tercihiminn arkasında durup eşimin yanında olmayıp daa yanlız mı kalsam yada ailemlee.....(.kiii bu beni çatlatacakk çünkü adım gibi eminimki gene kapıyı çarpıp gdip orda eglenecek dahasıda ailesi oglumuzz bizi tercih ediyor hep diye düşünecekk)YOKSA ; alttan alıpp eşimle birlikte ailesinin evine m i gitsemm (birdaha huzursuzluga sebebiyet vermemek için)

anlamıyorkiiiii biz im için dogru olan bunlar canım ama o anlamıyor işteeee yıllardır ailece geçirirlermiş sabaha kadar gene öyle olacakmışşş..onlarda gelenek halini almışşş falanda filannn...offfffff

:bbo: valla canım ne desem bilemiyorumki.. senin ne istediğinde önemli sonuçta.. keşke önceden konuşsaydın tavrını koysaydın canım ya şimdi bu saatten sonra kavgaya dönüşebilir.. canım en azından bundan sonrada özel günler vs olcak.. onlar için isteklerini söyle tavrını koy bi şekilde..

yada bak mesela diyebilirsinki.. bende annemlerle ve ya ark larımla dışarı çıkıp dışarıda eğlenicez.. kıskançlık krizine girip bence istediini yapar sositososito

:bbo: valla canım ne desem bilemiyorumki.. senin ne istediğinde önemli sonuçta.. keşke önceden konuşsaydın tavrını koysaydın canım ya şimdi bu saatten sonra kavgaya dönüşebilir.. canım en azından bundan sonrada özel günler vs olcak.. onlar için isteklerini söyle tavrını koy bi şekilde..

yada bak mesela diyebilirsinki.. bende annemlerle ve ya ark larımla dışarı çıkıp dışarıda eğlenicez.. kıskançlık krizine girip bence istediini yapar sositososito

tamam canım deniycem şansımıı :)))

valla bende ne desem bilemedim..acaba ailem bizi çağırdı bekliyor falan desen ne der merak ettim

bencede eşini al karşına sakince konuş.bir aile olduğunuzu ,onunla başbaşa bişiler yapmak istediğini ,evliliğin fedakarlık olduğunu ,zaten geçen yıl üzülmeyesin diye onun ailesinin yanına gittiğini ,sürekli özel zamanları ayrı geçiremeyeceğinizi,karı koca olduğunuzu arkadaş olmadığınızı ,kenetlenmezseniz hiç bir zaman tam olarak aile olamayacağınızı ,amacının kimseyi kırmak olmadığını ama davranışları karşısında üzüldüğünü ,hatta ona süpriz falan hazırladığını ,falan filan anlat işte ya:))

bencede eşini al karşına sakince konuş.bir aile olduğunuzu ,onunla başbaşa bişiler yapmak istediğini ,evliliğin fedakarlık olduğunu ,zaten geçen yıl üzülmeyesin diye onun ailesinin yanına gittiğini ,sürekli özel zamanları ayrı geçiremeyeceğinizi,karı koca olduğunuzu arkadaş olmadığınızı ,kenetlenmezseniz hiç bir zaman tam olarak aile olamayacağınızı ,amacının kimseyi kırmak olmadığını ama davranışları karşısında üzüldüğünü ,hatta ona süpriz falan hazırladığını ,falan filan anlat işte ya:))

saol nesrincimm görmedim seni ama çok tatlısınn yaaaaa alkisalkisalkis

bence yanlış yapıyorsunuz. yanlış olan yılbaşında beraber olmak istemeniz değil, onların yılbaşı kutlama şeklini eleştirmek. siz bu şekilde onun değerlerini eleştirmiş oluyorsunuz ve eşiniz bu yüzden inatla oraya gitmek istiyor, kendi doğrusunu savunmak için.

o sizin yaşam şeklinizi, inançlarınızı vs eleştirse siz ne hissedersiniz bir düşünün? o size gelip ailenizin yanında geçirdiği bayramda, seyranda, kutlamalarda çok sıkıldığını, ailenizin çok mutaassıp ve sıkıcı olduklarını, eğlenmeyi bile bilmediklerini söylese mesela? üzülürsünüz ve tepki verirsiniz değil mi? onun durumu da aynen bu işte.

canım herkesde biliyorkii aklın yolu birdirr dogru da birdirrr.herkesin yaşam biçimmi farklıdır ama bazı şeyler varrdır eleştirmemek mümkün deil..beni öyle yetiştirdiler kii ; yemeyi içmeyi gezmeyi eğlenmeyii tatillli kutlamayıı herşeyi yerinde ve kıvamında yapmasını bilirim..alkolude aynı şekildeeee..ama anlamadın sanırım aşırı derecede alkol alıyorlar DEDıMM.kendilerini kaybedip abuk subuk hareketler yapıyorrlarr bunlar benim karakterime çok zıt şeylerr. tahammül edemiyorum....benim rahatsız oldugum konu bu .yoksa beni ilgilendirmezz yaşam biçimlerii ancak ben onlarla aynı ortamda olmadıgım sürecee.................

benim demek istediğim sen eşinin ailesinin eğlenme biçimini eleştirdiğin için bu tepkiyi alıyorsun. itediğin sonucu sadece eşine farklı şekilde yaklaşarak alabilirsin. senin ailen sana ne kadar normal geliyorsa inan ona da kendi ailesi o kadar normal geliyor çünkü o ortamda büyümüş. onları sevip değer verdiği için sen ailesinin bir şeyini eleştirince de ters tepiyor.

bu sene iş işten geçmiş ama bundan sonrası için onun ailesini işin içine katmadan söylersen daha olumlu tepki alırsın. örneğin "canım, bu sene arkadaşlarımızı eve davet edelim mi? ailenizin ne güzel yılbaşı geleneği var, ben de bizim kendi geleneğimiz olsun istiyorum, bize özel olsun istiyorum" vs gibi. "ailene gitmek istemiyorum, ortamı sevmiyorum, çok alkol alıyorlar rahatsız oluyorum" dedikçe ters teper.

benim demek istediğim sen eşinin ailesinin eğlenme biçimini eleştirdiğin için bu tepkiyi alıyorsun. itediğin sonucu sadece eşine farklı şekilde yaklaşarak alabilirsin. senin ailen sana ne kadar normal geliyorsa inan ona da kendi ailesi o kadar normal geliyor çünkü o ortamda büyümüş. onları sevip değer verdiği için sen ailesinin bir şeyini eleştirince de ters tepiyor.

bu sene iş işten geçmiş ama bundan sonrası için onun ailesini işin içine katmadan söylersen daha olumlu tepki alırsın. örneğin "canım, bu sene arkadaşlarımızı eve davet edelim mi? ailenizin ne güzel yılbaşı geleneği var, ben de bizim kendi geleneğimiz olsun istiyorum, bize özel olsun istiyorum" vs gibi. "ailene gitmek istemiyorum, ortamı sevmiyorum, çok alkol alıyorlar rahatsız oluyorum" dedikçe ters teper.

canım ben o ortamdan rahatszı oldugumu ona söylemiyorum.... senin dedigin gibi yaklaşıyorum zaten ama anlayanaa işteee.....ah ahh bakalım sonuç ne olacakk

Ailesiyle birlikte olmak istemesen, bu seferde git, idare et derdim, ama icip icip kendilerinden gecen bir aile ortaminda acikcasi bende bulunmak istemezdim.
Esimede söylerdim bunu.
Önce esinle tekrar konus, evde kalmak icin ikna et,yine kapiyi carpip gidiyorsa, sende annenlere git canim.

canım ben o ortamdan rahatszı oldugumu ona söylemiyorum.... senin dedigin gibi yaklaşıyorum zaten ama anlayanaa işteee.....ah ahh bakalım sonuç ne olacakk

Canim bence bunu söylemelisin, aksi takdirde ailesini istemedigini zannedecek ki bence bu daha kötü.
Mecburmuyum canim ickili mekanda bulunmaya?

Babam gelse tanimam valla, zorla mi, sevmiyorum o ortamlari..

bence sen bu gece çok iç eşinle beraber, kendınden geç seneye senı o ortama sokmaya utanacaktır. böylelıkle bır daha gıtmezsınız. öyle içilmez böyle içilir de. dagıt gıtsın. hep aklı fıkrı yerınde sen mı olcan. makberi okuyarak kapat gecei görsun bakalım eşin guzel bır eglencemıymış sarhoş kahrı çekmek

bence sen bu gece çok iç eşinle beraber, kendınden geç seneye senı o ortama sokmaya utanacaktır. böylelıkle bır daha gıtmezsınız. öyle içilmez böyle içilir de. dagıt gıtsın. hep aklı fıkrı yerınde sen mı olcan. makberi okuyarak kapat gecei görsun bakalım eşin guzel bır eglencemıymış sarhoş kahrı çekmek

alemsiniz vallahi..okuyunca gulumsedim..guzel bir cozum yolu..

arkadaşlar günaydınn ...tatildi evimde internet yok şimdi iş başı yaptım hemen sonuçları söyleyimm ; eşim ailesiyle geçirme konusunda kararlıyıdı bende tamam sen git bende kendi ailemle geçiririm dedim o çıktı gitti bende hazırlanıyordumm ne olduysa elinde poşetlerle geldii evimde olmak istiyorum seninle geçirmek istiyorum dedi..bu işte bi bit yemigi var bencee amaa sonuç olarak evimizde oldukk çok mutlu oldum ama :))))

Back
X