yine tartıştık ne zaman düzene girecek bu evlilik:(

arkadaşlar ben yıne içimi dökmek istiyorum size gerçekten tek başımayım ve eşimle sorun yaşadıgımda kımseye anlatamadıgım ıcın ıcımde buyuyor da buyuyor çok agır bır yuk halıne donuyor basıt bırsey bıle.

Aslında mutlu bır evlılıgım var. 2 ay oldu bız evlenelı ara sıra tatsızlık yaşadık ama gerıye dönüp baktıgımızda gülüp geçecegimiz şeylerdi. Bu konu da oyle olur mu bılmıyorum ama gerçekten benı çok zorluyor:(

Biz evlenmeden önce eşim benı onun yaşadıgı şehıre gelmeye ikna etmek için çok ugrastı. Ben hiç istemedım başka sehırde memurdum o da özel sektorde kendı memleketındeydı. Burada yaşamak istememe sebebım de kendı aılem 5 6 saat uzaklıkta olacaktı onun aılesıyle hep yakın olacaktık. Akrabaları gelıp gıdecektı bız gıtmek zorunda kalacaktık aılesıyle gorusmek zorunda olacaktık. Bunlar kotu seyler degıl ama benım aılem uzak olacagı ıcın içime sınmedı bu durum hiç, onlara karşı kendımı suçlu hıssettım geldım gelelı. Bunu bıldgım ıcın de gelmeyi hiç istememiştim. Benı ıkna ederken eşim ilerde gideriz başka şehire diye konuştu hep. Şimdilik gel 2 sene içinde çok güzel hazırla benı sınava beraber emek verelım memurluk olduktan sonra gideriz dedi bu ümitle ben geldım ve gerçekten emek verecektım ona sınavı kazansın diye.

Dün aramızda tartışma geçti ve onun bu sözünü 2 sene içinde unutacagını düşünmeye başladım tartıştım. Puan ıyı olursa onun memleketınde de guzel kadro olursa bunu düşünürüz dedi. O zaman benım aılemın memleketınde de olurda ne yapacagız dedım. Orası buyuk sehır burası daha rahat daha ucuz yaşamak daha kolay gıbı bahaneler sundu. İkimizin de memleketı olmasın en basta hayırlısı olsun ama sen bana soz verdın bu konuda tartışma yasamayalım ıkı sehır arasında bıryer secmeye calısalım dedım. Once sartları degerlendırırız bakarız dedı yanı demek ıstedıgı su ılerde zaten duzenımız burda kurulmus olacak burda yaşamak çok rahat o yuzden farklı sehırı oncelıklı yazmayız gıbı bır yorumdu bu.

Ben bu şhirde ömrümü geçirmek istemıyorum Allah hayırlısını versın her zaman ama onun bana verdıgı sozler ıcın çaba göstermesını ıstıyorum sadece ve sözünden dönmemesını. Puan belkı de ıyı olmaz hıc gıdemeyız bunu kabullenırım ama onun benı kandırmış olmasını kabullenemem. Bugun konuşmadım onunla başım öyle agrıyor kı bır yandan aıleme karşı haksızlık yaptıgım düşüncesı onları bırakıp gelıp burada eşimin aılesını seçmisim gıbı rahatsız olan her onlara oturmaya gıttıgımızde kendı aılemı dşünüp kahroldugum ruh halı beynımı kemırıyor. Bir yandan da eşimin benı kandırmış olma ihtimali kemırıyor ve kımseyle bunu konuşamıyorum.

Ayrıca söylede durum var ben buraya gelelı o kadar çok şu sozu duydum kı. ''bu şehirin kızları da erkeklerı de eşini buraya yerleştırme konusunda çok meshurdur'' ''Ve buradan kolay kolay gıtmezler döner dolaşır yıne buraya gelırler gıbı yorum yapıyor herkes'' bunları duydukça da huzurum kaçıyor.

Ayrıca bılmıyorum adet yenı oldum ben onun verdıgı stres mı bu kadar buyuttu konuyu bılemıyorum cunku 2 gundur ufacık bir şakaya bıle alınır oldum. Bugun de boyle bır konu olunca ıyıce tersleştım ve iyice sogudum bu şehirden:(

Ve nasıl bir yol izleyecegımı bılmıyorum. Eger sınav puanı ıyı olmazsa ve memur olamazsa zaten bunu kabullenmek zorunda olurum sorun çıkarmam.

Ama dıyelım kı sınav puanı guzel geldı... O zaman ilk seceneklerımız ıkı sehır arasında 1 2 il yazmak olacak bu konuda ıkna edebılecegımı düşünüyorum buna hayır demıyor zaten. Ama o ıllerde açık olmazsa ya da olsa bıle puan oralara yetmezse tercih sırasında ilk bu sehırı yazmak ısterse ne yapmalıyım. Mücadele verıp onu uzak bıle olsa başka şehırde yaşamaya ıkna etmelı mıyım edebılır mıyım edemez mıyım. Benım memleketımde de onun memleketınde de açık olursa sıralamada ilk hangı sehırrı yazmalıyız. Bana kalsa ıkısını de yazmam çok farklı sehırler yazarım ama onu buna ıkna edemezsem... gibi birçok soru var aklımda artk düşünmekten paranoyak oldum oyle ıhtımaller düşünüyorum kı ömür boyle gecer mı ya da 2 sene boyle düşünmekle geçer mi... Nasıl bu düşüncelerden kendımı kurtarırım ya da kurtarmak ıcın ugrasmalı mıyım bunu bıle bılmıyorum

Doğmamış cocuğa don biçmiş üzerine kavga etmiş bir de küsmüşsünüz.

hele bi sınava girsin puanını alsın sonra kafa yorarsınız bu işlere. Sanki herkes memleketine yerleşebiliyor. Kısmet bu işler. Kısmetinde varsa gelir yemenden kısmetinde yoksa ne gelir elden diye boşuna söylememiş atalarımız.

Merhaba,
çok zor bir durum. Benzerlerini de inan bizler yaşıyoruz. Zaten buna evlilik deniyor. Bir yerden sonra ister istemez karşındakinin dediklerini kabul etmeyebaşlıyorsun, ya da nasıl kabul etmişsin sen bile anlamıyorsun.

ya baştan koymak gerek tavrı ki genelde çok zor çünkü bir şekilde ikna ediliyoruz. Ya kabulleneceksin ya da kendi bildiğini okuyacaksın ki bu da ayrılık getirir.
Zaten erkekler bir müddet sonra bu isteğimizi çok görüp '' Kapı orada!'' ya getiriyorlar durumu.

Yahu arkadasim madem ailene bu kadar duskundun
otursaydin annenin dizinin dibinde de evlenmeseydin ...

Erkekler boyle yapinca kiyamet kopuyor, fakat sizin de onlarin yaptigindan bir farkiniz yok

2 aylik evlilikte bunlarin tartisilmasi cok sacma
gun dogmadan neler dogar demisler ...

Evlilikte hesap kitap isi olmaz
adam en bastan tavrini belli etmis zaten
artik kafana takma hele bir durumunuz belli olsun
karari o zaman verin...

Son düzenleme:
Aileme düşkün olsaydım uzaga evlenmezdim. Asıl ailesinin şehrinden ayrılmaya korkan eşim ben değilim. Ben kendı aılemın yanına degıl ıkı aıleden de bagımsız bır yere gıtmek ıstıyorum sadece. Ve bu sehıre gelırken de bunun sozunu aldıgım ıcın ayrıldım annemın dızınden düzgün okumadınız galıba...

Ben kandırılmıs gibi hissediyorum ve bu yuzden üzülüyorum. Ve gerçekten çok istiyordum farklı sehırde yaşamayı buraya hıç alışmadım içimde o ümitle gelmiştim çünkü.

bu kadr olur durumlarımız benzer. beni de zorla kendi memleketine getrdi. eşim özel sektör. biz düğünden önce resmi nikah yapmıştık. ama eşim benm yaşadığım ile gelmişti nişanlıyken biz. kendi memlektini beğenmiyordu işi çok streliydi. benm ilime geldi. ama ben ailemle aynı ilde değildim. resmi nikahyaptık eşim başladı burda tutunamayız. orda ailem var bize yardm ederler manevi olarak. bilmem ne. düğüne kadr bunun kavgasını verdm ama ağlaya ağlya getrdi beni buraya. ve çok zorladığı için düğünde bile kzıgndm eşime hala da öyleym . üstelk işi burda çok yoğun gidelm bi kaç sene kalalım sonra çıkarz ordan die getrdi ama şimdi burda büro açmak tan, burda çevresinin çok olduğundan bahsediyor. ailesi de binbir türlü beklenti içindeler. eşime çok kızıyorum. ona söyledğim her zorluğu dibine kadr yaşıyorum ve evliliğimden bişey anlamadım. ben de memurum. eşim de memur olursam giderz diğer türlüğ çıkamma burdan. birlkte ders çalışırz. sen daha iyi bi kuruma geçersen ben de memur olurm diyor ama memuriyet için de buranın lojmanlarının falan çok güzel olduğundan bahsetti bi kaç defa da. ben de sürekli söylüyoum burd ayaşamk sitemiyorum die. ne benm ailem ne onun ailesi yoktu yaşadığm yerde. bura köy gibi. metropolden geldm buraya . hala da nasıl geldiğime inanamıyorum kabul edemiyorum. eşim de özel sektör baznda bu ilden çıkamam burda çok maaş iyi vsvs. ama emnm ki ialesi nin burda olması da eşimi burda tutuyor. malum sömürü bombası kv ler..... burdan çıkmanın yollarını arıyorum. çocuk mocuk hayat düzen kuramıyorum düşünemiyorum burda... elim kolum bağlı ama en kötüsü de eşime olan kızgnlığım....
çok benziyoruz dertleşmek isterm senle.

ailemdem tam 1200 km uzaktayım yani ortalama 15 saat uzaklık var...bu şehri hiç sevmiyorum.tam 5 yıl oldu buraya gelelim..eşinizin şöyle yaparız böle ederiz laflarına sakın kanmayın erkekler bizim kadar cesur değiller..dayanıklı hiç değiller.. açık olun eğer böyle bir düşüncesi var ve buna yer yapıyosa net olun kesin konuşun ve bu süre içinde sakın sakın çocuk yapmayın..eğer sonuç dediğim gibi ise yani eşiniz aslında olduğunuz yerden kıpırdamak istemiyor ailesinden ayrılmaya niyeti yoksa yapacağınız şey belli...kafanızı boş yere ağrıtmayın olayı kısa ve öz düşünün kanımcada eşiniz sizi yavaş yavaş ürkütmeden alıştırmaya başlamış orda yaşamaya ki daha uzun bir süre ordasınız.....

arkadaşlar ben yıne içimi dökmek istiyorum size gerçekten tek başımayım ve eşimle sorun yaşadıgımda kımseye anlatamadıgım ıcın ıcımde buyuyor da buyuyor çok agır bır yuk halıne donuyor basıt bırsey bıle.

Aslında mutlu bır evlılıgım var. 2 ay oldu bız evlenelı ara sıra tatsızlık yaşadık ama gerıye dönüp baktıgımızda gülüp geçecegimiz şeylerdi. Bu konu da oyle olur mu bılmıyorum ama gerçekten benı çok zorluyor:(

Biz evlenmeden önce eşim benı onun yaşadıgı şehıre gelmeye ikna etmek için çok ugrastı. Ben hiç istemedım başka sehırde memurdum o da özel sektorde kendı memleketındeydı. Burada yaşamak istememe sebebım de kendı aılem 5 6 saat uzaklıkta olacaktı onun aılesıyle hep yakın olacaktık. Akrabaları gelıp gıdecektı bız gıtmek zorunda kalacaktık aılesıyle gorusmek zorunda olacaktık. Bunlar kotu seyler degıl ama benım aılem uzak olacagı ıcın içime sınmedı bu durum hiç, onlara karşı kendımı suçlu hıssettım geldım gelelı. Bunu bıldgım ıcın de gelmeyi hiç istememiştim. Benı ıkna ederken eşim ilerde gideriz başka şehire diye konuştu hep. Şimdilik gel 2 sene içinde çok güzel hazırla benı sınava beraber emek verelım memurluk olduktan sonra gideriz dedi bu ümitle ben geldım ve gerçekten emek verecektım ona sınavı kazansın diye.

Dün aramızda tartışma geçti ve onun bu sözünü 2 sene içinde unutacagını düşünmeye başladım tartıştım. Puan ıyı olursa onun memleketınde de guzel kadro olursa bunu düşünürüz dedi. O zaman benım aılemın memleketınde de olurda ne yapacagız dedım. Orası buyuk sehır burası daha rahat daha ucuz yaşamak daha kolay gıbı bahaneler sundu. İkimizin de memleketı olmasın en basta hayırlısı olsun ama sen bana soz verdın bu konuda tartışma yasamayalım ıkı sehır arasında bıryer secmeye calısalım dedım. Once sartları degerlendırırız bakarız dedı yanı demek ıstedıgı su ılerde zaten duzenımız burda kurulmus olacak burda yaşamak çok rahat o yuzden farklı sehırı oncelıklı yazmayız gıbı bır yorumdu bu.

Ben bu şhirde ömrümü geçirmek istemıyorum Allah hayırlısını versın her zaman ama onun bana verdıgı sozler ıcın çaba göstermesını ıstıyorum sadece ve sözünden dönmemesını. Puan belkı de ıyı olmaz hıc gıdemeyız bunu kabullenırım ama onun benı kandırmış olmasını kabullenemem. Bugun konuşmadım onunla başım öyle agrıyor kı bır yandan aıleme karşı haksızlık yaptıgım düşüncesı onları bırakıp gelıp burada eşimin aılesını seçmisim gıbı rahatsız olan her onlara oturmaya gıttıgımızde kendı aılemı dşünüp kahroldugum ruh halı beynımı kemırıyor. Bir yandan da eşimin benı kandırmış olma ihtimali kemırıyor ve kımseyle bunu konuşamıyorum.

Ayrıca söylede durum var ben buraya gelelı o kadar çok şu sozu duydum kı. ''bu şehirin kızları da erkeklerı de eşini buraya yerleştırme konusunda çok meshurdur'' ''Ve buradan kolay kolay gıtmezler döner dolaşır yıne buraya gelırler gıbı yorum yapıyor herkes'' bunları duydukça da huzurum kaçıyor.

Ayrıca bılmıyorum adet yenı oldum ben onun verdıgı stres mı bu kadar buyuttu konuyu bılemıyorum cunku 2 gundur ufacık bir şakaya bıle alınır oldum. Bugun de boyle bır konu olunca ıyıce tersleştım ve iyice sogudum bu şehirden:(

Ve nasıl bir yol izleyecegımı bılmıyorum. Eger sınav puanı ıyı olmazsa ve memur olamazsa zaten bunu kabullenmek zorunda olurum sorun çıkarmam.

Ama dıyelım kı sınav puanı guzel geldı... O zaman ilk seceneklerımız ıkı sehır arasında 1 2 il yazmak olacak bu konuda ıkna edebılecegımı düşünüyorum buna hayır demıyor zaten. Ama o ıllerde açık olmazsa ya da olsa bıle puan oralara yetmezse tercih sırasında ilk bu sehırı yazmak ısterse ne yapmalıyım. Mücadele verıp onu uzak bıle olsa başka şehırde yaşamaya ıkna etmelı mıyım edebılır mıyım edemez mıyım. Benım memleketımde de onun memleketınde de açık olursa sıralamada ilk hangı sehırrı yazmalıyız. Bana kalsa ıkısını de yazmam çok farklı sehırler yazarım ama onu buna ıkna edemezsem... gibi birçok soru var aklımda artk düşünmekten paranoyak oldum oyle ıhtımaller düşünüyorum kı ömür boyle gecer mı ya da 2 sene boyle düşünmekle geçer mi... Nasıl bu düşüncelerden kendımı kurtarırım ya da kurtarmak ıcın ugrasmalı mıyım bunu bıle bılmıyorum

Benimkide gitmeyi istiyor diye kabul ediyorum ama sevdiğimden yoksa güzelim doğup büyüdüğüm İzmir'i bırakıpta gitmek istemem. İstediği yer ise İstanbul ve ben bu şehri istemiyorum ve muhtemelen gitmeyeceğiz oraya çünkü ne kadar isteksiz ve soğuk olduğumu biliyor oraya karşı. Huzurumuz ve mutluluğumuz bizim için daha önemli o yüzden eşin de böyle davranmalı.. Ortak bir karar olmalı. Siz artık evlisiniz, aynı hayatı paylaşıyorsunuz. Bize yazdıklarını tatlı bir dille ona da anlatırsın dinlemek ister seni diye düşünüyorum ama daha 2 yıl var madem üzme tatlı canını. Dereyi görmeden paçayı sıvama :34:

Aileniz ve eşinizin ailesi hangi ilde? Bu kadar mutsuz olmayın, eşiniz tüm yolları kapatmamış size mantıklı önermeler sunuyor(ucuz, ulaşım kolay vb.). Sizde tatlı dille ikna yoluna gidebilirsiniz. Hem çalışıyormuşsunuz da, olsa olsa haftada 1 görüşürsünüz eşinizin ailesiyle o kadar da sıkıntı olacak bir durum yok.

Benimkide gitmeyi istiyor diye kabul ediyorum ama sevdiğimden yoksa güzelim doğup büyüdüğüm İzmir'i bırakıpta gitmek istemem. İstediği yer ise İstanbul ve ben bu şehri istemiyorum ve muhtemelen gitmeyeceğiz oraya çünkü ne kadar isteksiz ve soğuk olduğumu biliyor oraya karşı. Huzurumuz ve mutluluğumuz bizim için daha önemli o yüzden eşin de böyle davranmalı.. Ortak bir karar olmalı. Siz artık evlisiniz, aynı hayatı paylaşıyorsunuz. Bize yazdıklarını tatlı bir dille ona da anlatırsın dinlemek ister seni diye düşünüyorum ama daha 2 yıl var madem üzme tatlı canını. Dereyi görmeden paçayı sıvama :34:

bizim hiç huzurumuz yok. ama eşim zoru seviyor uğraşmayı seviyor. işi çok sıkıntılı burda. şimdi de 1 saatlk uzak mesafede bi şantiyeye vermişler ama ısrarla bura iyi diyor. maaş iyi die. bu iştne çıkıp da geleceğimi riske atamam diyor. ama ben gelecek melecek görmüyorum burda. hayatımı dondrmuş gibiyim. anlamıyor. ben yanındayım her akşma evmdeym yetmiyormu . diyor...
yetmiyor bunu anlamıyor...işyermde yaşadığım uyumszlukları, dışarı çıkıp da kırolarla uğraşıcağıma koşa koşa eve gidşlerimi, evde onu bekleyişlerimi,h.sonu yapacak bi planımz olmaıdğını, gezecek yer olmadığını, genç olduğumu, çarşı pazar istediğim gibi alışveriş yapmak isteidğimi,ev için eşim haricinde de güvenle zevkle çıkıp da alışveriş yapma isteğimi, burda hiç bi imkan olmadığını, bi dr için bile kilometrelerce yol gidip de aldığı maaşın bereketini kaçırdığını,geldiğimz ilde herşeyn elimzn altında olduğunu anlamıyor....
onun anladığı, yatırım yaparız akşamları evmdeyim, ailem burda vs vs. eşimdne de vazgeçemiyorum ama bunalımdayım. yüzüne baktığım yok, uyku yok...

canım daha ortada bişey yokken konusunu açıp tartışmak neden 2 aylık evlisin oturda cicim ayını yaşa:) ayrıca aileni düşünüp haksızlık ettiğini düşünmekten vazgeç nekadar saçma:) bunun aile tercihiyle ne alakası var. kim nerede geçiniyorsa yuvası oradadır. senin ailen artık eşin. böyle düşünmeye alışşsan iyi olur.
ayrıca sen en basta orayı kabul etmişssin erkek söz verse de bi düzen kurdumu ordan gelmek istemiyor bunu en basta göze alman lazımdı . ßence eşini bu konuda sıkma olaki kabul etti baska şehire gittiniz ve bi türlü geçinemediniz hep sorunlar çıktı . eşin dicekki al işte geldik halimize bak kavgalarınız boy boy büyüycek... öncelikle sakin ol sınavı bekle . tatlı dille baska istediğin şehirleri yazdırmaya çalış ama kavgayla değil . olmuyorsada olmuordur sen mutluluğuna bak 2 sene yasadıktan sonra dahasıda gelir zaten ayrıca çlışıyormussunuz 1 2 gün tatiliniz olur ondada çıkıp gezeceğiniz yerler elbet vardır

insanın istemedıgı bır hayatı yaşaması kadar kotu sey yok. Ve bız normalde çok iyi anlaşırken çok mutluyken sırf bu memleket konusu yuzunden ondan soguyacagım dıye korkuyorum. Ama şuan yapacagım tek sey 2 sene beklemek o sınava onu çok hazırlamak iyi puan alırsa da o terch lıstesını eger benım de razı olacagım sekılde yapmazsa hakkımı helal etmeden cekıp gıtmek. Ailem izzmirde yaşıyor ben onu kendı aılemın oldugu yere goturmeyı hıc teklıf etmedım o guzelım dedıgınız memleketıme. Ama onun kucuk sehrı çok kıymetlı çok rahat çok güzel çünkü aılesı yakında ıstedıgı her an koşabılır. Eger bu evlılıgı bencılce tek taraflı yola ıtmeye kararlı olursa ben de onunla bu tek kişilik hayatı yaşamayacagım istedıgım kadar seveyım ıstedıgım kadar onunla mutlu olayım. o bana bu kötülüğü yaparsa zaten ondan soguyacagımı bılıyorum. Bu yuzden cocukta yapmayacagım.

Ailesi kötü insanlar değil tek tesellım bu. Bana kotuluk hıç yapmadılar. Tek kotu yanları gıdıp gelmelerımızı bızım keyfımıze bırakmamaları. Hadi şu yemek var gelın hadı borek var gelın dıye cagırmaları. Bunu ıyı de yorumlayabılırsınız ama bır sure sonra sıkıyor ben evımde daha mutluyum kocamla başbaşa çok mutluyuz. Onlar çagırıpta ben gıtmezsem ıste o zaman tadımız degısıyor. Eşim buruklaşıyor ben de buna dayanamıyorum. Bu yuzden her davetlerı artık batar oldu. Ben kendı ırademle zaten gıderım gelirim. Onlar bu fırsatı bana bırakmadıkça daha da ıtıyorlar farkında degıller galıba. Ama bellı edıyorum artık gitmıyorum içim buruluyor eşim ailesini geri çevirince durgunlaşıyor. Ama o da alışacak. Madem ben ailemden fadakarlık yaptım onun için o da benım ıcın yapacak.

Benı tek sekılde bu sehıre ıkna edebılır o da benım aılemı zorla ıkna edıp onları da bu sehıre yerlesmelerını saglarsa o zaman gıtmem. Çünkü onun aılesıne gıdınce kendımı garıp gıbı hıssetmelerım bıter. Onunkılerı gordugumuz kadar benımkılerı de goruruz. Ve o aılesınden vazgeçemiyorsa benım aılemden de vazgeçmeyız. Tek taraflı olacaksa hiç olmasın.

eğer eşini seviyorsan onunla her yerde mutlu olursun. sakin kendi ailemi geride bıraktım, senin aileni seçtim diye düşünme. böyle düşünürsen kahrolursun.
sen tercihini birkere yuvandan uçmayı planlamışsın ki evlendin. Sen şu düşüncedesin, ya benim ailemin yanında, yada ailenin olmadığı bir şehirde.
bu çok yanlış bencilce. O ailenin olduğu şehire gelince iyi, yok orada kalınca kötümü? sana söz vermiş olabilir, hatta söz vermemişki bakarsız kazanırsam gideriz falan demiş.
sen öncelikli olarak aileni bir kenara bırak. hangi şehirde olmak istediğine bak ve hangi sebeplerden dolayı. belki ailenin olduğu şehirde olunca bazı işler ters binecek??!!
hiç bilemezsin! Ben mesela eşim için yurtdışından geldim evlendim. benim ailemle aramda binlerce km var. senin ise yüzlerce..
buna şükret. bi hafta sonu atla git memelekete. gör gel. veya onlar gelsin. neolmuş yani.

sen eşinle arandaki huzura mutluluğa bak. inan bana oda bazı şeylerden fedakarlık edecektir.

insanın istemedıgı bır hayatı yaşaması kadar kotu sey yok. Ve bız normalde çok iyi anlaşırken çok mutluyken sırf bu memleket konusu yuzunden ondan soguyacagım dıye korkuyorum. Ama şuan yapacagım tek sey 2 sene beklemek o sınava onu çok hazırlamak iyi puan alırsa da o terch lıstesını eger benım de razı olacagım sekılde yapmazsa hakkımı helal etmeden cekıp gıtmek. Ailem izzmirde yaşıyor ben onu kendı aılemın oldugu yere goturmeyı hıc teklıf etmedım o guzelım dedıgınız memleketıme. Ama onun kucuk sehrı çok kıymetlı çok rahat çok güzel çünkü aılesı yakında ıstedıgı her an koşabılır. Eger bu evlılıgı bencılce tek taraflı yola ıtmeye kararlı olursa ben de onunla bu tek kişilik hayatı yaşamayacagım istedıgım kadar seveyım ıstedıgım kadar onunla mutlu olayım. o bana bu kötülüğü yaparsa zaten ondan soguyacagımı bılıyorum. Bu yuzden cocukta yapmayacagım.

Ailesi kötü insanlar değil tek tesellım bu. Bana kotuluk hıç yapmadılar. Tek kotu yanları gıdıp gelmelerımızı bızım keyfımıze bırakmamaları. Hadi şu yemek var gelın hadı borek var gelın dıye cagırmaları. Bunu ıyı de yorumlayabılırsınız ama bır sure sonra sıkıyor ben evımde daha mutluyum kocamla başbaşa çok mutluyuz. Onlar çagırıpta ben gıtmezsem ıste o zaman tadımız degısıyor. Eşim buruklaşıyor ben de buna dayanamıyorum. Bu yuzden her davetlerı artık batar oldu. Ben kendı ırademle zaten gıderım gelirim. Onlar bu fırsatı bana bırakmadıkça daha da ıtıyorlar farkında degıller galıba. Ama bellı edıyorum artık gitmıyorum içim buruluyor eşim ailesini geri çevirince durgunlaşıyor. Ama o da alışacak. Madem ben ailemden fadakarlık yaptım onun için o da benım ıcın yapacak.

Benı tek sekılde bu sehıre ıkna edebılır o da benım aılemı zorla ıkna edıp onları da bu sehıre yerlesmelerını saglarsa o zaman gıtmem. Çünkü onun aılesıne gıdınce kendımı garıp gıbı hıssetmelerım bıter. Onunkılerı gordugumuz kadar benımkılerı de goruruz. Ve o aılesınden vazgeçemiyorsa benım aılemden de vazgeçmeyız. Tek taraflı olacaksa hiç olmasın.

çok benziyoruz. ailesi yüzünden de çok kavga ettik.eşim de diyor 2014 kpss ye giricem die.ama bu iş temposunda kpss falan kazanamaz. ben ailemi buraya getrse de istemem burda yaşamayı. kendi memlektmde bile yaşamak istemedm ben küçük diye. şu sıralar dilimde gitmek istiyorum burdan die. iş bulsun geldiğimz yerden. gidelm diyorum ama iş bi inada binerse sonumz iyi olmaz...

Esin seni kandirmiyor ki halsaz ,
olaya mantik cercevesinde yaklasip, sartlari degerlendiririz diyor ,
sen duygusal yaklasiyorsun :)

Ayrica ozeldeymis belki evlenmeden once seni dinleseydi ,
yani istedigin sehirde yasasaydiniz su anki gibi is bulamayacakti ,
belki de su anki maasindan daha az maasa calisacakti vs vs...

Bak esin gercekten cok mantikli yaklasiyor kesin olmaz dememis ,
o zaman geldiginde de demeyecek goreceksin...

Onceki konundan hatirladim seni , dengeyi kuran, mantikli bir esin var kiymetini bil demistim :)

Bunlarla simdiden kafanda kurup da canini sikma,
esinin soyledikleri cikarim yapilacak seyler degil :)

Esin seni kandirmiyor ki halsaz ,
olaya mantik cercevesinde yaklasip, sartlari degerlendiririz diyor ,
sen duygusal yaklasiyorsun :)

Ayrica ozeldeymis belki evlenmeden once seni dinleseydi ,
yani istedigin sehirde yasasaydiniz su anki gibi is bulamayacakti ,
belki de su anki maasindan daha az maasa calisacakti vs vs...

Bak esin gercekten cok mantikli yaklasiyor kesin olmaz dememis ,
o zaman geldiginde de demeyecek goreceksin...

Onceki konundan hatirladim seni , dengeyi kuran, mantikli bir esin var kiymetini bil demistim :)

Bunlarla simdiden kafanda kurup da canini sikma,
esinin soyledikleri cikarim yapilacak seyler degil :)

bana da yorum yapar mısın....

Kendi aileni de sorun ediyorsan, iki hafta da bir gidin görün.. Maddiyatı falan umursama git gör için rahatlasın:)

Halsaz cok kotu dusunceler icindesin .
ne demek zorla benim ailemi de ikna edecek bu sehirde yasarlarsa tek bu sartla kalirim?

Sen esini hic ama hic sevmiyorsun
kusura bakma ...

Esine uzuldum ,
boyle dusunceler, planlar, hesaplar icinde olan bir esi oldugunu bilse kimbilir ne kadar uzulurdu..

Son düzenleme:
Halsaz cok kotu dusunceler icindesin .
ne demek zorla benim ailemi de ikna edecek bu sehirde yasarlarsa tek bu sartla kalirim?

Sen esini hic ama hic sevmiyorsun
kusura bakma ...

Esine uzuldum ,
boyle dusunceler, planlar, hesaplar icinde olan bir esi oldugunu bilse kimbilir ne kadar uzulurdu..

ben onun için ailemdn uzaklastım o da benım ıcın neden yapamıyor ama. Ben onu aılem bıldım ve yanına geldım ıstemedıgım halde sevdıgım ıcın yaptım bunu ve guvendıgım ıcın. Ama eskı konuşmalarından çok farklı konuşuyor eskıden olsa ben de ısterım buradan gıtmeyı bence de gıdelım dıye konuşurdu şimdi ise ufaktan bana burayı ıyılemeye calısıyor aklında vazgeçtıgını hıssettırdı bana bu yuzden hırçınlıgım onu sevmıyor degılım:( gerçekten kendı aılen orada senı ozlerken burada onun aılesıne gıdıp gelmek o kadar dokunuyor kı kötü biri de degılım onlar da degıl ama anlamıyorum ıcımdekı bu duyguyu cozemıyorum kendımı çok kötü hissediyorum içimde vicdan azabına dönüştürdüm bu durumu bazen ona haksızlık yaptıgımında farkındayım onu gereksız üzüyorum ama engel olamıyorum bu duygularıma:(

Halsazcım,
Diğer konuna da yazmıştım canım. Bende yeni evliyim ve benzer problemleri yasadım. Sana acizane tavsiyem sakın sesini yükseltme eşine, panik olma. Sakin ve kendinden emin ol. Sözünün değeri olsun istiyosan sakin olman kararlı olman sart.

Birde onun ailesi artık senin hayatında kendi ailenden daha çok yer sahibi olucak. Bunu istesek de istemesekde kabul etmek zorundayız.
Öyle çok seviyorum ama vazgecerim gibi sözleri de kendine bile söyleme öyle kolay deil o. Hiçde vazgeçemezsin. Askere gönderdim şimdi ne o kavgaları hatırlıyorum ne de kırgınlıkları. Hasreti o kadar acı ki.....

Back
X