• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine yeniden sil baştan yaz temizliği

aritmetik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
278
102
98
İzmir
ya of ya geçen ay bahar temizliğimi yapıp evimi misler gibi yapmıştım duvarlar dolaplar halılar herşey tamamdı ama neredeyse üç haftadır yatılı misafir geldi üstelik birer gün arayla dört ayrı çift offfff ve misafirler gitti evi tahmin edin artyık savaş alanı gibi heryer battı herşey battı ya offf şimdi tekrar aynı şeyleri sil baştan yapmak lazım ama bunun içinde bana enerji lazım nasıl çıkıcam bu kadar işin altından üstelik iki gün vaktim var çünkü cuma günü tekrar misafirim var yemeğe offffffffffffffffffffff artık ya bu gece sabahlıycam heralde
yazılı bi kanun çıkarsak ya yaz aylarında misafir gelmese ne güzel olur herkez kendi evinde otursun ya

ya of ya geçen ay bahar temizliğimi yapıp evimi misler gibi yapmıştım duvarlar dolaplar halılar herşey tamamdı ama neredeyse üç haftadır yatılı misafir geldi üstelik birer gün arayla dört ayrı çift offfff ve misafirler gitti evi tahmin edin artyık savaş alanı gibi heryer battı herşey battı ya offf şimdi tekrar aynı şeyleri sil baştan yapmak lazım ama bunun içinde bana enerji lazım nasıl çıkıcam bu kadar işin altından üstelik iki gün vaktim var çünkü cuma günü tekrar misafirim var yemeğe offffffffffffffffffffff artık ya bu gece sabahlıycam heralde
yazılı bi kanun çıkarsak ya yaz aylarında misafir gelmese ne güzel olur herkez kendi evinde otursun ya

iyide her misafir geldıgınde cam duvar dolap mı siliyorsunuz anlamadım ki

niye bu kadar çok misafir geliyor ki

bari bu gelecek misafirleri daha sonra ki günlere aktarsaydın

çalışmıyorsun sanırım yavaş yavaş istediğin zaman yapardın temizliğini

benım bıldıgım yatılı mısafırden sonra nevresımler yıkanır ev sılınıp supurulur o da zaten genelde haftalık ıslerdır.neden cam duvar sılıyorsunuz kı

Ayrıca bu misafirler çekirge sürüsü müdür ki ev darman duman olsun. Duvarlar camlar dolaplar niye baştan silinsin anlamadım.

bence haftalık yapılan temizlikle yetinebilirsiniz. süpürge açıp dip köşe yerleri silin dip köşe toz alın.mutfak dolaplarının dışını silin banyo tuvalet tamam.öyle cam perde halı duvar gerek yok bence.

halıyı anladıkta duvarla dolaplar nasıl misafir tarafından kirletilebiliyor?

sabaha kadar etimi kesseler temizlik yapmam deli miyim:ssz:

misafirlerden sonra evi bi silip süpürün ortalığı toparlayın yeter neden bidaha ayrıntılı temizlik yapasınızki bence siz bu temizlik olayını abartıyosunuz

dediklerinniz doğru da sıkıntı şu ki gelen misafirlerden biri eşimin babasıydı ve malesef oturma odamda sigara içti normalde biz balkonda içeriz ama tabi yaşı büyük olunca balkona çık diyemedim ve benim salonum duvar kağıdı olduğu için koku çok acayip sindi yani tekrar silmek lazım halılar zaten battı çünkü açık renk ve malesef gelenlerde çok dikkatsiz koltukları silmem gerekiyo çünkü gelenler koltuklarda yattılar tamam nevresim olsada ne bileyim ben genede silmek istiyorum duvarlara gelince çok uzun bi antrem var ve gelen ufaklıklardan biri kalemle epey bi çizik attı çamaşır biriktirmek zorunda kaldım çünkü benim balkonum yok ve antremde çamaşırlıkta kurutuyorum ama misafir varkende böyle bişiy yapmak istemedim oooooooo :)))
daha saymıyım ya hasar büyükkk :)

dediklerinniz doğru da sıkıntı şu ki gelen misafirlerden biri eşimin babasıydı ve malesef oturma odamda sigara içti normalde biz balkonda içeriz ama tabi yaşı büyük olunca balkona çık diyemedim ve benim salonum duvar kağıdı olduğu için koku çok acayip sindi yani tekrar silmek lazım halılar zaten battı çünkü açık renk ve malesef gelenlerde çok dikkatsiz koltukları silmem gerekiyo çünkü gelenler koltuklarda yattılar tamam nevresim olsada ne bileyim ben genede silmek istiyorum duvarlara gelince çok uzun bi antrem var ve gelen ufaklıklardan biri kalemle epey bi çizik attı çamaşır biriktirmek zorunda kaldım çünkü benim balkonum yok ve antremde çamaşırlıkta kurutuyorum ama misafir varkende böyle bişiy yapmak istemedim oooooooo :)))

Kolay gelsin o zaman size ama bence koltukları silmek gereksiz bu kadar yormayın kendinizi arada nevresim var zaten daha fazla iş çıkmasın diye icat edilmiş birşey o. Hem bu kadar kendinizi hırpalıcak olduktan sonra misafir gelmesinin ne keyfi kalır ki? O kadar umursamayın bence gelen misafirler evin orasındaki çizikten şundan bundan çok, yedikleri içtiklerini, keyifli zaman geçirip geçirmediklerini hatırlar.

Kolay gelsin o zaman size ama bence koltukları silmek gereksiz bu kadar yormayın kendinizi arada nevresim var zaten daha fazla iş çıkmasın diye icat edilmiş birşey o. Hem bu kadar kendinizi hırpalıcak olduktan sonra misafir gelmesinin ne keyfi kalır ki? O kadar umursamayın bence gelen misafirler evin orasındaki çizikten şundan bundan çok, yedikleri içtiklerini, keyifli zaman geçirip geçirmediklerini hatırlar.

teşekkür ederim canım ya galiba zaten kaytarıcam biraz yoruldum zaten kaç saattir uğraşıyorum pilim bitti :)

bu dünyaya ev temizlemeye gelmedim valla:52:
senede 3-4 kere büyük temizlik yaparım,onun dışında dip köşe süpürmek neyime yetmiyor:51:
hiiiiç uğraşamam her gelenden sonra cam silmeye,halı yıkamaya.hele hele koltukta biri yattı diye koltuk silmeye.
çarşafın üzerinde yatıyorlar,bence o zaman oturmaları daha tehlikeli.sokakta geziyorlar,tuvalete giriyorlar daha neler neler:26:

bu dünyaya ev temizlemeye gelmedim valla:52:
senede 3-4 kere büyük temizlik yaparım,onun dışında dip köşe süpürmek neyime yetmiyor:51:
hiiiiç uğraşamam her gelenden sonra cam silmeye,halı yıkamaya.hele hele koltukta biri yattı diye koltuk silmeye.
çarşafın üzerinde yatıyorlar,bence o zaman oturmaları daha tehlikeli.sokakta geziyorlar,tuvalete giriyorlar daha neler neler:26:

ya aslında benimde dünyaya geliş amacım temizlikl değil hatta inan bana ben evlenmeden önce detarjan kutusu neye benzer bilmezdim ama iş başa düşünce insanın yaptıkça yapasımı geliyo nedir anlamadım ya bide karar veremedim ben çok mu dağınığım yoksa çok mi titiz kendimide anlamadım gitti :)

aynen öyle.ben de bu dünyaya temizlik için gelmeyenlerdenim.ve hatta ben söyle silerim evi ,söyle süpürürüm fırınımı sununla temizlerim bilmem neyi böyle temizlerim cümleleri kuranları en bastan hayatımda önemli bir yer alamamak üzere kenara koyarım:) bu ne ya.o insan benim evime gelince ben paranoyak olurum acaba neresi kirli,tozlu biryer kalmıs mı?vs vs.hiç gelemem.ben rahat insanım.Allaha şükür pislik içinde yasamıyorum temizligimi normal sınırlar içinde yaparım ama titizlik ve ben hayatta yan yana gelmez..

hayatta temizlik falan yapamam
gelsin ayda bir yapsın temizlikçi
ben nerden başlasam diye düşünürken başıma ağrı giriyor
ve evde bir buçuk kişiyiz
öle 10 kişi gelecek de arkasını temizleyecem
hastanelik olurum heralde

bekarim annemlerle yasiyorum, misafir gelicek olsa annemden önce ben temizlige girisirim... bu konuda ayni düsüncelere sahibiz galiba....
iki günde sip sak bitirirsin canim... takma kafana... once silinecek esyalardan basla sonrada bir güzel süpür ortaligi sonra birde yerleri sil ohhhh mis gibi olu verdi evin.... haliyida temizlemeye verirsin... sonrada gelsin misafirler... Kolay gelsin canim.. :kkk:

İyi güzel, ama eğer duvarlarınız duvar kağıdı ile kaplıysa benden size tavsiye kimseye sigara içirtmeyin evinizde, veya farklı bir oda ayarlayın böyle bir imkan varsa.
Çünkü temizlikte bir yere kadar, duvar kağıtlarınız bu kadar hasara çabuk dayanmaz daha çok sizi masrafa sokar.

Öte yandan, titizliğin fazlası kendinize zarar. Elbetteki temizlik önemli, ama kendinizi hırpalayana kadar da temizlik yapmamalısınız.
Gereğinden fazlasi vücudunuza zarar, sonra sağlıklı günlerinizi çok ararsınız.

Eğer çamaşır, ütü, duvar, cam, yer, şu bu derken bir ton işiniz varsa, bir kadın tutun günlük.
Kendinizi o kadar hırpalamaktansa yerinizde olsam öyle yapardım, kapı, cam, duvar silme işlerini ona verirsiniz, aynı zamanda sizde çamaşır vs. halleder.
2 Günde anlamadan işlerinizi bitirirsiniz, hemde kendinize o kadar eziyet etmemiş olursunuz.

Nacizane fikrim...
Bende sigara kullanan biriyim, fakat evin içinde sigara içirtmeyi düşünmüyorum.
Nişanlımın ailesinde bütün kuzenleri sigara kullanıyor ama hiç birinin evinde sigara içilmiyor mesela.
Zaten hepsi çocuklu oldukları için, özellikle çocuk sebebiyle sigara kullanılmıyor ev içinde.
Bence de mantıklı, niye milletin keyfi olacak diye ben perdelerimin duvarlarımın hatta tavanlarımın bile mahvolmasına göz yumayım ki?
Aynı zamanda kendim de kullandığım halde, bunu asla düşünmüyorum, balkonlu evim olursa balkonda içerler, ekstra bir odam olursa da sadece o oda da içilir mecburen.
Sizde böyle bir uygulamaya geçerseniz zamanla insanlar alışıyor bu görüşe...
Şimdiden size kolay gelsin..

Back
X