kızlar benim saçlarım 2 kez oryalle açıldı mahvoldu kururdu gitti. yıprandı çok fena. turuncumsu oldu rengi,turuncu olmasın dedim snra bi sürü kez boyadım. en son koyu kahve yaptım. şimdi kızılımsı renkli yansımaları da var ama neyse.
asıl konu tanıştığım birinden aldığım tarif..
saçlar tiftik tiftikti şu an fönlü gibi. n asıl hali de fönl gibiydi saçlarımın..
tarife gelirsek:
en acı olanında hardal(en acısı olacak)1 yemek kaşığı kadar
bal(gerçek bal alın kızlar çünkü şeker saçları yıpratır şeker karıştırılmış bal almayın)bundan da 1 yemek kaşığı kadar
kaynar su 2 yemek kaşığı kadar...
bu miktarları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. mesela 1 kaşık bal 2 kaşık acı hardal gibi. yani öyle tam bir ölçü yok
balın yapşkanlığının gitmesi kolay sürülmesi için kaynar su ile balı karıştırıyoruz.. içine de hardalı ekleyip saç dipleri de dahil olmak üzere saçın heryerine sürüyoruz.. benim saçlarım çok kısa enzemi bile örtmüyor. o yüzden bu ölçüleri kullanıyorum..biraz yanıyor kafa deriniz ama rahatsız etmiyor. bunu 3 kez uyguladım ve memnun kaldığım için paylaşmak istedim..kafanıza bunu sürdükten snra streç filmle sarıp 2 saat kadar bekliyoruz.. snra normal yıkıyoruz saçları..
saçınızda koyu renk boya varsa boyayı akıtıyor onu söylüyüm.
saç rengi çok koyu olanlar için avantaj olsa da akmasını istemeyenler için ise dezavantaj olacaktır..
unutmayın saçları sık yıkamak saçları yıpratır. 2 yada 3 günde 1 yıkanmak saçlar için her zaman daha iyidir.
bu uygulamayı haftada 1 kez uygulamanız yeterlidir.
ben memnun kaldım deneyen olursa paylaşırsa sevinirim.
sorunuz olursa cevap verebilirim