Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yıpranmış ve dökülen saçlar için önerileriniz

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Mathilda50

Hayat Güzeldir
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
504
212
83
Merhaba arkadaşlar
Saçlarım kıvırcık ve ben iki yıl öncesine kadar sürekli düzleştirdim hiç doğal halinde kullanmıyordum maalesef sürekli düzleştirince de saçlarım inceldi yıprandı aslında 1 ay öncesine kadar çok yıpranmış gözükmüyordu değişik bişey yapmadım ama neden böyle oldu bilmiyorum uçlarından kırıklarını aldırmak istiyorum ona da cesaret edemiyorum bir de benim saçlarım çok dökülüyor kıvırcık olunca kabarıyor az olduğu belli değil ama baya azaldı. Gelelim soruma ben şampuan olarak ne kullanabilirim özellikle doğal almak istiyorum bir de e vitamini önermişler deneyen var mı ve nasıl uyguladınız. Okuyup Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Merhaba, öncelikle dökülme için bir doktora gitmenizi tavsiye ederim. Kansızlık ya da vitamin eksikliği olabilir, ayrıca saçınızın kalitesindeki düşmede bu sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Şampuan olarak ilk etapta doktorunuzun önerdiği medikal bir şampuan deniyebilirsiniz, eğer bir sorun çıkmaz ve size bir şampuan önerilmezse mecitefendinin şampuanlarını tavsiye ederim. Şuanki benim 3. sarımsaklı şampuanım, memnun kalıp bittikçe aldığım bir marka, arada market şampuanlarına dönüp dönüşümlü kullanıyorum. Birçok çeşidi var saç tipinize göre birini önerir aktar. E vitaminine gelince ben evin ampul kullanıyorum. Herhangi bir saç bakım yağıyla karıştırıp ya da bemiks,bepanthen ekleyip sadece bu 3nü diplere uygulayabilirsin. En az bir saat ama tutabildiğin kadar tutman daha yararlı oluyor. Ayrıca saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın, matlık ve saç derisinde kurumaya yol açıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi akşamlar :KK49:

Benim saclarim cok yiprandi bende bir gun cesaret edip kazidim saclarimi su anda bir cm ama 20 gun oldu kaziyali bir sabun kullandim birinin tavsiyesi uzerine cok fazla ise yaradi hem yuz hem cilt icin mukemmel bir sabun tavsiye ederim. Bu saçlarımı ilk kazidigim zaman sonra 3 defa daha kazidim ve sabunu kullanmaya basladim Allah a cok şükür cabucak uzuyor

Eklentiler

• IMG-20151027-WA0007.webp
    IMG-20151027-WA0007.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 320
dökülme için sarımsaklı şampuana çam terebenti damlatabilirsin biraz kurutsada krem ve bakım spreyiyle halledilebilir . yağ olarak 2 haftada bir hint yağı ve zeytin yağı arada bir badem yağı maskesi uyguluyorum ve memnunum . sacıma çokkkk fazla işlem yapıyorum ama oldukca iyiler.

Benm de denemediğim kalmadı. Zaten kimyasal ve sentetik ürünlerden daha da zarar gördüm. Doğal bakımlar tercih ediyorum. Bu konuda en iyisi Hindistan cevizi yağı argan yağı jojoba yagı hint yağı... Bir de yorumlarda okuyup aldığım keratin yüklemesi var. Bu en mükemmeli oldu benim için. Önce katkısız keratin yüklüyorum sonra diğer bakımları yapıyorum, saçlarım günden güne dirildi. çok şükür eskı halıne geliyor.

Back
X