Yoğun adet kanaması için bir sorum olacak.

mavi008

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2024
64
3
6
44
Lütfen acilll ! Hanımlar tiroid hastasıyım hormon dengem bozulduğu için ,bu ay adetim çok yoğun kesilmiyor.11 gün oldu yardımınıza ihtiyacım var.Bu kanamayı nasıl durdurabilirim? Site de doktor varsa da lütfen bir ilaç önerisi istiyorum?

Yine birgün tiroidlerim bozulduğunda adetim uzun sürmüştü.Dr NSAİİ' içeren bir ilaç vermişti dexfort ve magnorm .Bu ikisini deniyorum 2 gündür ama azaltır gibi oluyor.Sonra yine coşuyor.

Lütfen acilll ! Hanımlar tiroid hastasıyım hormon dengem bozulduğu için ,bu ay adetim çok yoğun kesilmiyor.11 gün oldu yardımınıza ihtiyacım var.Bu kanamayı nasıl durdurabilirim? Site de doktor varsa da lütfen bir ilaç önerisi istiyorum?
Kadın Doğum Uzmanına randevu alıp durumunuzu danışın. Ayrıca dahiliyede kan testi verin, demir değerinize bakılsın çünkü bu kadar yoğun kanama olması demir eksikliği yapar. Tiroid durumu için de farklı bir doktora gidip kanama durumunu anlatın. Size ona göre bir tedavi düzenleyebilirler.

Hanımefendi bu şekilde ilaç önerisi yapılmaz doktora gitmeniz lazım

Demirim yeni bakıldı .Solgar üzüm çekirdeği ektresi kullandım.Tiroit Dr kestirdi değerlerim yüksek.

Hanımefendi bu şekilde ilaç önerisi yapılmaz doktora gitmeniz lazım
Yeni Dr gittim .Rahim de bir sıkıntı yok.Artik kadın Dr gelme diyor ,o derece.Bugün de pazar .Benim ki tiroit kaynaklı .Tiroitlerimi Dr,um yoluna sokarsa düzelecek adetlerim de.

Eklentiler

• IMG_20250511_180145.webp
    IMG_20250511_180145.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 19
Tahlil sonuclarim da bunlar.Yeni yaptırdım tarih yukarda.Tek sıkıntım tiroide bağli adet bozuklugum.Onunniçin de sıfırdan tiroit ilacıma baßladik.Daha 10 gün oldu.Tsh düzene girerse adetim de girecektir.bir ilaç sordum sadece 😔

Eklentiler

• IMG_20250511_181912.webp
    IMG_20250511_181912.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 20
Kadın Doğum Uzmanına randevu alıp durumunuzu danışın. Ayrıca dahiliyede kan testi verin, demir değerinize bakılsın çünkü bu kadar yoğun kanama olması demir eksikliği yapar. Tiroid durumu için de farklı bir doktora gidip kanama durumunu anlatın. Size ona göre bir tedavi düzenleyebilirler.
Demir 203

Yerinizde olsam tiroid durumu için bulunduğum ilde başka bir hastaneye gidip kanama durumunu anlatıp en azından görüş alırdım. Farklı doktor görüşü almak faydalı olur bence

İki Dr ile tedavi sürecim başladi zaten.Biri özel doktorum Op.Dr Fevzi Okay,digeri Arastırma ve devlet hast. Doktoru. Belli bir zaman gerektiriyor TSH düzelmesi.En az bir aylık bir süreç ,hatta daha fazlası. Haliyle bu süreçte adetler bozulabiliyor malesef.
özelden bir ilaç önerisi yapamazmı bir dr.adet kesmek için.

Tahlil sonuclarim da bunlar.Yeni yaptırdım tarih yukarda.Tek sıkıntım tiroide bağli adet bozuklugum.Onunniçin de sıfırdan tiroit ilacıma baßladik.Daha 10 gün oldu.Tsh düzene girerse adetim de girecektir.bir ilaç sordum sadece 😔
Geçmiş olsun tsh diğer degere göre baya düşmüş ama.
Bir şey sormak istiyorum benim de tsh 5.6 çıkmıştı bir ay önce. Dr 25 mg euthyrox verdi. Yalnız on gündür inanılmaz depresif ve uykusuz hissediyorum hiç bir sebep de yok. Bu ilacın böyle yan etkisi var mıdır sizde böyle oldu mu? Daha iyiye gitmem lazımken kötü oldum

Benim mevzu çok uzun.Kısaca anlatayım.Biz doktorumla ilacımı kestik.Baktık vücutta neler oluyor hiç ilaçsız.O yüzden bu kadar TSH düştü.Şimdi yeni bir sayfa actık.Hergün haftada 4 gün 100mg,3 günü ise 75 mg levitron başlandı.Bende normal de adet az olurken yada adet günümü atlarken,birden vücudum şaşırdı sanırım adetim kesilemiyor.Azalır gibi oluyor ama bitmiyor.Normalde 7 gün sürerken 11 gün oldu.Adettimi kesmek istemiştim.Kimse bir ilaç önerisi yapamadı.
Sizin sorunuza gelince ilk defa mı başladınız tiroid ilacına? Evt uyku yetersizliği,sinir ,yorgunluk,titreme,çarpıntı,kabızlık,adet düzensizliği,taşikardi hepsi tiroid ile ilişkili.Aslında dozunuz epey düşük,ilaçtan sonra mı gelişti peki sizde.

Back
X