Yogurt Yapamıyorum

pamucak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
17
0
86
Bursa
arkadaslar bebegıme evde yogurt yapmaya calısıyorum. bırturlu basarılı olamıyorum.cılk cılk oluyor. ne olur yardımcı olun.

canım ben mmayla yapıyorum benimkide öyle koyu tutmuyor cıvık oluyor ama ayran gibi biberonla veriyorum yoğurt kültürü var diye içine birazda meyve püresi ekliyorum...dünde bebe bisküvisi ile verdim..
ama sütle yapıyorsan koyu tutması lazım.. ısısınımı ayarlıyamıyorsun yada azmı bekletiyorsun acaba..

canım ben yoğurdu pastorize sütten yapıyorum ısıtıyorum elime yakmıyacak sıcaklık oldumu yoğurdu mayalıyorum ben küçük kavanozlara meyve püresi olan kavanozlara sütü koyuyorum içine 2 çay kaşığı sütle açılmış yoğurt mayası koyup karıştırıp ağzını kapatıyorum peteğin üstünde 4-5 saata durduktan sonra dolaba koyuyorum 4-5 saatte orda duruyo çok da güzel oluyo kalıp gibi

valla ben her türlü şeyi denedim,evde yapılan ekşi oluyor,benimki yemiyor.ben babymix alıyorum

her turlu denedım sayılır. pasterıze sutle yapıyorum . parmagımı yakmıcak sekılde ısıtıyorum sonra ıcıne 1 tatlı kasıgı yogurt koyuyorum. 4 saat bazende 5 saat bekletıyorum. ama olmuyor. daha hıc sertlesmedı. yogurt makınasıda almak ıstemıyorum. su durumda bırde ona para vermek zor gelıyor dogrusu.

cnm ben mamayla yogurt yapimi diye bi sayfa acmistim.ona bak istersen.benim bebegim mamayla yaptigim yogurdu cok seviyor.ayrica kivami da cok iyi.

canım ben yoğurdu pastorize sütten yapıyorum ısıtıyorum elime yakmıyacak sıcaklık oldumu yoğurdu mayalıyorum ben küçük kavanozlara meyve püresi olan kavanozlara sütü koyuyorum içine 2 çay kaşığı sütle açılmış yoğurt mayası koyup karıştırıp ağzını kapatıyorum peteğin üstünde 4-5 saata durduktan sonra dolaba koyuyorum 4-5 saatte orda duruyo çok da güzel oluyo kalıp gibi

bende bu şekilde yapıyorum tutuyor:kahve:

benim yoğurdumda olmuyor
grur yapıp kayınvalidemden de yardım istemiyorum
ilk yaptığımda sanıırm soğuktu..
sonraki eminim sıcaktı ki kesildi yani çökelek oldu ...
ufff ufffff

benim yoğurdumda olmuyor
grur yapıp kayınvalidemden de yardım istemiyorum
ilk yaptığımda sanıırm soğuktu..
sonraki eminim sıcaktı ki kesildi yani çökelek oldu ...
ufff ufffff
canım sutu ılıt serce parmagını ıcıne sute batır elın yanmıcak kadar oldumu tamamdır ne sıcak ne soguk olcusu bu............

Benim de arada tutmadığı oluyordu. Bu sefer hafif ılık kalorifer peteğinin üstüne koydum. Çok da iyi sardım. Pek güzel tuttu. ışin sırrı sanırım iyi sarmakta. Kavanoz gibi kalın şeylerde daha iyi oluyor. Bir de yoğurdu mayaladıktan sonra kıpırdatmamak gerekiyor.

akşam 7 gibi kaynattım mı sütü ortalama 10 gibi mayasını koyuyorum , sabaha kadar güzelce sarıp ılık bir yerde bekletiyorum.Kapağını hiç açmadan sabah buzdolabına koyuyorum.Ertesi gün açtığımda yine üstünde su varsa havlu peçete bastırarak alıyorum suyunu...
mayalarken bende tepeleme bir tatlı kaşığı pudra şekeri koyuyorum 2,5 lt süte , çok güzel oluyo , denemenizi tavsiye ederim

arkadaşlar yoğurdunuzun mayasını hazır yoğutlardan yaparsanız süper oluyor....ben 2 lt süte 2 kaşık yoğurt koyuyorum....süt ılık olacak....tencereizin üzerini güzelce bir örtü ile örtüp hafif ılık ortamda bekletin...ben 5 saatten fazla bekletmem... 5 saat sonunda kapağını hiç açmadan buzdolabına koyun ve 1 gün dolapta bekletin...

veeee en önemli püf noktasını açıklıyorum....sütün içine 1-2 çay kaşığı şeker koyar iseniz yoğurdunuz bebişlerinizin ağzına layık hale gelecektir.....

umarım işinize yarar...ben böyle yapıyorum ve yoğurdum ne ekşi olur nede cıvık.....

Son düzenleyen: Moderatör:
hazır sütlerde hiç denemedim yapanlar pek güzel olmadığını söylüyor. en güzeli katkısız süt al. bildiğimiz köy sütü işte...annemden öğrendiğim usülle anlatayım.
süte parmağını soktuğunda yakmayacak tam ılıkta değil yani. bir tatlı kaşık yoğurdu bir yemek kaşığı ısınan sütle iyice ez. bu karışım bir yemek kaşığını geçmeyecek. kenardan usulca içine at ve kabın dışını iyice bir bezle sar 5 saat içinde tutar. sütü mayaladığın yer çok soğuk olmasın. inşallah anlattığım şekil işine yarar. 6 yıldır kendi yoğurdumu yapıyorum. ne cılk ne ekşi oluyor. bakkal yoğurtlarını sevmiyorum. zorda kalmadıkçada almıyorum. tavsiye edilcek gibi değiller çünkü.... birde ayırdığın maya ekşi olmasın oda yoğurdu etkiliyor...

akşam 7 gibi kaynattım mı sütü ortalama 10 gibi mayasını koyuyorum , sabaha kadar güzelce sarıp ılık bir yerde bekletiyorum.Kapağını hiç açmadan sabah buzdolabına koyuyorum.Ertesi gün açtığımda yine üstünde su varsa havlu peçete bastırarak alıyorum suyunu...
mayalarken bende tepeleme bir tatlı kaşığı pudra şekeri koyuyorum 2,5 lt süte , çok güzel oluyo , denemenizi tavsiye ederim

iyi de arkadasim bu yogurt gunluk olmuyo ki ayni gun mayalayip yedireceksin. hem de seker verimez bebeklere.

zuhahaha
bu konuyu açan arkadaş yardım istemişti ben de bu tarifi bir siteden almıştım ve uzun süredir yapıyorum dum bilgimi paylaşmak istedim, bence çok güzel oluyor. ben memnunum
sana göre değilse yapmazsın olur biter
ben çocuk sahibi değilim fakat şeker verilmiyo demişsin ama bu pudra şekeri o kadar sütün içinde fark edilmiyo bile ve çoğu mama benim bildiğim kadarıyla şekerli yapılıyo

pearlcüm hiçbir mama şekerle yapılmıyor , 1 yaşına kadar şeker yasak , tüm doktorların hemfikir olduğu birşey bu , aman ilerde inşallah çocuğun olduğunda aklında bulunsun canım..
bende bugün ilk yoğurdumu yaptım bakalım nasıl olucak sabırsızlıkla bekliyorum :Saruboceq:

pearlcüm hiçbir mama şekerle yapılmıyor , 1 yaşına kadar şeker yasak , tüm doktorların hemfikir olduğu birşey bu , aman ilerde inşallah çocuğun olduğunda aklında bulunsun canım..
bende bugün ilk yoğurdumu yaptım bakalım nasıl olucak sabırsızlıkla bekliyorum :Saruboceq:

teşekkür ederim canım

buarada birde 1 tatlı kaşığı nişasta koyanları duydum bir defa denedim , sanki koysamda koymasamda birşey değişmeyecek gibiydi a.s

yoğurda ek olarak katkıda bulunmak ne derece doğru olur düşünülür.
bence yoğurdunuzun mayasını hazır yoğurt ile yapmayın derim.. özellikle de bebeğiniz için bu tür şeylere daha çok dikkat edin hanımlar.
son zamanlarda herşeyin cılkı çıktı zaten... yok hormon yok bilmem ne vs vs...

Back
X