Yogurt Yapamıyorum

ben verdim valla hep,normal kendimize aldığım yoğurttanda verdim.ama ben her yedireceğim şeyi doktoruna sordum öyle verdim.ülkemizde gıdayla ilgili bir takım kurallar var,o yüzden 4. aydan itibaren yazamazlar üstüne.çnkü ilk ay 6 anne stüne özendirmek zorundalar

kızım 4 gündür yoğurdu reddediyo okadarda seviyordu artık istemiyo :( bende danino aldım onu bayıla bayıla yedi benim sorum bu danoneyi günde 1 tane mi veriyorsunuz

bende püre kavanozuna yaptım yoğurt ama istediğim gibi tutmadı, sanırm bu pastörize süt oluşundan kaynaklanıyor, babymix almıştım bitirdik kendim de mamalayı denemek istedim sanırım hazır almaya devam edicem.

bende püre kavanozuna yaptım yoğurt ama istediğim gibi tutmadı, sanırm bu pastörize süt oluşundan kaynaklanıyor, babymix almıştım bitirdik kendim de mamalayı denemek istedim sanırım hazır almaya devam edicem.

minkçim benimki daninoyu bir seferde 2 küp olarak yiyor.bugüne kadar en çok 3,5 küp yedi.ben günde 1 kez veriyorum.ama hergün düzenli vermiyorum.bu arada danino peynir,yoğurt değil bilgin olsun.ama yoğurdun yerini de tutar diye düşünüyorum ben

saphira canım çok sağol çok şükür dün akşam yoğurt yedirebildim kızıma kavanozda mayalananı istemiyo sanırım çünkü ilk yoğurda başladığımızda küçücük bi tenceremiz var onda mayalamıştım dünde onda mayaladım yedi nasıl ayırt ediyolar anlamıyorum ama bu çocuklar bizi uğraştırıcak baya :)

Minik içine bebe bisküvisi koydun mu yoğurdun ben öyle alıştırdım şimdi yoğurdu sade de yiyiyor. Bir de büyümix verdim ben geçen gün merak ettim sevecek mi diye. Havada kapıyordu kaşığı korktum valla bu kadar sevince acaba içinde ne var diye :))

ben dayanamadım ve tekrar mayaladım kızlar, kıvamı fena olmadı falat yuğurt kaşığa alınca uzuyor :uhm: neden öyle olur bilen var mı???

canım yoğurt nasıl uzar ya -tatlicadiarzu-
içine yanlışlıkla peynir düşmüş olmasın hani şu yemekteyiz programında çorbalara konan peynirden delikafadulden

saphıraya katılıyorum benimki henüz 5.5 aylık 6 aylık olunca babymix vercem ben de...doktorumuz zaten süt yoğurt olunca yapısı değişiyor dedi. evde yaptım bir kez cılk oldu annem öyle olur anca dedi.güvendiğim markaların yoğurtları var mesela danone,sütaş şimdilik ondan veriyorum zaten az yiyor sonra babymixe geçerim ben de.

canım yoğurt nasıl uzar ya -tatlicadiarzu-
içine yanlışlıkla peynir düşmüş olmasın hani şu yemekteyiz programında çorbalara konan peynirden delikafadulden

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 alemsiniz kızlar çok güldürdün beni

canım uzamaması lazım tadı yoğurt tadımı tattınmı acaba tutmadımı

Merhabalar benim de 15 aylık bir kızım var 6 aylıkdan beri de yoğurt veriyoruz. Doktoru ev yapımı yoğurt ve günlük sütü öneriyor diğer sütler fazla ısıtıldığı için bebeğe faydası olmuyormuş ayrıca yoğurt ve sütler uzun ömürlü olsun diye içine katkı maddesi koyuluyormuş. Zaten uzun ömürlü kutu sütünden yapılan yoğurtlar yoğurt gibi olmuyor ben bunu makinem de de yaparken şimdi yaptığım yöntemde de iyice anladım. Uzun ömürlü sütle yapılırsa uzuyor genelde tabi bir de maya eski mayaysa uzuyor. Ben günlük şişe sütüyle mayalıyorum kızıma yoğurdu ya da günlük plastik ve karton kutularda satılan sütlerle gayet kıvamlı sert yenebilecek şekilde güzel yoğurtlar oluyor. Bir de fırında mayalamayı keşfettiğimden beri makinemi kullanmıyorum hem de fırından çıkar çıkmaz yenilebilen bir yoğurdum oluyor...

bende yoğurdu günlük sütle mayalıyorum ama 2 günde bir yapıyorum yarım kilo sütle yapıyorum küçük bardakta yada kavanozda doğru dürüst tutturamadım şimdi gün aşırı mayalıyorum artanıda biz yiyoruz

Ben de evde mayalıyorum yoğurdu, 15 gün falan uğraştım ama tutturmak için, fark ettiğime göre eğer gereğinden fazla sıcak mayalıyorsan sünüp uzuyor gibi oluyor, bütün markaları denedim hemen hemen ama en iyi pınar sütten oluyor.

Doktorumuz 6.aydan itibaren, 2 gün yetecek miktarda anne sütü veya mamadan(devam sütü) mayalamam gerektiğini, tutmazsa Bbymix verebileceğimi söylemişti.. Ama ilk denemelerde tutturamadığmdan verdiğim Babymix'in tadı ekşimsi olduğundan sevemedik ve denemeler sonucunda nihayet tutturdum :))
Hemen tarifi paylaşıyim ki siz de uğraşırken gıcık olmayın, tecrübeler faydalanmak içindir :49: Olayda en önemli nokta mamanın hazırlanacağı suyun sıcaklığı: 45 derece olucak, 48-50 olursa sulu oluyor.. Kulaktan ateşölçer bu işe de yarıyor :66: Sonra da 110 ml suya 4 ölçü mama koydum, kutu üzerinde 150ml'ye 5 ölçü diyordu ! O da sulu olmuştu önceki denemede.. Sonra yoğurdu mayaya karıştırmadan önce oda sıcaklığına getirmiş olucaksın.. püfler bunlar :51: Her ufak kavanoza 1 çay kaşığı yoğurt koyuyorum ama kavanozu tam doldurmadım. Bebeğim henüz bütün kavanozu yiyecek yaşta değil.. Yoğurt makinası kullanıcaksanız alttan sabit sıcaklık verdiği için 3,5 saat yeterli bir süre, daha uzun tutunca ekşiyor.:46::66:

Son düzenleme:
Back
X