Bebek Beslenmesi Yoğurt yapma makinesi kullanan var mi ? Tavsiye ediyo musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ben arzumun makinesiyle 2 defa mayaladım ama kerpiç gibi olmadı, sulu da olmadı. 7 saate ayarladım. tadı iyi oldu ama kıvamı beni tatmin etmedi sütünden olabilir mi?siz nasıl yapıyorsunuz kerpiç gibi yoğurtları?

varsa makinası kolay olacaktır tabiki bende bir araştırıyım daha önce bende duymuştum sonra unuttum bende alıyım burdan bilgi veririm

kızlar ben arzumun makinesiyle 2 defa mayaladım ama kerpiç gibi olmadı, sulu da olmadı. 7 saate ayarladım. tadı iyi oldu ama kıvamı beni tatmin etmedi sütünden olabilir mi?siz nasıl yapıyorsunuz kerpiç gibi yoğurtları?

dışardaki yogurtlar gibi zaten asla olmuyo onun olmasını beklemeyin ama yinede kıvamı katı oluyo..sütü biraz fazla kaynatın içindeki suyuda uçsun biraz..öyle de bi deneyin..ben 3 defa falan kabartıyorum..tabi sütü bozuyomuyuz böyle de içindekileri bide bizmi öldürüyoz kaynatarak onu bilmiyom :)

dışardaki yogurtlar gibi zaten asla olmuyo onun olmasını beklemeyin ama yinede kıvamı katı oluyo..sütü biraz fazla kaynatın içindeki suyuda uçsun biraz..öyle de bi deneyin..ben 3 defa falan kabartıyorum..tabi sütü bozuyomuyuz böyle de içindekileri bide bizmi öldürüyoz kaynatarak onu bilmiyom :)

Sevgili Ozlem, acikcasi forumdaki yazilarinizi sik sik takip edlyorum ve tavsiyelerinize de uyuyorum :)) siki bir takipcinizim yani... Bu topikte weewell marka yogurt makinesinden memnun oldugunuzu yazmistiniz, Ben de gidip ondan aldim..ama henuz kullanmaya baslamadim. Ancak dediginiz konu benim de kafami kurcaliyor, sutu kaynattikca iyice olduruyormuyuz icindekileri?? Oda isisinda falan koysak cihaza olmaz mi acaba, yani hic kaynatip sogutmadan,, sacma bisey mi soyluyorum sizce, yoksa bir denemeye deger mi ? :)))

eskiden annem evde yapardı

ılık sütün içine bir kase yoğurt karıştırıp onuda bir gece iyice sararak oda sıcaklığında bekletin. ertesi gün yoğurt hazır :)

Sevgili Ozlem, acikcasi forumdaki yazilarinizi sik sik takip edlyorum ve tavsiyelerinize de uyuyorum :)) siki bir takipcinizim yani... Bu topikte weewell marka yogurt makinesinden memnun oldugunuzu yazmistiniz, Ben de gidip ondan aldim..ama henuz kullanmaya baslamadim. Ancak dediginiz konu benim de kafami kurcaliyor, sutu kaynattikca iyice olduruyormuyuz icindekileri?? Oda isisinda falan koysak cihaza olmaz mi acaba, yani hic kaynatip sogutmadan,, sacma bisey mi soyluyorum sizce, yoksa bir denemeye deger mi ? :)))

canım hangi konular onu bilmiyorum ama umarım işine yarıyodur söylediklerim yanıltmıyorumdur seni :) makine ısıyı 38-40 dereceydi galiba orda sabit tutuyo sadece, tek işi o :) parmagı ısıran muhabbette işte 38 derece falan heralde..yogurdun mutasyon işlemi olabilmesi için sanırım o hafif ısıda olması gerekiyo..sen o bardaklardan sadece birine oda ısısındaki sütten koy onu ayrı mayala..tutmazsa sütün tamamını heder etmemiş olursun..tutarsa bundan sonra öyle devam edersin :) bizede söyle sonucu :)

Sevgili Ozlem, dun sana mesaj attiktan sonra kalkip oda sicakligindaki sutu makinede mayaladim. Once bir saat bardaklar bos calistirdim, sonra sutu mayalayip 9 saat tuttum. Sonra da buzdolabina. Yogurt tuttu. Cok mutluyum.

kızlar ben bebiş için maya bulamıyorum. piyasa yoğurtlarıyla da mayalamak istemiorum. sütaş babymixle makinede mayalasam nasıl olur sizce? bir de bebeğim 5 aylık ona ağır gelirmi?

Sevgili Lal, ben ilk sefer sutas babymix ile mayaladim, simdi bundan sonra kendi yaptığım yoğurt ile mayaliycam, bütün arkadaşlarım da böyle yapmış. Hatta bizim doktorumuz yoğurt tutmaz falan yapamazsaniz eğer, direkt olarak babymix verebilirsiniz bile dedi yani, öneriyorlar.

çok iyii :) bende deneyeyim bunu :)

Deneyince sonucu bana da söylersen cok sevinirim, ne de olsa uzun zamandır makineyi kullanıyorsun, yogurdun iki halini de görmüş olacaksın, arada fark var mı merak ediyorum, bu konuda senin fikrin önemli. Bir de şeyi soracağım, yoğurdu cihazdan çıkarınca hemen mi koyuyorsun buzdolabına, yoksa biraz soğumasını bekliyor musun? Bir de sen makineyi kaç saate ayarlıyorsun? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Gece 12 gibi mayaliyorum 7 saate ayarliyorum sabah ise gitmek icin kalktigim saat oluyo zaten sogumasini beklemiyorum hemen koyuyorum kullanma klavuzunda oyle yaziyodu ya bunda yada arzumunkindeydi..2 saat dolapta kalmasi lazimmis olayin tamamlanmasi icin :) bugun denicem kaynatmadan sonucu yazarim..
Bide kizlar ben 10 gunde 1 falan mayayı kırmak icin sıfır yogurttan maya alıyorum yada annemde mayaliyo ondan aliyorum kullanma klavuzunda oyle yaziyodu bozulurmus tadi sonucta bigun once mayalanandan maya aliyoruz hep ayni yogurt oluyo bi yerde..ben normal yogurttan mayaladim hep bastan beri..babxmix in tadi bi tuhaf geldi varsın normalinden olsun dedim..

Yok hayatım denedim ama tutmamıs bildigin süt duruyo hala..oda ısısi tam olmadı heralde ben gene normal sisteme devam :)

Yok hayatım denedim ama tutmamıs bildigin süt duruyo hala..oda ısısi tam olmadı heralde ben gene normal sisteme devam :)

Anladım, benim yoğurt oldu diye seviniyodum, kizim yoğurdu yemedi ama, moralim bozuldu. Ek gıdalara yeni geçiyoruz, yok yemedi yani, boşuna mi cabaladim ne :))

yer yer zamanla sen meraklanma hiç..6 ayı bitirsen de öyle başlasan daha iyi aslında ya..

yer yer zamanla sen meraklanma hiç..6 ayı bitirsen de öyle başlasan daha iyi aslında ya..

Öyle mi diyosun? Ne açıdan dedin? Bizim dr ver deyince başladım güya ben de. Bir de şeyi sorucam, çocuk yemeyince zorlama, sonra tekrar dene yaziyo hep forumda, annem de yatır aşağıya, gönder, yutar o, zamanla alışır diyo, biz sizi hep öyle büyüttük diyo :)) ne yapayım, aglasa da vereyim mi?

seni emiyomu hala? ve kilosu nasıl? kilosu biraz azsa genelede başlatıyo dr.lar bide 4 ay cı dr.lar ve 6 aycı dr.lar var..bi durum olmasada 4 aydan sonra geçirtenler var ek gıdaya..sizin durum nasıl? bide yemesi için bence hiç zorlama..zaten çok az az çay kaşıgıyla falan başlayacaksın..15 günde falan anca yarım kaseye kadar çıkacaksın hergün azar azar arttırarak yavaş yavaş geçeceksin..tattıkları herseyde zaten bi tepkili oluyolar..memeye alışmış oluyo herseyin tadı bi garip geliyo onlara.yemek istemeyebiliyolar..1-2 gün ara verip tekrar deneyince tadı tanıdık geliyo ve yemeye başlıyolar.. sen hiç zorlama zaten dedimya daha biraz da erken..dokunabilir..ben katı gıdaya 6 aydan sonra geçme taraftarıyım herzaman..bağırsakları yorulabilir 1 hafta bile gelişimlerinde fark ediyo..bide herşeyi tatsın falan da yapma yemek suyu falan hiç onlara girme :) alerjen bisürü gıda var..bilmeden onlardan yedirebilirsin bebişin bağırsaklarını zorlarsın..hangi sehirdesin bilmiyorum ama varsa eger ve gidebilirsen bi diyetisyenden yardım almanda fayda var..ben inanılmaz rahat ettim..içim çook rahattı..miktarları ne yiyecek ne yemeyecek ne kadar yiyecek hepsini söylüyolar..sende onun yönlendirmesiyle geçersin katı gıdaya.. sevgilerimle :)

Sevgili Özlem, bu ara hem bebisim, hem kendim rahatsız olduğum icin pek aktif katılamadım foruma. Tavsiyelerin icin cok teşekkür ederim, ankarada oturuyorum, mutlaka diyetisyen ile görüşmeye çalışacağım.

Bende seni merak ediyodum:) gecmis olsun umarim cabuk toparlarsiniz..bende ank.dayim ve dr.ismi verebilirim kendisinden cok memnunuz:)

Cok teşekkür ederim, cok sevinirim. Ben 20 yaş disimi çektirdim, baya bildiğin operasyon oldu ciddi ciddi, dikiş, antibiyotik, cenem şişti, morardi, ateşim çıktı, kizim da ateşlendi, kulağı ağrıdı. Insan hastayken bebisine de cok zor bakıyor,.gece gündüz rezil olduk, neyse simdi ikimizde toparliyoruz yavaş yavaş. Anladım ki anne olunca artık hasta olmak gibi bir lüksün kalmiyo :)) bebisi icin iyi olmak zorundaymis insan onu farkettim.

Back
X