Yoğurtlu havuç salatası

Only_Eylul

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2009
1.326
500
363
Salata kalorisi ---------------> 290 kalori
Eğer mayonez eklemezseniz 40 kalori gibi bir avantajınız olacaktır.

1 yk. sıvıyağ
3 tane orta boy havuç
1/2 çay bardağı arpa şehriye
100 gr yoğurt
1 diş sarımsak
1 yk. (light)mayonez (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için nane

Havuçlar rendelenir ve tavada yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.
Diğer tarafta şehriyeler yumuşayana kadar haşlanır.
Şehriye ve havuç karıştırılır
Yoğurt sarımsak ve mayonez(mayonez isteğe bağlı)karıştırılıp.karışıma ilave edilir.
Üzerini nane ile süsleyebilrsiniz.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:
ya arkadaşlar peki 100 gr yogurt için kaç yemek kaşıgı koymak gerekiyor ben anlamıyorum bu gram işlerinden

yaaa niye güzel şeyler hep bol kalorili oluyor:( mayoneze bayılıyorum yawww,, ama göbişim de yedikce orantılı olarak büyüyo ihihihi :D
en kısa zamanda deniyeceğim

Havuç kan şekerini diğer besinlere göre daha hızlı yükselttiği için önermeyebilirler.
Çok seviyorum bunu ama!!!Daha hafif olsun diye havucu hiç kavurmadan yoğurtla karıştırıp yemiştim!:delphin:Aynı tadı vermiyor ama o da iyi!!

ayy kizlar bende dietteyim kaydirigubbakcemile5. bugun havuc yerine karnibahar la yaptim ayy yiyeymedim yaa..karnibahari hasladim coooook hafif tuzz.. ve de uzerine sade yagsiz yogurt...ay direk cöpe giti:sinifsinif:

ayy kizlar bende dietteyim kaydirigubbakcemile5. bugun havuc yerine karnibahar la yaptim ayy yiyeymedim yaa..karnibahari hasladim coooook hafif tuzz.. ve de uzerine sade yagsiz yogurt...ay direk cöpe giti:sinifsinif:

onu az sıvı yağla fırına atıp sarımsaklı yoğurtla deneseydin. havuç, patates, soğanlada harika oluyor ama fırınlanmış hali.

Back
X