Yoğurtlu havuç salatası

Only_Eylul

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2009
1.326
500
363
Salata kalorisi ---------------> 290 kalori
Eğer mayonez eklemezseniz 40 kalori gibi bir avantajınız olacaktır.

1 yk. sıvıyağ
3 tane orta boy havuç
1/2 çay bardağı arpa şehriye
100 gr yoğurt
1 diş sarımsak
1 yk. (light)mayonez (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için nane

Havuçlar rendelenir ve tavada yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.
Diğer tarafta şehriyeler yumuşayana kadar haşlanır.
Şehriye ve havuç karıştırılır
Yoğurt sarımsak ve mayonez(mayonez isteğe bağlı)karıştırılıp.karışıma ilave edilir.
Üzerini nane ile süsleyebilrsiniz.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:
süper bir tat çıkıyor ortaya
ben bunu şehriyesiz yapıyorum
iki günde bir yeriz ailecce

ya arkadaşlar peki 100 gr yogurt için kaç yemek kaşıgı koymak gerekiyor ben anlamıyorum bu gram işlerinden

yaaa niye güzel şeyler hep bol kalorili oluyor mayoneze bayılıyorum yawww,, ama göbişim de yedikce orantılı olarak büyüyo ihihihi
en kısa zamanda deniyeceğim

Havuç kan şekerini diğer besinlere göre daha hızlı yükselttiği için önermeyebilirler.
Çok seviyorum bunu ama!!!Daha hafif olsun diye havucu hiç kavurmadan yoğurtla karıştırıp yemiştim!Aynı tadı vermiyor ama o da iyi!!

ayy kizlar bende dietteyim kaydirigubbakcemile5. bugun havuc yerine karnibahar la yaptim ayy yiyeymedim yaa..karnibahari hasladim coooook hafif tuzz.. ve de uzerine sade yagsiz yogurt...ay direk cöpe giti:sinifsinif:

ayy kizlar bende dietteyim kaydirigubbakcemile5. bugun havuc yerine karnibahar la yaptim ayy yiyeymedim yaa..karnibahari hasladim coooook hafif tuzz.. ve de uzerine sade yagsiz yogurt...ay direk cöpe giti:sinifsinif:

onu az sıvı yağla fırına atıp sarımsaklı yoğurtla deneseydin. havuç, patates, soğanlada harika oluyor ama fırınlanmış hali.

havuç önerilmiyor ama yoğurtla beraber yendiği için glisemik indeksi dengelenir bence güzel bi tarif teşekkürlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…