Lekeler, Çiller Yoğurtlu leke maskesi

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

daywalkerr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
72
0
96
Ankara
Pervin Bulgak'ın bu mucizevii tarifini 4 gün önce keşfettim ve bugunde sizinle paylaşmak geldi aklıma. Kitabında lekeler için diye geçiyo, daha ilk kullanışım ve buna rağmen maskeyi yıkayınca bembeyazz bebek gibi bi tenim oldu. Belki düzenli kullanınca lekelerde geçeeer :)
Tarife gelincee
Yarım çay bardağı yoğurt
2 kahve kaşığı (bir paket kullandım ben) kabartma tozu
2 çay kaşığı limon suyu
bunları bir güzel karıştırıyoruzz cildimize sürüyoruz göz çevresi ve dudak harici tabikide sonraa 45 dk duruyo ve yıkıyoruz ılık suylaa. Sonra beembeyaaz pamuk gibi cildin tadını cıkarıyoruuzz :))) inşallah sizdede işe yararr :16:

bu arada bildiğiniz üzere leke maskelerini aksamları uygulayıp gunduzlerı gunes koruyucu kullanıyoruzz :74:

Son düzenleme:
Merhaba,
ben de şimdi sürdüm yüzüme ama yanıyor yüzüm normal mi?

normal canım kabartma tozunun ve limonun ıcındekı asitlerin etkisi :) hafif bide kaşınma olur :)

Oldu evet. Ama benim alnımda saçımın bittiği yerin dibi hep tahriş son zamanlarda. Dün maskeyi yaptım, yıkadığımda daha da bir tahriş oldu. Şuan aralıksız yanıyor ve kızarık mesela:/

Bu kesinlikle hasas tenlilere gidecek br maske değil. Limonu bile yüzünüze suyla bişeyle karıştırmadan sürmeyin diyorlar bir de karbonat eklemişsiniz. Bence cildi hassas olanlar için sonu kötü olur bu maskenin.. İki güçlü asidik maddeyi karıştırmak çok iyi bişey değil..

Oldu evet. Ama benim alnımda saçımın bittiği yerin dibi hep tahriş son zamanlarda. Dün maskeyi yaptım, yıkadığımda daha da bir tahriş oldu. Şuan aralıksız yanıyor ve kızarık mesela:/
canım gerçekten şaşırdım yani benim cildim baya hassastır ama bende hıc bısey olmadı degısıyo demekkı cıltten cılde ben bembeyaz olmustum ve yumusacık olmustu yuzum hatta yarın yıne yapıcam.. bolca nemlendır yuzunu canım üzüldm bak :/
Bu kesinlikle hasas tenlilere gidecek br maske değil. Limonu bile yüzünüze suyla bişeyle karıştırmadan sürmeyin diyorlar bir de karbonat eklemişsiniz. Bence cildi hassas olanlar için sonu kötü olur bu maskenin.. İki güçlü asidik maddeyi karıştırmak çok iyi bişey değil..
maske pervin bulgakın tarıfı. Kıtabından yazdım denedıkten sonra mukemmel bı sonucla karsılasınca. Limonuda tek surdugum zaman zararını gormedım daha once bu maskenınde zararını gormedım. Ciltten cilde değişiyo olabilir .
ben bunu denerim yehhu sağol canım doğal maskelere bayılırım:)

Canım dene bencede ben çok memnun kaldımm

O yüzden dedim zaten hassas cildi ve kuru cildi olanlar çok dikkat etsin. Bir çok bitkilerle doğal güzellikle ve sağlıkla ilgilenen yazar limonu bile yüzünüze direk sürmeyin der. En son Şems Aslan'ın maya maskesi tarifinde izlemiştim. Onda bile önce limonu suyun içine koyuyordu. Uyarıda şimdi birşey olmaz ama ilerde cildiniz çok kötü olurdu. Kötü niyetle tarifi vermediğine eminim öyle bir şey düşünmedim kesinlikle fakat daha önce burada buna benzer konular açılmıştı ve bazı arkadaşların yüzü fena halde kızarmıştı. Uzun kullanım sonucunda da seninde cilt tipin ve cildinin dengesi değişebilir. Ben daha önce sadece limonla neredeyse cildimi kurutuyordum sonra kendi haline bıraktım limon suyunu bir şeyle karıştırmadan cildime sürmedim. böylece düzeldi cildim. Ama kuruyana kadar geçen safhada çok hoş bir cildim oldu. Sonra pul pul olmaya ve acımaya başladı. Limon, Sirke en azından suyla karıştırılmadan yüze sürülmezmiş. Bende böylece öğrenmiş oldum. Şimdi gayet güzel bir cildim var. Memnunum kendisinden. :9: O yüzden uyarmak istedim dikkatli olun. Belki başta çok güzel olabilir cildiniz ama uzun süreli kullanımla aynı reaksiyonu vermeyebilir..

Limonun cilde hiç bir zararı yoktur ayrıca ben 1 yıl boyunca yalnızca limon sürdüm yüzüme sivilceler için hem sivilceleri kuruttu hemde izleri gitti gerçekten inanılmaz bir faydası var cildim çookk hassastır biraz yanma ve kaşıntı oluyor ama herhangi bir sorun oluşturmuyor. Herkesin yüz tipi farklı. Herkes için önerilmez..

Back
X