Çorbalar Yoğurtlu Semizotu Çorbası....(yapımı çok kolay ve çok lezzetli değişik bir çorba)

redlight71

*AŞKIM ve ÇOCUKLARIM*
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
2.267
20
158
54
İstanbul
soğanı biraz zeytinyağında kavurun,içine yıkanıp doğranmış semizotlarını
ekleyin,biraz pişirin.Semizotu zaten çabuk pişiyor,Azıcık blendırdan geçirin
tamamen pürüzsüz olmayacak(gerçi bu sizin zevkinize kalmış,isterseniz tam
geçirin) Başka bir tarafta yoğurdun içine unu,yumurta sarını,rendelenmiş
sarımsakları ekleyip semizotlu karışıma dökün.Piştikten sonra tuzunu
ekleyin,ben bir tanede tavuk bulyon koydum.Siz koymak istemezseniz
normal tavuk suyuyla da pişirebilirsiniz.Afiyet Olsun.Sormak istediğiniz bişey
olursa ben buralardayım:))

Yapılacak çok fazla bir şey yok semizotlarını çok güzel bir şekilde yıkayın

Yarım demet semizotu
1 soğan
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2-3 diş sarımsak
1 tavuk bulyon

Yukarıda zaten anlattım

Eklentiler

• $Fotoğraf-0033.webp
    $Fotoğraf-0033.webp
    14 KB · Görüntüleme: 372
Son düzenleme:
:52: hızır gibi yetiştin tarifinleee... tek bir sorum olacak, ben semizotu yemeği yaparken su koymam da, o yüzden bu tarifte suyu ne zaman koyacağız, soğanlarla birlikte pişirirken mi, yoğurtlu karışımı eklerken mi?:56::56::56:

canım normalde ben de koymam,zaten sulanıyo ama bu çorba olduğu için su ekledim.Soğanları kavurup semizotunuda kavurduktan sonra suyunu ekliyosun.Yoğurdu en son kat,bir de belki biliyorsundur canım ama ben yeni öğrendim yoğurt terbiyeli çorba yapıcağın zaman tuzunu ocağın altını kapattıktan sonra en son ekle ki yoğurt kesilmesin.Afiyet olsun:54:

canım normalde ben de koymam,zaten sulanıyo ama bu çorba olduğu için su ekledim.Soğanları kavurup semizotunuda kavurduktan sonra suyunu ekliyosun.Yoğurdu en son kat,bir de belki biliyorsundur canım ama ben yeni öğrendim yoğurt terbiyeli çorba yapıcağın zaman tuzunu ocağın altını kapattıktan sonra en son ekle ki yoğurt kesilmesin.Afiyet olsun:54:

heh tamamm canım sağ olasın, hatırlatma için de teşekkürler en son 10 sene evvel sıcakken yoğurt konan çorba yanmıştım sanırım :78:

annem burun kıvırdı kendime kadar yapıcam :84: nolur yemek seçmese şu çocuk aman kadın :1::1::69: bu hafta semizotu haftası olcak, çorbası, yemeği, salatası :9::9:

o hafta 2.demet dolapta çok bekleyince ancak salataya yetecek kadar çıktı :5: geçen hafta da pazara gidilemedi:5: bu hafta yine 2 demet alsın diycem anneme ben çalışıyorum ama semizotlarım alınsınn içimde kalacak yoksa bu çorbaa:84::84:

tarif için teşekkürler.bende yapmak istiyorum .
kullanılan semizotunun yaprakları mı?
saplarını da kullanıyor muyuz?
alakasız olacak ama bu semizotunun saplarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

rica ederim canım,İnşallah denersin,ben hem saplarını hem yapraklarını kullandım:16:

tarifi bugün gördüm.tam da yemeğini yapcaktım.benim ufaklık yemiyo.babası da zoraki yiyor.ben bayılırım.bi de böyle deniyim.belki yer.

eveeet.çorbayı yaptım geldim.bence çok güzel oldu.ama bakalım bizim semizotu sevmezlerden geçecek mi?

eşim beğendi içti sarımsaklı olması semizotunun tadını bastırmış dedi.ama bizim çocuktan yine geçemedi.

Back
X