• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yok yahu hala konusmuyor :)

Krese vermeye dusunuyordum suan tam itibari ile karar vermis durumdayim :)

:) Hanımlar kızların beynindeki dil merkezi erkeklerinkinden daha erken gelişiyor ve yetişkin kadınlar da erkeklerden daha çok sözcük kullanarak konuşuyorlar zaten :)

Benim oğlumda bu yaz açıldı baya kendisi şuan 26 aylık .. aslında oda tek tük konuşuyordu eve görümcemle küçük oğlu geldi yaklaşık 15. 20 gün kadar durdular oğlum onunla oynarken öğrendi o ne derse oğlumda söylüyordu şimdi baya ilerledi çokk şükür hatta o kadar ilerlemiş ki sabah eşimle konuşuyorduk bana demez mi anne sen sus şok oldum adeta :D:D kendi yaşıtı arkadaşlarıyla oynatın bence

Benim oglum da 3 yasinda, en fazla iki kelimelik kisa cumleler kullaniyor. 2 yas ve civarinda sadece anne, baba, dede, mama gibi kelimeleri kullaniyordu, goz temasi kurmada, komutlari algilamada ve yerine getirmede sorun yoktu. Erkek cocugu olmasi, duymasinda sorun olmasi, evde cok konusulan bir ortam olmamasi, yakinlarinda iletisim kurup oyun oynayacagi baska cocuklarin olmamasi, birden fazla dile maruz kalmasi, dile degilde diger becerilerine agirlik vermesi gibi nedenlerin gec konusmaya neden olabilecegi soylemiyor. Biz oglum 28 aylikken destek olsun diye konusma terapisine basladik, haftada bir ya da iki kere bires saat krese terapist gidiyor, ayda bir de eve geliyor, degerlendirme yapiyoruz. Biz faydasini gorduk, kelime dagarcigi baya artti, iki kelimelik cumle kurabiliyor. Tabi artik vakti geldigi icin de olmus olabilir. Bize onerilenler bolca konusmak, mesela araba dediginde, evet araba, kirmizi araba gibi eklemeler yapmak, istedigi seyi hemen vermemek, onun soylemesini tesvik etmek gibi. Ben de dort gozle bekliyorum bulbul gibi olacagi zamanlari.

Kayinvalideniz bakamsin cocuga arastirin guzel bir kres bulun ve krese verin tv sakin acmasin kullanmayin kresten eve gelincede oyun oynayin beraber zeka kartlari var onlarla ya da yap boz gibi oyunlar ve bol bol konusun cocukla masal kitabi alin sık sık masal okuyun mesela ona

Kizlar merhaba.
Oglum 27 aylik ama hala cumle kuramiyor. Soyledigi kelimeler anne baba hala dede teyze abla kalk gel bas atla vs vs hep kisa kelimeler. Gecen sene hic konusmuyordu cocuk psikologuna goturduk. Odadan girer girmez doktor ogluma bakti adi ne dedi yagiz dedik. Daha sonra oglumla konusmaya basladi konusma su sekilde
Psikolog: yagiz nasilsin?
Oglum: agu agu agu
Psikolog: sen nereye geldin
Psikolog: oyuncaklarimi seviyorsun
Oglum: agugu agu agu agu
Psikolog yere indirin dedi bizim kucagimizdaydi indirdik direk oyuncaklara gitti.
Sonra bi 5 dk bizimle konustu konusuyor cocuk goz temasi da var dedi. Evet konustugu kelimeler anlamli degil ama sohbet edebiliyor mesela dedi. Daha sonra cocuk iyice oyucaklara adapte olmusken doktor yagiizzz dedi yagiz bakti. Oyuncagini babana verirmisin dedi cocuk oyuncagini babaya verdi babasi annesine ver bana verdi hadi yerine koy dedim gitti yerine koydu.
Doktor endise edecek bi durum yok dedi. Otizm veya zeka geriliginden bahsedecek bir durumda yok dedi. Masallahi var hatta tek sikinti anlamli kelimelerin olmamasi dedi. Iciniz rahatlicaksa gelisim testi yapalim dedi tmm dedim gelisim testi yasinin 3 ay ilerisinde cikti. Doktor sonuclari iyi yasitlarindan ilerde dedi. Hatta kaba motor gelismeleri cok iyi dedi. 3. Yasini bekleyin cocuklarla karistirin dedi. Tv izletmeyin dedi dedik tamam. Ama oyle bir icim rahatladi ki ohh cektim
Yahu 1 sene oldu. Cocuk herseyi anliyor ama konusmuyor anneem diyor babam diyor ama cumle 0 :)
Ise basladim babannesi bakiyo hala ayni :KK70: halasi biraz gec konusmus doktor o yuzdende olabilir demisti. Vay dedim gorumce senin yuzunden konusmuyor bu cocuk. Gorumcemde 13 yasinda yanlis anlasilmasin yani esprisine :)
Simdi ben cocuga neler yapabilirimde konusabilir? Tv zaten cok nadir izliyor ondada sadece 15.30 dk bu kadar ben eve gelince tv acilmiyor bile.
Kizlar sizinkiler ne zaman konustu?
Siz nasil atlattiniz bu sureci?
Cocuk kucuk de degil 27 aylik.
Yardimlarinizi bekliyorum.
canım benim oğlum 3 bucuk yaşında konuştu.Ben durumu 2 yaş civarı farkettim o doktor senin bu doktor benim gezdik ve 3 yaşında devlet hast.cocuk pskiyatristine gittik.Rehabilitasyon merkezine yönlendirdi.Benim oğlum da normaldi.bir tek konuşamıyordu.Rahbilitasyon merkezinde eğtim gördük kısa sürede dilimiz çözüldü ve aynı süreçte Dr kreş önerdi.Eş zamanlı yaptık bunları.Oğlum tuvalete 3 bucuk yaşında alıştı.İlk okula başladı hep yaşıtlarından bir adım geride gitti.1 yıl sınıfta kaldı üstelik şimdi 4.sınıfa gidiyor farkı hala tam kapatamadık.Bakın otistik flan değil fakat geç konuşmasının sebebini çeşitli problemlerle ödüyor.Geç kalmayın mutlaka devlet hast. gidin ve bireysel eğitime yönlendirsinler sevgiler.

Kizlar merhaba.
Oglum 27 aylik ama hala cumle kuramiyor. Soyledigi kelimeler anne baba hala dede teyze abla kalk gel bas atla vs vs hep kisa kelimeler. Gecen sene hic konusmuyordu cocuk psikologuna goturduk. Odadan girer girmez doktor ogluma bakti adi ne dedi yagiz dedik. Daha sonra oglumla konusmaya basladi konusma su sekilde
Psikolog yere indirin dedi bizim kucagimizdaydi indirdik direk oyuncaklara gitti.
Sonra bi 5 dk bizimle konustu konusuyor cocuk goz temasi da var dedi. Evet konustugu kelimeler anlamli degil ama sohbet edebiliyor mesela dedi. Daha sonra cocuk iyice oyucaklara adapte olmusken doktor yagiizzz dedi yagiz bakti. Oyuncagini babana verirmisin dedi cocuk oyuncagini babaya verdi babasi annesine ver bana verdi hadi yerine koy dedim gitti yerine koydu.
Doktor endise edecek bi durum yok dedi. Otizm veya zeka geriliginden bahsedecek bir durumda yok dedi. Masallahi var hatta tek sikinti anlamli kelimelerin olmamasi dedi. Iciniz rahatlicaksa gelisim testi yapalim dedi tmm dedim gelisim testi yasinin 3 ay ilerisinde cikti. Doktor sonuclari iyi yasitlarindan ilerde dedi. Hatta kaba motor gelismeleri cok iyi dedi. 3. Yasini bekleyin cocuklarla karistirin dedi. Tv izletmeyin dedi dedik tamam. Ama oyle bir icim rahatladi ki ohh cektim
Yahu 1 sene oldu. Cocuk herseyi anliyor ama konusmuyor anneem diyor babam diyor ama cumle 0 :)
Ise basladim babannesi bakiyo hala ayni :KK70: halasi biraz gec konusmus doktor o yuzdende olabilir demisti. Vay dedim gorumce senin yuzunden konusmuyor bu cocuk. Gorumcemde 13 yasinda yanlis anlasilmasin yani esprisine :)
Simdi ben cocuga neler yapabilirimde konusabilir? Tv zaten cok nadir izliyor ondada sadece 15.30 dk bu kadar ben eve gelince tv acilmiyor bile.
merhaba cocugunuzun demir ve d vitamınıne baktırın eksık oldugunda gec konusmaya sebep olabılıyor.
sevgıler

Kızım 3,5 yaşında 1 senedir krese gidiyor ama henüz cümle yok. Toplasan 20 kadar kelimesi var. Doktora götürdük gelişim testi yapıldı herhangi bir sorun yok. Şuan yüzme öğreniyor. İngilizce şarkılar eşliğinde dans ediyor ve İngilizce renk ve sayıları biliyor. Her şeyi anlıyor. Ben de kızımın konuşacağı günü dört gözle bekliyorum
Bu mesajı yazalı 1 ay bile olmadı ve kizim kreste cümle kurmaya başlamış. Evde şuan sakinliğinı koruyor daha ama cümle kurduğunu duymak bile beni çok mutlu etti. Rabbim tüm konuşmayan ve de konuşamayan çocuklarımızın konuşmasını nasib etsin.

Bu mesajı yazalı 1 ay bile olmadı ve kizim kreste cümle kurmaya başlamış. Evde şuan sakinliğinı koruyor daha ama cümle kurduğunu duymak bile beni çok mutlu etti. Rabbim tüm konuşmayan ve de konuşamayan çocuklarımızın konuşmasını nasib etsin.
o halde istedıklerını hemen vermeyın anlatamadıgı seyı sız duzeltıp vermeyın mecbur kalınca konusmaya baslayan cocuklardan olmus gozunuz aydın :nazar:

Kizlar merhaba.
ilk kelimesi anne idi ve 3 aylıktı , genel anlamda 18 aylıkken başladı suan 28 aylık baya konusuyor. açıkcası tabletten çizgi film vs de izliyor oradaki tüm şarkılara eşlik ediyor ama şu var bence büyük bir etken bizde çok konuşuyoruz onunla bazen one bu ne vs sorular soruyor ona bıkmadan cevap verıyoruz. siz sürekli konuşun , yaşıtları ile takılsın ara ara imkanınız varsa, şarkılar söyleyin ona da öğretin...zamanı gelince konuşur..

Back
X