yok yok yok anlamıyor işte!yine içiyor sigarasını...

Bende sigara içenlerdenim. keşke bırakabilsek şu zıkkımı. içilmeyen ortamlara kesinlikle uyarım ama fazlada kalamam o evde. Şahsım adına konuşuyorum eğer kızım hasta ise o tiyatroya gitmez, çocuğumuda kayınvalideme asla bırakmazdım. haklısınız belki sizinde eğlenmeye gezmeye eşinizle başbaşa kalmaya hakkınız var, ama eğer ki çocuğunuzu bu kadar düşünüyordunuz sigara içtiğini bile bile bırakmayacaktınız. :28:

Konu dışı olsun bu söyleyeceğim de: Bizler nasıl içmeyenlere saygı duyuyor ve kurallara da uyuyorsak ----> Ltf içmeyenler de bizi anlasınlar :19::19:

dayanamadım yazıyorum yine:1:
hiç sigara içmemiş insanları bir derece anlarım da,sigara kullanmış bırakmış insanların sigara içenleri aşağılamasını kaldıramıyorum.
yıllarca sigara içmiş uzun zaman önce bırakmış birisi olarak,sigara içenlere saygı duyuyorum,zamanında ben de içiyordum çünkü,
sigara içmek kişinin kendi tercihidir,kimse kınamamalıdır bence.çünkü sigara içenler zaten kendilerini kötü hissediyorlar(kendimden biliyorum) bir de onları aşağılamak
işgüzarlıktan başka bir şey değil.ben bıraktım içmiyorum sen de içme,pis,iğrenç gibi hakaretler etmek gereksizdir ve yanlıştır.insanları sigarayı bırakmaya teşvik etmek başka içtikleri için aşağılamak,yargılamak çok başka birşeydir.kendimden bilirim bana böyle yaklaşan insanlar olduğunda sigarayı bırakmak içimden gelmezdi,sanki inadına içesim geliyordu.insanları iyi bir şey yapmaktan alıkoymayın bu itici tavırlarla.
konu sahibesi arkadaşım siz de çok fevri davranmayın bir daha görüştürmücem diyerek,ciddi ciddi son uyarınızı yapın,değil çocuğun yanında içmesi çocuğun yanına kokusu ile gelmemesi konusunda anlaşın,annelik damarına basın kayınvalidenizin anneciğim sen bile bile evladına zarar verir miydin gibi tatlı sözlerle halledebilirsiniz,bir daha böyle davranırsan yanına getirmeye çekinirim gibi konuşun,direkt sert girmeyin olaya,kendinize,evladınıza,eşinize ve kayınvalidenize ceza vermeyin hemen ama ciddi olduğunuzu anlasın,kesin bir dille konuşun,allah hakkınızda hayırlısını versin,allaha emanet olun.

ben buraya konu açıp sonra burası kötü burada ki insanlar kötü konu açtığıma pişman oldum demelerine sinir oluyorum
madem eleştirilere açık değilsin enden konu açıyorsun
hem birde şu var madem verdiğimiz cevaplardan memnun olmuyor konu sahibesi
o zaman bir daha konu açıp pişman olanlar konuyu açarken istedikleri cevapları şıklar halinde yazsınlarda bizde seçip yazarız :20:
bana verilen cevaplardan ziyade arkadaşların birbirtleriyle tartışması beni üzüyor.biri diyor sigara içtirmem evimde öbürü diyor arabalar egzoslar yasaklansın.ben buraya sigara ve aile konulu birşey yazdım başımdan geçen.herkes kendi çapında başından geçen ya da düşündüğü şeyleri yazabilir.sertleşmeden kırmadan.

konu sahibi arkadaşım en çok bana kızacaksınız ama:
ben 29 yaşındayım. hayatım boyunca hiç sigara içmedim. ama 75 yaşında olsam ve sigara içsem mesela..
oğlum ve gelinim torunumuda alıp gelip benimle iki gülüp muhabbet edip oturacaklarına çocuklarını bırakıp tiyatroya gitseler bende efkerlanıp bi sigara yakardım açıkçası. belki gençliği aklına geldi oğlunun yürdüğü veya torunu yaşında olduğu zamanlar aklına geldi. ne bileyim ben torunları büyüklere bırakıp gezme olayına hiç giremiyorum onları evde bırakıp biz genciz gezelim siz torun bakın diyemiyorum kıyamıyorum nedense çünki gözümüzün içine bakıyorlar resmen gitmeyin burda kalın iki dakika daha görelim yüzünüzü der gibi. çok vicdan yapıyorum ben ya...

canım 5 sene sonra ilk sosyal faaliyetimiz yaa.napalım dört duvar arası mı yaşayalım.kızım olmadan çay içmeye bile gitmedik.:50:

valla evet bende içtim ama
kimseyi dumanıma maruz bırakmadım
buna mecbur etmedim
kaldırımda yollarda bugun olmasa yarın mutlaka yasaklanmalı
örnek aldığınız o ülkelere bakın bunu görürsünüz zaten
ben plazadan çalışıyorum canım kardeşim
kapısından girmiycem de neresinden girecem sence
orda ne işim varmış
:))) valla komik yaa
ben kimseyi aşağılamıyrum
ama bağımlılıktır bu tıbben de bir gerçekten
yook ben canım istediği için içiyorum bunlar lafff
dumandan beynin üst kısmında bir tabaka oluştuğunu biliyormusunuz,
bu da szin sürekli o mereti istemenize sebep oluyor
hee tabi bağımlı kişiye bu anlatılamıyor
benim babam 18 yaşından beri içmiş
evde içirtmedik güya ama her fırsatında içti
65 yaşında ciğerleri bitti ve öldüü
o kadar sağlam bir bünyesi vardı ki
bunun yüzünden ölmeseydi garanti başka bir hastalığı çıkmazdı
ama allahın belası sigarayı kim icat ettiyse onun yüzünden kaybettik
bu mereti kim icat etmişse kim satışına izin vermişse allah onun bin türlü belasını versin
ahirette bile elim yakasında olacak
çoluğumuza çocuğumuza örnek olmayalım diyorum
yeni nesiller bari nefret etsin diyorum
hala neyi savunuyorsunuz yaa anlamyorummmmmm

Bağımlılıktan ya da keyfimden içiyorum yine söylüyorum bundan kime ne?
Siz içmeyin başkasına da karışmayın.Yakın çevrenizi uyarın ama lütfen sokaktaki insana da bulaşmayın.
Döndürüp döndürüp aynı şeyleri söylüyorsunuz.
Sizin burada vah sigara çok kötü tüü kaka demenizle kimse sigarayı bırakmayacak.Koskoca insanlara ahkam kesmeyi bırakın artık lütfen.
Madem bu kadar bilinçlisiniz zamanında neden başladınız, hiç başlamasaydınız!!!

ben sana karışamıyorsam sen de bana karışma
sana ne istediğim kadar söylerim
için kardeşim içinnn banane ya buna karışan yok
pis dumanın bana gelmesin o kadar

Bağımlılıktan ya da keyfimden içiyorum yine söylüyorum bundan kime ne?
Siz içmeyin başkasına da karışmayın.Yakın çevrenizi uyarın ama lütfen sokaktaki insana da bulaşmayın.
Döndürüp döndürüp aynı şeyleri söylüyorsunuz.
Sizin burada vah sigara çok kötü tüü kaka demenizle kimse sigarayı bırakmayacak.Koskoca insanlara ahkam kesmeyi bırakın artık lütfen.
Madem bu kadar bilinçlisiniz zamanında neden başladınız, hiç başlamasaydınız!!!

koskoca insansa onlar beyinleri akıllar varsa hem kendilerine hem başkalarına bile bile zehir yaymanın ne kadar acımasız birşey olduğunu bilmeliler.arkadaş şimdi bilinçli belki.belki çocuk yaşta hevesle başladı çoğunluk gbi.KOSKOCA İNSAN!!! olunca ne yaptığının farkına vardı....sokakta önümde yürürken fos fos içip dumanını geriye yollayanları oracıkta tokatlayasım geliyor..var mı daha ötesi...:47::47:

koskoca insansa onlar beyinleri akıllar varsa hem kendilerine hem başkalarına bile bile zehir yaymanın ne kadar acımasız birşey olduğunu bilmeliler.arkadaş şimdi bilinçli belki.belki çocuk yaşta hevesle başladı çoğunluk gbi.KOSKOCA İNSAN!!! olunca ne yaptığının farkına vardı....sokakta önümde yürürken fos fos içip dumanını geriye yollayanları oracıkta tokatlayasım geliyor..var mı daha ötesi...:47::47:

ayy kızım sana katılıyorum madem ıcıyorlar braz saygı hatta saygıdan da oteeesııı.cunku saglık onmlı.benım esımın aılesıde fosur fosur ıcıyorlar bende evın yatak odasından cıkmıyorum oraya gıdınce..esımle kaclere tartıstım ama anlmyolar..benımde bebgım var 9 aylıkkk..

valla evet bende içtim ama
kimseyi dumanıma maruz bırakmadım
buna mecbur etmedim
kaldırımda yollarda bugun olmasa yarın mutlaka yasaklanmalı
örnek aldığınız o ülkelere bakın bunu görürsünüz zaten
ben plazadan çalışıyorum canım kardeşim
kapısından girmiycem de neresinden girecem sence
orda ne işim varmış
:))) valla komik yaa
ben kimseyi aşağılamıyrum
ama bağımlılıktır bu tıbben de bir gerçekten
yook ben canım istediği için içiyorum bunlar lafff
dumandan beynin üst kısmında bir tabaka oluştuğunu biliyormusunuz,
bu da szin sürekli o mereti istemenize sebep oluyor
hee tabi bağımlı kişiye bu anlatılamıyor
benim babam 18 yaşından beri içmiş
evde içirtmedik güya ama her fırsatında içti
65 yaşında ciğerleri bitti ve öldüü
o kadar sağlam bir bünyesi vardı ki
bunun yüzünden ölmeseydi garanti başka bir hastalığı çıkmazdı
ama allahın belası sigarayı kim icat ettiyse onun yüzünden kaybettik
bu mereti kim icat etmişse kim satışına izin vermişse allah onun bin türlü belasını versin
ahirette bile elim yakasında olacak
çoluğumuza çocuğumuza örnek olmayalım diyorum
yeni nesiller bari nefret etsin diyorum
hala neyi savunuyorsunuz yaa anlamyorummmmmm

ben sana karışamıyorsam sen de bana karışma
sana ne istediğim kadar söylerim
için kardeşim içinnn banane ya buna karışan yok
pis dumanın bana gelmesin o kadar

Bakın hanımefendi. Söylemeye çalıştığınız şeyler ne kadar "doğru" olursa olsun bu üslupla asla ve asla öğretici, ikna edici değil, itici ve sevimsiz olursunuz. Bir kere bir kadın olarak bunu bilmek ve değiştirmek zorundasınız. Çünkü her kadın gibi "anne" olma ihtimaliniz var. Anneliği de geçtim elbet birilerinin arkadaşısınız. Dikkate alınmak istiyorsanız bu tavrınızdan acilen kurtulun.

Başınız sağolsun ama babanızın vefat sebebini bu kadar net belirleyebildiğinize göre; "her canlının bir gün ölümü tadacağı" bilgisini de dağarcığınıza ekleyebilecek kadar akıllıyken, tek azraili "sigara" ilan etmenizin özel bir sebebi olmalı. Neden bu kadar nefret dolusunuz hayata karşı? Şuraya alt tarafı iki satır yorum yazacaksınız ama iki dakika sonra cinnet geçirecek gibisiniz, hiç birşey anlamadım sizin ruh halinizden, ama üzüldüm doğrusu...

Bilinçlendirmek için çocuklarımızın sigaradan nefret etmesi değil zararlarını bilmesi yeterlidir bayan. Nefret ettirmek için extra efor harcamanıza hiç gerek yok. O extra eforu biraz daha relax, daha anlayışlı, daha saygılı ve sadece "ben ben" demeyecek, başka hayatları da önemseyecek, bencillikten uzak insanlar yetiştirmek için kullanmanızı tavsiye ederim. İşe kendinizden başlarsanız çevrenize de büyük bir ödül vermiş olursunuz bence...

Sigara bir bağımlılık türüdür evet. Kullanan biri olarak bundan eminim. Hiç kullanmamış olanların net bir şekilde anlamasını bekleyemem ama sigarayla bir mazisi olanların bunu hafife almasını ben kendi adıma şımarıklık olarak değerlendiriyorum. Biri "ben 50 kiloyu zorlanmadan kaldırabiliyorum" dese, ben de kaldırabilir miyim? Fizik yapım ve kuvvetim buna müsaitse kaldırabilirim öyle değil mi? Bir insan sigarayı bırakabilmişse, koşullarım, iradem ve isteğim uygunsa ben de bırakabilirim. Şimdi o 50 kiloyu kaldıramadığım ve sigarayı bırakamadığım ya da bırakmak istemediğim için beni suçlamaya kimin hakkı var? Lütfen herkes kendi işine baksın. Dumandan korumanız gereken birileri varsa etrafınızda gidin onları koruyun. Çünkü yasaların bana izin verdiği ölçüde sigaramı içmeye devam edeceğim ben...

Sigara içenler hep böyle öyle deli öyle çılgın öyle bir elzem ihtiyaçmış gibi savunurlar ki "aaa valla haklısın bende başlayayım sigaraya" dersiniz :)
Öyle ciğerden savunurlar ben hiç içen ama sigarasına aşık olmayan biriyle tanışmadım.
Biri de babamdır,bir gün sigarasını evde unutmuş çok da pahalı bir sigara içerdi.
Yoldan eve geri dönmek istedi yürüyerek gidiyorduk bir yere ,annemle dalga geçtik alma içme geri dönme dedik.
Küstü bize o benim tek lüksüm tek zararlı yönüm nsaygı duymuyorsunuz dedi? Sigaraya saygı duyacağız bakar mısın ?
Sonra annem seri bir şekilde hastaneye götürmeseydi sigaracağı yüzünden ölmüş olacakmış doktorun verdiği bilgiye göre.
Kalp krizi geçirdi,by pass oldu vs vs..
35 yıl sigara içmişti kalp krizi geçirdiği gün bıraktı,şimdi kokusunu duyunca ortalığı yıkıyor bunu nasıl içersiniz diye..
Darısı tüm sigara aşıklarının başına,yolda üstüme dumanını üfleyen bir kadını herkesin içinde rezil kepaze ettim.Terbiyesizlikle gurur duyulmaz ama inanın terbiyesizliğimle mutlu oldum ilk kez.
Şimdi olsa yine yaparım gir evine kapını kapa çatlayan kadar iç ama hiçkimseye zarar vermeye hakkın yok.

sigaranın içindekileri tek tek deneyin isterseniz belki intihar süreniz kısaldığı için ikimizde mutlu oluruz:))
ve dünya da biraz daha temizlenir

Bu kısmı biraz ağır olmamış mı yavrumo ?
Yani tartışmanızı okumadım doğrudan kendi mesajmı yazdım ama hızlı bir şekilde ölürsün ve dünya temizlenir bence birisi için çok ağır bir temmeni
Allah hepimize uzun sağlıklı ömürler versin inşallah.

bende sigara kullanmam ama kullananlarada saygım vardır..kapalı mekan haricinde icen insanlara karısmak bu alıskanlıkları yuzunden onları surekli elestirmekde sacma..
biraz daha saygılı yorumlar yapılsın fazlasıyla gaddarca seyler yazılıyor ayıp

Back
X