Yok yoook bu görümceleri ben öldürmeden rahat edemeyeceğiz !!!!

Görümceniz terbiyesizlik etmiş bu konuda haklısınız,ama anneniz daha büyük terbiyesizlik etmiş.Pılısını pırtısını eline verip kovmak ne demek.:19::19:

Canım bi annemim yerine koy kendini... Kızının çeyizi evden çıkıyor ve görümceleri ki yaşca annemden hayli küçükler anneme kalkıp " sakın dul çeyizi koymayın" diyor. Annem o zaman sustu... Bana büyü yapıp yatak odama koydular annem sabret kızım dedi sustu... Bunların üstüne bir de hamileyim tebrik yerine " babanın evinden mi getirdin" diyorlar.. Senin annen olsa ne yapardı ? Ama görüşüne saygılıyım arkadaşım yaşamadan bilinmiyor.. Rabbim yaşatmasın yine de...

siz onları , az çok neler yapabileceklerini biliyorsunuz

neden akşam vakti eşinle ağırlamak varken , annenle konuşmayı tercih ettin ki

evet görümcenler çok fena saygısızlığın alasını yapmışlar ama annenin bu olaya karışıp evden kovması işleri daha da zorlaştırcak bence

en azından bundan sonra hiç muhattap olmayın görüşmeyin ve ne yapması gerekiyorsa eşin yapsın annen değil

Kendileri gündüz gelmek istediler arkadaşım. Yok akşam gelin desem emin ol bu kez de " bak gelin bizi istemiyor" diyeceklerdi...

siz onları , az çok neler yapabileceklerini biliyorsunuz

neden akşam vakti eşinle ağırlamak varken , annenle konuşmayı tercih ettin ki

evet görümcenler çok fena saygısızlığın alasını yapmışlar ama annenin bu olaya karışıp evden kovması işleri daha da zorlaştırcak bence

en azından bundan sonra hiç muhattap olmayın görüşmeyin ve ne yapması gerekiyorsa eşin yapsın annen değil

Elbette annesinin kovması iyi olmamış ama böyleleri bundan anlıyor. Düşünsene evladın hamile, hassas bir döneminde ve resmen evine gelen saygısız insanlar kızına evlenmeden mi hamile kaldın diyor, hemde şaka adı altında..

Sinirlenmez misin?

Sen yavruna kıyamazken, elalem kıysın, kırsın, döksün dayanabilir misin?

Görümceniz terbiyesizlik etmiş bu konuda haklısınız,ama anneniz daha büyük terbiyesizlik etmiş.Pılısını pırtısını eline verip kovmak ne demek.:19::19:

misafirin basımız ustunde yeri var..LAKİN!!
tutup benım namusumla ilgili şaka(!) yapıyorsa..
kusura bakmayın ama kovulmaktan fazlasını haketmiştir!!

Elbette annesinin kovması iyi olmamış ama böyleleri bundan anlıyor. Düşünsene evladın hamile, hassas bir döneminde ve resmen evine gelen saygısız insanlar kızına evlenmeden mi hamile kaldın diyor, hemde şaka adı altında..

Sinirlenmez misin?

Sen yavruna kıyamazken, elalem kıysın, kırsın, döksün dayanabilir misin?

Canım şaka ile deseler inan ki annem o kadar sinirlenmezdi. Resmen azarlar gibi dedi. " Hele yeni evlisin kaç ay olup evleneli yoksa baban evinden mi getirdin.doğruyu de bak erken doğunca ortaya çıkar." dedi üstüne birde elleri ile hesaplayınca annem de bunun üstüne patladı zaten. Resmen hesap tutuyor ya ona ne! insan bi hayırlı olsun der. geldiklerinde de zaten hemen küçüğü dedi " baktın kardeşimin bırakacağı yoktu özün garantiye aldın gebe kaldın" dedi.

Canım bi annemim yerine koy kendini... Kızının çeyizi evden çıkıyor ve görümceleri ki yaşca annemden hayli küçükler anneme kalkıp " sakın dul çeyizi koymayın" diyor. Annem o zaman sustu... Bana büyü yapıp yatak odama koydular annem sabret kızım dedi sustu... Bunların üstüne bir de hamileyim tebrik yerine " babanın evinden mi getirdin" diyorlar.. Senin annen olsa ne yapardı ? Ama görüşüne saygılıyım arkadaşım yaşamadan bilinmiyor.. Rabbim yaşatmasın yine de...

Görümcelerinizle problemleriniz olmuştur muhakkak,ama muska olayına pek inanmayın bence.
Görüşmemek için sebeplerinizde olabilir ,bozulduğunuzu belirtebilirdiniz,sizde onlara laf sokabilirdiniz.Bizim kültürümüzde eve gelen misafir kırk kat yabancıda olsa kovulmaz,bana ters.Keşke siz onu terbiyenizle dövse idiniz.
Söylediklerimi sırf sizi eleştirmek için falan tazdığımı düşünmeyin,verdiğiniz seviyeli cevap için teşekkür ederim.Sadece bana göre doğru olanı yazıyorum.Bence sizde anneniz kovmasa kovmazdınız görümcenizi.

Canım şaka ile deseler inan ki annem o kadar sinirlenmezdi. Resmen azarlar gibi dedi. " Hele yeni evlisin kaç ay olup evleneli yoksa baban evinden mi getirdin.doğruyu de bak erken doğunca ortaya çıkar." dedi üstüne birde elleri ile hesaplayınca annem de bunun üstüne patladı zaten. Resmen hesap tutuyor ya ona ne! insan bi hayırlı olsun der. geldiklerinde de zaten hemen küçüğü dedi " baktın kardeşimin bırakacağı yoktu özün garantiye aldın gebe kaldın" dedi.

Pes! Annen az bile yapmış, kovması da kötü olmuş demiştim ama fikrimi değiştiriyorum, çokta iyi olmuş. Terbiyesizler..

Anneniz çok da iyi yapmış ne demek parmak hesabı ne demek evinden mi getirdin ne demek sana benzemesin
terbiyesi bak ya çk sinirlendim
normal bir insana söylenmeyecek laflar hamile bir kadına söyleniyor
kovmakla az bile etmiş anneniz
Ay böyle sınırını bilmeyen insanlara deli oluyorum deli...

Görümcelerinizle problemleriniz olmuştur muhakkak,ama muska olayına pek inanmayın bence.
Görüşmemek için sebeplerinizde olabilir ,bozulduğunuzu belirtebilirdiniz,sizde onlara laf sokabilirdiniz.Bizim kültürümüzde eve gelen misafir kırk kat yabancıda olsa kovulmaz,bana ters.Keşke siz onu terbiyenizle dövse idiniz.
Söylediklerimi sırf sizi eleştirmek için falan tazdığımı düşünmeyin,verdiğiniz seviyeli cevap için teşekkür ederim.Sadece bana göre doğru olanı yazıyorum.Bence sizde anneniz kovmasa kovmazdınız görümcenizi.

Canım elinde gördüm muskayı nasıl inanmayayım... Haklısın annem olmasa ben kovmazdım değil kovamazdım... Çünkü bu kez bire bin katıp anlatırlardı...

bence kovmazdı değil muhtemelen kovamazdı
onlar da bu kadını üzmeye ve aşağılamaya devam ederlerdi
HADDİNİ BİLMEYENE BİLDİRMEK LAZIM...

Canım elinde gördüm muskayı nasıl inanmayayım... Haklısın annem olmasa ben kovmazdım değil kovamazdım... Çünkü bu kez bire bin katıp anlatırlardı...

Aynı şeyi yazmışız :)
kovamayacağını anlamışım demek ki
çünkü ben de kovamazdımm..
ama cidden haketmişler..

Anneniz çok da iyi yapmış ne demek parmak hesabı ne demek evinden mi getirdin ne demek sana benzemesin
terbiyesi bak ya çk sinirlendim
normal bir insana söylenmeyecek laflar hamile bir kadına söyleniyor
kovmakla az bile etmiş anneniz
Ay böyle sınırını bilmeyen insanlara deli oluyorum deli...

Çok yıpratıyorlar beni gerçekten... Kızlar eşim geldi sonra yazacağım ayrıntıları...

Babamın evinden getirmedim ama seni babanın evine postalayabilirim deseydin.:ssz:
Yada saçlarını yolup sonrada eline verip: " ben babamın evinden getirmedim ama sen bunları evden mi getirmiştin "
deseydin yolup eline verdiğn saçları göstererek.
Hadsiz kendini bilmez :ssz:

Son düzenleme:
Üzülmeyin lütfen Allah büyük, ama anneniz cok iyi yapmış helal olsun. Siz bütün iyi niyetinize midesiniz bulanarak hazırlık yapın onlar böyle fesatlik yapsınlar olucak seymi bence kapnızı kapamanızı hak etmiş onlar ben olsan bidaha acmam hangi bir özürü kabul edip hangi birine boyun bukecegiz herkesin bi Sabri var..

pardon ama siz nasıl bir terbiye ile döverdiniz bu durumda...
yanlış anlamayın düşüncenize saygım var ama hakikaten merak ettim...
sizce terbiyeyi bilen biri bu şekilde laf edebilir mi kardeşinin karısına...
bence onların anladığı dil bu ve buna göre verilen bir cevap...
doğru mu yanlış mı tartışılır tabi ama herkese hakettiğine göre muamele etmek lazım...

terbiyesizlikte son nokta saçını başını iyi ki yolmamışsın bravo bu ne sabır?

annene helal olsun bi iki tane de çaksaydı keşke ağzına.:22:

bütün konularını erinmeden okudum ...
çok ayıp etmişler evet..ama birde benim yaşadıgım olaya bak haline şükredeksin

.........

3 yıl nişanlı kaldım ,düğünümüze 1 hafta var buyuk amcamlar geldi.. tamda amcamların ,babamın buyuk dayıları efat ettı..
davetıyeler dagıtıldı vs..
buyuk amcam iptal edın dıyor
kayınbabamda ( amcam olur aynı zamanda)
abı nasıl iptal edelım davetiyeler dagıtıldı vs dedı..
amcam ne derse begenırsınız.. herkesın içinde yer yarılsada içine girsem dedım :(

ne bu acelenızz hamılemıkı hemen dugun yapıyorsunuz :30:
nereye bakacagımı , ne yapacagımı şaşırdım..abi 3 sene olmuş yaa nişanlıyız dayımızın ölecegını nerden bılelım bız.. herşey olmuş bitmiş davetıyeler dagıtılmışş..daha acelenız ne dıyor..
.......

ayrıcaa ben evlendım Allah'ın takdır ılahısı bizim buralarda döşeğinde hamıle kalmış derler.. gerdek gecemde hamıle kalmışım :17:
ne yanı şimdi ben gebemı gelın oldum ..töbe yarabbım senınkıde bu hesapp.. yıne sen evlısınde demışler ...ya ben bıde buyuk amcam herkesın ıcınde böyle bır cumle kurdu :(

Back
X