yokmu kredisiz faizsiz ev alan

reyyannnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
408
1
66
Ankara
Arkadaslar valla icim daraliyor ev sahibi olmak istiyorum . kendi evim olsun icini istedigim gibi yaptirayim.kiraciliktan biktim . faiz isine girmek istemiyorum. Emin evim diye bi sistem var ordada aylik taksitleri oduyorsun e bn ev almadan hem kira odeyip hem oranin taksitlerini nasil yetistireyim napicam bilmiyommm daraldimmm:30::18::19::ssz:

Orayı bende biliyorum ama oraya para bağlamak istemedim sonuçta ne kadar güvenilir ya batarsa..:19: Bu devirde çok zor canım bizde kiradayız bende evim olsun istiyorum ama kredi çekmeden borç altına girmeden zorluk çekmeden bu devirde hiç bir şeye sahip olunmuyor bunu anladım...

arkadaşım biz 2012 temmuzunda sisteme girdik. bu ağustos elimize paramız gececek inş. bu surec içerisindede araba içinde girmiştik.ekim ayında paramız teslım edildi ve arabamızı değiştirdik . inş. ağustostada evimizi alcaz. iki maaş olduğumuz için şuana kadar çok zorlanmadık çok şükür. siz tek maaş mısınız? bide gidip konuşunca taksit miktarını falan durumunuza göre ayarlıyorlar.bence bir görüşün .

Arkadaslar valla icim daraliyor ev sahibi olmak istiyorum . kendi evim olsun icini istedigim gibi yaptirayim.kiraciliktan biktim . faiz isine girmek istemiyorum. Emin evim diye bi sistem var ordada aylik taksitleri oduyorsun e bn ev almadan hem kira odeyip hem oranin taksitlerini nasil yetistireyim napicam bilmiyommm daraldimmm:30::18::19::ssz:

İnşallah siz ve tüm kiracı kardeşlerimiz en kısa zaman ev sahibi olurlar.Bahsettiginiz yer hakkında pek bir bilgim yok ama şöyle birşey duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum yıllarca bekliyenlenler oluyormuş sonuçta bir havuz sistemi diyorlar tabi ne kadarı doğru bilmiyorum.

Hem ev kirası hem ev taksiti ödeyemem diyorsanız düşük faiz veren yerler var oralara başvuru yapabilirsiniz elinizde peşinatınız varsa.En azından tek bir yere borçlanırsınız bu devirde kredi alınmadan mal sahibi olunmuyor.
:30::30:

Bizde ev sahibi olmak istiyoruz esimin geliri cok sukur iyi e birde yakında bebisimiz geliyo aylik 1200 lira kira veriyoruz isinma yan giderler haric esimde kiraya vericeme kendi evimi oderim diyo fakat ev fiyatlari patlamis durumda son zamanlarda kredi faizleri düştüğü icin sag olsun ev sahipleride 2 oda bi salona sanki villa satar gibi para istiyorlar butcemize uygun yasadigimiz yerde guzel uygun bi fiyata ev bulmak gercekten zor gorunuyo su aralar emlakcimizin dedigi kadariyla mart nisan gibi daha uygun olurmus hayirlisi bekliyoruz bakalim:44:

arkadaşım biz 2012 temmuzunda sisteme girdik. bu ağustos elimize paramız gececek inş. bu surec içerisindede araba içinde girmiştik.ekim ayında paramız teslım edildi ve arabamızı değiştirdik . inş. ağustostada evimizi alcaz. iki maaş olduğumuz için şuana kadar çok zorlanmadık çok şükür. siz tek maaş mısınız? bide gidip konuşunca taksit miktarını falan durumunuza göre ayarlıyorlar.bence bir görüşün .

Siz arkadaşın söylediği yerden mi aldınız?

evet .arabamızı da emin otomotıvden (aynı şirketin araba için olanı ) yeniledik ekim ayında. ağustostada ev sıramız gelcek

İnanin bana bu zamanda faize bulasmadan ev sahibi olunmuyor. Faizin adini degistiriyorlar bizde faiz olmadigini dusunuyoruz. Halbu ki hepsi ayni kapiya cikiyor.

Benim bildigim bazi alimler tarafindan fetva verilmis. Ev insanin ihtiyaci oldugu icin faizle de alinabilirmis. Tabi ki bir tanesi.

Bizde agustos ayinda yarisi pesin yarisi kredi olmak sartiyla ev aldik... Baska turlusu cok zor.

Aylık ne kadar ödediniz ?

araba taksitlerimiz 500-500 ödeniyor ( biz öyle olmasını istediğimiz için bu şekilde ayarladılar )
ev taksitlerimizde 1000 tl ile başladı. şuan 820 tl ye kadar düştü. ama agustostan sonra 1280 olacak . bunları tamamen kendı maddi durumunuza göre ayarlayabiliyorlar canım. bizim şartlarımıza göre bunları ayarlaadılar. 100 bin tl için girdik. % 20 peşinat verdik birde.
gidip görüşünce veya telden birden çok seçenek sunabiliyorlar önünüze. maddiyatınıza göre iletişime geçmeniz size daha sağlıklı bilgi verebilir

evet .arabamızı da emin otomotıvden (aynı şirketin araba için olanı ) yeniledik ekim ayında. ağustostada ev sıramız gelcek

nasıl oluyor anlatabılırmısın aslında her ıkısındede cok sukur bızde var , yenısını dusunmuyorumda merak ettım

Faize bulaşmadan herkes ev sahibi olmak ister ama maalesef kimse sana getirip te 100-150 bin lira parayı faizsiz vermez.

Mecburen bizde 5 sene önce 8 yıllığına kredi çekip ev aldık, nasip olursa son 2.5. yılımız kaldı.(15 bin lira kendi paramız vardı, kendi anne-babamda 8.5 lira verdiler karşılıksız, geri kalanına mecburen kredi çektik)

Bitmiş ve yaşanabilir bir ev almak zorundaydık çünkü hem kira hemde ayda 1700 lira konut kredisini ödeyemezdik.

Allah evi olmayan herkese kısa zamanda bir ev nasip eder inş. borcu olanlara da kolaylıkla ödemeyi.

Emin evim hakkında pek bir bilgim yok ama eşimin arkadaşı oradan aldı ev bayağı uzun bir zaman sıra beklemişler.

İnanin bana bu zamanda faize bulasmadan ev sahibi olunmuyor. Faizin adini degistiriyorlar bizde faiz olmadigini dusunuyoruz. Halbu ki hepsi ayni kapiya cikiyor.

Benim bildigim bazi alimler tarafindan fetva verilmis. Ev insanin ihtiyaci oldugu icin faizle de alinabilirmis. Tabi ki bir tanesi.

Bizde agustos ayinda yarisi pesin yarisi kredi olmak sartiyla ev aldik... Baska turlusu cok zor.

Kesinlikle katılıyorum. Biz de işin içine faiz girmesin diye bir katılım bankasından aldık ama hiçbir şey farketmiyor.
Fetvalarda katılım bankası,normal banka, böyle ortaklaşa sistemler vs hepsinin faize girdiği belirtiliyor.

Sonuçta sen elinde olmayan bir parayı üzerine komisyon koyarak satın alıyorsun. Bu da faizciliğe giriyor.
Ama keyfi olarak faiz yemek,ödemek ayrı; böyle zorunlu bir durum için faizli kredi kullanmak ayrı.
Allah katında değerlendirilecek bir durum.

Faize kimse bulaşmak istemez ama faizsiz de özellikle bu devir de konut almanın mümkün olduğunu düşünmüyorum.. :50:
Biz de nasip olurda evlenirsek kira da olacağız, ilk hedefimiz ev almak olacak.
Mecburen biraz peşinatla banka kredisine başvuracağız. :ssz:
Allah herkesin yardımcısı olsun.

Bu arada eminevim' le telefon görüşmesi yapmıştım bir ara, en yakın şubesine çay içmeye davet ettiler detayları yüz yüze konuşmak için ama sanırım daha zamanı var diye pek üzerinde durmadım.

EMİNEVİM SİSTEMİYLE NASIL EV SAHİBİ OLUNUR?

- Eminevim sistemiyle nasıl ev alırsınız maddeler halinde sıralayalım,

* Öncelikle ev alacak kişi ne kadarlık bir ev almak istediğini belirler. (Ör: 80.000 TL)
* Daha sonra kaç ay taksit yapılacağını belirtir. ( 60 aydan 120 aya kadar)
* Taksit sayısı, aynı zamanda o grupta kaç kişi olduğunu belirtir. ( 60 ay taksit = 60 kişilik grup)
* Her ay gruptaki kişilerin ödediği taksit bir ev parası eder.

* Her ay havuzda toplanan bir ev parasıyla noter huzurunda yapılan sıra tespiti sonucu bir kişiye ev alınır. Tıpkı halk arasında yapılan altın günü gibi
* Peşinatı düştükten sonra evin fiyatı, direkt taksit sayısına bölünür. Ortaya aylık ödenecek taksitler çıkar.
* Bu sistemde ilk ay evini alan kişiler kiradan kurtulup kendi evlerine geçtikleri için kendinden sonra alacak gruptaki diğer kişilere bir miktar fazla ödeme yaparak yardımda bulunur. Çünkü evini ilk alan kişi gruptaki diğer kişilerin parasıyla ev almıştır ve henüz onlar kirada oturmaktadır.
* Yapılan kurada ilk aylarda evi çıkmayan kişiler ise kirada oturmaya devam ettikleri için kendisinden önce evini alanlardan bir miktar yardım alırlar.
* İlk alanlar evin değeri üzerinden ödedikleri yardımla bir miktar fazla ödeme yapar. Sırasını bekleyenler ise yardım aldıkları için evin değeri üzerinden daha az ödeme yapar.
* Bu sistemde kişi evini alana kadar yardım aldığı için ödediği taksitler her ay düşer, evini aldıktan sonra ise kendinden sonra ev alacaklara yardım yapacağı için taksitleri bir miktar yükselir.
* Evini alan kişinin taksitleri bir miktar artar ve taksit bitimine kadar herhangi bir artış olmadan sabit ödeme yapar.
* Taksit sayısının yarısına kadar yapılan çekilişte evi henüz çıkmamış kişiler daha fazla bekletilmez ve tamamının evi taksit sayısının tam ortasında teslim edilir. Yani hiç kimse taksit yarısından sonrasını beklemez. En son alan kişi taksit sayısının yarısında evini alır.
* Belirlenen kesin teslim tarihinde ev teslim edilir.
* Daha sonra müşteri; kalan taksitleri sabit bir şekilde, kendi evine geçerek öder.

Eminevim'de 3 farklı sistem vardır çekilişe katılarak ev almak bunlardan sadece bir tanesidir. Bunun dışında çekilişe girmek istemeyenler için hiç peşinatsız vadenin ortasında evin teslim edildiği teslim tarihinizi kesin olarak bildiğiniz "Vade ortası Sistem" ve peşinatı olan müşterilerimizin evini daha erken alacağı teslim tarihinizi kesin olarak bildiğiniz "Peşinatlı Erken Teslim Sistemi" vardır.

Umarım alıntılamam sorun olmaz.:34:

Son düzenleme:
maalesef bu devirde kredisiz çok çok zor ama ben dinimizde faiz için söylenenleri duydukça gerçekten istemiyorum. Allah bize faizsiz versin diye dua ediyorum. nasıl ve ne zaman olur tabi Allah bilir bakalım? bizim de çift maaş ve ilçede yaşıyoruz kiramız yüksek değil Allah'tan. para biriktiriyoruz. arabamız da var. işte artık kaç sene sonra olur bilmem de olur da denkleştirebilirsek inşallah alırız birgün. Allah'ım herkese nasip etsin..

islamiyette barınak ve binek zaruri ihtiyaç kabul edildiğinden bunlar için kredi çekilmesi caizdir diye fetva veriyor din alimleri.

faiz konusunu bu sebeple dert etmiyorum ben de.

şu an araba kredisi ödüyoruz,daha 13 taksit var ödememiz gereken.

ondan sonra ev olsun istiyorum ama elimizde bir kuruş bile peşinat olmayacak,bankalar ev bedelinin tamamını kredi vermiyor.

kaldı ki verseler bile o borç nasıl ödenir bilmiyorum.

tek bildiğim 3 ay önce taşındığım bu evde çok fazla oturmak istemediğim ve bir an önce kendi evime geçmek istediğim:26:

nasıl oluyor anlatabılırmısın aslında her ıkısındede cok sukur bızde var , yenısını dusunmuyorumda merak ettım
inşallah yardımcı olabılırım arkadasım
araba için 15 bin tl ye girdik. bunun 5binini peşinat olarak verdik.geriye kaldı 10 bin. bizde dedikki bunu ancak 500 500 ödeyebiliriz. hairanda girmiştik biz buna. bu şartlarda paranız ekimde teslim dediler. ve ekimde eski arabamızı satıp ustune bunuda ekleyıp arabamızı yeniledik çok şükür.
ev içinde bizim zamanımızda peşinat olarak gram altında alıyorlardı.bizde altınlarımızı eminevime verdik ozaman ne kadar ediyorsa bu peşinat olarak sayıldı. 100 bin liraya girdik. 25-30 bin peşinat yaptı buda.80 kişilik gruba girmiştik.kuralarda ismimiz cıkmadıgı taktırde en gec 24.ayda paramız verilecekti. kabul ettik bizde. kurada ismimiz cıkmadı malesef . oyuzden bu agustosta alcaz paramızı. yukarıda arkadaın bırı alıntı yapmış.surecı aslında tam olarak öyle. eminevimin -iletişim-duvar yazıları bölumunden yorumlarada bakabilirsiniz. sisteme girince bizde tereddtteydik fakat girdikten sora tereddüt ettirecek bir olumsuzlukla bile karsılasmadık. hatta ev tksıtlerı bitince peşinatım olmasa bile tekrar girmeyi düşünüyoruz.
not : sisteme girince belli bir miktar organızasyon ucreti ödeniyor. bu girdiginiz ücrete gore artabiliyor.mesela 80 bin tl ye giren dha az,100 binlik sisteme giren biraz daha oduyor.çeşitli donemlerde değişik kampanyalar olabiliyor. mesela öğretmenler gununde kampanya vardı öğretmenlere. sıstemden cıkınca organızasyon uzretı harıç hepsını geri öduyorlar. birkac ay odemeyınce taksıtlerı dondurabılıyorsun ama ozaman da teslımatın okadar gec yapılıyor.
şimdi işim var arkadaslar musaıt bı zmanda sorunuz olursa cevaplayabılırım. iyi akşamlar

vade ile alabilirsiniz . FaizSiz çalışan bankalar Var . Evi sizin yerinize satın alıp kendi kârlarini da koyup size satıyorlar . Bu caiz bir yöntem . Ben de çok fazla araştırdım Çünku .

islamiyette barınak ve binek zaruri ihtiyaç kabul edildiğinden bunlar için kredi çekilmesi caizdir diye fetva veriyor din alimleri.

faiz konusunu bu sebeple dert etmiyorum ben de.

şu an araba kredisi ödüyoruz,daha 13 taksit var ödememiz gereken.

ondan sonra ev olsun istiyorum ama elimizde bir kuruş bile peşinat olmayacak,bankalar ev bedelinin tamamını kredi vermiyor.

kaldı ki verseler bile o borç nasıl ödenir bilmiyorum.

tek bildiğim 3 ay önce taşındığım bu evde çok fazla oturmak istemediğim ve bir an önce kendi evime geçmek istediğim:26:

bana o ıslam alimlerinin kimler olduğunu söylermsnz lütfen ? Hakikaten bu fetvayı Hangi sapık hocalar vermiş merak Ediyorum . Faizin Her çeşidini kaldırdım buyuruyor resuli ekrem . Faizin Her türlüsü haram . Nasıl olur da böyle bir fetva verilmiş . Nasıl böyle talihsiz bir fetva verilmiş . Okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm resmen

inşallah yardımcı olabılırım arkadasım
araba için 15 bin tl ye girdik. bunun 5binini peşinat olarak verdik.geriye kaldı 10 bin. bizde dedikki bunu ancak 500 500 ödeyebiliriz. hairanda girmiştik biz buna. bu şartlarda paranız ekimde teslim dediler. ve ekimde eski arabamızı satıp ustune bunuda ekleyıp arabamızı yeniledik çok şükür.
ev içinde bizim zamanımızda peşinat olarak gram altında alıyorlardı.bizde altınlarımızı eminevime verdik ozaman ne kadar ediyorsa bu peşinat olarak sayıldı. 100 bin liraya girdik. 25-30 bin peşinat yaptı buda.80 kişilik gruba girmiştik.kuralarda ismimiz cıkmadıgı taktırde en gec 24.ayda paramız verilecekti. kabul ettik bizde. kurada ismimiz cıkmadı malesef . oyuzden bu agustosta alcaz paramızı. yukarıda arkadaın bırı alıntı yapmış.surecı aslında tam olarak öyle. eminevimin -iletişim-duvar yazıları bölumunden yorumlarada bakabilirsiniz. sisteme girince bizde tereddtteydik fakat girdikten sora tereddüt ettirecek bir olumsuzlukla bile karsılasmadık. hatta ev tksıtlerı bitince peşinatım olmasa bile tekrar girmeyi düşünüyoruz.
not : sisteme girince belli bir miktar organızasyon ucreti ödeniyor. bu girdiginiz ücrete gore artabiliyor.mesela 80 bin tl ye giren dha az,100 binlik sisteme giren biraz daha oduyor.çeşitli donemlerde değişik kampanyalar olabiliyor. mesela öğretmenler gununde kampanya vardı öğretmenlere. sıstemden cıkınca organızasyon uzretı harıç hepsını geri öduyorlar. birkac ay odemeyınce taksıtlerı dondurabılıyorsun ama ozaman da teslımatın okadar gec yapılıyor.
şimdi işim var arkadaslar musaıt bı zmanda sorunuz olursa cevaplayabılırım. iyi akşamlar

ben eminevimle ilgili şunu merak ediyorum, kura sana çıkana kadar taksitlerin azalıyor, sonrasında da artıyor ya. Herkes parasını aldıktan sonra da taksitler artmaya devam ediyor mu? Artıyorsa bunu nasıl açıklıyorlar, çünkü öğrendiğim kadarıyla azalmanın nedeni parasını alanlar diğerlerine kira yardımı yapıyor, sen paranı alınca sen de kira yardımı yapıyorsun ama herkes parasını aldı mı kime kira yardımı yapıyoruz? Bu konu aklıma takılmıştı, cevaplarsan sevinirim :)

Back
X