yokmu kredisiz faizsiz ev alan

Bi ara emin evimi bende araştırdım hatta gittik eşimle yüzyüze görüştük konuştuk hem para biriktiriyorsun sıra gelene kadar sana peşinat gibi düşünün.Sonrada eve geçince taksit ödüyorsun filan ama senden organizasyon parası altında para alıyorlar en azından bizden 150 binlik bir ev için 45bin tl organizasyon parası çıkarmışlardı o ev taksidi içinde mesela biz söylemiştik şartlarımızı anlatmıştık bize ödeme planı çıkarttılar taksitleri hesapladım evin fiyatını baya geçiyordu sonra sordum ki o organizasyon parasıymış onlar o isimle para alıyorlar senden.Banka faiz adı altında alıyor yani herhalukarda o para senden çıkıyor.

vade ile alabilirsiniz . FaizSiz çalışan bankalar Var . Evi sizin yerinize satın alıp kendi kârlarini da koyup size satıyorlar . Bu caiz bir yöntem . Ben de çok fazla araştırdım Çünku .

Cnm onu bnde arastirdim ama malesef oyle bi kar koyuyorlar ki ustunu faizler bile o kadar degil birdr sistemleri cok sacma ornegin bn 80 bin cekeceksem 20 bini bn kendim goturup nakit vetiyorum onlarda ustune 60 bin veriyor buna koyduklari kar ise 160 bin zaten pesinatim olsa orda ne isim var degilmi:26:

biz kredisiz faizsiz aldık ama çok istisnai bir durum oldu.
biz eşimle gurbetteyiz eşimin işi nedeniyle.
düğünden sonra(ki düğünümüzün olduğu sene altın fırlamştı adeta) altınlarda iyi para ediyorken nasıl değerlendirsek diye düşünüyorduk.
faiz ve krediyede bulaşma niyetimiz yoktu.
eşimin bekar evine geldim ben ve biz evlendikten 2 ay sonra ev sahibimiz acilen evi satması gerektiğini bankaya 50 tl borcu olduğunu söyledi.
ev sahibimiz aynı zamanda tanıdıktı ve kuyumcuydu.
bize evi satmayı teklif etti.
altınlarımızı ona verdik.tapuyu aldık sözleşme yaptık.
şimdi her ay ona 2 bin lira ödüyoruz,seneye bitecek nasipse.
hem adam ani borcundan kurtuldu hem biz paramızı değerlendirdik.
ha ev çok mu iyi asla.
3+1 ama eski bir ev.
almamızdaki tek neden bulunduğumuz şehirde merkezde ve çok işlek bi yerde olması,üniversiteye ve bi çok yere çok yakın olması.
satarken veya kiraya verirken zorlanmayız diye düşünüp oturma değil yatırım amaçlı aldık.
ilerde ailelere yakın bir şehre kesin olarak yerleşirsek satıp üzerine ekleyip güzel bir ev almayı düşünüyoruz.

bu devirde gerçekten fazie krediye bulaşmadan mülk sahibi olmak çok zor.
Allah inşallah herkese bi kolaylık nasip eder.
ne kadar erken ev sahibi olunursa o kadar iyi.çoluk çocuk olunca daha zor olduğunu söylüyorlar.

normal banka faiz diyo islami bankalar (artık oda nasıl oluyosa kapitalizmin sosyalizmi gibi) kar payı diyo, biz de ev için 70 bin tl çektik bakalım Allah utandırmasın, herkesede ev bark almayı nasip etsin bu zamanda bi dam sahibi olmak çok zor ve çok önemli

sabitlenıyor arkadasım. yanı bizimki 1280 e yukseldıkten sonra bitene kadar hep bu rakamı ödeyecegiz. aslında normal taksıtı bu oluyor ama ev bize cıkmadıgı ıcın ve kıra yardımı aldıgımız için gitgide rakam dusuyordu. ev cıktıktan sonra rakam, normal taksıte (bizimki 1280 ) yukselıyor sadece

Bi ara emin evimi bende araştırdım hatta gittik eşimle yüzyüze görüştük konuştuk hem para biriktiriyorsun sıra gelene kadar sana peşinat gibi düşünün.Sonrada eve geçince taksit ödüyorsun filan ama senden organizasyon parası altında para alıyorlar en azından bizden 150 binlik bir ev için 45bin tl organizasyon parası çıkarmışlardı o ev taksidi içinde mesela biz söylemiştik şartlarımızı anlatmıştık bize ödeme planı çıkarttılar taksitleri hesapladım evin fiyatını baya geçiyordu sonra sordum ki o organizasyon parasıymış onlar o isimle para alıyorlar senden.Banka faiz adı altında alıyor yani herhalukarda o para senden çıkıyor.

sizden cok ucuk bir rakam istemişler gibi gelldi bana. bizde 100 bine gırdık ama organızasyon ucretımız 5 bın 600 civarında birşeydi. tam net hatırlamıyorum ama ksınlıkle 6 bın değildi yanı.

ben eminevimle ilgili şunu merak ediyorum, kura sana çıkana kadar taksitlerin azalıyor, sonrasında da artıyor ya. Herkes parasını aldıktan sonra da taksitler artmaya devam ediyor mu? Artıyorsa bunu nasıl açıklıyorlar, çünkü öğrendiğim kadarıyla azalmanın nedeni parasını alanlar diğerlerine kira yardımı yapıyor, sen paranı alınca sen de kira yardımı yapıyorsun ama herkes parasını aldı mı kime kira yardımı yapıyoruz? Bu konu aklıma takılmıştı, cevaplarsan sevinirim :)

sabitlenıyor arkadasım. yanı bizimki 1280 e yukseldıkten sonra bitene kadar hep bu rakamı ödeyecegiz. aslında normal taksıtı bu oluyor ama ev bize cıkmadıgı ıcın ve kıra yardımı aldıgımız için gitgide rakam dusuyordu. ev cıktıktan sonra rakam, normal taksıte (bizimki 1280 ) yukselıyor sadece

Benımde hayalım buuu. En son care bır yerde kendımı maaşlı çalışan olarak gostertıp, maasımı yuksek sıgortamıda yatırdıktan sonra 6 ay sonra kredı cekmeyı dusunuyoruz. Peşinat olarak annemın arabası var. Valla senı o kadar ıyı anlıyorum kı sırf kıracı dıye dogru duzgun esya alamıyoruz ev sahıbıyle ugrasma desen zor. :44:

Back
X