• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoksa ablam kandırılıyormu???

Bence babanıza söyleyin. Ne olacaksa şimdi olsun. Daha büyük felaket olmadan.
Altın konusunda da ablanızı babanıza söylemekle tehdit edin.
Ben alabileceğini sanmıyorum ama.
Bakın şimdi susarsanız dahakötü şeyler olcak.
Gerekirse babanızın öğrenmesindeki süreçte bir süre sizde kalmasını sağlayabilirseniz babanızın öfkesi dinene kadar

bir tanıdığıma benzettim aynen ablanın durumunu. 30larında okumuş iyi bir kızdı. nedense kompleks mi yaptı ne yaptı yaşını bunaldı. bu devirde herkes 30larında evleniyor. ben 27de evlendim. kısmet bu. ama o kız taktı kafaya. gitti işsiz güçsüz, eğitimsiz, kendinden küçük bir adam buldu. yaş farkına lafım yok ama adam resmen kızı altın yumurtlayan tavuk gördü. kızın ailesi karşı çıktı. kızcağızın annesi evlere temizliğe gidermiş, kapıcılık yaparmış öyle büyütmüş okutmuş kızı. malı mülkü de olmuş şükür. şimdi kızı onca emeği ipsiz sapsıza yedirmek istesin. neyse kardeşi, annesi babası karşı çıktı. adam çalışmıyor. ailesi asalak afedersiniz... kız devlet memuru. aileden kalacaklar var. kız gitti evlendi zorla. kardeşi hala küs ablasına. adam işten çıktı çalışmıyor. gezip tozuyor. kız evi zor geçindiriyor kirası faturası... annesinin evlerinden birine çıkmak istiyorlar vermiyor annesi de ki haklı kadın. damat tam yüzsüz bekliyor ki kaynanası ev versin. çalışmasın etmesin. bir de çocuğu oldu mu... işi de bırakamaz... sütten kesip işe gitti. bu arada kızın kaynanası görümcesi de habire para bekliyor. adamda düzelme yok. karı parasıyla playboyluk etsin derdinde. ben bu kızın kendini düşürdüğü duruma hayret ediyorum. o kadar da akıllı iyi bir kızdı. ailesiyle düşman oldu evlenme dedikleri için üstelik hala daha da pişmanım demiyor ama koca koca değil, geçinemiyor....

ablan resmen kullanılıyor. etrafta bu tip adamlar var. ablanın bir sebepten özgüveni gitmiş bu sülük adam da bunu kullanıyor. yakar başını Allah korusun. ablanı sosyal hale getir. süslensin yeni ortamlara girsin.. özgüveni yerine gelince bırakacaktır o adamı. bu iş kesinlikle olmaz. kucağında çocuğu perişan olur Allah korusun.

aynen ben de bir tanıdığıma benzettim =(

benim tanıdığımın durumunda dahenüz evlenme yok ama uzun zamandır olan bir görüşme var, karşı taraf yani erkek tarafı tanıdığım kişiyi kullanıyor, maddi olarak değil ama manevi olarak ilgisinden sevgisinden faydalanıyor. kendine bağlı tutuyor fakat birşey de yapmıyor. tanıdığım kişinin yaşı da 30 yaş üstü, bu yüzden mü bu kadar bağlı bırakamıyor bilmiyorum ama üzülüyorum bu duruma gerçekten.

bu yüzden anlatın, inandırın diyemiyorum çünkü ben de defalarca anlattım ama hiçbir faydası olmadı. ''muhabbet gözü kusur göstermez '' diyor bir alim, aynen bu hesap işte kusuru görmüyorlar. ya da görseler de umursamıyorlar. bilmiyorum ne olacak, ne söylesek fayda etmiyor =/

bir tanıdığıma benzettim aynen ablanın durumunu. 30larında okumuş iyi bir kızdı. nedense kompleks mi yaptı ne yaptı yaşını bunaldı. bu devirde herkes 30larında evleniyor. ben 27de evlendim. kısmet bu. ama o kız taktı kafaya. gitti işsiz güçsüz, eğitimsiz, kendinden küçük bir adam buldu. yaş farkına lafım yok ama adam resmen kızı altın yumurtlayan tavuk gördü. kızın ailesi karşı çıktı. kızcağızın annesi evlere temizliğe gidermiş, kapıcılık yaparmış öyle büyütmüş okutmuş kızı. malı mülkü de olmuş şükür. şimdi kızı onca emeği ipsiz sapsıza yedirmek istesin. neyse kardeşi, annesi babası karşı çıktı. adam çalışmıyor. ailesi asalak afedersiniz... kız devlet memuru. aileden kalacaklar var. kız gitti evlendi zorla. kardeşi hala küs ablasına. adam işten çıktı çalışmıyor. gezip tozuyor. kız evi zor geçindiriyor kirası faturası... annesinin evlerinden birine çıkmak istiyorlar vermiyor annesi de ki haklı kadın. damat tam yüzsüz bekliyor ki kaynanası ev versin. çalışmasın etmesin. bir de çocuğu oldu mu... işi de bırakamaz... sütten kesip işe gitti. bu arada kızın kaynanası görümcesi de habire para bekliyor. adamda düzelme yok. karı parasıyla playboyluk etsin derdinde. ben bu kızın kendini düşürdüğü duruma hayret ediyorum. o kadar da akıllı iyi bir kızdı. ailesiyle düşman oldu evlenme dedikleri için üstelik hala daha da pişmanım demiyor ama koca koca değil, geçinemiyor....

ablan resmen kullanılıyor. etrafta bu tip adamlar var. ablanın bir sebepten özgüveni gitmiş bu sülük adam da bunu kullanıyor. yakar başını Allah korusun. ablanı sosyal hale getir. süslensin yeni ortamlara girsin.. özgüveni yerine gelince bırakacaktır o adamı. bu iş kesinlikle olmaz. kucağında çocuğu perişan olur Allah korusun.

ayy Allah korusun yaa yazık insanlar ne hallere düşüyor benim ablam önceden kuafördü sewgiliside kuafördü tam ewlenicekken bıraktı ablamı ve ablam o zmanlar o kadar güzeldiki süslü şıkır şıkır giyinirdi üstüne başına çok dikkat ederdi ama sonra depresyona girdi ve bu aadamla tanıştı hayatı çok değişti kantinde harcıyo kendini elinde mesleği var oysaki bazen bize geliyor ona elbiselerimden veriyorum istemiyor insan içine çıkmıyor mesela bana gel diyorum arkadaşlarım oluyo ama gelmiyor sanırım bu çocuk ona bizide kötülüyor polisliği kazansın gidicez buralardan diyor o çocukta kandırıyor ablamı bişey yapcağı kazancağı yok herşeyi yalan ben helak oldum burda ablamı düşünmekten bebeğim var emziriyorum ama ablamın umrunda değil gözü kör olmuş

bence de malesef ama ablan ciddi anlamda kandırılıyor çok üzücü bir durum bu ya insanın ablasını göz göre göre kandırıyorlar ve sen ablan istemediği için birşey yapamıyorsun Allah doğruları görmesini nasip etsin inşallah çünkü resmen adam evini geçindiritiyor tüm ihtiyaçalrını ablana gördürtüyor ne denir bilemedim ama sen yine de konuşmaya çalış sonra üzülmesin ablan

ölme eşeğim ölme..çocuk sınava girecek ,polis olacak, birlikte gidecekler..
ablan altınlarını bankada muhafaza etmeyi akıl edemiyor mu veya aileden birine vermeyi..
çocuk saklasınmış..:19:gitsin bir bankada kiralık kasa tutsun,bunu da mı düşüneemiş..
bence altınları çocuk,borç adı altında ,birşeyler için kullandı ,ablan bunu size söyleyemiyor
şimdilik baban olmasa bile, annenle ve diğer kardeşlerinle paylaş bunu,iş iyice sarpa sarmadan..
ablanı bu kabustan uyandırın..sömürülüyor,farkına varmalı..

O evlilik asla gerçekleşmez. Ablanızı sömürebildiği kadar sömürüp yarı yolda bırakır. Kullanıldığını ablanızın kendisi anlamalı ancak o zaman gerçekleri görebilir belki.

bence de kandırıyor koca kadın ama bunu göremıyor seviyor demek ki bence o çocuk sevmıyor sevse düşünür zor duruma sokmaz.ayrıca aralarında 6 yaş var erkekler genelde kendınden kücük kadınları ister ablandan maddi olarak yararlanmak ıcın bırlıkte gibi geldi bana

cok üzüldüm okuyunca... bence şu durumda yapılacak en öncelikli şey eşinin borca girdiğini yada acil bi durum oldugunu söyleyip altınları ablandan istemek. kaynak kesilince zaten cocuk ablandan ayrılır.(cıkar ilişkisi oldugunu farzediyorum) bu şekilde de ayrılıga sizi sebep göremediği için ablan teselliyi sizde arar.

bi de işin tam tersi boyutu var belki de gercekten ablanı seviyordur? belki de hayat müşterek bugun o yapıyo ama ilerde fazla fazla ben yapıp ödicem borcumu diyodur ama öyle olsa bile kaynana faktörü cok önemli. neresinden baksam o ilişkide ben mutluluk göremedim.

cok üzüldüm okuyunca... bence şu durumda yapılacak en öncelikli şey eşinin borca girdiğini yada acil bi durum oldugunu söyleyip altınları ablandan istemek. kaynak kesilince zaten cocuk ablandan ayrılır.(cıkar ilişkisi oldugunu farzediyorum) bu şekilde de ayrılıga sizi sebep göremediği için ablan teselliyi sizde arar.

bi de işin tam tersi boyutu var belki de gercekten ablanı seviyordur? belki de hayat müşterek bugun o yapıyo ama ilerde fazla fazla ben yapıp ödicem borcumu diyodur ama öyle olsa bile kaynana faktörü cok önemli. neresinden baksam o ilişkide ben mutluluk göremedim.

evet onu bende düşündüm belkide günahını alıyoruz çocuğun seviyordur dedim ama olur bi yanı yok en az 3 beklemeleri lazım çocuk polis olsun diye daha sınava gircek ne zaman açıklancak ne zaman evlencekler birde işin diğer tarafı var kazanamazsa sınavı daha çocuğun askerliği var ayrıca çocuğun ailesi zaten istemiyor ablamı çok çok zor olan benim ablama olucak ayrıca şuan zaten borcumuz var ablamda biliyor ama zaten öyle istemek gibi bi konu geçmedi aklımdan ayrıca o vermek isteseydi verirdi en azından para güvende olurdu neyse kendi bilir bu aralar pek göremiyorum ablamı yine konuşcam işleri çok yoğun inş.Allah yardımcımız olurda ayrılırlar

Senin yerinde olsam : Ablamın sevgılısıyle konuşur tehtıt eder altınları gerı alır anneme verırdım
Şimdi belkı ablan tepkı verebılır kızabılır sıze ama zamanla anlayacaktır durumu ..
Muhtemelen ablanda farkında olup bıtenden ama '' ıkıncı defa Terk edılmemek , Kaybetmemek için '' görmezden geliyordur..
Ama enınde sonunda terk edılecek cunku bu ılıskıde sevgı yok , pis bir çıkarcılık var..
Ablanız'a farklı bir iş bulamazmısınız ?
Farklı ortamlara girse, farklı insanlarla tanışsa, aslında dunyanın sevgılısınden ıbaret olmadıgını gorucektır zamanla ..
Ablamınızın gozunu acmaya calısın , cunku sonu hıc ıyı durmuyor bu işin..
Evlenseler bıle ki evlenmıycekler cok belli , sonu husran ..

bu adamın ablanı kullandığı kandırdığı net bir şekilde ortada:26:benim anlamadığım 31 yaşındaki bir bayan nasıl bunu anlamaz yani cahil toy değil ki ablan:44:ne yap et ablanın gözünü aç canım.bu ilişki hiç sağlıklı değil.ben adamın ablanla evleneceğini hiç sanmıyorum tamamen çıkar ilişkisi bu:20:ablan kendine yazık etmesin:50:

ablanız çok seviyor ve güveniyor sanırım ama çocuk için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.sanırım şüphelerinizde haklısınız çocuk ablanızı kullanıyor gibi geldi bana da.çünkü yaptıkları hiç iyiniyetli değil.bence babanıza anlatın bu durumu olaya müdahale etsin ablanızla konuşsun.bu tarz olaylarda annelerin sözü pek dinlenmiyor çünkü

inanamıyorum. aşkın gözü bu kadar mı körmüş.
ablan evde kaldım psikolojisine girmiş kaçırmamak için sapıtmış.
ama çok üzülecek.

herkese iyi akşamlar...ben ablamdan önce evlendim o hala bekar çok sorunlar yaşadı tam evlenmek üzereyken yani hazırlıklar yaparken terkedildi şimdi yine görüştügü biri var ve çocuk benimle yaşıt yani 6 yaş küçük ablamdan babamın haberi yok ama büyük ablamla annem tabiki karşı çıktılar bu duruma olurmu öyle şey yaşı küçük falan olmaz diye ben destek oldum yani sonuçta ablam 31 yaşında iyisini kötüsünü o bilir dedim ama artık çok garip bir hal aldı olay yani ablam sanırım aşık olduğu için bazı şeyleri göremiyor sewgilisi çalışmıyor polislik sınavlarına çalışıyormuş ablamsa bir üniversite kantininde çalışıyor bazen izin bile alamıyor hatta orda kaldığı bile oluyor çok kötü bir çalışma ortamı var yani çok yoğun tempolu ve kazandığı parayı direk bankaya yatırıyor para biriktiyorlarmış güya çocukla ama çocuğun hiçbir katkısı yok geçen yaz ablam bilgisayar aldı kendine sonra sewgilisi 1-2 aylığına almış bilgisayarı sonrada kendi liseye giden kızkardeşine vermiş ablam hiçbişey demedi yani hediye etti direk geçen ay yine bi bilgisayar aldı ve çocuk yine istemiş bilgisayarı ablamda söylemiş bak ödünç veriyorum diye tamam demiş ama o bilgisayarıda üstlenmiş sınavlara hazırlanıyorum lazım oluyor falan demiş ve ablam ağzını açıp hiçbişey demiyor sanki ablamı kullanıyor gibi geliyor bana ablam küçük bi kız gibi dawranıyor sanki çok cahil tanıyamıyorum artık onu az önce annem aradı ablam sewgilisinin erkek kardeşine 700 milyonluk telefon almış düşündükçe deli oluyorum ablam kırık telefonla geziyor üstelik evlencek diye para biriktiriyor üstüne başına bile almıyor ya o çocukla tanıştığından beri sefil gibi geziyor sewgilisi zaten çalışmıyor durumlarıda kötü babası inşaatlarda çalışıyormuş ee kim ödücek tabiki ablam ödücek aldıkları telefonu çok kötüyüm çok kızgınım ablama sewgilisinin annesi ablamın yaşını duyunca ben o kıza gelin demem demiş çünkü ablamın yaşını sorun ediyor babasıda güya evlenince bizimle oturun demiş yani sewgilisi anlatıyo bunları ablama evde zaten 2 tane kardeşi bir ve dedesi varmış çocuğun nasıl olcak anlamadım en son olayda ablam biriktirdiği 7,5 milayrlık altınlarını çocuğa vermiş onda dursun diye parada değilim ama ablamın emeği sağlığı gidiyor o çocuk resmen kandırıyor ablamı niye bankaya yatırmıyorda çocuğa veriyor koskaca kadın niye göremiyor bazı sorunları benmi abartıyorum okuyunca sizde öyle anlamadınızmı ablam zaten çok ağır bir depresyon geçirdi yeni atlattı hatta sonra bu çocukla tanıştı tek korkum ablamın yine hastalanmaması kandırılmaması konuyu açamıyorum ablama hemen tersliyor napcağımı şaşırdım annemler zaten artık ilgilenmiyor onlarda çok kızıyor çünki ablama nasıl bu çocuğun yanlışlarını görücek ablam bi türlü çıkamadım işin içinden:((

anladığım kadarıyla yalnızlık korkusu sarmış ablanı ve ne olursa olsun evlenmek istiyor birazda sevgi varsa gözü hiçbişeyi görmez olmuş ama sen desen yada biri dese anlamaz hatta siz kötü olursunuz umarım geç olmadan gerçekleri görür :44:

Evet kandrılıyor..ve onların evleneceğini hiç mi hiç sanmıyorum..polislik sınavnı kazandıktan bir süre sonra o çocuk ayrılır bence..kazanamazsa başka birini bulunca ayrılır diyorum,o çocuk ablanızı sevmiyor,duygusal,parasal her yönden kullanıyor..

ablanın kullanıldığını söylemek yoğurda beyaz demek kadar gereksiz.
hayatının dersini birkaç aya kalmaz alır. yazık. erkeklere bu kadar prim verilmesine yazık. kadınların kendilerini koydukları yere yazık, birbirlerine yaptıklarına yazık, yazık da yazık.

evet sonunda ablam kurtuldu o çocuktan 5 ay sonra bazı şeyler belli etti kendini ama hala altınlarını alamadı umarım alabilir ablam çocugun telefonunda msjları görmüş yurtdışına gidicekmiş ve ablama söylemeden belkide paralarınıda götürcekti çok kötü kavga ettiler çocuk altınlarını napıyım senin vericem falan diyomuş ama hiç inancım kalmadı

Back
X