- 13 Nisan 2007
- 33.746
- 102.914
- 1.123
- 46
Yok yok buradan biri.çok merak ettim gercek hayattan mi yoksa buralardan mi yine![]()
Yazım tarzlarınız ve dertleriniz çok benzer.
Bulunca gönderirim size de. Aklım çok yerinde değil şu sıra.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok yok buradan biri.çok merak ettim gercek hayattan mi yoksa buralardan mi yine![]()
Bende bende , anlamaya çalıştım bir süreCİĞERLERİM yazınca ciğerlerinizle ilgili sorun var sandım.![]()
Sakin zamanlariniz yavrum size değil davranışınıza kızıyorum deyin.Meraba canlarım ciğerlerim.
Bugün bambaşka bir dertle geldim.
Büyük oğlum 4 yaşında,
Bu günlerde dudak yemeyi eliyle dudagindan kabuk kopartmayi abarttı.
Önceden de yapıyordu ama çok nadir.
Eşimin psikolog bir arkadaşı var ona bu durumu anlatmış o da
Bu durum genelde aile de baskı ve stresli ortam varsa ortaya çıkar. Çocuk kaygılı olduğu zamanlarda başvuruyor böyle şeylere demiş.
Sorun anlaşıldı. Ama ya çözüm?
Bana birileri bir sey desin.
Ben biraz panik bir insanım bazen kardeşleriyle kavga ediyorlar bağırıyorum ya da birden ne oldu diyerek diger odadan koşarak geliyorum bakıyorum ki biri diğerinin oyuncağını almış.
Nasıl davranacagimi Bazen gerçekten şaşıyorum.
Şiddete basvurmadim ama bazen sözlerimiz en az fiziksel şiddet kadar zarar veriyor çocuklarımıza .
Aşağılama ya da hakaret de içeren konuşmadan da uzak durdum.
Şu sinirlenince ses tonum çok yüksek çıkıyor.
Acaba o mu çocuğu ürkütüyor diyorum.
Beni çok sevdiğini söyler hep saçlarımı okşar .
Ben de o an karşılık veririm sarılırım.
Ama normal zamanda uyarıcı olmak Da zorundayım diye düşünüyorum.
Sizler bana yol gösterin. Bir sey deyin.
Daha bu yaşta böyle psikolojisi bozulursa ben ileride hiç koruyamam.
Sizler nasıl başarıyorsunuz neler yapılmalı 2 çocuğum var ama ben kendimi yetersiz ve hic bir sey bilmeyen bir anne olarak görmeye başladım bu olaydan sonra.
Çok tsk ederim yazdıklarınız için. Dünden beri daha dikkatli davranıyorum bu sizin yazdıklarınıza benzer davrandım. Konuyu açtıktan sonra yorumları faydalı gördüğüm her şeyi yaptım ve gerçekten ise yaradı hic ellemedi bu saate kadar.Sakin zamanlariniz yavrum size değil davranışınıza kızıyorum deyin.
Sibirliyken de seni çok seviyorum ama bu olmuyor deyin. Bende bazen 3 4 saniye kadar sinirli konuşabiliyorum. Asla hakaret falan değil da ekşi bir suratla. Ama hemen toparlarım kendimi.
Birde anne olarak kendimize çok yükleniyoruz bence. Çocuklarımız daha farklı bakıyor bize. Geçenlerde küçük Kizim la oynarken bana "acaba kötü anneler nasıl oluyor?" Dedi çok hoşuma gitti. Çünkü bana çok zaman arkadaşımızsın gibi derler. Çok gülüyoruz derler. Ama ufacık bisey de ben kendi kendimi yerim.
Birde size tavsiyem hayatin bir daha aslangeri gelemecek zamanlar olduğunu hatırlamanız. Ölüm diye bir şey var ve yarin bu yaşadıklarımızı arıyor olabiliriz.
Yada çocuklarımız büyüüp gidebilirler. Falan filan. Ay pazar sabahı duygusal bağladım.
Sorun değil çözüm üretin.çocuğun dudaklarini kemiriyor diye kendini yetersiz ve bir sey bilmeyen anne olarak mi gördün gerçektenben arkadaslarina hak verdim baya baya
çocuğunuzun psikolojisi çay yanı muhabbeti degil.Bugün eşimin psikolog arkadaşına çay içmeye gidecez gelismeleri yazarım .
Sizde iyi ki varsınız.Çok tsk ederim yazdıklarınız için. Dünden beri daha dikkatli davranıyorum bu sizin yazdıklarınıza benzer davrandım. Konuyu açtıktan sonra yorumları faydalı gördüğüm her şeyi yaptım ve gerçekten ise yaradı hic ellemedi bu saate kadar.
Sizin gibi insanlar iyi ki var
Neden size çevrilsin ki? İlla ki baskıdan olmuyor kaygı, anne babanın arası bozuksa, baba çocuklarla yeterince vakit geçirmiyorsa da olabilir. Bunu anlamak için pedagogla görüşmeniz şart. O sizdeki duruma bakıp yol gösterecektir.Çok isterim biliyor musunuz ama bazen isteklerimizden yol katedemiyoruz şu an hastaneye 2 çocukla gitmem imkansiz. Eşimin de hic boş zamani yok.
O mümkün olsa önce onu yapardım emin olun.
Eşime söyledim o yüzden arkadaşına durumumuzu anlat diye.
O da kendine gelen hastalarına benzer bir vaka olarak gördüğü için
Kaygılı stresli ortamlarda görülüyor bu durum demiş.
Bütün oklar bana çevrildi
Son derece iyi niyetle yardım etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama çocuk gibi hassas bir konuda tavsiye verirken çok dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Stres altındaki bir çocuğa ama annen üzülür yaparsan dudakların kötü olur demek onu daha fazla strese sokup durumu çözümsüzlüğe götürmekten başka bir işe yaramaz.Kendinizi yetersiz düsünmeyin. Çocuğum yok yeri geliyor esimle birbirimizi idare edemiyoruz. Iki cocugunuz var kendinize yüklenmeyin. Aile ici gulmelerinizi arttirin. Aksam cay saatleri yapin. Çocuklarınıza kisa kısa öyküler, masallar anlatin. Dilimi emerdim 4 5 yaslarimda annem demisti dilin incelecek ve kopacak o saatten sonra degil dil emmek sıcak soguk yerken bile hep dikkatli davrandım. Oglunuza dudağından deriyi kopardiginda sizin cok uzuldugunuzu anlatin. Cocuklar icin dudak nemlendiricileri kullanin. Ölü deriden uzak kalirsiniz. Dudagini yerken gordugunde bunun yanlis oldugunu ve ilerde cok cirkin dudaklarinin olabilecegini anlatin cocugunuza. Cocugunuzun dudaklarinin kurumasina izin vermeyin. Cocuklarla konuşurken fiziken ve ruhen onlarin seviyelerine inmeyi ihmal etmeyelim. Dert etmeyin bu tür şeyleri hepsi gun gelecek bitecek evham yapmayin.
Ayy ciğerlerim deyince korona oldunuz da ciğerlerinize indi sandımMeraba canlarım ciğerlerim.
Büyük oğlum 4 yaşında,
Bu durum genelde aile de baskı ve stresli ortam varsa ortaya çıkar. Çocuk kaygılı olduğu zamanlarda başvuruyor böyle şeylere demiş.
Ben biraz panik bir insanım bazen kardeşleriyle kavga ediyorlar bağırıyorum ya da birden ne oldu diyerek diger odadan koşarak geliyorum bakıyorum ki biri diğerinin oyuncağını almış.
Şiddete basvurmadim ama bazen sözlerimiz en az fiziksel şiddet kadar zarar veriyor çocuklarımıza .
Sizler nasıl başarıyorsunuz neler yapılmalı 2 çocuğum var ama ben kendimi yetersiz ve hic bir sey bilmeyen bir anne olarak görmeye başladım bu olaydan sonra.
BendeeCİĞERLERİM yazınca ciğerlerinizle ilgili sorun var sandım.![]()
Şimdi sonuna kadar okudum.Meraba canlarım ciğerlerim.
Büyük oğlum 4 yaşında,