Yol gösterin lütfen

Bence ilk olarak hayatta ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz.
Her şeyi yapmak isteyen , hiç bir şey yapamaz bence.
Sorun da bu zaten karar veremiyorum canım 3 cü çocuğum olursa hic bişey yapamam diye düşünüyorum çocuk düşünmesem nasıl bir yol izlesem diye düşünüyorum 😁

Arkadaşlar ben 27 yasindayım. 2 cocuk annesiyim, bir kızım(8)bir oğlum(4) küçük yaşta evlendim. Açık ögretimden liseye yazıldım. Bölüm seçmedim sorum şu ki ileriye dönük plan yapamıyorum. Ev hanımıyım hiç çalışmadım bu zamana kadar, küçük şehirde yaşıyorum. Halk egitim var gecen sene dikise gittim çocukla biraz zor oldu ama söküğümü dikecek kadar ögrendim. Bu arada çocukları çok seviyorum 3 cü çocuğu da istiyorum ama karar veremiyorum. Ehliyet almak ıstiyorum eşim sağolsun istedigimizde her yere götürüyor gereklimi, zevk için mi istiyorum bilmiyorum çalışmak istiyorum çocuklarım küçük meslek sahibi bile değilim 😔

Niye gereksiz olsun ki, dünyanın binbir türlü hali var öncelikle .. bence liseyi bitirin önce dışarıdan 27 yaş nedir ki 50 yaşında üniversite okuyan biliyorum .. çocuklarınız çok küçük de değilller çalışmak kendi ayaklarınız üstünde durmak bu hayatta ki en tatmin edici duygulardan biri..

rabbim 1 kız 1 erkek evlar vermiş daha yaşın küçük
eğitime odaklan liseyi bitir ders çalış ünv sınavına gir
birraz kendinle ilgilen
Ya başaramazsan bunları yaparken 4 sene lise 4 senede ünv. 35 yaşıma gelicem ah babam okutsaydı beni böyle olmadım evlendim eşim müsade etmedi şuanda herşeyi bana bırakıyor ama cocuklardan fırsat bulamıyorum

Niye gereksiz olsun ki, dünyanın binbir türlü hali var öncelikle .. bence liseyi bitirin önce dışarıdan 27 yaş nedir ki 50 yaşında üniversite okuyan biliyorum .. çocuklarınız çok küçük de değilller çalışmak kendi ayaklarınız üstünde durmak bu hayatta ki en tatmin edici duygulardan biri..
Çok teşekkür ederim canım oku diyosunuz ya ne okuyabilirim acaba ?

Ya başaramazsan bunları yaparken 4 sene lise 4 senede ünv. 35 yaşıma gelicem ah babam okutsaydı beni böyle olmadım evlendim eşim müsade etmedi şuanda herşeyi bana bırakıyor ama cocuklardan fırsat bulamıyorum

hiçbirşey imkansız değil canım yeterki iste ,
bende 30 yaşında ünv gittim dereceyle bitirdim ki lisede tembellikten sınıfta kalırdım o derece düşün ,

eskiden lise sınavlarını birkaç sınıfı birden bitirebiliyordun , şimdi hersene bir yılımı okunuyor ?

Sorun da bu zaten karar veremiyorum canım 3 cü çocuğum olursa hic bişey yapamam diye düşünüyorum çocuk düşünmesem nasıl bir yol izlesem diye düşünüyorum 😁
Yanlış anlamayın ama siz iş hayatına girseniz ondan da sıkılırsınız. Çünkü siz kararsız bir hatun gibi geldiniz bana. Mesela ne işinde çalışmak sizi mutlu eder ? Bunu iç yazmamışsınız. Öylesine çalışacağınız bir işte de mutlu olamazsınız.

Eşimle danışıyorum ne yapsam diye oda 2 çocuk yeter 3 cu çocuğu ben istersem istiyor ne güzel evdesin rahatsın bisey yapmanı senden maddi gelir istemiyorum diyor hic arkamda durmadı babam gibi..

Çok teşekkür ederim canım oku diyosunuz ya ne okuyabilirim acaba ?

İlgi alanların heveslerin neler önce onu belirle
Ne okursan hangi yolda ilerlersen severek yürürsün .. evet bencede allah bağışlasın ne güzel 1 kız 1 erkek iki evladınız var her iki sevgiyi de tatmışsınız bence kendine yoğunlaş
Emin ol çocuklarına en büyük faydayı kendini geliştirip eğiterek sağlarsın ..

boş kaldikca cocuk yapmayi dusunmek yerine size meslek olabilecek bir kursa yazilabilirsiniz bence

Öncelikle liseyi bitirmeye odaklan. Bu arada ne okuyacağına karar verirsin.

Yanlış anlamayın ama siz iş hayatına girseniz ondan da sıkılırsınız. Çünkü siz kararsız bir hatun gibi geldiniz bana. Mesela ne işinde çalışmak sizi mutlu eder ? Bunu iç yazmamışsınız. Öylesine çalışacağınız bir işte de mutlu olamazsınız.
Evet haklısınız. çok kararsızım ama eskisi gibi değil iş konusunda hiç bir bilgim yok canim.

Hazır çocuklarınızı büyütmüşken, madem kendinizi bazı konularda geri kalmış hissediyorsunuz ve bu sizi mutsuz ediyor, yerinizde olsam 3. çocuk düşünmez, eğitim almaya, meslek sahibi olmaya odaklanırdım. Üçüncü çocuk sizi uzun bir süre daha eve kilitleyecek, yapmak istedikleriniz için daha az zamanınız olacak. Çocuk da yaparım kariyer de diyebilmek için insanın ya çok fazla yardım edeni ya da çok parası olması gerekiyor bence. Bunlardan birine sahipseniz, o zaman hem okuyun, hem doğurun tabi de, sahip değilseniz, seçim yapmanız gerekiyor.

Hazır çocuklarınızı büyütmüşken, madem kendinizi bazı konularda geri kalmış hissediyorsunuz ve bu sizi mutsuz ediyor, yerinizde olsam 3. çocuk düşünmez, eğitim almaya, meslek sahibi olmaya odaklanırdım. Üçüncü çocuk sizi uzun bir süre daha eve kilitleyecek, yapmak istedikleriniz için daha az zamanınız olacak. Çocuk da yaparım kariyer de diyebilmek için insanın ya çok fazla yardım edeni ya da çok parası olması gerekiyor bence. Bunlardan birine sahipseniz, o zaman hem okuyun, hem doğurun tabi de, sahip değilseniz, seçim yapmanız gerekiyor.
Çocuklarımı çok küçük yasta doğurdum inananın çocuklugumdan beri cok severim bebekleri dısarida veya yakinimda bi bebek göreyim hemen Duygusala baglıyorum 3 cü çocuğum olmalı diyorum hemen 😁

Çocuklarımı çok küçük yasta doğurdum inananın çocuklugumdan beri cok severim bebekleri dısarida veya yakinimda bi bebek göreyim hemen Duygusala baglıyorum 3 cü çocuğum olmalı diyorum hemen 😁
Çocuk sayımıza çocuk sevgimize göre karar vereceksek, 5.'yi de 6.'yı da doğurabiliriz o zaman bacım, kim tutar bizi? =)
O yüzden çocuk sevgimizi yavaşça yere bırakıyoruz ve olaylara şöyle bakıyoruz; bu çocuklar yarın bir gün büyüyüp, yuvadan uçacaklar, uğraşacak bebeklerim olmayacak. Peki o zaman ben neyle uğraşacağım? Kendime çocuklarımdan başka bir hayat kurmamışım, onlardan başka bir işim olmamış, peki şimdi ne yapacağım? Hala gençsiniz. Kendinize bir altın bilezik edinmek için hala geç değil. Bir meslek öğrenin, eğitiminizi tamamlayın. Yani bence böyle de, yine sizin bileceğiniz iş tabi.

boş kaldikca cocuk yapmayi dusunmek yerine size meslek olabilecek bir kursa yazilabilirsiniz bence
Başarabilir miyim sizce açiktan okuyorum bir sınavdan 10 kredi anca alabiliyorum. Çocuj gelişimini okumayı çok isterim ama okadar yerleşemeyen insanlar varki Allah hepimizin yardımcısı olsun.🤲🏻

Back
X