Yolda yakılan ateş meselesi

İyi geceler hanımlar, küçük bir mesele anlatacağım içim içimi yiyor. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Biraz önce yeğenimle çarşıda geziyorduk doğuda bir ilde yaşıyoruz, yeğenim henüz 6 yaşında bu detaylar konu için önemli olabilir.

Burada kaldırımlar esnaf tarafından işgal altında masalar sandalyeler hep dışarıda. Kaldırımlarda yayalar için çok küçük geçme alanı kalıyor bunlar yüzünden.

Kaldırımdan geçerken o küçücük alanda kafenin ateş yaktığını gördüm, bilirsiniz böyle ayaklı bir şey var tam adını bilemiyorum onda ateş yakıyorlar o ateş insanların yüzüne yüzüne vuruyor çünkü alanda çok dar. Alan dediğim kaldırım yani.

Neyse oradan geçerken bir anlık boşlukla bu sıcakta bide ateş yakmışlar dedim, benim üzerimde de yağmurluk vardı(soğuktan giydiğimden değil de tişörtle gezmeye pek alışkın değilim) adam arkamdan arkadaşına dönüp aynen şöyle söyledi: -Bu sıcakta ateş yakmışlar diyen a..na koyduğum üstünde montla geziyor.

Şok oldum hemen adama dönüp neden küfür ediyorsun sen dedim, üstelik yanımda küçük bir çocuk var. Sen neden mont giyiyorsun dedi bende cevap olarak senin yaktığın ateş beni rahatsız ediyor da benim montum seni rahatsız etmiyor ayrıca üşüyorsan sende üstüne mont giy buradan geçenleri neden rahatsız ediyorsun dedim. Adam cevap vermemi beklemiyordu şaşırdı biraz.
Ben tekrar neden küfür ediyorsun utanmadan terbiyesizsin sen dedim ve oradan ayrıldım çünkü ayrılmak zorundayım başıma ne iş gelecek bilemiyorum.
Eğer adam küfür etmeden söyleseydi komik bile gelebilirdi ama o küfürü asla ama asla kabul edemem.

Uzattım özür diliyorum hepinizden ama geldiğimden beri içim içimi yiyor suçlu olan ben miyim o mu yoksa iki taraf mı? Gerçekten bu durumlarda çok üzülüyorum keşke yapmasaydım diyorum ama ne olursa olsun böyle iğrenç bir küfürü hak ettiğimi düşünmüyorum. 😪😪
Haklısın tabii ki. Kaldırımda yürüyenleri rahatsız edecek şekilde ateş yakamaz. Ağzının payını da çok güzel vermişsiniz. Yağmurluk giymenizden ona ne?

Ülke yangın yeri utanmadan sokakta ateş yakıyorlar. Bir de üstüne küfür. Siz de karşılığında ona sövmemişsiniz iyi ki.

İyi geceler hanımlar, küçük bir mesele anlatacağım içim içimi yiyor. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Biraz önce yeğenimle çarşıda geziyorduk doğuda bir ilde yaşıyoruz, yeğenim henüz 6 yaşında bu detaylar konu için önemli olabilir.

Burada kaldırımlar esnaf tarafından işgal altında masalar sandalyeler hep dışarıda. Kaldırımlarda yayalar için çok küçük geçme alanı kalıyor bunlar yüzünden.

Kaldırımdan geçerken o küçücük alanda kafenin ateş yaktığını gördüm, bilirsiniz böyle ayaklı bir şey var tam adını bilemiyorum onda ateş yakıyorlar o ateş insanların yüzüne yüzüne vuruyor çünkü alanda çok dar. Alan dediğim kaldırım yani.

Neyse oradan geçerken bir anlık boşlukla bu sıcakta bide ateş yakmışlar dedim, benim üzerimde de yağmurluk vardı(soğuktan giydiğimden değil de tişörtle gezmeye pek alışkın değilim) adam arkamdan arkadaşına dönüp aynen şöyle söyledi: -Bu sıcakta ateş yakmışlar diyen a..na koyduğum üstünde montla geziyor.

Şok oldum hemen adama dönüp neden küfür ediyorsun sen dedim, üstelik yanımda küçük bir çocuk var. Sen neden mont giyiyorsun dedi bende cevap olarak senin yaktığın ateş beni rahatsız ediyor da benim montum seni rahatsız etmiyor ayrıca üşüyorsan sende üstüne mont giy buradan geçenleri neden rahatsız ediyorsun dedim. Adam cevap vermemi beklemiyordu şaşırdı biraz.
Ben tekrar neden küfür ediyorsun utanmadan terbiyesizsin sen dedim ve oradan ayrıldım çünkü ayrılmak zorundayım başıma ne iş gelecek bilemiyorum.
Eğer adam küfür etmeden söyleseydi komik bile gelebilirdi ama o küfürü asla ama asla kabul edemem.

Uzattım özür diliyorum hepinizden ama geldiğimden beri içim içimi yiyor suçlu olan ben miyim o mu yoksa iki taraf mı? Gerçekten bu durumlarda çok üzülüyorum keşke yapmasaydım diyorum ama ne olursa olsun böyle iğrenç bir küfürü hak ettiğimi düşünmüyorum. 😪😪
Türkiye ye tatil icin bile gelmiyorum o kadar söylim

Son zamanlarda olanlar beni umutsuzluga itiyor

Sosyal cürümenin en yogun zamanini yasiyor Türkiye

Agzinin payini vermen icini sogutsada bir daha bulasma insanlar saldirgan oldu babasinin yaninda gencecik cocugu döverek öldürdüler bulasmayin bosverin inanin kadin mis hamileymis cocuk yanindaymis kimse tinlamiyor artik

Yaşadığınız şehrin belediyesine de twit atabilirsiniz.
Geçen senelerde rüzgarlı bir günde yürürken üstüme ayna düştü. Ben de buraya ayna mı konulur çocuk geçse ciddi bir şey olabilirdi dedim. Aynayı kırmana bir şey mi dedik, ben oranın vergisini ödüyorum dedi.
Ben de işgaliye vergisi kapınızın önünü kapsar burası kaldırım dedim. Baktım uzatıyor bir kaç fotoğraf çektim eve döndüm. Bana poz verip dalga geçti bir de blöf yapıyorum sanıp.
Önce zabıtayı aradım şikayet ettim sonra da o fotoğraflarla twitera hem büyükşehire hem ilçe belediyesine twit attı . Kısa süre sonra twitime yanıt geldi belediyeden arkadaşlarımız ilgilenecek diye.
Artık ceza mı kesildi uyarı mı yapıldı bilmem. Kapısının önüne koysa da asla kaldırım tarafına koyamıyor o günden beri. Her geçişimde seviniyorum. Siz de benzer bir şey yapın sosyal medya çok etkili

Neden şikayet etmediniz? Gerçi ceza alacağını düşünmüyorum ama en azından belki akıllanırdı.

Suçluluk hissetmeniz hiç normal değil.Adam size küfür etmiş suçu bu .Sizin suçunuz ne? Kendinizi savunmak mı yani?

Ben doğuda çalıştım genellemeyeyim ama benim çalıştığım ilde en azından bizim küfür dediğimiz şeyler küfür değildi.Çok enteresan mesela "koymak" küfür onu hiç kullanmazlar.İsim koymak yerine ad bırakmak, nokta koymak yerine nokta bırakmak şeklinde kullanıyorlar ama " .ittir et" küfür değil resmi toplantıda müdür kullanıyordu ya :)) o derece normal sıradan bir kelime yani.Yaşadığınız yerin belki de lugatında var bu bilemiyorum.

Şikayet ile falan ben olsam uğraşmazdım ama sessiz de kalamazdım gayet yerinde davranmışsınız.Şikayet etseniz ne olacak insan öldüreni salanlar küfür edene yemek ısmarlar anca.

Back
X