• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolda yürürken insanlara neden bakıyormuşum?

kadinistemezse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
1.395
1.244
83
Merhaba hanımlar. Güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım doğrusu. Hemen konuya gireyim; gösterişli bir kadın değilim, makyaj yapmam, saçımı kendim toplarım, giyimim spor, salaştır, açık da giyinmem. Neden bilmiyorum ama yolda yürürken bakarlar bana .. Bunu ben de zamanında çok sorguladım ama bilmiyorum dikkat çeken bişeyim mi var inanın bilmiyorum. Mesela dışarıda dikkat ederim bazı bayanlar mini etek giyer kimse bakmaz. Ben mini bile giymem normal bir etek giyerim tecavüz edecek gibi bakarlar. Bu konuya bir ara çok takılmıştım, "neden ben" diye ama daha sonra çareyi sade, gösterişsiz giyinmekte buldum. Konu şu ki; geçen hafta merkezi bir yerde erkek arkadaşımla yürüyoruz. Erkek arkadaşım birden surat astı , durgunlaştı. Hayırdır dedim;
"Sen neden yolda insanların yüzüne bakıyorsun" dedi. Yani insanların (erkeklerin) bana bakmasını, benim onlara bakmama bağlıyor. Çünkü bu daha önce de konu olmuştu. "Sen bakmazsan onlar da bakmaz" demişti. Bu olayda da aslında erkeklerin bana bakmasını kıskandı ama bedelini bana ödetiyor ve "Sen neden bakıyorsun" diyor. Ben de "Yahu kalabalık bir çarşıdayız, insanlar karşıdan geliyor gayriihtiyari bakmışımdır, gözümü mü kapatayım ya da nereye bakayım, ister istemez yüz yüze geliyorsun" dedim. İnsanlara inanın baktıgım da yok yani tabi ki yüzüne baktıgım oluyordur da incelemek için değil. Şaşırdım doğrusu. Siz ne düşünüyorsunuz, kendimden şüphe etmeye başladım.

yolda yürürken ben de bakarım,insanlar da bakar ne var bunda?? rahatsız edici,öküz gibi hayvanlık derecesinde olmadığı sürece insani şeyler bunlar..abartmaya da gerek yok..
çok basit sosyal şeyleri bile ne kadar büyütür hale geldik böyle..erkekler ellerinde olsa ki burda okuduğum kadarıyla yapanı çok,kadınları dışarı çıkarmayacaklar vey başına çval geçirecekler..

Canim bazi insanlar ulasilamadigi icin, asaletiyle dikkat ceker :KK49: Herkes öyledir karsidan gelene dikkat ettigin icin degil gözun alir bakarsin. Takma kafana sıkıntı sende degil :anne::KK52:

Kendinizden falan şüphe etmeyin erkek arkadaşınıza da haddini bildirin. Ne demek sen bakmazsan onlar bakmaz. Hemcinslerini tanımıyor sanki. Sanki o hayatında hiç bir kadına bakmamış. Kadınlara bakarken ki mazereti de ama onlar da bana bakıyor, aha bana baktı kesin kendisine bakmamı istedi gibi bir şeylerse hayatımda gördüğüm en kıro bakış açısı. Kendinizi kendi kıyafetlerinizi başkaların salaklıkları yüzünden değiştirmeyin. Siz yanlış bir şey yaptığınızı düşünmüyorsanız bunu değiştirmeyin. Hiç bir erkeğe de bu kadar fütursuzca hesap sorma hakkı tanımayın.

yaş kaç ? genelde ergenler herkesin onlara baktığını sanar da..
yani bence herkesin size baktığını düşünmeniz kuruntu.Herkes herkese bakar size özel değildir.Mini etekli bayana bakmayıp size bakmaları hele daha tuhaf..
Soruya gelince erkek arkadaşınız haklı olabilir.Gözgöze gelmek ayrı insanların suratına suratına bakmak ayrı farkında olmadan öyle yapıyor olabilirsiniz.

bence sevgiliniz ruh hastası.

ne var bakıyorsan da yani ne olabilir bakıp ne düşünebilirsin kimsenin alnında numarası adı soyadı yazmıyor ki.

yürürken herkes bakar birbirine.

yarın bi gün tecavüze uğrasan bu adam sana kuyruk sallamasan olmazdı der bak söyleyeyim sana aşırı tehlikeli düşünceler bunlar. ben olsam çoktan posta koymuştum.

Ben anlamadım kim kime bakıyormuş?
Erkekler beğendiği kadınlara bakarlar,mini etek de olsa pantalon da olsa farketmez bence.
Sizin de karşıdan gelen insana öylesine bakmanız yanlış ise gözlerinizi eşarpla mı bağlamak ister arkadaşınız?

bence sevgiliniz ruh hastası.

ne var bakıyorsan da yani ne olabilir bakıp ne düşünebilirsin kimsenin alnında numarası adı soyadı yazmıyor ki.

yürürken herkes bakar birbirine.

yarın bi gün tecavüze uğrasan bu adam sana kuyruk sallamasan olmazdı der bak söyleyeyim sana aşırı tehlikeli düşünceler bunlar. ben olsam çoktan posta koymuştum.
Ben de öyle söyledim. "Bakmıyorum ama farz edelim ki bakıyorum, sen ne sebep arıyorsun bunun altında" dedim. Beni de korkuttu bu düşüncesi. Ve benim birçok erkek arkadaşım olmuştur. Bir evlilik de yaşadım ama kimseden böyle birşey duymadım. Sonra düşündüm acaba başka kadınlar nasıl, yolda yürürken kimseye bakmıyorlar mı diye...O yüzden buraya yazma gereği duydum. Demek ki ona bir kız yolda gayriihtiyari baksa bunu yanlış anlayacak.

Boylu poslu fiziği düzgün birisin illaki dikkat çekersin ben de uzun birini görsem kız erkek farketmez gözüm takılır bakarım.

Ben yazınızin ilk paragrafında kocaman bir ego gördüm. ''Mini eteklilere bile bakmıyorlar ama bana bakıyorlar'' Kusura bakmayin ama çok itici geldi bana. Belkide çok salaş ve ozensiz durduğunuz için bakiyorlardir. Ayrıca yolda kimseye bakmiyorsaniz insanların size baktığıni nasıl görüyorsunuz ?

Ben de öyle söyledim. "Bakmıyorum ama farz edelim ki bakıyorum, sen ne sebep arıyorsun bunun altında" dedim. Beni de korkuttu bu düşüncesi. Ve benim birçok erkek arkadaşım olmuştur. Bir evlilik de yaşadım ama kimseden böyle birşey duymadım. Sonra düşündüm acaba başka kadınlar nasıl, yolda yürürken kimseye bakmıyorlar mı diye...O yüzden buraya yazma gereği duydum. Demek ki ona bir kız yolda gayriihtiyari baksa bunu yanlış anlayacak.

ben valla bakarım hatta garip bişi görünce eşime gösteririrm o da yolda geçen herkese bakar yani göz bu nasıl engel olunur ki ?
yani tecrübelisiniz de bence ilişkinizi tekrar gözden geçirin sevgiliniz bana biraz ergen gibi geldi.
bu düşünceler ileride farklı bi boyuta geçebilir. sizi suçlaması hiç normal değil.

bende güzel bir kadinim... eşim dolmuşta adamin biri bakmiş da ben görmedim farketmedim...
eşim dedi ki adamin biri gözü senden ayırmuyordu dedi baştan aşagıya süzüyodu dövecektim adami dedi :D
alla alla ben görmedim dedim işde..
tövbe yarabbim.. millet sapık gözüyle bakiyo tabi...
eşim çildiriyo ha karimi kimse bakmasin diyo.. :D (benim çok kıskanç koca :D )

uzun bayan görünce ben de incelerim. hatta kim daha uzun acaba diye dikkatli bakarım niye yapıyosam :KK70: yerinde olsam yürürken sevgilimin yüzüne bakarım hep. diyelim farketmeden kıza falan baktı hemen "ne baktın ilgilini mi çekti ne bakıyon elaleme" diye çemkiririm. bunu 5-10 kere yap niye bakıyon diyemez sana :KK53:

malesef benim eşimde böyle gülüyorum artık ..
otobüs metro vs pek kullanmayız ama kullandığımız zaman neden oraya odaklanıyorsun falan der :olamaz:
halbuki gözüm dalmış olur o an karşımda kim var ne var çok dikkat etmem zaten .

Yorumlar arasında kıskançlık kokan haksız ithamlarda bulunan arkadaşlar var. "Bana bakıyorlar" diyerek kendi egomu şişirecek, burada da bununla ilgili destek arayacak boş ve basit bir insan hiç olmadım. Bahsettiğim bakışlardan ne kadar rahatsızlık duyduğumu bilseydi o arkadaşlar, kendilerine neden bakılmadığına daha çok isyan ederdi. Çünkü yazdıklarından anlaşılıyor ki kimse dönüp bakmamış. Bir erkeğin "Neden yolda yürürken insanlara bakıyorsun" cümlesine tepki gösteremeyip, "Sana bakmıyorlardır" ya da "Egolusun" , "Niye sana baksınlar" vs yorumları beni eğlendirdi açıkçası. Teşekkürler...

uzun bayan görünce ben de incelerim. hatta kim daha uzun acaba diye dikkatli bakarım niye yapıyosam :KK70: yerinde olsam yürürken sevgilimin yüzüne bakarım hep. diyelim farketmeden kıza falan baktı hemen "ne baktın ilgilini mi çekti ne bakıyon elaleme" diye çemkiririm. bunu 5-10 kere yap niye bakıyon diyemez sana :KK53:
Evet bunu deneyeceğim gerçekten o zaman anlar belki

Back
X