Yolk saç ve kalp atışını ne zaman gördünüz?

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
Deneyiml arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinicem
çünkü inanılmaz tedirginim ve sevinemiyorum gebeliğime
bugün doktora gittim sata göre 5+1lik hamileyim
kese boyutuma 20,2 mm dedi
araştırmalarıma göre sata göre çok büyük kese
kese var ama yolk saç veya bebeğe dair bir bulgu henüz göremedi
bu kese boyutunda görülmesi gerekmez miydi?
boş gebelik olmasından çok korkuyorum
sizler ne zaman yolk saçı ve bebeği gördünüz?
kesenizin boyutu kaçtı?
lütfen bilgilendirin beni de arkadaşlar
internetten araştırdıkça iyice canım sıkılıyor
20 mmden sonra bebek görünmezse boş gebelik yazıyor her yerde
bu benim ilk gebeliğim ve çok zor kavuştum bebeğime

Canim gebeligimin basinda bende yasadim ayni seyi hatta bi konu acmistim inan doktorlar bu konuda biraz ahmakca davranabiliolar banada kurtaj demislerdi kalp atisi yok die ama gayet saglikli bi hamileligim var su anda
Ben su anki doktoruma 6haftalikken gittigimde keseyi ve bebegi gorebiliriz henuz kalp atisi gozukmez demisti 15 gun sonra gittigimde gorebilmistim kalp atisini mm olculerini hatirlamiyorum ama 8haftalikti yanlis hatirlamiyorsam

çok teşekkürler cevap verdiğin için
internette hep olumsuz şeyler yazıyorlar
yaşayanlardan öğrenmek daha doğrusu her zaman
gebelik haftamı bilmiyorum ben de
sata göre 5+1 ama 5 haftalıkken 20 mm olması da çok zormuş kesenin
doktor doğru düzgün bir açıklama yapmadı
eve geldim araştırdım aradım doktoru boş gebelik olabilir yazıyor dedim
olabilir evet dedi
o saatten beri ağladım durdum
inşallah ben de sizin gibi görürüm bebeğimi

Biraz erken değilmi? 6 bitince ancak kese ve yolk göründü. Kesede bebek yoktu. 8 haftalıkken kalp atışları. mm söylememişti. İçini ferah tut.

Canim herkesin hikayesi farklidir ama bence daha cok erken aglamak icin bende ayni durumu yasadim biliorum su an solemesi cok kolay aglamamasi cok zor fakat diyorum ya sana bana kurtaj icin gun al dendi almadim inat ettim dussun kendisi bos gebelikse dedim sonra yeditepede rukset hanima gittim oda bana daha erken ztn gozukmez dedi bekledik gorduk insallah sende gorursun hemen yipratma kendini

Biraz erken değilmi? 6 bitince ancak kese ve yolk göründü. Kesede bebek yoktu. 8 haftalıkken kalp atışları. mm söylememişti. İçini ferah tut.

hafta olarak dediğiniz doğru
ama kese boyutuna göre çoktan görünmeliydi
kafama çok takıldı yaa
inşallah kuruntu yapıyorumdur

peki kesenin büyük olması gibi bi durum söz konusu olabilir mi?

Kese 14mm İcinde de 2,8 capli yolk sak

bak sen 14 mm iken görmüşsün
ben neden göremedim yaa
yolk saç oluşmazsa bebek de olmaz heralde

Ama renkli dobblerde gordum ben ultrasonda degil

Ama renkli dobblerde gordum ben ultrasonda degil

renkli dopplerin ne olduğunu bilmiyorum ilk kez duydum
2 gün sonraya başka bir doktora randevu aldım
bakalım o görebilecek mi
gerekirse alttan baktırıcam zaten
yeter ki bebeğe dair bir bulgu bulsun

hafta olarak dediğiniz doğru
ama kese boyutuna göre çoktan görünmeliydi
kafama çok takıldı yaa
inşallah kuruntu yapıyorumdur

peki kesenin büyük olması gibi bi durum söz konusu olabilir mi?

İnan bana gebelikte kesin kurallar yok su an benimde bebegimin 2 kg civari olmasi lazim ama kucuk napalim minyon olucak belki belki zayif olucak oturup aglayalim mi? Hayir herkesin bebegi hamileligi kesesi rahmi binbircesit ne sorunlar var rahim agzini diktirmek zorunda kalanlar var.sen simdiden kendini internetteki bilgilere sartlama iyi dusun iyi olsun bol dua et Rabbim sana guzel bi bebek nasip eder insallah

renkli dopplerin ne olduğunu bilmiyorum ilk kez duydum
2 gün sonraya başka bir doktora randevu aldım
bakalım o görebilecek mi
gerekirse alttan baktırıcam zaten
yeter ki bebeğe dair bir bulgu bulsun

Oo sen karindan baktirdinsa hic gozukmez daha 2 gun sonrada gozukmez sen desene onu :)) hic uzme kendini karindan ultrasonla nerdeyse butun bulgularda 2 hafta gecikmeli goruluyor. Benim dedigim hafta bilgileri vajinal ultrasondu. Renkli dobblerde radyolojide uzman bi doktor bakti mantik olarak ultrason gibi isleyen ama hassasiyet degeri 2 kat olan bi aletmis ama bence bekle acele etme uzulmek icinde bence hicbi sorun yoktur

ay canım inşallah öyledir yaa
ne bileyim 20mm kesede üstten ultrasonla yolk saç görünürmüş
perşembe alttan baktırayım ben olmadı
off inşallah güzel haberlerle gelirim tekrar

İnsallah hayirli haberlerini aliriz

canım ne yaptın baktrdınmı pers gunu.inşallah gormussundur.ama bende aynı seyı yasamıstım.hemde 5+6 daydım.ustten baktı kese 20 mm gorunmesı gerekırdı dedı.bende bos gebelık olabılır mı dedım.olabılır dedı.öldüm o an anlatamam.ama dur hemen panık yapma gıt ıdrarını yap bırde alttan bakalım dedı.ben ıdrarı nasıl yaptım pantolonumu nasıl cıkardım bılmıyorum.dr. baktı hala goremedı.bıraz daha buyuteyım goruntuyu dedı.sonra bır baktıkı kesenın sol ust kosesıne saklanmıs yavrum.kalbıde atıyordu .ama ustten bakınca yolk sac bıle gorunmemıstı.bence panık yapma daha erken.keske bu kadar panık yapacagına alttanda baktrsaydın o an ıcın rahat ederdı.

Doktorun yonlendirmesi lazimdi, hep bu dusuncesiz doktorlar yuzunden insan panikliyor...

Canım forumdaki mesajlarına baktım sanırım bebeğine kavuşmuşsun çok sevindim yolk kesesi ve bebek ne zaman göründü senin? ben de şu an 6+2deyim 10mm kese var ama boş dedi doktor boş gebelik dedi 10 gün sonra da göremezsek kürtaj yapıcaz dedi alttan bakmadı hiç çok kafama takılıyor

hircinkedi gözünaydın sen de sorunsuz gebelik geçiriyorsun sanırım. Ben de şuan 6. haftanın içindeyim. Gebelik kesesi 19 mm, yolk sac sorunsuz dedi doktor. Ancak bir önceki doktorumun aşırı üzüntü yüklemesi nedeniyle heyecandan bu doktoruma soramadım. Sadece söylediği şu: ben olumlu görüyorum. embryo gelişecek gibi. beş gün sonra tekrar bakalım. bıgünden itibaren 15 gün sonra kalp atımını alamazsan tahliye edeceğiz ama şuan için bunu öngörmüyorum
sen ne zaman embryoyu gördün kese gelişim sürecin nasıldı anlatır mısın

Canim 7. Hafta falandi sanirim baska bir doktora gittim onun cihazlari daha iyiydi o sirada gorduk kalp atisini. Farkli doktorlara mutlaka gostermek lazim. Şükür sorunsuz geciriyorum insallah sen de sorunsuz bir gebelik gecirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…