Yollar Ulaşım İçin...

Clemantoni

Edep yoksa ahlaksızlığa sebep çoktur.
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2018
487
1.320
28
Yollar ulaşım için;
Yollar,Çöpleri ortasına atmak için değil. Adım başı çöp konyenırları var,lütfen onlar kullanılsın,onlar çiçek yetiştirmek konmadı.Üstelik sık sık temizleniyor,kimsenin kirletmeye hakkı yok.

Tükürüp,sümkürmek için değil(Yazarken bie içim kalktı,okuyanlar bağışlasın,ama gerçek)

Sevgiliyle uluorta öpüşüp,koklaşmak için değil.

Canı isteyenin avazı çıkana kadar bağırması için değil.

Araçların gerekli,gereksiz korna çalmaları için değil.

Araçta müziği sonuna kadar açıp gecenin 2 sinde 3 ünde milleti uyandırmak için değil...

Bunları yapanlara sorum;
Evinizin ortasına çöp atıp,tükürüp,sümkürüyor musunuz?

Evde başkalarının yanında sevişiyor musunuz?Uzmanlar anne babalara bu konuda dikkatli davranılması gerektiğini söylüyor.

Evde iletişimi bağırarak konuşmakla mı sağlıyorsunuz?

Siz hastayken ya da çok yorgunsunuz dinlenirken zırtzırt öten korna seslerinden rahatsız olmuyor musunuz?

Uygunsuz saatlerde evinizi discoya çeviriyor musunuz?Ya da yoğun gürültüden gece yarısı uykunuzdan uyandırılmak hoşunuza gidiyor mu?

Gibi gibi.

Toplu yaşamak sanat sözünü unutmamak şart.Bu sanatın en önemlisi saygı.

Toplu deyince maalesef toplu taşıma araçlarında da benzer saygısızlıklar yapılıyor.

Kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yok. Lütfen saygı diyorum.

Dipnot=Buradaki üyelerin genelde bu hassasiyetlere özen gösterdiğine inanıyorum. Sözüm yapanlara...

Cok güzel yazmissin cnm. Sonuna kadar destekliyorum. Elimizdekilerin kiymetini bilmiyoruz malesef. Bosuna dememisler temizlik imandan gelir diye..

Cok güzel yazmissin cnm. Sonuna kadar destekliyorum. Elimizdekilerin kiymetini bilmiyoruz malesef. Bosuna dememisler temizlik imandan gelir diye..
Teşekkür ederim.Haklısınız "Temizlik imandan gelir","kendisine saygısı olan başkalarına da saygı gösteririr"bunlar güzel sözler.
Toplu yaşam belli bir incelik ve nizam gerektirir.

Bu konuyu en az 30-35 yıldır dile getiririm. Eskiye göre değişen tek şey temizlik. Şimdi yollar çok daha temiz. Çünkü devamlı temizleniyor,ama insanlar dikkat etmiyor,saygı göstermiyor.

Diğerleri ise maalesef artarak devam ediyor. Kimileri sosyal aksaklığın farkında değil,farkında olanların büyük kısmı da korkudan olsa gerek ses çıkartmıyor.

Clemantoni Clemantoni ..
Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Ne kadar medeni (!) insanlar olduğumuzun göstergesi bu yazdıklarınız..

Back
X