yolları bilemiyorum

Burada defalarca kaybolmuş biri var. Hem de İstanbul'da... Hem de o trafikte... :KK1: İstediğim şey Sancaktepe'de bir noktadan bir başka noktaya gidebilmekti. Kendimi 2 kere İçerenköy'de, 1 kere Ataşehirde, bir kaç kere de adını bilmediğim ve bir daha muhtemelen bulamayacağım yerler de buldum. :KK9: 6 da eşimi alacakken 9 gibi oraya vardım. Ama bu durumlar yolu kaybetmeme konusunda ders oldu bana, mesela tabelalara her zaman güvenme. Kaybolduğum zaman hemen birinin yanına yanaşıp (bulabilirsem taksici) yolu soruyorum. Ama bu günlerde yol çalışmaları olduğu için bazen aniden bilmediğim güzergahlara girmek durumunda kalıyorum. O zaman da bilmediğim yola girmiyorum, mutlaka sorarak giriyorum.

anadolu yakası bana her zaman başka bir şehir gibi gelmiştir. yer yön açısından. eşim kenan evren kışlasında askerlik yaptı her hafta sonu giderdim kırk kere gittiğim yer yani bir gün kendimi çamlıca tepesinde buldum:))

Sen gene yolları bulamıyorsun :) ben annemlerin sitesinin içinde kayboldum yani binadan çıkamadım gülme krizine girdim site yeni oldugu için tek tük oturan var onlarıda görmek zor :) annemde garibim camda beni bekliyor çıkıcam dışarı diye o evde gülme krizine girmiş ben binada :) mütahhit sağ olsun hotel koridoru gibi yapmış çıkışı bulamayınca annemi aradım öyle eve geri gittim :) rezillikti valla ya

Navigasyon kullanın hem yaya hem arabayla kullanıyorum hiç sorun yaşamadım

Aslında bu sorunu daha çok tarif durumlarında yaşıyorum. Kendim bir yere gideceksem sora sora bir şekilde buluyorum mecburen.
Ama genel olarak ne nerede aklımda tutamıyorum. Burada b12 denilmiş ama belli aralıklarla kan testi yaptırırım, bütün değerlerim hep normal. Ki bu konu dışındaki her konuda hafızam çok iyidir.
Diğer insanların bu konu için bir yöntemi var da benim mi haberim yok diyorum çoğu zaman.

Bendede ne yer ne yön kavramı var.yaya olarakta bulamam.otobüslede bulamam.daha gećen lerde araba süren arkadaşı yanlış yönlendirdim kaybolduk.. esım bide araba sürmek istoyosun diyo.tarif anlatırlar Aval Aval bakarım

Navigasyonu acip gide gele ogrenirsiniz. Muhtemelen birileri goturup getirdiginden onemli bulmayip hafizaniza almiyorsuniz.

telefonunuzda navigasyon vardir
oraya ev adresinizi kayit edin hem gideceginiz yerlerde hemde eve donerken cok yardimci olur

Biz kadinlar bu konuda böyleyiz galiba. Bende hiç yer yön bulamam arabayla heryere navigasyonla giderim. Eşim hep dalga geçer ben şu taraftan geldik desem tersine gider, otoparkta araba şu taraftaydı desem gene tersine gider binde bir benim dediğim doğru çıkar yine eşim dalga geçer hayret nasıl unutmadın diye:)

Artık onunda kolayı var.
Navigasyon, hatta cep telefonlarında bile uygulamalar mevcut.

Üzülmeyin bir çok insan aynı problemi yaşar.
Çünkü araba kullanmak ile, yayan bir yerlere gitmek arasında fark var.

kızlar belki güleceksiniz bana ama acaba bende bir sorun mu var dedim..ben araba kullanmasını biliyorum ama yolları karıştırdığımdan dolayı trafiğe çıkamıyorum.yaşadığım şehir küçük bir şehir,şuan yeni eve taşındık yani 1 sene oldu.yolu aklımda kesinlikle tutamıyorum biraz şehir merkezine uzak,utancımdan kimseyede söyleyemiyorum.çok komik bilioyrum ama arabada kullanmak istiyorum hem otobüs dolmuş olmuyor.bu konuda kendime hiç güvenim yok kaybolucam diye..bazen ben de bir sorun olduğunu düşünüyorum..insan evinin yolunu unutur mu diye..
Yandex indir

Bende de hiç yön duygusu yok. Neyseki navigasyon var artık, telefondan açıyorum bir yeri bulamadığımda. Araba kullanırken de sık kullanmadığım yollarda tereddüt ediyorum bazen; ters yön mü değil mi emin olamıyorum.
Kuzey, güney, doğu, batı ne taraf, hiç çıkaramıyorum. Oturup uzun uzun düşünmem gerek. Güneş ne taraftan doğuyordu diye düşünüp hesap kitap yapmam gerek yani yönleri çıkarabilmek için.
Bir de şu adres tarif ederken kullanılan “aşağı - yukarı” kavramları var ki bunu anlamam da çok zor. Ne taraf aşağı oluyor, ne taraf yukarı oluyor. Çok karışık geliyor bana bu konular.

Back
X