- 3 Ağustos 2014
- 700
- 1.050
- 313
- Konu Sahibi LeydiStark
-
Şu referans olayı gerçekten çok can sıkıcı. Referans vermek zorunda mıyız yani yok ayrıca. 91 puan baya iyiymiş bu arada mülakata neden almadılar acaba, bende eylülde iletişim başkanlığının sınavına girmiştim elendim maalesef.Kpss-A grubundan girdim, Dış işleri bakanlığı puanı olarak 91 aldım. Mülakata bile çağrılmadım. 0 "referans" dolayısıyla. Arkadaşım kaymakamlık kurum sınavından 99 aldı, mülakatta Elazığın ilçelerini sordukları için elendi, İzmirli. Net vazgeç. Yüksek lisans daha mantıklı.
Evet doktora süreci yıpratıcı ve yorucu duyduğum kadarıyla. Bende kararsız kaldımDoktora yapan biri olarak diyorum ki gelmeyin, tünelin ucı iyi yere çıkmıyor
Yaşlandım
Ruhum çekildi
Neden mi almadılar? Benim girdiğim sene 2 kızı kpssye bile gitmedikleri halde almışlardı. Yerimize onlar girdi tabi bakanlığa , biz kim köpek uluslararası ilişkiler okumuşuzda yüksek puan almışızda falan,gerek yoktu bize. Ondan. Dayımız yok tabiŞu referans olayı gerçekten çok can sıkıcı. Referans vermek zorunda mıyız yani yok ayrıca. 91 puan baya iyiymiş bu arada mülakata neden almadılar acaba, bende eylülde iletişim başkanlığının sınavına girmiştim elendim maalesef.
Bahsettiğiniz branşlarda, çevremdeki gençlere de önerim kesinlikle yüksek lisans ve akademisyenliktir. Önerimi dinleyenlerden hiç pişman olanına rastlamadım açıkcası. Elbette ki iş hayatında her sektörde olduğu gibi bazı zorlukları oluyor ve azim gerektiriyor. Ama emeklerinizin karşılığını somut olarak aldığınız, tatminkar ve saygın bir meslek ve kariyer benceHerkese merhaba,
Ben geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteden mezun oldum. %100 ingilizce uluslararası ilişkiler okudum. Üniversite ismi vermeyeceğim. Sormak istediğim şey şu sizce yüklenip KPSS çalışıp ona odaklanmak mı yoksa yüksek lisans+doktora yapmaya çalışıp akademisyen olmak mı? Yalnız akademiye yönelirsem uluslararası ilişkiler alanından değil de iletişim-medya-gazetecilik alanından devam etmek istiyorum. Torpil, tanıdık vs durumum yok ne olursa kendi emeğimle olacak zaten öyle de olmalı. Bir dönem kaymakamlık sınavlarını da düşündüm ama sanırım sağlam referans gerek o yüzden vazgeçtim gibi. Belki bu yollardan geçmiş olanlar varsa önerilere açığım.
Seninle aynı durumları yasamıs bırı olarak iki ucu da pek hayırlı değnek gibi gelmiyor bana maalesef.. Sermaye sağlayabilirsen kendi iş yerini açmayı düşünebilirsin ya da yurt dışına gıdebılme ıhtımalın varsa onu değerlendirmelisin.Herkese merhaba,
Ben geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteden mezun oldum. %100 ingilizce uluslararası ilişkiler okudum. Üniversite ismi vermeyeceğim. Sormak istediğim şey şu sizce yüklenip KPSS çalışıp ona odaklanmak mı yoksa yüksek lisans+doktora yapmaya çalışıp akademisyen olmak mı? Yalnız akademiye yönelirsem uluslararası ilişkiler alanından değil de iletişim-medya-gazetecilik alanından devam etmek istiyorum. Torpil, tanıdık vs durumum yok ne olursa kendi emeğimle olacak zaten öyle de olmalı. Bir dönem kaymakamlık sınavlarını da düşündüm ama sanırım sağlam referans gerek o yüzden vazgeçtim gibi. Belki bu yollardan geçmiş olanlar varsa önerilere açığım.
Kendi işimin olması aslında en güzeli ama sermayem yok maalesef. Yurtdışı için uğraştım burs falan bulup yüksek lisans ayarlamak istedim o da olmadı. Sosyal medyayla da hiç aram yokSeninle aynı durumları yasamıs bırı olarak iki ucu da pek hayırlı değnek gibi gelmiyor bana maalesef.. Sermaye sağlayabilirsen kendi iş yerini açmayı düşünebilirsin ya da yurt dışına gıdebılme ıhtımalın varsa onu değerlendirmelisin.
Aslında bu zamanda en iyisi sosyal medya. Yutubırlık.
Tavsiyem 2. üniversite olarak dış ticaret okuyup o sektöre geçmek. Ben öyle yaptım, şahsen çok seviyorum mesleğimi.Kendi işimin olması aslında en güzeli ama sermayem yok maalesef. Yurtdışı için uğraştım burs falan bulup yüksek lisans ayarlamak istedim o da olmadı. Sosyal medyayla da hiç aram yok
Tam olarak ne yapiyorsunuzTavsiyem 2. üniversite olarak dış ticaret okuyup o sektöre geçmek. Ben öyle yaptım, şahsen çok seviyorum mesleğimi.
Doktorasni yapmış kadro bulamamis tanıdığı olmayan bir abla olarak.Herkese merhaba,
Akademik olarak ilerlemek diyorum.Herkese merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?