• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolun başında olan ben için tavsiyelerinize açığım :)

Herkese merhaba,
Ben geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteden mezun oldum. %100 ingilizce uluslararası ilişkiler okudum. Üniversite ismi vermeyeceğim. Sormak istediğim şey şu sizce yüklenip KPSS çalışıp ona odaklanmak mı yoksa yüksek lisans+doktora yapmaya çalışıp akademisyen olmak mı? Yalnız akademiye yönelirsem uluslararası ilişkiler alanından değil de iletişim-medya-gazetecilik alanından devam etmek istiyorum. Torpil, tanıdık vs durumum yok ne olursa kendi emeğimle olacak zaten öyle de olmalı. Bir dönem kaymakamlık sınavlarını da düşündüm ama sanırım sağlam referans gerek o yüzden vazgeçtim gibi. Belki bu yollardan geçmiş olanlar varsa önerilere açığım.
Bence kaymakamlığa yönel
At gibi oradan oraya koşturma yönün belli olsun

Herkese merhaba,
Ben geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteden mezun oldum. %100 ingilizce uluslararası ilişkiler okudum. Üniversite ismi vermeyeceğim. Sormak istediğim şey şu sizce yüklenip KPSS çalışıp ona odaklanmak mı yoksa yüksek lisans+doktora yapmaya çalışıp akademisyen olmak mı? Yalnız akademiye yönelirsem uluslararası ilişkiler alanından değil de iletişim-medya-gazetecilik alanından devam etmek istiyorum. Torpil, tanıdık vs durumum yok ne olursa kendi emeğimle olacak zaten öyle de olmalı. Bir dönem kaymakamlık sınavlarını da düşündüm ama sanırım sağlam referans gerek o yüzden vazgeçtim gibi. Belki bu yollardan geçmiş olanlar varsa önerilere açığım.
Bence bu devirde hiç bir şeyin garantisi yok. 16 yıl önce üniversiteden mezun olduğumda, ortalama bir çalışma ile mülakatsız bir şekilde kpss ile atanacağımızı biliyorduk. Ama şu an alım da çok az ve neredeyse tüm alımlar mülakatla. Kamu kurumunda idareciyim şu anda. İnanın kaç yıldır kuruma kpss ile memur alımı durmuş gibi. Maalesef şimdi gençlere o kadar üzülüyorum ki. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Fırsatını bulan yurt dışına gitmeye çalışıyor. O kadar çok mezun var ki...

Kendi adıma size şunu tercih edin diyemiyom. En güzeli hangi alanda ilerlemek istiyorsanız onu seçin. Sonu hüsran olsa bile ilerde içinizde ukde kalmaması adına sevdiğiniz işi yapmak için elinizden geleni yapmış olursunuz.

Umarım mutlu olacağınız bir seçim yaparsınız.

Bence bu devirde hiç bir şeyin garantisi yok. 16 yıl önce üniversiteden mezun olduğumda, ortalama bir çalışma ile mülakatsız bir şekilde kpss ile atanacağımızı biliyorduk. Ama şu an alım da çok az ve neredeyse tüm alımlar mülakatla. Kamu kurumunda idareciyim şu anda. İnanın kaç yıldır kuruma kpss ile memur alımı durmuş gibi. Maalesef şimdi gençlere o kadar üzülüyorum ki. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Fırsatını bulan yurt dışına gitmeye çalışıyor. O kadar çok mezun var ki...

Kendi adıma size şunu tercih edin diyemiyom. En güzeli hangi alanda ilerlemek istiyorsanız onu seçin. Sonu hüsran olsa bile ilerde içinizde ukde kalmaması adına sevdiğiniz işi yapmak için elinizden geleni yapmış olursunuz.

Umarım mutlu olacağınız bir seçim yaparsınız.
Evet son dönemlerde memur alımları da çok azaldı maalesef. Sanırım bi yandan kpss ye çalışıp bi yandan yüksek lisans deneyeceğim.

Sınavından çok yüksek puan almak gerek onu bir şekilde çalışarak aldım diyelim mülakatta tanıdık vs olmayınca eliyolarmış sanırım. Ondan tereddüte düştüm
Kastım ingilizce değil ki İngilizceniz var da zaten ama yabancı dile hevesiniz ne durumda ? Çince/mandarin öğrenirseniz aranan tapilan personel olursunuz uluslararasi ilişkiler mezunu olarak ki dunyaca cinle irtibatımiz malum. LeydiStark LeydiStark

Alacagim para beni costursun bazında bakarsak 💕

LeydiStark LeydiStark

Tam olarak ne yapiyorsunuz
Mune Mune bir bakar mısın? Bu yorumu arkadaş beni alintilayarak yapmış ama orda adı geçen mstfamls ..! İşareti olan hesap bana ait değil. Yorum da bana ait değil zaten , yorum yapanın profiline tıklayınca benim profilim geliyor bir tuhaflık var bu işte 🤔 Bu sorun bir çok konuda karışıklığa yol açabilir .
Screenshot_2021-10-28-20-00-53-58.webp

Yabancı dile yatkınlığıniz nasıl ? Çince/mandarin öğrenirseniz aranan tapilan personel olursunuz uluslararasi ilişkiler mezunu olarak ki dunyaca cinle irtibatımiz malum.

Alacagim para beni costursun bazında bakarsak 💕
İngilizcem iyi ikinci dil olarak arapça öğrenmeye başlamıştım geçen sene a1 i bitirdim şuan bi ara verdim gibi oldu ilerleyemedim daha

İngilizcem iyi ikinci dil olarak arapça öğrenmeye başlamıştım geçen sene a1 i bitirdim şuan bi ara verdim gibi oldu ilerleyemedim daha
Harika, demek ki tek ihtiyacınız olan şey istikrar 🌺Ben size inandim

Herkesten farkınızi ortaya koyun

Herkese merhaba,
Ben de İngilizce Uluslararası İlişkiler bölümü mezunuyum, İstanbul'da iyi bir okuldan mezunum.Yüksek lisans tez dönemindeyim şuanda fakat akademi düşünüyorsan da işler malesef öyle kolay olmuyor. ALES ve YDS'den çok iyi puanlar alman lazım ki araştırma görevlisi olarak bir yerlere gelebilesin. Tabi birde alana hakimiyet lazım, sözlü sınav için.
Kpss ye gelirsek A grubundan atanmak çok zor, malesef referans lazım ve yolu da sınavları da çok uzun. Düz memurluk istersen Kpss B grubunu deneyebilirsin, (ki bence şuan en mantıklısı bu) aynı zamanda yüksek lisansla bir başlangıç yaparsın.

Back
X