Yolunuzu Yitirdiğinizi, Şaşırdığınızı Hissettiniz mi Hiç?

deliveren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
134
3
96
Nasıl anlatayım...
Hani bazen daha fazladır her şey... Bir eşikten atlar insan... Yüzüne bakmak istemez yaşamın... O kadar azalmıştır herşey diye anlatır sevgili Sezen...
Bilirsiniz aslında değiştirmek istediklerinizi değiştirmek için bir fırsattır bu deprem... Ama yeniye dair hiç bir ışık yoktur elinizde... Her taraf sistir göz gözü görmez...
Bir tek hayalleriniz vardır kimsenin ciddiye almadığı...Onlar için elinizde sandığınız herşeyi kaybetmişken değer miydi acaba diye sorgulamaya başlarsınız...
Neresinden başlayacaksın hayatın diye düşünürken ben sormak istiyorum sizlere... Herşeyin üst üste gelip birbirine karıştığı bir dönem oldu mu? Nasıl üstesinden geldiniz?
Vereceğiniz cevaplar çok değerli...
Hepinize teşekkür ederim...
a.s.

olmaz mı hiç
hepimizin hayatında en az bi kez yaşanmış bi durumdur bu
az karışmıştır.çok karışmıştır ama karışmışızdır işte zaman zaman.
nasıl üstesinden geldim
dayanaksız,desteksiz kendi gücümle o karışıklığı topladım hep
bak bu çok önemli işte yani kendine inanmak, gücünün çok şeye yeteceğini bilmek
daha öncesini düşünürüm.karıştım...topladım
demek ki yine yapabilirim.
seninde ilk karışıklığın değildir muhtemelen
ne yapmıştın daha önce
yine yapabilirsin...

hep kolayı seçmiştim ben...gücümü hep başkasına vermiştim ben..
bilmiyorum ki..bu değişimi ben istemiştim... çok cılızdı sesim, hatta sesim çıkmıyordu ama ben duydum... onun uğruna... o duygunun uğruna...
var mı o duygu? var mı benim karşılığım dünyada... yoksa aldattım mı kendimi... kandırdım mı kendimi oradan çıkmak için...

hayır.. kendi yapma gücümü görmedim.. yapabileceklerimin en azını yapmayı seçtim... ama birilerinin tüm gücümle yanında oldum... kendimin yanında olmadığım kadar... ama kendim için çok az şey yaptım... kaçtım mı bilmiyorum ki...şimdi toparlamak istiyorum... ama nereden başlıyacağımı bilmiyorum... adım atmaya korkuyorum...kader sanki hiç karşıma o istediğim iyiyi, iyileri, güzellikleri çıkarmayacak gibi... sanki eksiye düşecekmişim gibi geliyor... bu sefer de belki beştin ama artıydın değecek mi diyorum...
ya karışık oluyor belki ama duygu olarak bunları yaşıyorum... olayların zaten önemi yok benim için...

e o zman sana bi fırsat doğmuş
kendi yapabileceklerini görmen için
bi de böyle düşün
ah karıştı ortalık.ne yaparım nerden başlarım neyi nereye koysam diye değil de
kendini sınamak için hayatın sana sunduğu bi fırsat
aslına bakarsan bi şeyleri değiştirmekten çok da emin değilsin gibi
sanki bırak dağınık kalsın umutsuzluğu var üzerinde
kader kısmını şimdiden düşünüp enerjini boşa harcama
en fena şeylerden öyle güzellikler sunar ki kader/hayat şimdiden bilemezsin onu

ben hiç birşey yapmadım sadece ALLAHıma sığındım o anımda.ve ne zaman ona sığınsam hep mucizeler çıkarır karşıma...

aslında hayatıma istediğim güzellikleri bir şeyler değişirse geleceğine inanmıştım... çok istedim bu değişimi ben... ve yarım da olsa tutunduğum bir çok şey gitti elimden sonucunda... hayat onları aldı benden...tek başıma ben kaldım meydanda... evet adım atıcam, ben yapıcam nihayetinde ama eskiye dönmüycem...ama herşey herşey üstüste geldi... tahmin etmediğim şeyler oldu... karmakarışık...
hepsini biliyorum, okuyorum, okuyorum... bu kadar şeyden sonra iyi bir şey olsun bari diyorum... öyle sıkıldım ki.... boşa koysam olmuyor, doluya koysam almıyor...
çok çok teşekkür ederim samimiyetine...

"Bir tek hayalleriniz vardır kimsenin ciddiye almadığı"
hayatta hiçbirşey kişinin kendinden değerli değildir...(çocuğumuz dışında ..bana göre)
eğer biz varsak ,herşeyimiz var,ben buna inanıyorum...
hayalleri insanı hayata bağlayandır...birilerine çok uçuk kacık gelir,
birilerine "neden olmasın.."" dedirtir..
önemli olan, o hayallerin birgün, hepsinin değil ama en azından büyük bölümünün
gerçek olmasına inanmaktır...
çok zor,sıkıntılı,çok umutsuz olduğum dönemler geçirdim,
ama hiçbir zaman pes demedim,hep olumlu,iyi düşündüm,
biliyordum ve inanıyordum ki,iyi düşünmek iyi sonuçlar doğurur..
ve çok şükür düşündüğüm gibi de oldu...
önemli olan ne istediğinizi bilmektir,
önemli olan öncelik sıralamanızdır...
ve en önemlisi sizin hayatınızdır...sizin hayatınıza da sizden başka
kimse yön veremez...
umut yitirilmemeli,her zaman ufakta olsa umudumuz olmalı hayattan,
yoksa çekilmez...eğer bir sıkıntının üstesinden gelip,peşinden başka bir sıkıntı geliyorsa
onun da üstesinden gelebileceğimize ,önce kendimiz inanmalıyız..
işte o zaman gerisi gelir diye düşünüyorum...
sevgiler...

Son düzenleme:
ne altından kalkabiliyorsun..ne üstesinden gelebiliyorsun..
ama birşeyler yapmak lazım..
doğrusunuz.teslimiyetin de bir raddesi var..
yaşamı anlatmışsınız siz.. neler geçmedi ki zihnimden sizi okurken.. buğulu buğulu duygular işte.. bilirsiniz..
yaşananlara bağlı olarak ayak bastığımız yerde kimimiz az iz bırakıyoruz.. kimimizinki ise diğerinden derin oluyor..
kim şanslı bilinmez.. önemi de yok zaten..
ama bilirim ki; herkese yüklenebileceği verilir.. öyle yani..buna inanırım ben..
bu inanç kendiliğinden güç veriyor.. veriliyor da biz ne kadar alabiliyoruz.. alabilmeyi başaran yürek şanslı galiba..

önceden bilmediği bir problem ile karşılaştığında insan, onu içsel olarak harmanlamakta biraz zamana ihtiyacı oluyor,
tanımıyor çünkü.. deprem ile tanışma alışma evresi gibi de denebilir..
tanıdığınız problemin uzantısı ise pek o kadar şaşırtmıyor ama yeni ise buz kestiriyor başlarda
"neresinden başlayacaksın hayatın" diyerek siz de şaşkınlığınızı dile de getirmişsiniz..
ama inanır mısınız deliveren.. handikapları kendime yükleyeceğime zamana yükledim hep..
dedim bekle.. bir yıl sonra eseri kalmaz bu yüz ekşiticilerin,,
bekle, geçicek derim..dedim..
bazen geçti..bazen geçmek bilmedi..
yaşam belirsizlik değil midir zaten..
duyarsızlık geliştirmek, düşündüm de, galiba böyle böyle halletmeye bakıyorum

kolaylıklar dilerim..

Back
X