• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yönetici asistanı değilim çaycıyım

bende yönetici asistanıyım. eski işyerimde bi genel müdürüm vardı çok nazlıydı. çayını bnden başka kimseden içmezdi. ben yoksam diğerlerine söyleyin piyon gelince çay getirsin derdi. birde bir diğeri vardı çayını bile kendisi alırdı. kişiye göre değişiyor bunlar. dahil yada değil diye bir şey yok, olmamalı bence. karşımdaki insan kibarsa bulaşığını bile yıkarım yeri gelince :6:
ama yaptığım iş beni mutsuz, huzursuz ediyorsa yapmam tabii ki. ayrıca yönetici asistanlığı oldukça yaygın bir meslek kurumsal firmalarda. iş bulma alanı çok rahat. pişman olacağnı hiç sanmam. belkide daha kurumsal bir yerde çalışmanın vakti gelmiştir, değişiklik iyidir boşver.

Arkadaşalr aylar sonra şartları çok iyi bir şirkete yönetici asistanı olarak girdim, fakat aslında çalışma zorunluluğum yok maddi açıdan rahatım. ve şirket bana işe başlarken bir süreliğine sadece yönetim kurulu başkanına çay v.s verebilirmsiiniz ofise bir çaycı alana kadar dediler. bende sabretmeden hiçbirşey olmaz diyerekten kabul ettim. gel gelelim ofiste yöneticin misafilerinede çay kahve servisi başladı yönetici yemek yer onlarıda ben dışardan söyleyip hazırlayıp yanına çay koyup falan veriyorum.Düşünsenize işe gelicem diye en şık iş kıyafetlerimi giyiyorum topuklumu giyiyorum o presentabl halde elimde çay taşıyorum hemde ne için? Bu durum grurumu acayip incitti resmen kandırdılar beni başlayalı 3 ay oluyor ne çaycı var ne bişe neymiş efendim ofis yoğun bir ofis değilmiş . benim başvurduğum ve alındıdğım pozisyon yönetici asistanlığı ve görevlerim arasında çaycılık yok dedim. ve istifamı verdim. sizce pişman olur muyum?

arkadaşım iyi hoş demişsin vizyon filan demişsinde eğitiminiz nedir? o bahsettiğin vizyonda olmak için bahsettiğin asistanlık için insanlar fakülte mezunu oluyor, çok iyi dil biliyor, master yapanlar bile var. bahsettiğiniz asistanlıkta patronun sağ kolusundur ve o düşünmeden bi adım önde hareket edilip patronun tüm haftası organize edilir... her konuya hakimdir... yanlız bu tarz işleride dediğim VİZYON da kişiler alır.. küçük firmalarda ise bunu yapmak zorundasın. bu tarz firmalar asistan diil sekreter alır aslında.. eleman ürkmesin diye asistan der.sekreter ve asistan çoğu zaman aynı sanılır.. yanlız yetki ve eğitim farkı vardır..sen orada sekretersin ve eğer dediğim gibi bi eğitim yoksa maalesef hep böyle olacak...

Arkadaşalr aylar sonra şartları çok iyi bir şirkete yönetici asistanı olarak girdim, fakat aslında çalışma zorunluluğum yok maddi açıdan rahatım. ve şirket bana işe başlarken bir süreliğine sadece yönetim kurulu başkanına çay v.s verebilirmsiiniz ofise bir çaycı alana kadar dediler. bende sabretmeden hiçbirşey olmaz diyerekten kabul ettim. gel gelelim ofiste yöneticin misafilerinede çay kahve servisi başladı yönetici yemek yer onlarıda ben dışardan söyleyip hazırlayıp yanına çay koyup falan veriyorum.Düşünsenize işe gelicem diye en şık iş kıyafetlerimi giyiyorum topuklumu giyiyorum o presentabl halde elimde çay taşıyorum hemde ne için? Bu durum grurumu acayip incitti resmen kandırdılar beni başlayalı 3 ay oluyor ne çaycı var ne bişe neymiş efendim ofis yoğun bir ofis değilmiş . benim başvurduğum ve alındıdğım pozisyon yönetici asistanlığı ve görevlerim arasında çaycılık yok dedim. ve istifamı verdim. sizce pişman olur muyum?

Bence pişman olmazsın ki ben olsam olmazdım bende zamanında yaptım ön muhasebe olarak çalıştığım zamanlar ben pişman oldummu iş yönünden pişman olduğum zamanlar hiç olmadı her işyerinin beni eğittiğine bana bişeyler kattığına inandım sonuç olarak şuan muhasebe müdürüyüm bazı aşamalardan geçmeden iş öğrenemiyorsun ama bu bahsettiğim aşamalar çay yemek servisi değil tabiki sen iş konusunda kendine güveniyorsan neden pişman olasın yine iş bulursun bir müşteri ile yada bankacı ile konuştun ve ofise geldiğinde aynı zamanda çaycılıkda yaptığın görülünce işinin bi ciddiyeti kalmıyor bence tabiki bana katılmayanlar olabilir ama sonuçta bu benim düşüncem :13:

canım bizim ülkemizde maaş veriyorsam maksimum verim almalıyım mantalitesi çok işverenlerde maalesef.
ben de çok yaşadım,hatta senin gibi iş bıraktım bu yüzden,zaten ben çayı götürüp çat diye önlerine bırakınca
mevzu açıldı ister istemez ben de bu işte profesyonel değilim o yüzden servisim iyi olmayabilir filan dedim,
bir süre idare etmelisin falan filan,sonuç istifa...hiç de pişman olmadım,çay servisi yaptığın adamla,hesap mutabakatına
oturuyosun,adam seni ne kadar ciddiye alacak...

Ben 2 büyük holdingte yönetici asistanlığı yaptım. Genel müdür asistanıydım.Hiç öyle çay servisi falan yapmadım. Ben işe girerken genel müdür dışında kimsenin işini yapmam telefonuna bile bakmam diye konuşmuştum,çay servisini söylemek aklıma bile gelmemişti çünkü büyük yerlerde asistan yapmaz o işleri .

iyi yapmışsın , sesini çıkarmadığın için başka işte kullanmaya başlamışlar seni, yani kandırmışlar gibi birşey..

Üzülecek birşey yok boşver..

15 sene önce ben de ilk iş yerime mühendis olarak girmiştim ama ilk başlarda sekreter yoktu, ses tonun diksiyonun güzel,bir süre sen idare et dediler ok dedim..

ama iş yeri çok yoğundu,baktım ki telefonlara bakmaktan kendi işime yoğunlaşamıyorum ve patrona resti çektim kaç ay oldu bir sekreter bulmak bu kadar zor mu, işimi yapamıyorum, o halde başka arkadaşlar da baksınlar telefona arada.. dedim..

2 gün sonra iş yerine sekreter aldılar..
Yani neyse o kimseye kendini ezdirmeyeceksin..

iyi yapmışsın.:51:

Bence pişman olmazsın ki ben olsam olmazdım bende zamanında yaptım ön muhasebe olarak çalıştığım zamanlar ben pişman oldummu iş yönünden pişman olduğum zamanlar hiç olmadı her işyerinin beni eğittiğine bana bişeyler kattığına inandım sonuç olarak şuan muhasebe müdürüyüm bazı aşamalardan geçmeden iş öğrenemiyorsun ama bu bahsettiğim aşamalar çay yemek servisi değil tabiki sen iş konusunda kendine güveniyorsan neden pişman olasın yine iş bulursun bir müşteri ile yada bankacı ile konuştun ve ofise geldiğinde aynı zamanda çaycılıkda yaptığın görülünce işinin bi ciddiyeti kalmıyor bence tabiki bana katılmayanlar olabilir ama sonuçta bu benim düşüncem :13:

Söylediklerine tamamen katılıyorum. Hem çok uzuuun yıllar çalışmış bir kadın hem de kendi işinin sahibi, işveren bir kadın olarak. Olduğun yere gelmek için çok aşamalardan geçiyorsun. Ve o aşamalar senin nasıl bir yere geleceğini belirliyor aslında. Çay yemek servisi yaparak olmuyor o işler.

Maalesef bizim iş hayatında, gördüğü her kadını hizmetçi sanan tipler çok... Adam hizmete alışmış :47:

Hiçkimse "işyerindeki tek kadın olduğu için" elalemin heriflerine çay taşımak zorunda değil. Ciddiye alınmak istiyorsanız önce siz kendinizi ciddiye alın derim ben. Özellikle "kurumsal" yerlerde, hoş onların da çoğunun sadece adı kurumsaldır içi boştur.

Konu sahibesi senin hatan, en başında sana çayçının yerine bakacağın söylenmiş aslında. Hata yapıp işi kabul etmişsin, ki kendin söylüyorsun durumun iyiymiş, çok da ihtiyacın yokmuş. Demek ki "iş seçme" lüksün var (aslında haktır bu ama maalesef ülkemizde lüks oluyor). Bunu kullanmanı ve mesleğinin değerini bulacağın bir iş seçmeni dilerim.

Back
X