- 26 Temmuz 2013
- 1.114
- 1.007
- 138
- Konu Sahibi melisTurkcan
"yönetici asistanlığı" benim mezuniyetimde ortaya yeni çıkmış bir kavramdı.Hepimiz gözümüzü pörtletmiş nasıl bir şey acaba girsek mi girmesek mi diye etrafta dolanmıştık.Sonra sonra içeriği belli oldu.Yapabilecek olanlar yaptı, ben yapamam diyenler başka alanlara yöneldi.Sonradan neredeyse bakkala çırak alımı yapılacak olsa "yönetici asistanı" alınacak ilanı verilir oldu.Kavram ordan burdan çekiştirildi.Halen daha bu işi kurumsallaşmış yerlerde yapan arkadaşlarım var.Bu çalıştığın şirketin organizasyon yapısına büyüklüğüne şusuna busuna göre hafif kaymalar yaşanabilen bir mevzu.Çay kapının önüne kadar mı gelir, içeri kadar mı girer , çeteresi mi tutulur bu çalıştığın şirkete göre değişir.Buna kesin bir nokta koymaya çabalamak hata olur diye düşünüyorum.Sonuçta işe ihtiyacı olan insanları bir anlamda sömürme aracına da dönüşmedi değil.Senin girdiğin yer de muhtemelen henüz yönetici asistanlığı kavramını oturtamamşıtır.Ama ben tekrar altını çizmek isterim, bu kavram direk olmasa da bu tarz angaryaları içine alır.( Yapmayan arkadaşlarım vardır; fakat bu çalışılan yerin politikasıdır.Belki de olması gereken de budur bilemem)Ama dediğim gibi nokta koymak zor bu kavrama zira bildiğim kadarıyla bir görev tanımı, usul ve esas yönetmeliği gibi bi yasal dayanağı yok...Siz kendiniz için en uygun kararı verirsiniz yine...
Not: Asiste etmek üniversite asistanlarının bile kendi dilinde kitap,dosya taşımak gibi şakalar yapabildiği bir kavram sonuçta.Çay olayı biraz da burdan geliyor sanırım...
Not: Asiste etmek üniversite asistanlarının bile kendi dilinde kitap,dosya taşımak gibi şakalar yapabildiği bir kavram sonuçta.Çay olayı biraz da burdan geliyor sanırım...