• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yönetici asistanı değilim çaycıyım

"yönetici asistanlığı" benim mezuniyetimde ortaya yeni çıkmış bir kavramdı.Hepimiz gözümüzü pörtletmiş nasıl bir şey acaba girsek mi girmesek mi diye etrafta dolanmıştık.Sonra sonra içeriği belli oldu.Yapabilecek olanlar yaptı, ben yapamam diyenler başka alanlara yöneldi.Sonradan neredeyse bakkala çırak alımı yapılacak olsa "yönetici asistanı" alınacak ilanı verilir oldu.Kavram ordan burdan çekiştirildi.Halen daha bu işi kurumsallaşmış yerlerde yapan arkadaşlarım var.Bu çalıştığın şirketin organizasyon yapısına büyüklüğüne şusuna busuna göre hafif kaymalar yaşanabilen bir mevzu.Çay kapının önüne kadar mı gelir, içeri kadar mı girer , çeteresi mi tutulur bu çalıştığın şirkete göre değişir.Buna kesin bir nokta koymaya çabalamak hata olur diye düşünüyorum.Sonuçta işe ihtiyacı olan insanları bir anlamda sömürme aracına da dönüşmedi değil.Senin girdiğin yer de muhtemelen henüz yönetici asistanlığı kavramını oturtamamşıtır.Ama ben tekrar altını çizmek isterim, bu kavram direk olmasa da bu tarz angaryaları içine alır.( Yapmayan arkadaşlarım vardır; fakat bu çalışılan yerin politikasıdır.Belki de olması gereken de budur bilemem)Ama dediğim gibi nokta koymak zor bu kavrama zira bildiğim kadarıyla bir görev tanımı, usul ve esas yönetmeliği gibi bi yasal dayanağı yok...Siz kendiniz için en uygun kararı verirsiniz yine...
Not: Asiste etmek üniversite asistanlarının bile kendi dilinde kitap,dosya taşımak gibi şakalar yapabildiği bir kavram sonuçta.Çay olayı biraz da burdan geliyor sanırım...

Şimdi şöyle bir durum var genelde hemen hemen her iş yerinde sekteter veya sizin gibi girenler bu servisleri yapıyorlar..
Çay kahve servisi yapmak kötü değil ki yorucuda değil. elinizede yapışmaz. bunu genelde herkez yapıyo hemen öyle yüksek yerlere geçilmiyo iş yerinde ve biryerden başlamak gerekiyor. Maddi durumunuz iyi ise pişman olmassınız ama bu devirde iş bulmak artık cok zor keşke birazda sabredip dayansaydınız.. Çaycı olarak başlayıpda nerelere gelen insanlar var. Sizde haklısınız size bir süreliğine diye söylenmiş ama öyle olmamış.. Benim görüşüm keşke işinizi kaybetmeseydiniz gelen gideni aratır ya o söz cok doğru.
Gireceğiniz diğer işler belki daha kötü olacak evet belki çay servisi yapmayacaksinız ama cok kötü olacak bilemessiniz ki.
Bende avukatın yanında çalışıyorum ilk girdiğimde işe ne diye girdim biliyormusunuz avukat katibi olarak klavyede çok hızlıyım bilgisayar bilgim herşeyim var. Adalet okuyorum neyse.. bir girdimm ne katipliği.. ben oraya gelene gidene çay servisi yapmaya girmişim meğer çaycı oldum.. ama dayandım sabrettim. pes etmedim olsun dedim buda iş dedim gocunmadım hiç bir zaman.
Gel zaman git zaman yavaş yavaş işimde yükseldim. Bilgisayar başına oturtuldum ve su an bu iş sayesinde inşallah bu sene adliyeye katip olarak gireceim nerden nereye değil mii.. belki bu bir örnek olur size.
İnşallah da pişman olmassınız.

vizyon meselesi tabi.

vizyon meselesi tabi.

Maalesef vizyon aileden kazanılmıyor. Eğer şirketin vizyonundan bahsediyorsan da, gerçek vizyon sahibi şirketler de tecrübesiz insanlarla iş yapmıyor. İş hayatına da kimse tepeden inmiyor. Doktorlar, mühendisler ve daha bir çok köklü meslek sahibi insanlar yeri geliyor işin ameleliğini yaparak kendilerini geliştirerek bir yerlere geliyorlar. Bu vizyonsuzluk veya aşağılanmak değil, belki de en eski kavram olan çıraklıktır. Hiçbir usta da çıraklık yapmadan usta olamaz.

Son düzenleme:
yönetim kurulu başkanı olsa sadece tamam diyeceğim çay da verilir kahve de ama yok yemeği yok misafiri hazırla götür abartı olmuş,

yoksa yönetici asistanı yöneticinin eli koludur çay da götürebilir garibime gitmedi. başhekim sekreteriydim önceki çalıştığım hastanede ben, başhekim kantini değil beni arardı şunu şunu istiyoruz diye ben arayıp söylerdim kantine de he çok özel misafirler geldiğinde alır çayları verirdim de içeri başhekimin de çok hoşuna giderdi çaycı bayanlar görünüm itibariyle genelde prezentabl olmuyorlar bilirsiniz.

Zamanında size görevleriniz arasında çay vermekte var deselerdi, bile bile girmişsiniz derdim.

Ama size çay servisi yapmak için de eleman alacağız diye yalan söyleyip, işi üstüne yıktıkları için iyi yapmışsınız.

Türkiyede, asistan=sekreter=çay,bulaşık,telefon...değilmidir?bu kavram yeni çıktı!özel bir bankaya hasbelkader "şb.asistanı"diye girdim,odacılık yaptırdılar,odacının işlerini üstüme yıktılar,cahil hademe muamelesi yaptılar üsüne,ağzım açık kaldı.çıkamadımda,iş gerekli idi,nefret ettim,yaptım!!!zaten matah bir iş değil "yönetici asistanlığı,sekreter eski adı"başka meslek edinin müsaitseniz

Bir ofise girmistim mezun olduktan birkac ay sonra projede iyi bir yetki vermislerdi (bi yandan da tuhafima gitmedi degil deneyimsizim sonucta neyse)
ayyy nasıl mutluyum seviniyorum vs anaa ertesi gün anladigimla üçüncü günü gitmemem bir oldu:)

ilk gün paspas yapmıştım bir de bundan gocunmamistim doğrusu ilk iş deneyimim biraz ezilecegimi biliyordum amma ofis bi tuhaf isler ceviriyodu hayali ihracat falan olur ya onun gibi isi bıraktım bir yila kalmadan ora da kapandı gitti. Bence kararindan eminsen vicdan azabı çekme haklısın adam kandiriyorlar akillarinca e iyi yapmışsın O zaman.

Ihtiyaciniz yokmus,isteyerek cikmissiniz,neden pisman olasiniz ki? Bu isi yapiyorsaniz,bu tür seylerinde isin icinde oldugunu bilmeniz gerekir bence...köle gibi kullanilmadiktan sonra iki cay yapmissiniz ne ki? Yok ne duymak istiyorsunuz onuda cözemedim, heralde söyle yorumlar bekliyorsunuz..."helal,kullandirma kendini kim oluyomus onlar,sana ismi yok,onlar pisman olcak senin gibi birini kaybetmisler"... Yani cevaplarinizdan bunu algiladim,hani vizyon falan...

Ihtiyaciniz yokmus,isteyerek cikmissiniz,neden pisman olasiniz ki? Bu isi yapiyorsaniz,bu tür seylerinde isin icinde oldugunu bilmeniz gerekir bence...köle gibi kullanilmadiktan sonra iki cay yapmissiniz ne ki? Yok ne duymak istiyorsunuz onuda cözemedim, heralde söyle yorumlar bekliyorsunuz..."helal,kullandirma kendini kim oluyomus onlar,sana ismi yok,onlar pisman olcak senin gibi birini kaybetmisler"... Yani cevaplarinizdan bunu algiladim,hani vizyon falan...

Aklınca kücümselemer yapmış konu sahibi diloşum küçümsesin insanları bakalım birgün anlar oda34::34:
Hiç kimse kendini yukarlarda görmemeli kimsenin kimseyide küçümsemeye asla hakkı yok :ssz:

Son düzenleme:
Arkadaşalr aylar sonra şartları çok iyi bir şirkete yönetici asistanı olarak girdim, fakat aslında çalışma zorunluluğum yok maddi açıdan rahatım. ve şirket bana işe başlarken bir süreliğine sadece yönetim kurulu başkanına çay v.s verebilirmsiiniz ofise bir çaycı alana kadar dediler. bende sabretmeden hiçbirşey olmaz diyerekten kabul ettim. gel gelelim ofiste yöneticin misafilerinede çay kahve servisi başladı yönetici yemek yer onlarıda ben dışardan söyleyip hazırlayıp yanına çay koyup falan veriyorum.Düşünsenize işe gelicem diye en şık iş kıyafetlerimi giyiyorum topuklumu giyiyorum o presentabl halde elimde çay taşıyorum hemde ne için? Bu durum grurumu acayip incitti resmen kandırdılar beni başlayalı 3 ay oluyor ne çaycı var ne bişe neymiş efendim ofis yoğun bir ofis değilmiş . benim başvurduğum ve alındıdğım pozisyon yönetici asistanlığı ve görevlerim arasında çaycılık yok dedim. ve istifamı verdim. sizce pişman olur muyum?

Pişman olmazsın canım bence .Şunlara bakkk seni resmen kullanıyorlar bence hıc mı hıc pişmanda olmazsın başka bır yerde iş bak cnm

Maalesef vizyon aileden kazanılmıyor. Eğer şirketin vizyonundan bahsediyorsan da, gerçek vizyon sahibi şirketler de tecrübesiz insanlarla iş yapmıyor. İş hayatına da kimse tepeden inmiyor. Doktorlar, mühendisler ve daha bir çok köklü meslek sahibi insanlar yeri geliyor işin ameleliğini yaparak kendilerini geliştirerek bir yerlere geliyorlar. Bu vizyonsuzluk veya aşağılanmak değil, belki de en eski kavram olan çıraklıktır. Hiçbir usta da çıraklık yapmadan usta olamaz.

Teşekkür ederim. konu sahibinin bu alaycı kücümseyici tavrına sizinde böyle bir cevap verdiğiniz için..

Aklınca kücümselemer yapmış konu sahibi diloşum küçümsesin insanları bakalım birgün anlar oda34::34:
Hiç kimse kendini yukarlarda görmemeli kimsenin kimseyide küçümsemeye asla hakkı yok :ssz:

Kimse kimseyi küçümseyemez, herkes ancak kendini küçümseyebilir. Vizyon meselesi dediğimde bu. Elalemin iki kuruşluk adamlarına çay vererek o işte motive olamam. herkesin kendi bileceği iş.

Kimse kimseyi küçümseyemez, herkes ancak kendini küçümseyebilir. Vizyon meselesi dediğimde bu. Elalemin iki kuruşluk adamlarına çay vererek o işte motive olamam. herkesin kendi bileceği iş.

aynen öyle kimse kimseyi küçümseyemez konu sahibi hakkıda yok birgün daha alçaklarda olursunuz çünkü:34::34:Ben size kendimden örnek vermek istedim kendimin nerden nereye geldiğimi söyledim.. tabiki siz bunu ypmak zorunda değilsiniz.
bn sadece iş hayatı böyle demek istedim.. çıkmakla kendinize göre iyi yapmıssınız ama siz tutupda orada bana vizyon meselesi diyerek bana aşağılayıcı bir yorum yaparsanız bu olmaz değil mi?

aynen öyle kimse kimseyi küçümseyemez konu sahibi hakkıda yok birgün daha alçaklarda olursunuz çünkü:34::34:Ben size kendimden örnek vermek istedim kendimin nerden nereye geldiğimi söyledim.. tabiki siz bunu ypmak zorunda değilsiniz.
bn sadece iş hayatı böyle demek istedim.. çıkmakla kendinize göre iyi yapmıssınız ama siz tutupda orada bana vizyon meselesi diyerek bana aşağılayıcı bir yorum yaparsanız bu olmaz değil mi?

işyerinin vizyonunda bahsettim yanlış anlamışsın :)

Bazı işyerlerinde şu tür testler uygulandığını biliyorum.
İşe aldıkları kişiyi deniyorlar.Sizin ki gibi alındıkları pozisyandan daha alt bir görev verip izliyorlar.
Bakalım nasıl davranacak diye?

Yönetici asistanı olmak için güvenilir olmak önemli.Sizi bu neden ile sınamak istemiş olabilirler diyeceğim ama 3 ay diyorsunuz bence uzun bir süre.

Zaten günümüzde işverenin eğilimi daha çok üç kuruş olsun cam kenarı olsun şeklinde.Yani kullan kullanabildiğin kadar.

Ben satış temsilcisi olarak işe alındığım yeni bir işyerinde hem showroom'u temizlediğimi,hem yemek yaptığımı,hem çay servsi yaptığımı hemde satış yaptığımı bilirim.Banada geçici bir süre demişlerdi ama bir türlü geçmeyince bende işi bırakmıştım.

Umarım pişman olmazsınız.

Paraya ihtiyacınız olmadığını söylediğiniz için bence istemediğiniz bir işi bırakıp işe ihtiyacı olana yer açtığınız için bence sevinin:)))

Umarım gönlünüze göre bir iş bulursunuz.Bence bundan sonra iş görüşmelerinde en başta iş tanımınızı netleştirin diyeceğim ama başta konuşulanların sonra yerine getirlimediğini de çok gördüm:47:

Bazı işyerlerinde şu tür testler uygulandığını biliyorum.
İşe aldıkları kişiyi deniyorlar.Sizin ki gibi alındıkları pozisyandan daha alt bir görev verip izliyorlar.
Bakalım nasıl davranacak diye?

Yönetici asistanı olmak için güvenilir olmak önemli.Sizi bu neden ile sınamak istemiş olabilirler diyeceğim ama 3 ay diyorsunuz bence uzun bir süre.

Zaten günümüzde işverenin eğilimi daha çok üç kuruş olsun cam kenarı olsun şeklinde.Yani kullan kullanabildiğin kadar.

Ben satış temsilcisi olarak işe alındığım yeni bir işyerinde hem showroom'u temizlediğimi,hem yemek yaptığımı,hem çay servsi yaptığımı hemde satış yaptığımı bilirim.Banada geçici bir süre demişlerdi ama bir türlü geçmeyince bende işi bırakmıştım.

Umarım pişman olmazsınız.

Paraya ihtiyacınız olmadığını söylediğiniz için bence istemediğiniz bir işi bırakıp işe ihtiyacı olana yer açtığınız için bence sevinin:)))

Umarım gönlünüze göre bir iş bulursunuz.Bence bundan sonra iş görüşmelerinde en başta iş tanımınızı netleştirin diyeceğim ama başta konuşulanların sonra yerine getirlimediğini de çok gördüm:47:

Teşekkürler, umarım kimse kimseyi kullanmaz.

çok doğru demişsin... ihtiyacı yoksa çıksın konu sahibi. ama bende mühendisim mesela ilk zamanlar bizim sekreter dışarıda olunca patron su çay vs isterdi mecbur götürürdk burada 6 mühendisiz birimiz kalkardık..ama şimdi gitgide sağlamlaşınca o da isteyemiyor. çünkü karşıdaki köklü bir müh. ve çekinio bekliyo..

Back
X