En başarılı bulduğunuz Yöresel Çorba hangis?

• Ankete Katılan
    611
  • Anket Kapalı .
Mayalı hamurdan olanlar yumuşak oluyor canım
Evet bende oyle yapiyorum, ama bir puf noktasi var bu bazlamanin bence. Tam istedigim yumusaklikta olmuyor.
Mesela kimi oklavayla inceltiyor. Kimisi elinde acip ,mayalanmaya birakiyor bez altinda,eliyle bastirip tavaya atiyor. Acayip canim crkti tereyagli sicacik misss

Yok abla yapmadim tarif bulamadim, yani varda boyle yumusacik olan bir tarif varmi.
Ervanin videosuna bakicam simddi attigi
Canım ben yapıyorum puf puf oluyor.Fazla yapıyorum sonra sarıp sarmalayıp ya dolapta yada soğuk bir yerde bekletiyorum sonra yiyeceğimiz kadar ısıtıyoruz.Isınınca yine yumuşacık:)Bazen ince bazen daha kalın yapıyorum.
1 paket yaş veya toz maya koyuyorum.
1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 bardak tam buğday
-1 bardak normal un
-1 bardak bazen mısır unu
-4-5 su bardağı su
Un az gelirse biraz daha ekliyorum.Hamuru mayalayı 3-4 saat bekletiyorum bazen 2 saat sonra teflon tavada pişiriyorum.Mayalanınca yumuşak ele yapışan bir hamur oluyor.Çok unlamadan açıyorum:)
Geçen arkadaşa götürdüm bayılmış:)

Favoriye ekledim abla, sadece normal undan yapsam da olur sanirim

Aynen canım bezeleri mayalanması için bekletince daha yumuşak oluyor:) Benim de canımı çektirdin

Favoriye ekledim abla, sadece normal undan yapsam da olur sanirim
Olur canım hatta bu eklediğim resim normal un olabilir ne zaman çektim hatırlamıyorumBir sefer evde bitmişti yapmam gerekiyordu öyle yapmıştım:)Yani hamur yumuşak olacak kepek un hoş olmuyor ama diğer unlar güzel oluyor bu hamurla gözlemede yapabilirsin:)

Tamam ablosss sagol, yarin herkesten aldigim bilgiler ile guzel bir bazlama harmanlayacagim bakalim nasil olcak
Aksamdan hamuru yogursam yarin yapsam nasil olur mesela bisi olur mu

Hatta ne oldu bu hafta anlatayım.Şimdi bu hafta benim için çok yorucu geçti.
Ekmek bitti ve cidden alıştılar.Biraz bekleyin hafta sonu yapayım.Eşim aman ne varki falan yaptı:)
İyi o zaman sen yap görelim dedim tamam dedi:)
Kalktı hamur yoğurmaya .Ama zorla yoğurdu ve nefes nefese kaldı.Neyse hamuru mayalanmaya bıraktık dışarı çıktık.Oradan pazara uğrayalım dedim:)
Ispanak görünce ekmek yapacaksın bari bize ıspanaklı gözleme yap dedim.Tamam dedi:)Ispanağı ben hazırlarım sen ekmeğe başla dedim.Bir hava ile geçti başına.Ama hamur merdaneye yapışıyor.Un içinde ve şekline hala karar veremedik2. bezede bu zormuş dedi ve bıraktı benden özür dilediVe hamur bana kaldıBöyle olacağını bildiğim için az yoğurtturmuştum Allah'tan ama bütün gece kıymetimi bil diye söylendimYani iş sadece o olsa kolay benim için ama bir sürü işimiz var:)

Tamam ablosss sagol, yarin herkesten aldigim bilgiler ile guzel bir bazlama harmanlayacagim bakalim nasil olcak
Aksamdan hamuru yogursam yarin yapsam nasil olur mesela bisi olur mu
Çok kaparıyor sabah kalktığında çok taşmış olabilir:)Ama şöyle yap bi kavanoza maya-şeker-tuz ve iki kaşık un ve yarım kavanoz dolacak kadar su koy ve karıştır sabaha kadar oda mayalanıyor sonra çabuk mayalanır hamurun:)

Sesli güldüm
İyi yine izin vermişsin yapmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…