- 31 Mayıs 2016
- 794
- 822
- 53
- 29
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Gelmesin birakin adam sanki esinizi gormeye degilde kiz arkadasiyla kalacak yer ariyor gibi hayir kizda nasil kabul ediyosa tanimadigi insanlarin evinde kalmayi yuk olmayi otelmi yok kizin arkadasimi yokçocuk tek gelseydi tamam işi vardır şehir dışından geldi ne olacak cumartesi akşam gelecekmiş zaten pazarda kahvaltı yapar çıkar gider diye düşündüm. Ama o da amma yüzsüzmüş kız arkadaşımda gelecek demiş. Hayır dedim eşim de aramış kabul etmemiş şuan sanırım o çocukta gelmiyor.
çocuk tek gelseydi tamam işi vardır şehir dışından geldi ne olacak cumartesi akşam gelecekmiş zaten pazarda kahvaltı yapar çıkar gider diye düşündüm. Ama o da amma yüzsüzmüş kız arkadaşımda gelecek demiş. Hayır dedim eşim de aramış kabul etmemiş şuan sanırım o çocukta gelmiyor.
Her şey tamam da kız konusundaki tavrınızı ben anlamsız buldum. Tam tersi tek gelmesin bekar adamın tek başına ne işi var deseniz tamam. Ama kız da 17 yaşında değildir heralde. Hem sabah sana yardımcı olur kahvaltıda sevgilisinin giydiğini çıkardığını toplar. Biz de kaldık bir kere evli arkadaşlarımızda ben abartı buldum hani komple adamın da gelmesine karşı olsanız anlarım da.
İyi yapmışsın kız arkadaşı ne alakaymis
Asla kabul etmem
İş konusunda da aşkım sofrayi kuruver aşkım makineye çamaşır bulaşık at vs vs alistir
Bence eşinize liste yapıp verin. Sizi çok iyi anlıyorum ben söylemeyeyim o görsün diye düşünüyorsunuz. Ama asla görmezler. Evli değilim babamdan ve sevgilimden biliyorum. Bir şeyi söylemeden onların yapmasını bekleyince tek cevap var "söyleseydin yapardım"
En rahatı liste yapacaksınız cumartesi günü için. Atıyorum bulaşıklar makineye dizilecek bitince kaldırılacak çamaşırlar makineye atılacak asılacak ev süpürülecek toz alınacak yatak odası toplanacak diye. Hiç üşenmeyin buna. Hatta cumartesi arayıp liste bırakmıştım yapıyorsun değil mi hayatım diye daraltın. Ona rağmen yapmazsa işte o zaman haklı olarak konuşma şansınız olacak. Şimdi söylemediğiniz için suçlu görüyor sizi çünkü
Sizin gene ıslerınız halloyormus
Ya benım
Aksam 6 'da evdeyım. Cogunlukla yemegım oluyor , ucret karsılıgı annem yapıyor yemeklerımı.
Sımdı esım yıllık ızınde . Yemek ısıde yok esım evde oldugu ıcın benım suanda en sınır oldugum sey aksa gec yatıp suanda ben uyandırdım uyandılar. Cocugun odevı var , kahvaltısı hazırlanması var okula gıdecek. Bu kadar gec uyandıkları ıcınde aksam yatmıyorlar, hadı cocuk uyuyor esım bana sarıyor velhasıl bugun 4 saat uykuyla ıse geldım bır kasık suda bogasım var onu suanda
Bazı akşamlar o geç geldiğinde haftaiçi temizlik yapıyorum. 2 kişisiniz ev kirlenmez demeyin. Çamaşır ütü bulaşık. Her gün duş alıyorum banyo ıslanıyor birton iş çıkıyor. Eşim cumartesi pazar izinli. Cumartesi günleri ben çalışıyorum söylemezsem bir iş yapmıyor. Geçen hafta denedim mutfak tezgahında koca bir çöp poşeti koydum onu bile atmamış kapının önüne. Söyleseydin yapardım diyor. Ama istiyorumki görsün o onu rahatsız etsin. Hayır etmiyor. Ben o evde bir şey yapmazsam eşim yapmıyor. Cumartesiler bütün gün patlayana kadar playstation oynuyor.
İşte anahtar cümle bu. Eşiniz, sevgiliniz, babanız, oğlunuz.. İstisnalar var elbet. Ama erkekler sizin gördüğünüzü görmezler. Sizin için önemli olan onlar için teferruattır. Yorucu biliyorum ama söyleyeceksiniz hem de tatlı dille. Hatta siz yokken yapması gerekenleri yazıp verin eline. O fark edip yapsın diye beklerseniz ömür boyu bu çileyi çekersiniz.
hımm şimdi bu yaşantıya üç çocuk ekle bir de öyle düşün bakalım:))Kızlar yorgun olduğunuzu yorulduğunuzu eşiniz anlıyor mu? Derdim şu: Çalışıyorum ve haftada 1 gün izinliyim. Sabah 9 akşam 6. İşten çıkıp eve gelmem 7'yi geçiyor. Eşim de 7.30da evde. Ben koştur koştur eve geliyorum markete gidilecekse gidiyorum. Ki akşamları marketler kalabalık oluyor ben marketteyken eşimde gelmiş oluyor. Eve geliyorum yemek yapıyorum bulaşık çay vs. Eşim geliyor o evde oyalanıp üstünü çıkarana kadar zaten ben hallediyorum her şeyi. Sağolsun bi salataya yağ koyar. Ama bir şey söylediğim zaman da ben sana yardım ediyorum ne dedin yapmadım diye başlıyor konuşmaya. Sabah erken kalktığım için erkenden yatmak istiyorum. Erken dediğim 11. Belki yatsam uyusam uykumu alıcam. Ama eşim uyumuyor. O saatte uyunurmuymuş, daha erkenmiş diye söylenip sinir ediyor beni. Uyumamız 1'i geçiyor sabah kalkıyorum zombi.
Bazı akşamlar o geç geldiğinde haftaiçi temizlik yapıyorum. 2 kişisiniz ev kirlenmez demeyin. Çamaşır ütü bulaşık. Her gün duş alıyorum banyo ıslanıyor birton iş çıkıyor. Eşim cumartesi pazar izinli. Cumartesi günleri ben çalışıyorum söylemezsem bir iş yapmıyor. Geçen hafta denedim mutfak tezgahında koca bir çöp poşeti koydum onu bile atmamış kapının önüne. Söyleseydin yapardım diyor. Ama istiyorumki görsün o onu rahatsız etsin. Hayır etmiyor. Ben o evde bir şey yapmazsam eşim yapmıyor. Cumartesiler bütün gün patlayana kadar playstation oynuyor.
Az önce aramış üniversiteden bir arkadaşı vardı yakın arkadaşı ama o başka şehirde yaşıyor uzun zamandır görüşmüyorlar. İstanbula gelecekmiş bizde kalabilirmiymiş cumartesi gecesi. Tamam dedim. Çocuk ardından kız arkadaşıyla geleceğini söylemiş. O kız da burada yaşıyor ve eminim geldiklerinde ikisi bizde kalacaklar. Eşim aramış beni bunu söylüyor. Niye söylüyosun bilmiyomusun bunu kabul etmem ben dedim. Arada kaldım dedi. Ya beni ne görüyosun sen arkadaşım gelecek kalacak dedin haftalık tek izin günümde kalkıp ona kahvaltı vs hazırlayacağım ıvır zıvır, pazar günü evde dinlenemeyeceğim, temizlik yapamayacağım, kendime zaman ayıramayacağım. Sen bana sevgilisiyle gelsin mi arada kaldım diyosun dedim. Çok normal görüyor bunu benim bitmeyen bir enerjim var sanırım ben göremiyorum.
Bundan önce de kayınvaliden ve kayınpederim hemen hemen her akşam gelirlerdi. Artık müsait değiliz işimiz var demeyi öğrendi. Onlarda geliyordu gitmek bilmiyorlardı koltukta uyuyordum. Ya da yemeğe geliyolardı sofrada 5 çeşit yemek. Mahvoluyodum tek yaptığı iş bulaşıkları mutfağa taşımaktı o zamanlarda. Kendimi kurulmuş oyuncak gibi hissediyorum. İstiyorumki bilsin yorulmuştur dinlensin ama yok bilmiyor.
Kabus gıbı oluyor bazen aksamları , cocuk dıyorum kucukken sorumluluk degılmıs asıl mesele buyuyuncecute biliyorum seni egenin ödevleriyle ilgilendiğini. bazen düşünüyorum çocuk olsa çıldırırım diye annem avrupa yakasında biz anadolu yakasında. kayınvalidem yürüme mesafesi yarım saati bulur. ama o da böyle bir işe girişmez bana yardımcı olmaz ki kendi eviyle de pek ilgilenmez.
Kızlar yorgun olduğunuzu yorulduğunuzu eşiniz anlıyor mu? Derdim şu: Çalışıyorum ve haftada 1 gün izinliyim. Sabah 9 akşam 6. İşten çıkıp eve gelmem 7'yi geçiyor. Eşim de 7.30da evde. Ben koştur koştur eve geliyorum markete gidilecekse gidiyorum. Ki akşamları marketler kalabalık oluyor ben marketteyken eşimde gelmiş oluyor. Eve geliyorum yemek yapıyorum bulaşık çay vs. Eşim geliyor o evde oyalanıp üstünü çıkarana kadar zaten ben hallediyorum her şeyi. Sağolsun bi salataya yağ koyar. Ama bir şey söylediğim zaman da ben sana yardım ediyorum ne dedin yapmadım diye başlıyor konuşmaya. Sabah erken kalktığım için erkenden yatmak istiyorum. Erken dediğim 11. Belki yatsam uyusam uykumu alıcam. Ama eşim uyumuyor. O saatte uyunurmuymuş, daha erkenmiş diye söylenip sinir ediyor beni. Uyumamız 1'i geçiyor sabah kalkıyorum zombi.
Az önce aramış üniversiteden bir arkadaşı vardı yakın arkadaşı ama o başka şehirde yaşıyor uzun zamandır görüşmüyorlar. İstanbula gelecekmiş bizde kalabilirmiymiş cumartesi gecesi. Tamam dedim. Çocuk ardından kız arkadaşıyla geleceğini söylemiş. O kız da burada yaşıyor ve eminim geldiklerinde ikisi bizde kalacaklar. Eşim aramış beni bunu söylüyor. Niye söylüyosun bilmiyomusun bunu kabul etmem ben dedim. Arada kaldım dedi. Ya beni ne görüyosun sen arkadaşım gelecek kalacak dedin haftalık tek izin günümde kalkıp ona kahvaltı vs hazırlayacağım ıvır zıvır, pazar günü evde dinlenemeyeceğim, temizlik yapamayacağım, kendime zaman ayıramayacağım. Sen bana sevgilisiyle gelsin mi arada kaldım diyosun dedim. Çok normal görüyor bunu benim bitmeyen bir enerjim var sanırım ben göremiyorum.
Bundan önce de kayınvaliden ve kayınpederim hemen hemen her akşam gelirlerdi. Artık müsait değiliz işimiz var demeyi öğrendi. Onlarda geliyordu gitmek bilmiyorlardı koltukta uyuyordum. Ya da yemeğe geliyolardı sofrada 5 çeşit yemek. Mahvoluyodum tek yaptığı iş bulaşıkları mutfağa taşımaktı o zamanlarda. Kendimi kurulmuş oyuncak gibi hissediyorum. İstiyorumki bilsin yorulmuştur dinlensin ama yok bilmiyor.
erkekler salak yaratıklar
söyleyin
söylesen yaparım diyor
söyleyin yapsın
düşünemiyor zorlamayın
düşünmez
ensesine boza pişirn
size de yazık günah
kendi düşünsün derken
kendinizi tüketiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?