• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorgunum dostlar

erkekler salak yaratıklar
söyleyin
söylesen yaparım diyor
söyleyin yapsın

düşünemiyor zorlamayın
düşünmez
ensesine boza pişirn

size de yazık günah
kendi düşünsün derken
kendinizi tüketiyorsunuz

sakin sakin söylemeyi denicem bazen sakarlığı da tutuyor tamam diyorum yapma ben hallederim. kendime yaptığımı biliyorum ama yine de yapıyoprum

Eşini düşüncesiz buldum doğrusu.Madem söylemeni bekliyor,söyle sen de bazı görevler ver sorumluluğu onda olsun.
Kendini bu kadar yıpratma ayrıca olduğu kadar çalışan insansın sonuçta herşeyi dört dörtlük yapamazsın..
Misafire gelince ben de malesef severek kabul edemiyorum,çünkü yoğun çalışıyoruz eşimin bile yüzünü göremiyorum..:KK43:

misafir sevmediğim anlaşılmasın tabikide arkadaşlarımız gelir ailemiz gelir. ama o eşimin arkadaşının durumu bence farklıydı niyeti farklıydı ne diye sevgilisiyle geliyoki ilk defa geldiği eve sevgilisiyle kalmak istiyo. erken yaşlanıcam sanırım çünkü her şey dört dörtlük olsun istiyorum

Anliyorum cok yoruldugunuz ancak çalışıyorsunuz. haftada bi gün de olsa yarim günlüğüne de olsa bir yardimci alabilirseniz silip süpürme isine destek olabilir diye düşünüyorum. her kadin evinde yemegini yapmak ister diye düşünüyorum. Esinizin umursamaz tavırları daha da cok yoruyor. Belki zamanla asacaksinizdir bunu da tıpkı anne baba mevzusundaki gibi..
Sizin yorgunluğunuz somut yorgunlugun yaninda zihni yorgunlukta var. bi kenara geçip sakince gozlerinizi bedeninizi beyninizin hatta kemiklerinizin bile dinlenmeye ihtiyaci var. :) bi kac gün de olsa izin ihtimaliniz var mi ki..
Bazen insan grip olmaya bile sukrediyor rapor alip evde yatacagi icin

Evde iki kisi calisiyorsa eve gelince ikisi birden ev işi yapmiyo kadin daha cok yoruluyorsa kadin isten cikmali sadece ev isi yapmali.
Yoksa o erkekle kadin esitligi falan olmuyo yani yemişim öyle ekonomik özgürlüğü.
Hem isten calisip gelcem beyfendi otururken hem adama anasina danasina hizmet edicem sonra cebime koydugum parayi kendime kar saycam.

Ben çok fazla söylemekle olacağını sanmıyorum. Önce içinden gelecek veya öyle yetiştirilmiş olacak. Benim eşim çalışan annenin çocuğu olduğu için alışmış, yardım eder hatta benden iyi ev işi yapar. Ben salata yaparken sofrayı kurar, dolaptan yemekleri çıkarır. Bulaşık makinesini çalıştırıp yatarım bitince uyanıksa kapağını açar havalandırır. Akşam gelince ben birşeylerle uğraşırken boşaltır. Çamaşırlar makinesi bitince sesini duyarsa benden önce fırlar. Serer toplar. Elinde ne gelirse işte yardımcı olur.
Gece asla su almaya kalkmam mesela ya çoktan başucuma koymuştur yada kalkar o getirir uykum ayılmasın diye. Kolay uykuya dalamam bilir. Hatta wc ye gideceksem bile gözümü açmayayım diye ışıkları bile yakmadan beni götürür :)

tabii herşey karşılıklı, bende çalışırken işi bölünmesin diye ellerimle birşeyler yedirdiğim olur. Yorgun olduğunda asla yerinden kalkmasına izin vermem. Suyuna çayına kadar getiririm. 20 bardak çay içse 20 kere kalkarım şikayet etmem. Canı birşey isterse saat kaç olursa olsun yaparım. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeğini akşamdan paketlerim, hazırlarım. Dışarıda yemez çünkü. Diyet yaptığı zamanlarda ekmeğine kadar özel ne varsa yaparım. Yorgun ve hasta olsam bile aksatmamaya özen gösteririm. Tabi o yorun olduğumu anlarsa hayatta yaptırmaz kavga ederiz :D

misafir sevmediğim anlaşılmasın tabikide arkadaşlarımız gelir ailemiz gelir. ama o eşimin arkadaşının durumu bence farklıydı niyeti farklıydı ne diye sevgilisiyle geliyoki ilk defa geldiği eve sevgilisiyle kalmak istiyo. erken yaşlanıcam sanırım çünkü her şey dört dörtlük olsun istiyorum

Benim misafir sevmediğimi bilir , o yüzden biri haber yolladıysa da mutlaka sorar gelsinler mi diye . Yardım da eder sağolsun.

Ben çok fazla söylemekle olacağını sanmıyorum. Önce içinden gelecek veya öyle yetiştirilmiş olacak. Benim eşim çalışan annenin çocuğu olduğu için alışmış, yardım eder hatta benden iyi ev işi yapar. Ben salata yaparken sofrayı kurar, dolaptan yemekleri çıkarır. Bulaşık makinesini çalıştırıp yatarım bitince uyanıksa kapağını açar havalandırır. Akşam gelince ben birşeylerle uğraşırken boşaltır. Çamaşırlar makinesi bitince sesini duyarsa benden önce fırlar. Serer toplar. Elinde ne gelirse işte yardımcı olur.
Gece asla su almaya kalkmam mesela ya çoktan başucuma koymuştur yada kalkar o getirir uykum ayılmasın diye. Kolay uykuya dalamam bilir. Hatta wc ye gideceksem bile gözümü açmayayım diye ışıkları bile yakmadan beni götürür :)

tabii herşey karşılıklı, bende çalışırken işi bölünmesin diye ellerimle birşeyler yedirdiğim olur. Yorgun olduğunda asla yerinden kalkmasına izin vermem. Suyuna çayına kadar getiririm. 20 bardak çay içse 20 kere kalkarım şikayet etmem. Canı birşey isterse saat kaç olursa olsun yaparım. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeğini akşamdan paketlerim, hazırlarım. Dışarıda yemez çünkü. Diyet yaptığı zamanlarda ekmeğine kadar özel ne varsa yaparım. Yorgun ve hasta olsam bile aksatmamaya özen gösteririm. Tabi o yorun olduğumu anlarsa hayatta yaptırmaz kavga ederiz :KK70:

he bi de çay getirme mevzusu var ben 1 bardaktan fazla çay içmem ama eşim bitirir. mutfağa git gel akşamları. çaydanlığı odaya getirelim desem soğur der. çayın bitmiş al desem 1 kere kalkar sonra bi daha gitmez o çay orda kaynar suyu biter.

Anliyorum cok yoruldugunuz ancak çalışıyorsunuz. haftada bi gün de olsa yarim günlüğüne de olsa bir yardimci alabilirseniz silip süpürme isine destek olabilir diye düşünüyorum. her kadin evinde yemegini yapmak ister diye düşünüyorum. Esinizin umursamaz tavırları daha da cok yoruyor. Belki zamanla asacaksinizdir bunu da tıpkı anne baba mevzusundaki gibi..
Sizin yorgunluğunuz somut yorgunlugun yaninda zihni yorgunlukta var. bi kenara geçip sakince gozlerinizi bedeninizi beyninizin hatta kemiklerinizin bile dinlenmeye ihtiyaci var. :) bi kac gün de olsa izin ihtimaliniz var mi ki..
Bazen insan grip olmaya bile sukrediyor rapor alip evde yatacagi icin

birkaç günlük bir mevzu değil bu. birkaç günden sonra ne olacak adam yine aynı adam

he bi de çay getirme mevzusu var ben 1 bardaktan fazla çay içmem ama eşim bitirir. mutfağa git gel akşamları. çaydanlığı odaya getirelim desem soğur der. çayın bitmiş al desem 1 kere kalkar sonra bi daha gitmez o çay orda kaynar suyu biter.

Bende 1 bardaktan fazla içmem canım aynen hepsini eşim içer ama dediğim gibi herşey karşılıklı olduğundan hiç üşenmem.

Liste yapın alınacakları marketten bir zahmet eşiniz alsın iş bölümü yapın, eşinizin yapabileceği herşeyi isteyin ama yoruluyor demeyin siz daha çok yoruluyorsunuz.Annem de yıllarca aynı böyle yaptı sonuç şu; herşeyi ayağına bekleyen bir koca, suyunu dahi kalkıp da almaz.Annem çoook pişman ama iş işten geçmiş, yıllar geçtikçe hastalıklar şimdi çıkmaya başladı vücudundan.

Kızlar yorgun olduğunuzu yorulduğunuzu eşiniz anlıyor mu? Derdim şu: Çalışıyorum ve haftada 1 gün izinliyim. Sabah 9 akşam 6. İşten çıkıp eve gelmem 7'yi geçiyor. Eşim de 7.30da evde. Ben koştur koştur eve geliyorum markete gidilecekse gidiyorum. Ki akşamları marketler kalabalık oluyor ben marketteyken eşimde gelmiş oluyor. Eve geliyorum yemek yapıyorum bulaşık çay vs. Eşim geliyor o evde oyalanıp üstünü çıkarana kadar zaten ben hallediyorum her şeyi. Sağolsun bi salataya yağ koyar. Ama bir şey söylediğim zaman da ben sana yardım ediyorum ne dedin yapmadım diye başlıyor konuşmaya. Sabah erken kalktığım için erkenden yatmak istiyorum. Erken dediğim 11. Belki yatsam uyusam uykumu alıcam. Ama eşim uyumuyor. O saatte uyunurmuymuş, daha erkenmiş diye söylenip sinir ediyor beni. Uyumamız 1'i geçiyor sabah kalkıyorum zombi.

Bazı akşamlar o geç geldiğinde haftaiçi temizlik yapıyorum. 2 kişisiniz ev kirlenmez demeyin. Çamaşır ütü bulaşık. Her gün duş alıyorum banyo ıslanıyor birton iş çıkıyor. Eşim cumartesi pazar izinli. Cumartesi günleri ben çalışıyorum söylemezsem bir iş yapmıyor. Geçen hafta denedim mutfak tezgahında koca bir çöp poşeti koydum onu bile atmamış kapının önüne. Söyleseydin yapardım diyor. Ama istiyorumki görsün o onu rahatsız etsin. Hayır etmiyor. Ben o evde bir şey yapmazsam eşim yapmıyor. Cumartesiler bütün gün patlayana kadar playstation oynuyor.

Az önce aramış üniversiteden bir arkadaşı vardı yakın arkadaşı ama o başka şehirde yaşıyor uzun zamandır görüşmüyorlar. İstanbula gelecekmiş bizde kalabilirmiymiş cumartesi gecesi. Tamam dedim. Çocuk ardından kız arkadaşıyla geleceğini söylemiş. O kız da burada yaşıyor ve eminim geldiklerinde ikisi bizde kalacaklar. Eşim aramış beni bunu söylüyor. Niye söylüyosun bilmiyomusun bunu kabul etmem ben dedim. Arada kaldım dedi. Ya beni ne görüyosun sen arkadaşım gelecek kalacak dedin haftalık tek izin günümde kalkıp ona kahvaltı vs hazırlayacağım ıvır zıvır, pazar günü evde dinlenemeyeceğim, temizlik yapamayacağım, kendime zaman ayıramayacağım. Sen bana sevgilisiyle gelsin mi arada kaldım diyosun dedim. Çok normal görüyor bunu benim bitmeyen bir enerjim var sanırım ben göremiyorum.

Bundan önce de kayınvaliden ve kayınpederim hemen hemen her akşam gelirlerdi. Artık müsait değiliz işimiz var demeyi öğrendi. Onlarda geliyordu gitmek bilmiyorlardı koltukta uyuyordum. Ya da yemeğe geliyolardı sofrada 5 çeşit yemek. Mahvoluyodum tek yaptığı iş bulaşıkları mutfağa taşımaktı o zamanlarda. Kendimi kurulmuş oyuncak gibi hissediyorum. İstiyorumki bilsin yorulmuştur dinlensin ama yok bilmiyor. :işsiz:
benımkınede bır ıs soyle ya yapmaz ya o yapana kadar sınrı olur ben kendım yapayım daha ıyı dersın, bırde cocuk var sımdı ona da zaman ayırmak gerekıyor...
ben haftada bır gun genelde haftaıcı temızlıgı halledıyorum.
camasır bulasık bırıktıkce makıne calısıyor... yıkanan hemen yerıne kaldırılıyor.
Allahtan utusunu kendı yapar da ben ona karısmıyorum...
Bu tarz adamları bırak oglene kadar yatar, sonra gec kahvaltı koca gun tv yada playstatıon olmadı maç takılırlar... Ya hep sen durtuklucen yada onu oyle kabul edıp sen bıraz daha rahat davranacaksın...

Valla benim eşimde ilk zamanlar böyleydi
Söyleye söyleye çok şükur artık iyi
Kendi ütüsünü yapar
Çamaşırlarını yerleştirir ( ben yıkar katlarım)
Evi süpürür, siler (sıklıkla o süpürür ben silerim)
Bulaşık makinasını bereber toparlariz
Kahvaltı hazırlar
Çok yorgun geleceksem bir makarna yapar
Ama biz biraz pisiz öyle her gün ev temizlemeyiz ;)

Kızlar yorgun olduğunuzu yorulduğunuzu eşiniz anlıyor mu? Derdim şu: Çalışıyorum ve haftada 1 gün izinliyim. Sabah 9 akşam 6. İşten çıkıp eve gelmem 7'yi geçiyor. Eşim de 7.30da evde. Ben koştur koştur eve geliyorum markete gidilecekse gidiyorum. Ki akşamları marketler kalabalık oluyor ben marketteyken eşimde gelmiş oluyor. Eve geliyorum yemek yapıyorum bulaşık çay vs. Eşim geliyor o evde oyalanıp üstünü çıkarana kadar zaten ben hallediyorum her şeyi. Sağolsun bi salataya yağ koyar. Ama bir şey söylediğim zaman da ben sana yardım ediyorum ne dedin yapmadım diye başlıyor konuşmaya. Sabah erken kalktığım için erkenden yatmak istiyorum. Erken dediğim 11. Belki yatsam uyusam uykumu alıcam. Ama eşim uyumuyor. O saatte uyunurmuymuş, daha erkenmiş diye söylenip sinir ediyor beni. Uyumamız 1'i geçiyor sabah kalkıyorum zombi.

Bazı akşamlar o geç geldiğinde haftaiçi temizlik yapıyorum. 2 kişisiniz ev kirlenmez demeyin. Çamaşır ütü bulaşık. Her gün duş alıyorum banyo ıslanıyor birton iş çıkıyor. Eşim cumartesi pazar izinli. Cumartesi günleri ben çalışıyorum söylemezsem bir iş yapmıyor. Geçen hafta denedim mutfak tezgahında koca bir çöp poşeti koydum onu bile atmamış kapının önüne. Söyleseydin yapardım diyor. Ama istiyorumki görsün o onu rahatsız etsin. Hayır etmiyor. Ben o evde bir şey yapmazsam eşim yapmıyor. Cumartesiler bütün gün patlayana kadar playstation oynuyor.

Az önce aramış üniversiteden bir arkadaşı vardı yakın arkadaşı ama o başka şehirde yaşıyor uzun zamandır görüşmüyorlar. İstanbula gelecekmiş bizde kalabilirmiymiş cumartesi gecesi. Tamam dedim. Çocuk ardından kız arkadaşıyla geleceğini söylemiş. O kız da burada yaşıyor ve eminim geldiklerinde ikisi bizde kalacaklar. Eşim aramış beni bunu söylüyor. Niye söylüyosun bilmiyomusun bunu kabul etmem ben dedim. Arada kaldım dedi. Ya beni ne görüyosun sen arkadaşım gelecek kalacak dedin haftalık tek izin günümde kalkıp ona kahvaltı vs hazırlayacağım ıvır zıvır, pazar günü evde dinlenemeyeceğim, temizlik yapamayacağım, kendime zaman ayıramayacağım. Sen bana sevgilisiyle gelsin mi arada kaldım diyosun dedim. Çok normal görüyor bunu benim bitmeyen bir enerjim var sanırım ben göremiyorum.

Bundan önce de kayınvaliden ve kayınpederim hemen hemen her akşam gelirlerdi. Artık müsait değiliz işimiz var demeyi öğrendi. Onlarda geliyordu gitmek bilmiyorlardı koltukta uyuyordum. Ya da yemeğe geliyolardı sofrada 5 çeşit yemek. Mahvoluyodum tek yaptığı iş bulaşıkları mutfağa taşımaktı o zamanlarda. Kendimi kurulmuş oyuncak gibi hissediyorum. İstiyorumki bilsin yorulmuştur dinlensin ama yok bilmiyor. :işsiz:

Biz çalışan kadınların hayatı zor
Ben Cumartesi çalışmıyorum o bile yetmiyor bazen keza çoluk çocuk yok
İşin çözümünü biraz yetişmiyor yardım et diyerek, biraz da program yaparak buldum, kendi kendilerine yardımı düşünmüyorlar pek. Eşimde bende misafiri severiz ama programsız misafir çağırmıyoruz hele de oynaşmaya mekan arayanları hiç düşünemem yani. İlk başlarda her şeye yetişmeye çalışıyordum ve o anlamıyordu yorulduğumu, sonra artık yoruldum diyebilmeye başladım. Eşim canı isterse yardım eder, yap deyince bin tane bahane bulur =) gerçi ben pek kızmıyorum çünkü çalıştığı iş bir hayli ağır, mesaileri falan oluyor o benden çok yoruluyor, bir de uykusuzluk problemi var gece 2 den önce yatmıyor. Eskiden oturuyordum onunla ama ancak bir yıl dayandım sonra ben en geç 11,:30 da yatma düzenime geri döndüm, 6 da kalkıyorum sabahları dayanamıyorum daha geç yatınca. Eşinizle konuşun bence sakince, aynı buraya yazdığınız gibi derdinizi anlatın. Ev işleri için en azından onbeş günde bir yardımcı birini almayı deneyebilirsiniz onunda faydası olur.

benımkınede bır ıs soyle ya yapmaz ya o yapana kadar sınrı olur ben kendım yapayım daha ıyı dersın, bırde cocuk var sımdı ona da zaman ayırmak gerekıyor...
ben haftada bır gun genelde haftaıcı temızlıgı halledıyorum.
camasır bulasık bırıktıkce makıne calısıyor... yıkanan hemen yerıne kaldırılıyor.
Allahtan utusunu kendı yapar da ben ona karısmıyorum...
Bu tarz adamları bırak oglene kadar yatar, sonra gec kahvaltı koca gun tv yada playstatıon olmadı maç takılırlar... Ya hep sen durtuklucen yada onu oyle kabul edıp sen bıraz daha rahat davranacaksın...

aynen o yapana kadar ben 50 kere hallederim diyorum alıyorum elinden. ikide bir soruyo bitti mi bitti mi hemen gidip palystation açacak çünkü. hiçbir fırsatı kaçırmıyo 2 dk bile olsa açıyo

Görsün yapsın diye beklerken çook beklersin. Her akşam hatırlatıyorum " hayatım çöpler " diye.soyleyince yapıyorsa söyleyin. Yapıları öyle ben öyle kabullendim. Misafir konusunda haklısınız.

Back
X