Yoruldum, aile evi zormuş.

Ben Isparta'da yaşıyorum sözde küçük şehir. Burda bile çok uçuk. Aile evim kira değil, ailenin bütçesine katkı sağlıyorum az da olsa burda biraz yatırım yapabiliyorum. Yani ayrı eve çoktan çıkardım da şartlar işte. Lafları yiyip susuyorum.
Allah yardımcın olsun. Mutlaka birikim yapmaya devam et. En azından elinde bir güvencen olur. Nafaka almıyor musun?

Ayri eve cikin ev ardsi arayanlar vardır yada yurt tarzi yer kpssye calisin hem is hem kpss yapanlar var cok calismak yerine verimli calismak daha onemli

Bu tavırlarının sizi üzdüğünden annenizin haberi
var mı, konuştunuz mu?

Allah yardımcın olsun. Mutlaka birikim yapmaya devam et. En azından elinde bir güvencen olur. Nafaka almıyor musun?
Hayır ne nafaka ne tazminat almadım bir an önce kurtulayım diye sadece takılarım bende. Kendi eşyalarımı aldım çıktım. Çocuk yok. Avukat az bişey çıkar dedi, birde ne bileyim yatirti ,yatirmadi onla çok muhattap olmak istemedim. Korktum birazda ondan.

Var, babam çok üstüne gidiyorsun diyor, annem çok değişti , ailede bir tek sen boşandın diyor, sürekli kendini akrabalarla kiyasliyor. Bence bana artık tahammül edemiyor. Ben öyle düşünüyorum.
Sen de annene cırla. Seni ezmesine izin verme. Oh iyi yaptım sülalenin tek akıllısı benmişim de. 😡

bazi anneler neden bu kafada anlamak zor.evliyken "bosan" diye destek verip ayrilinca burnundan fitil fitil getirirler. ben de cocugunuz var da katlanamiyo falan sanmistim. cocugunuz yok, calisiyormussunuz dana ne istiyor.hem itibarin yok demek de nedir ya! size manevi olarak destek olacagi yerde kiyaslamasi cok aci. bence annenizle saglam bir konusma yapin. ben baba evinde rahat edemyeceksem nereye gideyim? kadin siginma evine mi gideyim bunu mu istiyorsun diye cikisin. madem cocugunuz da yok. biraz birikim yapip kpss kursuna yazilin ve atanmaya calisin. yoksa annenizin yaninda psikolojiniz bozulur

Hayır ne nafaka ne tazminat almadım bir an önce kurtulayım diye sadece takılarım bende. Kendi eşyalarımı aldım çıktım. Çocuk yok. Avukat az bişey çıkar dedi, birde ne bileyim yatirti ,yatirmadi onla çok muhattap olmak istemedim. Korktum birazda ondan.
Annenize diyeceksiniz ki" burası benim babamın evi beni bu şekilde rencide edemezsin. Biraz tırnaklarınızı çıkarın o ev aile eviniz size bu şekilde hayatı dar edemez. Yeri geldiğinde lafı gediğine oturtmaktan cekinmeyin. Baktınız çok üstünüze geliyor merak etme en kısa zamanda kendi düzenimi kuracağım deyin. Şu hayatta insanı annesi de anlamazsa kim anlayacak

Annenize diyeceksiniz ki" burası benim babamın evi beni bu şekilde rencide edemezsin. Biraz tırnaklarınızı çıkarın o ev aile eviniz size bu şekilde hayatı dar edemez. Yeri geldiğinde lafı gediğine oturtmaktan cekinmeyin. Baktınız çok üstünüze geliyor merak etme en kısa zamanda kendi düzenimi kuracağım deyin. Şu hayatta insanı annesi de anlamazsa kim anlayacak
Valla aynen, herkes bi şey öğrenmiş ayrı eve çık da ayrı eve çık. Bunlar aile. Bugün çıkıp gitse bu el iyisi şovcu ana kişisi sağa sola hayr edecek, müşkülü olunca kızına kapılanacak. Neden balını eller yesin, ona eller bakacak gibi?

Boşanmak ayıp değil günah değil,dünyada ne ilksiniz ne de son.Anneniz de olsa sınırını bilecek ,susup oturmak yerine siz de ona rahat vermeyin.Akli başında olan mutlu yuvasını dagitmaz, Şiddetin olduğu yerde yuva değildir.Bosanmakla ne kadar doğru bir karar verdiginizi iyice idrak edin,bu saatten sonra siz anaya babaya muhtaç değilsiniz onlar size muhtaç........

Boşandım, kısa evliliğim oldu şiddet gördüm. Ailem arkamdaydi, özelliklede annem. Akrabanın düğününe gidiyoruz, kuzenin nasıl iyi birini bulmuş, sen bulamadin, nasıl düğün yaptılar birde senin düğününe bak. Çalışıyorum askeri ücret alıyorum, kuzenim hemşire atandı, onla kiyasliyor. Ayrı eve çıksam biraz birikim yapmam lazım, kpss çalışsam çok yüksek puan almam lazım. Ozamnda işimden olurum. Bana diyorki işin var,ama itibarım yok. Bosandigima pişman etti. Buzdolabından bişey alıp yiyemiyorum laf etmesin diye. Ne yapmalıyım, çok yoruldum. Ekstra halk eğitimle takı toka yapıp belediyenin stantinda üretip satıyoruz, ben daha ne yapacam. Bu sefer de paran var , ama itibarın yok diyor. Kanepeye oturtmuyor ,TV izletmiyor. Ama kendisi istedi. Ben çok yoruldum.
Bende sağlık calisanayim memurum ama şiddet görüp boşandım berbat bi düğüne evet dedim takisiz gelin oldum yani bunların hemşirelik ile ya da mesleğin olmaması ile alakası yok kendi seçimlerimizin yumuşaklığımızın bı şey olmaz sıkınti yapmasın zorlanmasın demelerimizin bedelini ödedik

Boşandım, kısa evliliğim oldu şiddet gördüm. Ailem arkamdaydi, özelliklede annem. Akrabanın düğününe gidiyoruz, kuzenin nasıl iyi birini bulmuş, sen bulamadin, nasıl düğün yaptılar birde senin düğününe bak. Çalışıyorum askeri ücret alıyorum, kuzenim hemşire atandı, onla kiyasliyor. Ayrı eve çıksam biraz birikim yapmam lazım, kpss çalışsam çok yüksek puan almam lazım. Ozamnda işimden olurum. Bana diyorki işin var,ama itibarım yok. Bosandigima pişman etti. Buzdolabından bişey alıp yiyemiyorum laf etmesin diye. Ne yapmalıyım, çok yoruldum. Ekstra halk eğitimle takı toka yapıp belediyenin stantinda üretip satıyoruz, ben daha ne yapacam. Bu sefer de paran var , ama itibarın yok diyor. Kanepeye oturtmuyor ,TV izletmiyor. Ama kendisi istedi. Ben çok yoruldum.

Siz de susup oturuyor musunuz? Biraz dişli olun lütfen, daha iyi birini bulsaydın dediğinde "Kaderim buymuş sen kaderimde yazılana karşı mı geliyorsun beğenmiyor musun Allah'a şirk mi koşuyorsun" gibi absürt şeyler söyleyin cevap bile veremez.
Ne demek buzdolabından bir şey alamıyorum, bana öyle yapsalar gözlerinin önünde bilerek alır yerim zaten maddi katkı da sağlıyormuşsunuz.
Kısacası diğer arkadaşların da dediği gibi biraz çirkeflik yapın lütfen.

önce boşan dedi sonra da baskı mı ?
işte anana bile güvenmeyeceksin bu devirde
kendi başına yetebilecek iken boşanmak lazım
kocadan kaçıp anaya sığınıp,ondan da kaçırtıyorlar insanı

Var, babam çok üstüne gidiyorsun diyor, annem çok değişti , ailede bir tek sen boşandın diyor, sürekli kendini akrabalarla kiyasliyor. Bence bana artık tahammül edemiyor. Ben öyle düşünüyorum.
İnan boşanmış olmandan değil bu yaşadığın bekar olsaydın da aynı muamele olurdu çünkü annelerin çoğu böyle toksik. Takmayın

Siz onların evladısınız farkında mısınız?
Ne demek dolaptan bişey alıp yiyememek !!!
Siz sessiz kaldıkça daha da üzerinize gelecekler yapmayın.

kanepeye oturmayıp nereye oturuyorsunuz

Anne değil enerji emici!
Hemşireler de o kadar çok itibarlı değil artık. Aslında bütün meslek grupları değil kendim memurum o da değil. Sadece saati belli.
Neyse alanın güzelmiş. O alanda geliştir kendini. İnternet üzerinden dükkan kur. Ama işine de devam et. Biraz biriktirince apart falan bulursun çıkarsın. Annen çok biliyorsa kendi itibarlı iş bulsaymış!

Valla aynen, herkes bi şey öğrenmiş ayrı eve çık da ayrı eve çık. Bunlar aile. Bugün çıkıp gitse bu el iyisi şovcu ana kişisi sağa sola hayr edecek, müşkülü olunca kızına kapılanacak. Neden balını eller yesin, ona eller bakacak gibi?
Kolay mı bu devirde ayrı eve çıkmak. Baba evi herzaman çocuklarına açıktır. Anne baba olmak çocuğunun iyi gününde de kötü gununde de yanında olmayı gerektirir.

Back
X