- 4 Şubat 2023
- 66
- 45
- 8
- 35
- Konu Sahibi acemianne88
Merhaba arkadaslar.Kendimi.bildim bileli var olan takintilarimdan ve erteleme alışkanlığımdan kurtulamıyorum.Yapmam gereken herşeyi erteliyorum.Mesela diyete başlamam.gerekiyor evi temizledikten sonra diye erteliyorum.Suan da takıntılı şekilde ev temizliğini kafama takmış durumdayım.3 yaşında bir çocuğum var haliyle yetistiremiyorum ama yetiştiremedigim veya yapamadığım her işin yükünü günlerce omuzumda ve kafamın içinde taşıyorum.Surekli başim agriyor.Kendimi nasıl daha iyi ifade edebilirim bilmiyorum ama mesela şuan genel bir temizlik yapma asamasindayim.Evdeki tüm dolap çekmece içlerine giristim.Birkac yer kaldı onları yapamadım.Genel bir temizlik yapıp yıkamaya verdigim halilarimi da serip mis gibi evimde yeni bir ben olma yoluna girecektim.Diyete başlayacaktım.Duzenli bir şekilde kitap okuyup hayatımın bundan sonra kısmını daha güzel yaşamak için hedefler belirleyecektim.Ama.yok olmuyor islerim bitmiyor.İste o bitmeyen işler benim kafamın içinde beni öyle yoruyor ki...Bendeki bu erteleme takıntı vb çok kucuk yaslardan beri vardı aslında.(çok zor bir çocukluk geçirdim )Dönem dönem psikolojik destek de aldım ama halen gram yol katedemedim.Bir insan daha iyi bir insana dönüşmek için temizliğin bitmesini.halilarin serilmesini.bekler mı?ben bekliyorum .(iyi derken daha verimli bir insan )artık dönüsmek istiyorum arkadaşlar...Yapmam gereken beni ileriye götürecek şeyleri ertelemeden yapmak istiyorum.Ama takintilarimdan kurtulamiyorum.Kafamda sürekli iş planları yapmaktan o planları uygulayamamaktan bıktım.Artik bendeki bu ertelemenin çok basit birşey olamdigina da eminim aslında.Ciddi bir psikolojik destek almam gerekiyor ama onun dışında bana söyleyebileceğiniz birşeyler var mı acaba ?Bu arada kendimi net bir şekilde ifade ettim mi onu bile bilmiyorum .düşüncelerim de o kadar dağınık ki...