Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ben ertelediğim zaman kendime kızmayı bıraktım artık çünkü işleri daha da kötü hale getiriyor.
Biraz kendime şefkat göstermeye çalışıyorum bugün elimden gelen bu kadarmış diyorum.
Aslında iç sesimi değiştirmeye çalışıyorum diyeyim tabi bunun için psikoterapi desteği aldım uzun süre çok faydasini gördüm.
Mesela kitap okuma konusunda ben şöyle yapıyorum kısa beni çok yormayacak bir kitap seçiyorum böyle zamanlarda ve azar azar okuyorum.
Günde 10 sayfa bile okusam kardır gözüyle bakıyorum.
O 10 sayfayı küçümsememek lazım çünkü 10 günde 100 sayfa yapıyor ve hop o ince kitap bitmiş oluyor bu beni motive ediyor.
Diyet konusunda da ben diyet kafasına ne zaman girsem hep daha çok kilo aldım o yüzden seyrine bırakıyorum.
Eve paketli gıda almıyorum mesela atıştırmalık yerine meyve yiyorum gibi gibi küçük değişiklikler yapmaya çalışıyorum.
Ha böyle yazıyorum ama bakmayın ki mükemmel değilim ki kimse değil bence ama kilit nokta kendime yüklenmiyor ve şefkat gösteriyorum.
Kaç günde bir eviniz temizleniyor ki? Nadiren yapıyorsanız o evi rezillik götürür,dolayısıyla hiçbir şeye enerjiniz de isteğiniz de kalmaz. Sabahları erkenden uyanın,çocuğunuz uyanmadan tüm işlerinizi bitirin. Mis gibi silin evi. Çocuğunuz uyanınca onunla ilgilenin, alın parka çıkarın. Beraber yürüyüş yapın. Öğleden sonra da yemeğinizi yapın,kendinizle ilgilenin. Her işi vaktinde yapmaz da biriktirirseniz erteleme alışkanlığınızdan asla kurtulamazsınız ki
çok haklısınız ben mesela bir günümü planliyorum ya o kadar çok yapılacak iş yapıyorum ki hiç biri yetişmiyor...kafamda mükemmel olmak isteyen biri var gercek hayatta da ona yetısmeye calışan biri...o kadar dogru tespitınız var ki...
mükemmelliyetcilik bazen iş yapmamak için kendimize karşı uydurdugumuz bahane blokajdır. Terapi harici birşey bunu çözmez. Minik minik adımlarla 6- 8 ayda aşarsınız
Bir söz vardı çok hoşuma gider; dağınık evler içinde yaşam olan evlerdir mobilyacı dükkanı gibi olan evlerde mutlu çocuklar yetişmez diye. Bence bir süre bosverin herseyi alin çocuğunuzu sabahtan cikin yaniniza kahvaltılık atıştırmalık alın park avm gezin kahve için çocuğunuzla vakit geçirin birdaha 3 yasinda olmayacak, kendinize zaman ayırın.
Bir söz vardı çok hoşuma gider; dağınık evler içinde yaşam olan evlerdir mobilyacı dükkanı gibi olan evlerde mutlu çocuklar yetişmez diye. Bence bir süre bosverin herseyi alin çocuğunuzu sabahtan cikin yaniniza kahvaltılık atıştırmalık alın park avm gezin kahve için çocuğunuzla vakit geçirin birdaha 3 yasinda olmayacak, kendinize zaman ayırın.