- 13 Eylül 2014
- 140
- 35
- 38
- 33
- Konu Sahibi elif-zeynep
-
Çocukluğumdan beri huzursuz kavgalı bir aile ortamında yetiştim.Dedim üniversite kazanayım farklı şehri uzakta olayım yine olmadı.Peşimden geldiler.Şimdi yeni bitirdim.Kavgalar,huzursuz ortamlar,borçlar,haciz işlemleri v.s bu tarz bi ortamdaydim hep.Onlardan uzakta olabileceğim tek yer erkek arkadaşımın yanıydı.Ona birşey anlatmazdım ailem hakkında.Bir tek onun yanında kendimi güvende huzurlu hissettim.Hala da öyle hissediyorum çok şükür.Ama annem başıma o kadar çok şeyi kakıyor.Biz senin için buraya okutmaya geldik sen fingirdedin.Aileme söyledim diye de suçlu ben oldum.Onlarla üniversite okumadığım yetmiyor gibi onların olduğu yerde çalışmamı istiyolar birde.Yada peşimden gelmek istiyorlar.Yalnız bırakmıyorlar.Onlardan eğitimim için birşey istedim formasyon,onu da alamayacağım.Sen okuyup sertefikaları alıp çalışınca elin oğluna yedirecen demi gibi laflar.Ve birde parasızlık tabi.Birde bu sene o kadar çok formasyon verildi ama ben alamadım hala da alamayacağım gibi.Ne param var ne pulum.Geçici işte çalışsam desem o da yok başvurdum ama cevap gelmedi.Çok zor durumdayım şu an hiç hayallerimi gerçekleştiremiyorum.Ne yapsam olmuyor sanki.Öğretmen olmak en büyük hayalimdi ama formasyon alamazsam o da zor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Sadece yazmak istedim.
Ailemin sorunlar anlatmak istemem evet sorunlu bir ailem var ama ilerde başıma kaksın istemem.Limon da satman gerekirse sat ve al formasyonunu...
Ayrıcada sevgilinden neden saklıyorsun ki aileni
Seni seven her halinle her şeyinle sevsin..
Ailemin sorunlarını anlatmak istemem evet sorunlu bir ailem var ama ilerde başıma kaksın istemem.
Off geçen gün ben resmen seni düşünmüşüm demekki tanımadan. Formasyon kazanıpta parasızlık yüzünden alamayanlar ne olacak diye iç geçirmiştim..Çok üzüldüm bak şimdi.. Madem öyle sana tavsiyem, puanlarını yüksek tut, mezun olunca al formasyonunu. Yada akademisyen olarak üniversitede kalırsın. Mezun olduktan sonra formasyon alanda bir yığın kişi var unutma. Bunun için mümkün olduğunca para biriktir. Çalış gerekiyorsa part time işlerde. Benim arkadaşım yazın kütüphanede çalışarak biriktirdi formasyon parasını. Sende bu tarz şeyler yap, okurken alamamak dünyanın sonu değil. Eğer öğretmenliği bu kadar istiyorsan, ki bende çok istiyorum o yüzden seni iyi anlıyorum, mutlaka ona ulaşacaksındır çıkan engeller seni yıldırmasın. Ailen mevzusundada okulun bitene kadar sık dişini, okuldan almaya falan kalkmasınlar. Okulun bitincede işi, huyu, karakteri güzel birini bul ve evlen, onlardan tek kaçışın bu olacak sanırım. Ama eş seçimini doğru yap ki yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasın..Çocukluğumdan beri huzursuz kavgalı bir aile ortamında yetiştim.Dedim üniversite kazanayım farklı şehri uzakta olayım yine olmadı.Peşimden geldiler.Şimdi yeni bitirdim.Kavgalar,huzursuz ortamlar,borçlar,haciz işlemleri v.s bu tarz bi ortamdaydim hep.Onlardan uzakta olabileceğim tek yer erkek arkadaşımın yanıydı.Ona birşey anlatmazdım ailem hakkında.Bir tek onun yanında kendimi güvende huzurlu hissettim.Hala da öyle hissediyorum çok şükür.Ama annem başıma o kadar çok şeyi kakıyor.Biz senin için buraya okutmaya geldik sen fingirdedin.Aileme söyledim diye de suçlu ben oldum.Onlarla üniversite okumadığım yetmiyor gibi onların olduğu yerde çalışmamı istiyolar birde.Yada peşimden gelmek istiyorlar.Yalnız bırakmıyorlar.Onlardan eğitimim için birşey istedim formasyon,onu da alamayacağım.Sen okuyup sertefikaları alıp çalışınca elin oğluna yedirecen demi gibi laflar.Ve birde parasızlık tabi.Birde bu sene o kadar çok formasyon verildi ama ben alamadım hala da alamayacağım gibi.Ne param var ne pulum.Geçici işte çalışsam desem o da yok başvurdum ama cevap gelmedi.Çok zor durumdayım şu an hiç hayallerimi gerçekleştiremiyorum.Ne yapsam olmuyor sanki.Öğretmen olmak en büyük hayalimdi ama formasyon alamazsam o da zor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Sadece yazmak istedim.
Haklınız da ben yalış anlaşıldım galiba okulum bitti benim bunu belirteyim de haziranda mezun oldumOff geçen gün ben resmen seni düşünmüşüm demekki tanımadan. Formasyon kazanıpta parasızlık yüzünden alamayanlar ne olacak diye iç geçirmiştim..Çok üzüldüm bak şimdi.. Madem öyle sana tavsiyem, puanlarını yüksek tut, mezun olunca al formasyonunu. Yada akademisyen olarak üniversitede kalırsın. Mezun olduktan sonra formasyon alanda bir yığın kişi var unutma. Bunun için mümkün olduğunca para biriktir. Çalış gerekiyorsa part time işlerde. Benim arkadaşım yazın kütüphanede çalışarak biriktirdi formasyon parasını. Sende bu tarz şeyler yap, okurken alamamak dünyanın sonu değil. Eğer öğretmenliği bu kadar istiyorsan, ki bende çok istiyorum o yüzden seni iyi anlıyorum, mutlaka ona ulaşacaksındır çıkan engeller seni yıldırmasın. Ailen mevzusundada okulun bitene kadar sık dişini, okuldan almaya falan kalkmasınlar. Okulun bitincede işi, huyu, karakteri güzel birini bul ve evlen, onlardan tek kaçışın bu olacak sanırım. Ama eş seçimini doğru yap ki yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasın..
Mezun durumda olduğunuzu belirtmemişsiniz. O zaman işin daha kolay, çalış ve para biriktir formasyon için. Ailenden kaçış için dediğim gibi doğru düzgün bir adam bul (hayatındaki öyleyse onunla) evlen ve kurtul..Haklınız da ben yalış anlaşıldım galiba okulum bitti benim bunu belirteyim de haziranda mezun oldum
merhaba seni çok iyi anlıyorum bende az önce ailemle ilgili bir konu açtım yaşadıklarımız benzer. benim babam eve internet aldı 3 ay diye bas bas bağırarak kakmıştı başıma. evde internetimiz olmadığından ve benimde 5 kuruşum olmadığından derse seçimlerimi arkadaşıma yaptırmış, ona güvenmiş fakat eksik aldığı ders yüzünden yatay geçişi kaçırmıştım. Benim peşimden gelmeye maddi güçleri yetmemişti ama kardeşimin yanına gitmek istiyorlardı o allahtan kurtardı kendini yurtdışına attı kapağı... hayallerini erteleme ailenden yada arkadaşlarından borç alabileceğin birileri yok mu? ya da burs?Çocukluğumdan beri huzursuz kavgalı bir aile ortamında yetiştim.Dedim üniversite kazanayım farklı şehri uzakta olayım yine olmadı.Peşimden geldiler.Şimdi yeni bitirdim.Kavgalar,huzursuz ortamlar,borçlar,haciz işlemleri v.s bu tarz bi ortamdaydim hep.Onlardan uzakta olabileceğim tek yer erkek arkadaşımın yanıydı.Ona birşey anlatmazdım ailem hakkında.Bir tek onun yanında kendimi güvende huzurlu hissettim.Hala da öyle hissediyorum çok şükür.Ama annem başıma o kadar çok şeyi kakıyor.Biz senin için buraya okutmaya geldik sen fingirdedin.Aileme söyledim diye de suçlu ben oldum.Onlarla üniversite okumadığım yetmiyor gibi onların olduğu yerde çalışmamı istiyolar birde.Yada peşimden gelmek istiyorlar.Yalnız bırakmıyorlar.Onlardan eğitimim için birşey istedim formasyon,onu da alamayacağım.Sen okuyup sertefikaları alıp çalışınca elin oğluna yedirecen demi gibi laflar.Ve birde parasızlık tabi.Birde bu sene o kadar çok formasyon verildi ama ben alamadım hala da alamayacağım gibi.Ne param var ne pulum.Geçici işte çalışsam desem o da yok başvurdum ama cevap gelmedi.Çok zor durumdayım şu an hiç hayallerimi gerçekleştiremiyorum.Ne yapsam olmuyor sanki.Öğretmen olmak en büyük hayalimdi ama formasyon alamazsam o da zor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Sadece yazmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?