• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoruldum artk :((

Canım kayınvaliden senden gelen bu tükenmeyen ilgiye nasıl alıştıysa,aynı zamanda eşin de, gereğinden fazla ilgilenmediğinde onada alışıcaklardır..Sonuçta seninde sağlık problemin var,bi evin var..tabiki evinin işini de aksatmıycaksın hatta kendine zaman da ayırıcaksın..Erkek tarafına resmi kölelik sistemi değildir evlilik..Eşinin günde 4 kere annesine gitmesi,senin bunca yaptığın fedakarlığı ve desteği ,sadece bir kaç kez gitmediğin için tek kalemde silip atması ve seni kırması çok manidar geldi bana.Rahatla biraz..gerilme bu kadar..sen üstüne düşüni yap ama üstüne düşmeyeni,fazlasını,seni bunaltıcak kadar,strese sokup titreticek kadar da ağır ve zoraki bakıcılığı da yapma artık..Eşine de " herkes bu kadar üstüme gelirken,yaptıklarımı görmezken,beni haksızca kötülerken senin bana destek olman gerekir ama sende ayrı bi köstek oluyorsun,çok bunaldım ve iyi hissetmiyorum..Annen başımızın tacı tamam ama suyunu çıkarma..bende senin karınım..gönüllü kölen değil..herkesin bi sınırı var" de..bunları söylerken gayet soukkanlı ve kendinden emin bi şekilde söyle..sana eminim tonla laf sayıcaktır..ben söyliyceğimi söyledim canım..sen istediğin kadar konuş şimdi de..bu kadar ezilmenin büzülmenin bi mantığı yok yani..en verimli en güzel yıllarımız böyle saçmalıklar yüzünden en verimsiz en karanlık anlara dönüşmesin..

Siz oğluyla evlendiniz diye,kayınvalidenize zırt pırt gidip ,peşinde pervane olmak zorunda mısınız ? :umursamaz:
Eşiniz gitsin,annesine yardımcı olsun,ne var ? Neden size bunu dayatıyor?
Üstüne bir de laf duyuyorsunuz.Pes valla!..
:olmaz:

böyledir bu işler sen ne kadar sırtında taşırsan yaranamazsın dha fazla isterler hiç sokulmayana kimse ses edemez kendini üzme sen elinden geleni yapmışsın gerisi onların terbiyesizliği kendini de paralama ne kadar kötü olursan o kadar yaranıyosun malesef kimse kötüyle uğraşmak istemiyo çünkü herkes gücü yetene

Bırak seni kötü,cadı,hırçın bilsinler o zaman...

Böylece yüzünü de fazla görmek istemezler..Sen de rahat edersin..kaydirigubbakcemile4

ılla herkese yaranmak,iyi görünmek zorunda değilsin...

Millet nasıl lafını esirgemiyorsa sen de gereken zamanda ve hakeden kişiye esirgemeyeceksin...

Böylece yüzünü de fazla görmek istemezler..Sen de rahat edersin..kaydirigubbakcemile4

İlla herkese yaranmak,iyi görünmek zorunda değilsin...

Millet nasıl lafını esirgemiyorsa sen de gereken zamanda ve hakeden kişiye esirgemeyeceksin...

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

sen de hiç yapma bi dahaki sefere olsun bitsin..nasılsa yapmışsın ama yaranamamışsın yapmamak en mantıklısı..

bunu neden yazdın?????????
yani canım kıymetimi sonra analr diye yazdım.hiç birimiz bu dünyada kalıcı değiliz:))
Canım kayınvaliden senden gelen bu tükenmeyen ilgiye nasıl alıştıysa,aynı zamanda eşin de, gereğinden fazla ilgilenmediğinde onada alışıcaklardır..Sonuçta seninde sağlık problemin var,bi evin var..tabiki evinin işini de aksatmıycaksın hatta kendine zaman da ayırıcaksın..Erkek tarafına resmi kölelik sistemi değildir evlilik..Eşinin günde 4 kere annesine gitmesi,senin bunca yaptığın fedakarlığı ve desteği ,sadece bir kaç kez gitmediğin için tek kalemde silip atması ve seni kırması çok manidar geldi bana.Rahatla biraz..gerilme bu kadar..sen üstüne düşüni yap ama üstüne düşmeyeni,fazlasını,seni bunaltıcak kadar,strese sokup titreticek kadar da ağır ve zoraki bakıcılığı da yapma artık..Eşine de " herkes bu kadar üstüme gelirken,yaptıklarımı görmezken,beni haksızca kötülerken senin bana destek olman gerekir ama sende ayrı bi köstek oluyorsun,çok bunaldım ve iyi hissetmiyorum..Annen başımızın tacı tamam ama suyunu çıkarma..bende senin karınım..gönüllü kölen değil..herkesin bi sınırı var" de..bunları söylerken gayet soukkanlı ve kendinden emin bi şekilde söyle..sana eminim tonla laf sayıcaktır..ben söyliyceğimi söyledim canım..sen istediğin kadar konuş şimdi de..bu kadar ezilmenin büzülmenin bi mantığı yok yani..en verimli en güzel yıllarımız böyle saçmalıklar yüzünden en verimsiz en karanlık anlara dönüşmesin..
ah canım kaç defa kavgalar ettik eşimle.işine gelirse böyle diyor.benim annem,kızkardeşlerim ne söylerse haklıdır diyor.beni ezdiriyorsun diyorum kim diyor.düşün ben gitmedim diye annesi kızmış diye bana söylemediği laf kalmadı..
Siz oğluyla evlendiniz diye,kayınvalidenize zırt pırt gidip ,peşinde pervane olmak zorunda mısınız ? :umursamaz:
Eşiniz gitsin,annesine yardımcı olsun,ne var ? Neden size bunu dayatıyor?
Üstüne bir de laf duyuyorsunuz.Pes valla!..
:olmaz:
yok canım ben oğluyla değil kaynanamla evliyim.çünkü eşimden çok onları görüyorum.
böyledir bu işler sen ne kadar sırtında taşırsan yaranamazsın dha fazla isterler hiç sokulmayana kimse ses edemez kendini üzme sen elinden geleni yapmışsın gerisi onların terbiyesizliği kendini de paralama ne kadar kötü olursan o kadar yaranıyosun malesef kimse kötüyle uğraşmak istemiyo çünkü herkes gücü yetene
tamam ben yapıyorum allah rızası için çünkü bir gün bende yaşlanacam.ama bunlara rağmen beni yerden yere vuruyorlar.bi hatam olsa eşimin yanında söylüyorlar.eşim bana kızıyor yanında hoşlarına gidiyor..annemleri yemeğe çağırdım.ertesi gün dedik kaynanamgili çaya alalım.gelmediler biz gittik.küsmüş biz onu niye çağırmamışız.benmi sığmadım, bi kadın düşünecek erkek düşünmez bunu dedi.tüm suçu bana yükledi eşimde haklısın anne dedi çıktı içinden.neyse saçımı jölelemiştim görümcem güzel olmuş anne bak saçı güzel olmuş dedi.kaynanamda içinde akıl olmadıktan sonra saçı ne kadar güzel olursa olsun dedi..onlarıda sürekli yemeğe alıyoruz bir gün demedi kızım annenleri ara gelsin beraber bi çay içelim.kendi bekliyor ama bide daha çağırsanız bile gelmem diyor..işte kadın söyleyecek eşime kızdıracak bahane arıyor hep..

İlla herkese yaranmak,iyi görünmek zorunda değilsin...

oyy canım emin ol öyle olsam eşim hiç gözünü kırpmadan kapının dışına koyar beni..adam laf söyletmiyorki.
sen de hiç yapma bi dahaki sefere olsun bitsin..nasılsa yapmışsın ama yaranamamışsın yapmamak en mantıklısı..
eskiden eşim hap annemin ayağını ovala derdi bende mecbur yapardım ama şimdi hiç yapmıyorum..yavaş yavaş mesafe koyayım olursa oda.
TAKMA CANIM KAFANI YA"
zaten yaranamazsın kimseye allah kolaylıklar versin sana

mafoldumben mafoldumben mafoldumbenyok canım eşşek gibi her dediklerini yapıyorum.allah şahit bir gün ters bi laf söylemedim.kaynanam,eşim,görümcem bir olup annemleri çekiştiriyorlar yanımda ama yinede bişey diyemiyorum.

yabanım bu kadar üzme kendini............
kafaya takma boşver........sen insanlıgını yapmışın........
kimse bilmiyorsa allah var o biliyor..........
kaynanan hasta olunca naz yapıp alınganlıkta yapıyor olabilir fakat eşinin böyle davranmasıda hoş degil.........
belki oda annesinin rahatsızlıgından dolayoda yapıyor olabilir..........
hem her dakka gidipte onlarıda alıştırma bence eltinde varmış..........
birazda o gitsin.........
yabanım üzme kendini canım ........hem eşinlede konuş tatlı tatlı barışın olsun bitsin.........
sevgiler canım.........

yabangülü şimdiye kadar hiç ters laf söylemedim.demişsin her dediklerini yapıyorum demişsin o yüzden böyle davranıyorlar canım bi tersleseyin bi cevabını en baştan verseydin yani hakkını savunsaydın bunlar olmazdı

kızlar inanın bunu hiç yazmak istemezdim ama artık dayanamıyorum.ya kalpten gidecem yada kendimi atıp bi yerden kurtulacam..kaynanam 5 gündür hasta alerji oldu vücudu.tabi hastaneye götür getir sürekli gece 12 ye kadar ordaydım.neyse dün sabah eşim annemi sormaya git dedi.sabah gittim akşama gitmeyeyim dedim.iyiydide kaynanam.neyse eşim işten gelecek bekliyorum sevinçle.kapıyı açar açmaz annem sana kızdı niye gelmedi diye.bende 4 gündür ordaydım annemde iyi dedim.sabah gittim gitmesem tamam dedim.eşim annem haklı dedi kestirip attı.mafoldumbenbu gün sabah yine gittim niye gelmedin dedi bende işim vardı dedim.akşam eşim ben annemgile gidiyorum sen geliyormusun dedi.bende gelmesem olurmu dedim oda sen bilirsin dedi.gitmedim eşim eve geldi ağzından geleni söyledi.neymiş annesi böyle gelme bize demiş.annemgilde kaynanamı sormaya gelmiş bizde gittik annemin yanında niye gelmedin dedi.bende ütü yapıyordum dedim.seninde işin hiç bitmiyor ni koca nerdeyse kadın ordadır dedi.tabi annem gülümsedi kadın ne desin.senağlamaçok kötüyüm bir gün huzurlu bir gün geçirmek haram bize.ben mecburmuyum her akşam gitmeye.eşimde bana laf söyletmiyor.:gitme:hasta oldu ben vücuduna ilacı sürdüm,iç çamaşırına kadar ben giydirip çıkardım.ama yaranamadım yine.:1no2:çatlayacam sinirden ya elim ayağım titriyor eşimle küsüz.dünde böyleydi.ne çileli bi başım varmış benim.kimse laf söyletmiyor herkes tepeme biniyor.eşimde onlar ne derse haklısınız diyor.ne istiyorlar benden.yemin ediyorum bir defa bile saygısızlık etmedim..diğer eltim gelmedi kimse bişey demiyor ama ben:a015:sabrım kalmadı artık.yazmazsam çatlayacam.konuşacağım ne bi arkadaşım ne bir kimsem var.içime ata ata dert küpü oldum.senağlama

canım benim ya insanoğlu böyle nankör işte elinden geleni yaparsın Allah razı olsun diyeceklerine arkandan bir ton laf söylerler.İstedikçe isterler ama hiç vermezler.Sen elinden gelen herşeyi yapmışsın bi mecburiyetin oladığı halde.Bu dünyanın öteside var merak etme gerçi hep biz düşünüyoruz öbür dünyayı karşımızdakiler hiç düşünmüyo ya neyse.Sıkma canını geçer yakında kendi gelir sana...

bi de kaynanalar sevilmiyo derler, nasıl sevilsinki,al işte
hstayken bile ortalık karıştırma peşinde,işin kötü yanı kocanın bunu görmemesi,Oralarda adetler nasıl pek bilmem belki ana ,babaya karşı gelinmiyodur, (bilmediğimden sordum.)
kaynanayı eğitemiceğine göre, kocanı yavaş yavaş eğitmeye başla,olanları görmesini sağla,başlarda kabul etmez ama ,sonradan kabullenecektir eminim.
Yani ben öyle yaptım.

yabanım bu kadar üzme kendini............
kafaya takma boşver........sen insanlıgını yapmışın........
kimse bilmiyorsa allah var o biliyor..........
kaynanan hasta olunca naz yapıp alınganlıkta yapıyor olabilir fakat eşinin böyle davranmasıda hoş degil.........
belki oda annesinin rahatsızlıgından dolayoda yapıyor olabilir..........
hem her dakka gidipte onlarıda alıştırma bence eltinde varmış..........
birazda o gitsin.........
yabanım üzme kendini canım ........hem eşinlede konuş tatlı tatlı barışın olsun bitsin.........
sevgiler canım.........
canım benim takmamak mümkünmü.kaç gündür çok huzursum gülesim bile yok.eşim anlayışlı bi insan değil yoksa bunlar olmazdı zaten..annesinin rahatsızlığından değil 6 yıldır böyle hep..
yabangülü şimdiye kadar hiç ters laf söylemedim.demişsin her dediklerini yapıyorum demişsin o yüzden böyle davranıyorlar canım bi tersleseyin bi cevabını en baştan verseydin yani hakkını savunsaydın bunlar olmazdı
haklısın canım işte erken yaşta evlenmenin hatası..şimdiki aklım olsa 30 dan aşağı evlenmezdim..
canım benim ya insanoğlu böyle nankör işte elinden geleni yaparsın Allah razı olsun diyeceklerine arkandan bir ton laf söylerler.İstedikçe isterler ama hiç vermezler.Sen elinden gelen herşeyi yapmışsın bi mecburiyetin oladığı halde.Bu dünyanın öteside var merak etme gerçi hep biz düşünüyoruz öbür dünyayı karşımızdakiler hiç düşünmüyo ya neyse.Sıkma canını geçer yakında kendi gelir sana...
biliyorum mazlumun ahı kimsede kalmaz.ilk baştada çocuk için yok oğlumun parasımı var,yok annesi önceden doktora götürseydi,buda oğlumun şansı dedi.görümcem evlendi onunki doktorlar tarafından imkansız denildi.allah bilirde işallah rabbim nasip eder.rabbim tüm isteyenlere ve banada nasip etsin..
bi de kaynanalar sevilmiyo derler, nasıl sevilsinki,al işte
hstayken bile ortalık karıştırma peşinde,işin kötü yanı kocanın bunu görmemesi,Oralarda adetler nasıl pek bilmem belki ana ,babaya karşı gelinmiyodur, (bilmediğimden sordum.)
kaynanayı eğitemiceğine göre, kocanı yavaş yavaş eğitmeye başla,olanları görmesini sağla,başlarda kabul etmez ama ,sonradan kabullenecektir eminim.
Yani ben öyle yaptım.

evet canım doğru eşim annesigilin yanında yanıma bile oturmaz..canım görüyor ama görmek istemiyor...onalrınki hep doğru ona göre.:mymeka:

oyy canım emin ol öyle olsam eşim hiç gözünü kırpmadan kapının dışına koyar beni..adam laf söyletmiyorki.

Kapının önüne koymak o kadar kolay değil...

Sen gereken zamanda gerekli insanlara postayı koyucaktın,tavrını belli edicektin ki bak hepsinin ödü kopacaktı seni kızıdırıp üzmekten...:delphin:

bakma ,takma ,görme ya sende insansın tabiki bunlar olcak görmezlikten gelemzsinki sonuçta kocan senin canım bi göz dağı versen belki akıllanır eşin çokta yüzverme ya ezdirme kendini zaten hep annem haklı modları olan adamları restlemek lazım valla kızıyom hemde nasıl üzülme tatlımsen doğru ol eğri belasını bulur :gitme:

Bacım kusura bakma da senin ahın gitmiş vahın kalmış boşanmayı düşün çünkü iyice gözden düşmüşsün ne alaka seni daha çok seviyorda bu şekilde davranıyormuş bence aksine sevmiyorlar sırf sana eziyet öyle davranıyorlar. Dayanmak mecburiyetinde değilsin. Ekonomik özgürlüğünü kazanmaya yönelik çalışmalara derhal başla ve tavrını koy. Değişmelezlerse yolunuz açık olsun de bırak. Ben anlamıyorum niye katlanıyorsun bak sinir oldum işte :oklava:

Sen çok iyi birisin.. Tabiki seni anlamazlar her dediklerini a dan z ye yapıyorsun bir saygısızlığın olmamış. Nankörlük gerçekten insanı içten içe üzer:çok üzgünüm:
Eşlerde bitiyor herşey sana bukadar yüklenmesi haksızlık! sen o kadının canı kanı değilsinki 24 saat koşturasın, hem zaten yeteri kadar ilgilenmişsin. Eşinde kabahat canım.. Sende en başından belliki hep böyle iyimser olmuşsun anlasalar gam yemiycem ama anlamıyorlar işte gelindir köledir gözüyle bakan zihniyetler insanı yorar hemde çok yorar...:çok üzgünüm:

eşin annesini istediği kadar pohpohlayabilir,serbesttir..ama sen bunu yapmak zorunda değilsin...
neden eltine değil de sana yapılıyor?
o tavrını koymuştur da ondan canım..
tavrını koyikavga etme.."ben bir saygısızlık yapmadım,gerektiği kadar da yanında oluyorum.fazlasını yapmak zorunda değilim" de ve konuyu kapat!

bence......

Back
X