Yoruldum bıktım

blick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
67
0
36
Adana
Arkadaşlar uzun uzun anlatmak istemiyorum kısaca anlatıp düşüncelerinizi almak istiyorum.
Eşimin annesi bana sen yalancının tekisin, tek kelimene inanmıyorum, benim oğlum yapmaz,sen yapmışsındır, benim oğlum demez sen demişsindir, oğlumun bizimle ve akrabalarıyla ilişkilerini sen ayarlayacaksın, o aramasada sen aramak zorundasın, (ablam eşinden ayrıldı, onun evine gitmemiz konusunda) o dul bir kadın onun evinde sizin ne işiniz var vs vsvs saçma sapan cümleler kuruyor.Kaç kere alttan aldım ama artık sabrım kalmadı.Eşim hepsini biliyor.onlara gitmemiz konusunda beni zorlamıyor ama gitmediğimde üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.onu üzmekte istemiyorum gitmek o kadını görmekte...

Son düzenleme:

canım merhaba,öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm,hele ablana gitmeniz konusunda söylediklerine, ne kötü insanlar var şu hayatta yaa..sana tavsiyem çok alttan alma tavrını koy,unutma ne kadar sessiz kalırsan o kadar tepene çıkarlar,bu etrafındaki herkes için geçerli canım eşin,annen,baban,arkadaşın,hatta çocuğun vs.kimseye kendini ezdirme..kayınvalideler yüz bulmasınlar her şeye karışmak isterler,seni üzdüğü zamanlarda gitme gidersende eşinle git bence.benim kayınvalidenin ağzından çıkanı kulağı hiç duymaz,hemen belli ederim bozulduğumu,sözle yada davranışla, bir zamanda gitmem gelmem eşimle giderim,napayım insanda bir sevgi kırıntısı bırakmıyor valla..

bencede ezdirme kendini. şimdi alttan alırsın eşim üzülmesin diye ama herkesin bi patlama noktası var olaylara tavrını baştan koymazsan sonra belli ettiğinde pek bi anlamı kalmıyor karşındaki insan kızın sabrını taşırdık demiyor biz hep böyleydik şimde ne olduda söylediklerimiz sana batar oldu diyorlar

canım nedenirki,
insanlıktan nasibini almamış bi kaynanan var maalesef.
ama sende tavrını koy canım,niye ezdiriosun kendini,boşanmış ablana laf söyletme
o anda öyle verki laflarını sana biş diemesin,belliki sen cevap vermedğin için bu hakkı kendinde görüo..

Hele hele ailene laf soylemeye kalkarsa sakin izin verme canim,ona neymis ki boyle konusmak ! Kim olursa olsun herkes haddini bilmeli

"Ablanin evine gitme, o dul bir kadin" ne demek yaaa. Dul kadinlar ne yapiyormus, insanmi yiyorlarmis?
Cok sinirlendim valla, hangi devirde yasiyoruz? Mutlaka kayinvalidenin´de colugu cocugu vardir, kizlari vardir belki. Eger öyleyse senin yerinde olsam ona büyük konusmamasini, ilerde kendi evlatlarininda basina gelebilecegini söylerdim.

senin kaynana allah düşmanımın başına vermesin denilcek türden, ne cesaretle seninle böye konuşuyor anlamadım, alttan falan alma bence, hatta az biraz tahrik et ki bakalım başka neler yumurtlıcak, cürrete bak

bu tarz insanlara taviz verirsen tepene çıkarlar sakin taviz verme
seni yıldırmaya bakıyor yıldıramıyacağını anlasın bak ozaman nasıl kedi gibi olur
tabi eşininde senin yanında olması lazım yok sa zor

Arkadşım; Senin kayınvaliden de benim öz annem gibiymiş. Annem yengeme az çektirmedi.

Her gittiği yere karışırdı. Yengemin annesiyle kavgalıydı. Oğlumun evine gitmesin o kadın, Oğlum da o kadının evine gitmesin. Hiç kimse bana gelmesin ama O Kadına gidiyorsalar bana da gelsinler der dururdu. Zor bir kadındı anlayacağın.

Abimler yaklaşık 7 yıldır çekiyorlar bunu. Ama şimdi şehir dışına, uzak bir yere taşınmayı planlıyorlar. Bence sizin de imkanınız varsa kayınvalidenizden uzak bir yere taşının. Uzak olunca yakındaki gibi karışamaz. En fazla haftada 2 kere telefonla konuşulur. Ama her hafta ziyarete gitmeler falan olmaz.

Ortada vicdan azabı çekecek bir durum yok.
Kim neyi hakediyorsa öyle davranacaksınız, eşiniz için bile herşey bir yere kadar, bir yerden sonra kendi sağlığınızı ve yuvanızı da düşünmek zorundasınız.

kendinden geçip eşini düşünme bence bu kadar sende üzülüyorsun yıpranıyorsun bence gitmemen hayırlı olandır bu durumda .fazla verici davranmak insanın yıpratıyor..seni çok iyi anlayan bi insan olarak söylüyorum bunu rabbim sabır versin,kötülerede bi nokta iyilik kondursun kalplerine o bile yeter...

Ben bu kadına devamlı susan her söylediğini yiyen yutan bir insan değilim aslında hatta çoğu kez kavga da ettim kendisiyle.Ama hiç bir işe yaramıyor.Bu söylenmeyecek laflarına karşılık verdiğimde yine dünyanın en kötü insanı ilan ediyor beni.Ne saygısızlığım kalıyor ne birşey.Ama kendisi benim babaannem öldüğünde bir başsağlığına bile gitmedi annemlere.Sadece telefon etmiş o kadar.Bu insan sonra ondan saygıyı öğrenmemi bekliyor benden.Neymiş beni aramıyorsun, ya diyorum senin oğlun benim annemi arıyor mu ki sen bana bunun için kızıyorsun, oğlun seni de aramıyor diyorum sen aratacaksın bu senin görevin diyor ya.Bazen eşime annenleri ara diyorum hatta ama aramıyor napabilirim.Benim annemi akrabalarımı aramamı eşim mi sağlıyor sanki.Benim kendi aklım yok mu.

Bunlarda yetmiyor eşimin dahi tanımadığı akrabalarına benim gitmem gerekiyormuş! Bu nasıl bir mantıktır ya anlamak mümkün değil.Kendi kızı da var hatta evli ama hala beni anlamamak için elinden geleni yapıyor.Kendi kızı kaynanasına karşı hep haklıdır ama.O bana onun kaynanasının yaptığının aynısını yapmış olsada kızı buna kızınca sonuna kadar arkasında ben kızsam kim bilir neler yapar.
Bana bir kere keşke evlenmenize izin vermeseydim dedi sonra annem buna gerçekten kızıma böyle birşey söyledin mi dediğinde hayır dedi ya hayır dedi! koskoca kadın gözümün içine baka baka yalan söylüyor! Ben zaten o anda naparsam yapayım böyle bir insanla asla ortak bir noktam olamayacağını anladım.Bu cümlesini eşime söyledim malesef düşünmeden aklından geçeni söylemiş dedi.Kadın söylüyor söylemdim diyor eşime bizi yüzleştir benim korkum yok dedim kaç kere yapmıyor.Yapmıyor çünkü annesinin yaptıklarının ortaya çıkmasından korkuyor bence rezil olmasın diye düşünüyor.

Ben ne kadar sinirlendim siz düşünün daha da kötüsü bunu benim ablama yalnız gitmem için değil eşimle gitmem söz konusu olduğunda söyledi!! Ablam eşime birşey yapcak herhalde ondan korkuyor kadın !!!

allah yardımcın olsun ne insanlar var
böylesine ne desen ne yapsan anlamaz gibi geliyor bana
tek çaren eşinin annesini susturması onu konuşturmaması ama bu kapasite var mı eşinde bilmiyoum
malum türk erkekleri bunu pek beceremiyorlar.eş ve anne arasındaki ilişkiyi dengeleyemiyorlar
yinede eşinle konuş annesini belki bir şekilde susturabilir

Bence eşinizi bizi yüzleştir falan gibi konularda hiç zorlamayın. Eşinizi kimin haklı olduğu konusunda karar verecek bir hakem konumuna düşürmeyin. Önemli olan eşinizle ahenginizi bozmamak. Tamam, sinir bozucu bir kadın, ama ne derse desin. Karşısında sussanız da, cevap verseniz de bir şey değişmiyor, her durumda siniriniz bozuluyor. Onun için, görüşmeyi minimuma indirin (Bayram zamanı gibi). Eşinize de pek anlaşamıyoruz, böylesi daha iyi, pek sık görüşmeyelim, sen de arada kalma, üzülme gibi yumuşak bir takım şeyler söyleyin. İnanın arada kalmak da çok zor. Bir dönem benim annem ile eşim bir türlü anlaşamazlardı, sonunda ben noktayı koydum, tamam artık siz ikiniz görüşmüyorsunuz dedim. Bir zaman sonra biraz yumuşayıp, normal bir ilişki sürdürebilir oldular. Siz belki bu noktaya gelemeyebilirsiniz, ama görüştükçe sinirleriniz gerilecek, ister istemez eşinizle ilişkiniz zedelenecek. Siz eşinize ihtimam, güleryüz gösterdiğiniz sürece annesiyle fazla görüşmemenizi sorun etmez sanırım, zamanla da bu rutine alışır zaten.

eşinizi k.validenizle aranızda taraf olmaya zorlamayın bence. k.valideniz anlaşılıyor ki, hadsiz ve bencil bir kadın. yerinize olsam asla onun evine tek başıma gitmem. eşimle gider, eşimle dönerim. sizi arayıp oğlunun onu aramasının sizin sorumluluğunuz olduğunu söylediğinde ya da benzer laflar ettiğinde, ben haddimi yerimi bilirim, ana oğulun arasına girmem deyip sözü keserim. yok o anneme gidiyor mu da bilmem ne de deyipp söz düellosuna hiç girmem. anlamadan yüz göz olursunuz. sizi gitmek istemediğiniz yerler konusunda zorlamasına da izin vermeyin. kusara bakmayın müsait değilim, ya da daha açık ben gitmek istemiyorum başka planlarım var deyin. o da zamanla sizin özel hayatınız olduğunu, farklı zevkleriniz olduğunu kabullenir. kabul etmiyorsa da onun sorunu. gitmeyin ve bırakıun o dertlensin. siz ne diye dert ediyorsunuz ki? desin desin otursun.

ne kadar patavatsızca sözler ... ablana bile bu şekilde bakan bir insana denilecek bir şey yok,
eşinde olsa onu kırmamak adına her şeye tamam demek zorunda değilsin,taviz tavizi doğurur

Onların oğulları dünyada tek..
Başka yok..
Hepsi böle canım ya sırf senin ki değil..
Benim kaynanada ölee oğullarından başka iyi evlat yok dünyada sadece onlar..

Herşeyi bilen yapan eden (tanısanız hepsi birbirinden sorumsuz) ama yok o doğurmuş ya ondan çıkmış yaa illa bi dene olmak zorundalar..

Kaynanam yanımdayken (bi zamanlar m.ö) mesela küsüyordum eşime tavır koyuyordum trip yapcam ya yemek hazırlamıcam felan diyordum yok
sana yemek, maksat naza çekiyom işde tavır..
Hemen oğlum ben sana yemek hazırlimm hazırlayıp getiriyodu oğluna..

Biz el kızıyızz gelin adımızz kızz değil..
Gelin olunca öle oluyor.. kızları gelin olmuyormu acaba bunların bilemedim kii..
Gelinine eziyet edinin inş kızınada eziyet etsinler..
Canı yansında anlasın neymiş GELİN..

kabus gibi bir kadinmis bu ne yahu
oncelikle Allah sabir versin...
arana mesafe koy...
ister esinin annesi olsun ister babasi, kardesi olsun, eger ortada seni uzen biri varsa o kisiyle iliskine mesafe koymalisin...
esin annesinin bu laflari karsisinda ne diyor?
sessiz kalmiyor insallah?

hadi herseyi gectim de ablaniz evlenip bosandigi icin onun evine gitmemeniz gerektiginizi soylemesi yenilir yutulur gibi degil...
saygisizlik, terbiyesizlik resmen...agzindan cikani kulagi duysun once, sonra evine gelinini beklesin fitne kadin...
ayrica soylediklerine de sessiz kalmayin o zaman daha cok ustunuze gelir...
sesinizi cikarin da onun sesi kesilsin...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…