Yoruldum, bunaldim.

MelatoniN

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.640
4.275
333
O kadar bunaldim ki, bu konuyu buraya icimi dokmek icin aciyorum. Belki zaman gecince doner bakar atlattim sukur diyebilirim ama suan sanki hic gecmeyecek gibi. Kizim 25 gunluk, sanki hic buyumeyecek. Burnu tikandi mi, besikte kusup kusmugunu yutar mi, atesi cikti mi, pisik oldu mu, enfeksiyon kapar mi diye dusuncelerle dolu beynim 25 gundur. Hem fiziken hem psikolojik bittim tukendim. Bu bebekler nasil buyuyup koca insan oluyor ben delirmeden kizim buyuyecek mi? Okuyan olursa Allah rizasi icin dua etsin tukendim ben

Herhangi bi rahatsizligi bi hastaligi var mi bebeğinin ? Yoksa paranoya ve takıntı mı yapiyorsun olur mu diye ?

Allah bağışlasın, sağlıkla büyütün inşallah.
Daha yolun en başındasınız, start çizgisini 1 adım geçtiniz sadece.
Ama alıştıkça bu endişeler gidecek emin olun.
İlk bebeğimi iki kolumla kavrar vücuduma yapıştırır, öyle hareket ederdim.
Biraz büyüyünce, kucağıma tek elle alıp, diğer elimle iş yapmayı öğrendim.
İkinci bebeğimde ise bir kolumda bebek emerken, diğer elimle makine falan boşaltıyordum😂

Annelik tecrübe işi, her bir durumdan tada tada gurusu olacaksınız, ondan sakin olun.
Hepimiz sizin gibiydik.

Benimde 8 aylik bir oglum var baslarda tıpkı siz gibiydim ki ben oğluma hamile iken eşimi kaybettim o nedenle daha bi ustune düştüm sanki esim gibi Allah korusun bir anda olecek gibi hissettim ama buyudu şükür tehlikeli zamanlari atlattık sayılır ... Hersey bize bir emanet ztn yeni anne oldugunuz icin bebeginiz kımıldarsa bile hemen uyanıyorsunuz atlatirsiniz sizde şükür ben rahat uyuyabiliyorum artık 🤲 Darısı başınıza

Valla buyuyorlar,insan anlamiyor bile
Benim oglum bile buyuduyse sizin kiziniz da buyur merak etmeyin ;) hep dalga gecerim ben hatta 4 senedir bakiyorum ama sanki 14 sene gibi oldu diye
Allah saglikli omurler versin hepinize

O kadar bunaldim ki, bu konuyu buraya icimi dokmek icin aciyorum. Belki zaman gecince doner bakar atlattim sukur diyebilirim ama suan sanki hic gecmeyecek gibi. Kizim 25 gunluk, sanki hic buyumeyecek. Burnu tikandi mi, besikte kusup kusmugunu yutar mi, atesi cikti mi, pisik oldu mu, enfeksiyon kapar mi diye dusuncelerle dolu beynim 25 gundur. Hem fiziken hem psikolojik bittim tukendim. Bu bebekler nasil buyuyup koca insan oluyor ben delirmeden kizim buyuyecek mi? Okuyan olursa Allah rizasi icin dua etsin tukendim ben

Benim oğlumun 3 ayı bitti. Nasıl geçti zaman anlamadım. Lütfen rahat olun sizin düşündüğünüzden daha dirençli bebekler. Allah’ın izniyle hiçbişi olmaz🙏 Siz şimdi lohusasınız, 40 çıksın hem bebiş hemde siz çok daha iyi hissedeceksiniz☺️ Tadını çıkarın bence, hergünleri ayrı bir güzel ve zaman çok hızlı akıyor🥰

Benimde 8 aylik bir oglum var baslarda tıpkı siz gibiydim ki ben oğluma hamile iken eşimi kaybettim o nedenle daha bi ustune düştüm sanki esim gibi Allah korusun bir anda olecek gibi hissettim ama buyudu şükür tehlikeli zamanlari atlattık sayılır ... Hersey bize bir emanet ztn yeni anne oldugunuz icin bebeginiz kımıldarsa bile hemen uyanıyorsunuz atlatirsiniz sizde şükür ben rahat uyuyabiliyorum artık 🤲 Darısı başınıza
Başınız sağolsun, Allah evladınıza sağlıklı upuzun ve musmutlu bir ömür nasip etsin sizinle birlikte...

Valla buyuyorlar,insan anlamiyor bile
Benim oglum bile buyuduyse sizin kiziniz da buyur merak etmeyin ;) hep dalga gecerim ben hatta 4 senedir bakiyorum ama sanki 14 sene gibi oldu diye
Allah saglikli omurler versin hepinize
25 gunu 25 sene gibi yasadim. Kafam surekli dolu. Fiziki yorgunlugu saymiyorum bile. Sarilik tehlikesi gecirdik. Topuk kanini tekrar istediler kistik fibroz degeri yuksek dediler. 2 saatte bir emzirmek, gaz sancilari.. Cumlelerimi bile toparlayamiyorum cok yoruldum cok cok

Lohusalık faklı bi ruh haliymiş yaşamadığım için bilmiyorum anlayamam belki ama şükredin Allah size o kadar güzel bi emanet vermiş ki. Bebeğe tek başınıza bakıyorsanız belki o yüzden bunalmışsınızdır. Ailelerden biraz destek isteyip sosyalleşme imkanınız varsa bir nebze iyi gelebilir diye düşünüyorum. Allah size güç kuvvet bol sabır ve sağlam bir psikoloji versin 🤗

Ben iyi bir anneydim, bebeğim sağlıklı ve güvende diye kendinize telkinde bulunun hatırladıkça. Eminim zamanla hepsi ortadan kalkacak siz de herkes gibi olacaksınız. Sağlıkla mutlulukla büyütün bebeğinizi 🙏🏻

Kaç yaşında anne oldunuz? Kaç senelik evlisiniz? Çocuk kazayla mı oldu istemek mi? Bunları soruyorum çünkü belli ki kendinizi hazır hissetmeden anne olmuşsunuz. Hazırlamamışsınız kendinizi. Keşke biraz çocuk gelişimi kitapları okusanız ama internetten değil bizzat alarak elinize kitabı. Hem sizi geliştirir hem kafanızı dağıtır hem evhamı azaltır bilinçlendirir.

Büyüyecek annesi merak etme.
Ohooo daha emekleyecek pesinde dolaşacaksın, yürümeye başlayacak pesinde koşacaksın. Okula başlayıp mecburen hasta olacak vs vs yani cennet boşuna annelerin ayakları altında değilmiş bunu anladım ben.
Seneye bu vakitler en keyifli en güzel zamanlarınızı yaşıyor olacaksınız. Yarim yamalak anne diyecek,piti piti adımlar atıyor olacak. Sonra bir bakmışsın anasınıfına başlamış bile...

Allah hepimizin evladına sağlıklı uzun ömürler versin inşallah :KK200:

Az giydirdim usutecek, cok giydirdim atesi cikacak, Ya banyo yaptirirken elimden kayar duserse, uzerine battaniye orttum ama ya burnuna ceker bogulursa vb. dusunceler surekli tepemde. Beynim isyan ediyor artik dayanamiyorum 2 sn rahat nefes almak istiyorum, yapamiyorum rahatlayamiyorum

Takinti yapiyorum ya olursa diye :KK43: cocuk bakmak cok zor, altindan kalkamiyorum
Sanırım ilk çocuğun...
hepsi geçiyor , derin nefes al..
kimse mükemmel anne olarak doğmadı..
kimse de mükemmel anne olarak ölmüyor..
doğum sonrası hormonlar gökdelenden düşmek gibi bir hisle düşüyormuş...
40 gün lousalık derler ama ben bilmeden 6 ay yaşamışım...
insan sonradan anlıyor..
bebeğin huzurlu uyuyan bi bebişse her fırsatta yoga nefes çalış, olumlama yap..
Bir kadının yaşayabileceği en güzel duygunun en tepesindesin şuan...
sonradan anlayacaksın..
bu yazdıklarımı düşün hep olur mu??
Bol bool bebeğinin kafasını kokla...
o ufacık şey büyüyecek, kucağında taşıyamaz olacaksın 2-3 sene içinde.. bugünleriniz aklına gelecek... burnunda tütecek bebişinin o el kadar halleri...
🙏🏻🙏🏻

Yan yatırmaya çalış canım (bir kez sağa doğru yatırdıysan diğer uyuduğunda sola dönsün yönü kafası yamuk olmasın diye) bir de emzirirken uyuyakalmamaya özen göster, o uyuyunca uyu dinlen daha 40ınız çıkmamış. Yanınızda kimse yok mu eğer varsa siz uyurken arada bir gelip kontrol eder ikinizi de uyuyorken falan. Korkma olur mu uykusuz kalıyorsun sanırım ondan bunlar:emir_bebek::nazar:

Az giydirdim usutecek, cok giydirdim atesi cikacak, Ya banyo yaptirirken elimden kayar duserse, uzerine battaniye orttum ama ya burnuna ceker bogulursa vb. dusunceler surekli tepemde. Beynim isyan ediyor artik dayanamiyorum 2 sn rahat nefes almak istiyorum, yapamiyorum rahatlayamiyorum
Reflü yatağı edinseniz?
En azından bu düşüncelerin yarısı ortadan kalkar.

Ben de sürwkli ağlayan bi bebeğe sahiptim, uyudugu o 40 dakkada da karşısına geçer gözümü ondan ayıramadan onu izlerdim..
hiç dinlenemezdim...
beynim yorulurdu artık çocuktan ama bi ayrılıp da duş dahi alamazdım.. hipnotize olmuş gibi..
ay ne garip şey annelik. 🙏🏻🙏🏻

Kaç yaşında anne oldunuz? Kaç senelik evlisiniz? Çocuk kazayla mı oldu istemek mi? Bunları soruyorum çünkü belli ki kendinizi hazır hissetmeden anne olmuşsunuz. Hazırlamamışsınız kendinizi. Keşke biraz çocuk gelişimi kitapları okusanız ama internetten değil bizzat alarak elinize kitabı. Hem sizi geliştirir hem kafanızı dağıtır hem evhamı azaltır bilinçlendirir.
30 yasindayim, 2 senelik evliyim, cocuk kazara oldu ancak hamilelik donemimde kabullendim zaten cocuk istiyordum, cok fazla kitap okudum hazirim saniyordum. Is pratige gelince duvara tosladim

Back
X