Yoruldum

Bazen yapıyorum becerebiliyorum kafamı başka şeylere veriyorum güzel hayaller kuruyorum. Ama yüzde doksan tedirginlik içindeyim malesef dediğin gibi korkuyorum o kadar o da beni ele geçirdi
Madem ki ilaç yok, arkadaş yok siz kendi kendinizi telkin edeceksiniz. Belki psikoloğa gidebilrsiniz, o konuşmalar da insanı eğeyce rahatlatır. Başka bir yol bilmiyorum maalesef.

Hemşirelik kolay bir iş değil ne yazık ki. Hem fiziksel hem metal yükü olan bir meslek. Güzel bir ekiple iş zor da olsa mutlu olursunuz ancak ekip güzel değilse kolay iş bile zor olur. İlk 12 hafta düşük açısından daha riskli siz o riski atlattınız. Düşükler, kayıplar ne kadar üzse bir çok kişinin başına gelebiliyor. Olumsuz tecrübenizi artık geride bırakıp mevcut durumunuza odaklanın. Kitap okuyun, çocuk yetiştirmekle ilgili. Doğduktan sonra okumaya vakit şimdiki kadar bulamayacaksınız kendinizi şimdiden donatın. Hemşire de olsanız belki siz de zorlanacaksınız bebeğe bakmakta, emzirmeyle ilgili bilgi edinin (meme reddi, kullanabileceğiniz ilaçlar vs). Alışverişler yapın bebişinize. Bir şekilde kafa dağıtmanın yolunu bulun hayat böyle geçmez, hele çocukla hiç geçmez.

Back
X