Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende okurken yoruldum. :) Uc degil de ikiye indirsen belki daha kolay olur. Zaman cabuk geciyor. Ucunu birden halledemezsin ve hepsini birakabilirsin gibime geliyor.
Aynı durumda olsam öncelik sıralamam şöyle olurdu
1. Severek okuduğum ve o alanda devam etmeyi düşündüğüm üniversite
2. Eğer son yılımsa Ales değilse Alesi en sona bırakmak lazım
3. Dil kursu(düşünce akademik kariyer ise daha fazla ilgi ister bir üste çıkabilir)
4. İkinci üniversite
Bu önceliğe göre çalışmalarınız için saat ayarlaması yapabilirsiniz
Son yılınızsa ders yoğunluğunuz fazla değildir muhtemelen ama tabi okuduğunuz bölüm(projeler vs varsa) herşeyi değiştirebilir
Başarılar...
Bırakma gibi bir alışkanlığım yok ne yazık ki. Ama alesi okul bittikten sonra olsa diye düşünüyorum zaman kaybı olur mu sorusu takılıyor.
Dil kursunu gectim. Millet ales i tek basina halledemiyorken sen ucunu birden yapmayi dusunuyorsun. Ben beceremezdim samimi soyluyorum. Ha, sen becerebilirim diyorsan programini da kendin olusturabilmen lazim. Kolay gelsin.![]()
Kk bayanları şu an resmen çıkmazlardayım benimkisi kesinlikle dert değil. İstediğim ve severek okuduğum bir bölümüm var bu alanda ilerlemek istiyorum. Ayrıca ikinci bir üniversite okuyorum ona açıkçası keyfi başlamıştım. Şu an ise dil kursum var aynı zamanda alese hazırlanmam gerekiyor. Benim durumumda olup okul, ikinci üniversite, dil kursu ve alese hazırlık hepsini sistemli ve programlı bir hale getirmiş arkadaşlardan öneriler bekliyorum bazen düşününce bile yorulduğumu hissediyorum çünkü.![]()
2. Üniversiteyi son plana atın.
Ilk sırada severek okuduğunuz bölümdeki dersleriniz olmalı.
Akademik kariyer için yabancı dil ve Ales şart ama onların telafisi var, ama not ortalamanızın telafisi olmaz ilerde.
Notlarınızı yüksek tutup, yabancı dilide halledebilirsiniz.
Yinede Ales e girmenizi tavsiye ederim, zor bir sınav değil.
Türkçe soruları sadece okuduğunu hızlı anlamaya dayanıyor, matematik sorularındada sayısal bir bölüm okuyorsanız zaten zorlanmazsınız, şansınızı deneyin derim.
Haklısınız ama işi ciddiye alıp ön hazırlığı yaptığım için sorun olmaz gibi geliyor ama bir yıl ertelemek daha mantıklı sonuçta bedensel ve psikolojik olarak yıpranmakta var.
Merhaba okurken kendimi gördüm sanki
Aşık olduğum bir bölümde okuyorum, yine çok sevdiğim bir dili öğrenmek için dil kursuna gidiyorum, üstüne okuduğum bir bölümle ilgili aktif çalışma gerektirecek bir proje yapıyorum (ki gerçekten çok uzun süreler çalışma gerektiriyor), hocamın asistanlığını yapıyorum ve onun da projesini yürütmesine yardım ediyorum, Toefl ve ALES' e de gireceğim ama sor bir çalıştın mı hayır
Bunlarla beraber özel hayatımda da sözlüyüm nişan hazırlıkları yapıyorum :)
Nasıl yapıyorum? Önceliğim proje, proje ve asistanlığım beraber yürüyor zaten ve çok vakit alıyor. Kalan vakitte de ders çalışmaya çalışıyorum işte vize - final zamanı bu tam tersine dönüyor. Dil kursu benim kendime ayırdığım en önemli zaman, çok severek gidiyorum, haftasonu onun için tekrar yapıyorum.
Toefl ve Alese zaman ayıramıyorum. Ales için son 10 gün çıkmış soruları çözmeyi düşünüyorum.
Senin için de ben olsam ikinci üniversiteyi çok önemsemezdim, diğer saydıklarının hepsi önemli bence. Özellikle dil okulu, kendini başka bir dilde ifade etmenin güzelliği bir başka![]()
Kendimi kanitlamak gibi bir sorunum yok ben senin icin dusundugumu soyledim. Fransizca ve Ispanyolca ogreniyorum ben de. Ayni zamanda calisiyorum. Yuksek lisans im coktan bitti.
Okul hayatimda gordugum bir sey ozumseyerek okumak var , birde oylesine okumak var. Psikolojik olarak kaldiramayabilirsin.Ben senin yerinde olsam normal universitemi okurum , dil ogrenirim birde part time calisirim. Ales ve ikinci universite sonradan halledebilecek seyler. Yine de en iyisini kendin bilirsin.
Bi'sürü şeyde başarılı olayım, aynı anda halledeyim derken elinizde patlayabilir ya da ortamala sizi tatmin etmeyen bi'sonuç olabilir.
Mesela diploma notun veya sınavların yüksek gelebilecekken bin parçaya bölündüğün için ortalama bi'not, daha başarılı olabilecekken yavaş ilerleyen ingilizce, aleste 80-90 alabilecekken 65 civarı almak gibi gibi.
Az yap tam yap. Şu aşamada okul, kurs, ales mantıklı bence ama alesin de bi'yaşı yok insanlar kaç yaşında yüksek yapıyo.
Geceli gündüzlü çalıştığım bir işim var, ikinci üniversite okuyorum, master yapıyorum, dil için hazırlanıyorum. Ales e girmem gerek, ama son günlerde çalışacağım için kasmıyorum. 2. üniv. aöf ise 15 gün önce çalışmaya başlayın. çıkmış sorulara bakın. okuduğunuz bölümün notlarını düzenli temize geçin ve günlük çalışın. dil konusunda kurs günleri tekrar, diğer günlerde 20-25 soru kelime ezberi yapın.
kendinize çok az zaman ayıracaksınız mecburen ama dert etmeyin. bir yıl dişinizi sıkın.
sen yetiştirdin mi diye sorarsanız :)
motivasyon çok önemli, kendime güvensiz olduğum an geri kalıyorum. yoksa tutup koparıyorum. :)
Tabi ki önerilerinizi dikkate alacağım ayrıca tebrik ederim iki dil öğrenimi için çalışmak ve yüksek lisansınızı tamamlamış olmak gerçekten zaman ve enerji isteyen bir durum peki tam olarak çalışma ve dil öğreniminizi nasıl programladınız?
Tüm bunların üzerine birde nişanlı olmak mükemmel bir enerjiye sahip olmalısınızİkinci üniversite aslında biraz keyfi bir durum ve çok zorlamıyor beni ağırlık kesinlikle bölüm derslerinde ve dilde ama hepsini bir arada düşününce biraz karamsarlık oluyor.