• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoruldum

hippocampus1234

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2014
22
9
8
31
Kararsizliktan surekli bunu dusunmekten cildiracagim.o yuzden farkli fikirleri duymaya cok ihtiyacim var.20 yasindayim.uni okuyorum.kendine ozguveni sifir olan bir insanim.soyle ki benin yuzume gore anarmol bir burnum var.kemikli ve buyuk.ayrica egrilik oldugu icin ameliyat olmam lazimama estetik mudahale olmadan ameliyatimi yaptirabilirim.isin dini boyutu nedeniyle defalarca vazgectim.ama gercekten hayatimi cok etkiliyo.guzellik saplantisi olan bir insan degilim.hersey icin sukrediyorum .ama surekli rahatsizim.profilden kimseyle konusamam.nerdeyse sacimi yuzume atip gezicem.biri gulse acaba banami guluyor.sadece benim dusuncem degil yakin akrabalrima kadar dalga gecenler oluyor.dini olarakta anarmol olan uzuvlarin psikolojiyi etkiledigi durumlarda yaptirilmasi caiz diye okudum.ve ailemin destegiyle ameliyat gunu aldim.bekliyorum ama icimde yinede elvermiyor.babm gecen gun ruyasini anlatti ki bu konuyla bagdastirmadi aklinin ucuna bile gelmedi.ruyasinda ben guzellesmek istiyorum diyerek bacagimi kesiyormusum.ruyayla amel edilmeyecegini biliyorum ama cok etkilendim.su anakadar sevgilim sevenim olmadi evlenmeden de yasayabilirim ama sadece normal gozukmek istiyorum kendime guvenmek..simdi kararsizca bekliyorum bir vazgeciyorum bi yaptircam diyorum.siz olsaniz ne yaprdiniz.yaptirmazsam kendiime guvenimi nasil artirabilirim.

Kararsizliktan surekli bunu dusunmekten cildiracagim.o yuzden farkli fikirleri duymaya cok ihtiyacim var.20 yasindayim.uni okuyorum.kendine ozguveni sifir olan bir insanim.soyle ki benin yuzume gore anarmol bir burnum var.kemikli ve buyuk.ayrica egrilik oldugu icin ameliyat olmam lazimama estetik mudahale olmadan ameliyatimi yaptirabilirim.isin dini boyutu nedeniyle defalarca vazgectim.ama gercekten hayatimi cok etkiliyo.guzellik saplantisi olan bir insan degilim.hersey icin sukrediyorum .ama surekli rahatsizim.profilden kimseyle konusamam.nerdeyse sacimi yuzume atip gezicem.biri gulse acaba banami guluyor.sadece benim dusuncem degil yakin akrabalrima kadar dalga gecenler oluyor.dini olarakta anarmol olan uzuvlarin psikolojiyi etkiledigi durumlarda yaptirilmasi caiz diye okudum.ve ailemin destegiyle ameliyat gunu aldim.bekliyorum ama icimde yinede elvermiyor.babm gecen gun ruyasini anlatti ki bu konuyla bagdastirmadi aklinin ucuna bile gelmedi.ruyasinda ben guzellesmek istiyorum diyerek bacagimi kesiyormusum.ruyayla amel edilmeyecegini biliyorum ama cok etkilendim.su anakadar sevgilim sevenim olmadi evlenmeden de yasayabilirim ama sadece normal gozukmek istiyorum kendime guvenmek..simdi kararsizca bekliyorum bir vazgeciyorum bi yaptircam diyorum.siz olsaniz ne yaprdiniz.yaptirmazsam kendiime guvenimi nasil artirabilirim.

Ben olsam yaptirirdim.. İnsanin kendine bakis acisi yasadigi her şeyi etkiliyor çünkü.. Sen özünde mutsuzsan hicbir olay ve hicbir kişi seni mutlu edemez..

Eğer psikolojini etkileyecek bir durum varsa İslam dinine göre estetik müdahaleler günah değildir. Özgüvenini etkileyen, sürekli zihnini ele geçiren bu durumdan bir an önce kurtulmak için ameliyat olmalısın. İlerde sağlığını etkileyecek boyuta da gelebilir, kemikli ve eğri yapı.

Yaptır gitsin yahu..Ne dini açısıdır anlamış değilim..Hayatını etkileyen bişey var ortada.
Hem sağlığın açısından hem estetik açıdan yaptır gitsin.

Evet nefes sorunu nedeniye zaten olmak zorundayim:)
canım benim. genellikle bu durumlarda nefes almada problem çok oluyor. gece horrrlama, sürekli uyku bölünmesi...
benim yakın bi arkadaşım aynı durumdaydı :) bu rahatsızlıklar nedeniyle ameliyat oldu ama hafiften düzelttirdi aynı zamanda :) aslında çok bariz bi fark yok ama kendine güveni geldi. demekki ne kadar kafaya takıyormuş.

Sende her yaptıran gıbı burnunda et bulamadın mı?

Yaptır bence..dogallıktan yanayım ama kafayı çok takmışsın..mutsuzsun

Seninle aynı durumda olsaydım maddi imkanımda olsaydı yaptırırdım. Ömrüm boyunca özgüvensiz yaşayamazdım herhalde

canım sonuçta dinimizde insanın kendi vücuduna işkence etmesi yasak di mi? bunun içine psikoloji de giriyor. sen bu şekilde çok fazla olumsuz etkileniyorsun, bana mı gülüyorlar, bana mı baktı, nasıl kapatabilirim falan sürekli düşünüyosun. istersen bi diyet ada, yani de ki burnumu yaptırınca günaha giriyorum veya girmiyorum ama 40 rekat namaz kılcam, gibi. bana kalırsa bu kadar rahatsızsan dinen bi sakıncası yoktur. böyle şeyleri dini kitaplardan okuyoruz ama bazen de durup düşünmek lazım, Allah benim içimi biliyor, üzüldüğümü biliyor günah yazmaz diye

Arkadaşlar yazmis zaten dini boyutta günah değil psikolijini etkilendigin iciin. Bizim sinifta bir kiz vardi aynen bu anlattigin gibiydi yaptirdi on milyara valla taş oldu :)

Tabi sorun önce beyinde biter diyeceğim ama bence ameliyattan sonra öz güvenli bir insan olacagina inanıyorum.
İyi geceler :)

canım 18 yaşındayken kulak ameliyatı oldum bende aşırı orantısız ve kepçe kulaklarım vardı dini boyutunu bende çok düşündüm çok araştırdım ama psikolojik saglıgımı çok etkilediği için caiz oldugunu okudum ve yaptırdım. inşallah Allah katında günaha girmemişizdir ama ameliyattan sonra kendimi çok daha güzel bi insan olarak gördüm topluma olan davranışlarım, enerjim, fikirlerim her şeyim değişti kendime olan güvenim yerine geldi kendimi sevmeye başladım. psikoloji genç kızlarda çok önemli eğer maddi durumun elverişliyse yaptırmanı öneririm ben.

Back
X