Bir kadın olarak başka bir kadının bu yorumu bana tuhaf geldi açıkçası.
Siz önyargılı bakıyorsunuz.
Fakat ben kadın erkeği ayırmadım zaten. Erkeği de kızı da okutmak zor ve masraflı. Haliyle baba ben zorlandım demiş ki haklı. 2500 tlyle üç çocuk okutmak insanı yorar. Düğün için benden para beklemeyin demiş. Ki bir babanın zorlansa da kızını meslek sahibi yapması güzel bir şey.
Ayrıca iki maaşlı evle bir maaşlı ev arasında fark var. En çok da emeklilikte anlayacaklar. Emeklilikte tek maaşla ev geçindiremeyip 70 yaşında hala çalışanlar var Dolayısıyla evet ben o babayı kız çocuk evlensin kocası baksın olarak görmeyip okuttuğu için takdir ettim.
Baba kızını okutmasa ve düğünü evi kurmaya yardım etse sonra kenara çekilse daha mı iyiydi? Asıl o zaman kardeşleriniz ev geçindirmekten daha çok yorulacaktı.
Bence önyargılardan uzaklaşmak gerek.
siz sadece kız tarafına üzülerek bakıyorsunuz ve erkeği de okutmak masraflı bırsey bunu anlamıyorsunuz
kızın okuması bır ustunluk değil , bu zamanda herkes okuyor zaten
kardeslerımız okumus gelınımız oldugu halde zaten ev gecındırmekten hala yoruluyor
çnk okumus maas sahıbı olmus para kazanan bir gelınımız var ama
ev gecındırmeyı sadece erkeğin görevi olarak gordugu için kardesim de sırtında koca bir sorumlulukla gezıyor
ben bunların aynısını bıre bır yasadım
o yuzden bu kadar ısrarlı konusuyorum
kızı okuttuk diye evlenırken bir çöp bile almadı aılesı
hersey kardesımın ustune bindi ( nişan da, kına da dahil)
çok mu fakirlerdi , ne fakir insanlar özenıyor da kızım oğlum evlenırken bır katkımız olsun dıye destekte bulunuyor
burda sömürme var
biz kızı okuttuk bitti gitti
bu zihniyet kötü bence
ya iki taraf da aileden bırsey beklemeyecek, ya da erkek aılesı edecekse yardım kız ailesi de edecek.