Yorum bekliyorum lütfen!!

Herkes kendi evliliği ile ilgilen başkasının evliliğin burnunu sokması ne güzel olacak. Yani bir aile olmuşlar. Kadınların çalışması kolay mı allah aşkına. Evlisin çocuğun henuz yok sen ise girdikten sonra çocuk yaparsın diye is bulamıyorsun. Sonra aynı işi yapan erkekler kadınlardan maalesef daha fazla kazanıyor. Bunları erkek kardeşicagizimin üzerinde koca bir evin yükü dediğiniz için yazıyorum.

ben iki taraf da ne kazanırsa kazansın aile gecımının ortak olmasından yanayım.
erkek 4 bin tl kazanıyorsa koyacak ortaya
kadın da 2 bin tl kazanıyorsa koyacak ortaya
kadın kazandıgı 2 bin tl yı basına buyruk har vurup harman savururken ya da kendı aılesıne destek olurken
erkek 4 bin tl ile herseye yetişmeye calıısyor
sizce bu doğru mu?
yoksa birlik beraberlik olup ev birlikte mi geçindirilmeli?

verdiğim maaş miktarları sadece örnektir.

kadın kazandıgı 2 bin tl yı basına buyruk har vurup harman savururken ya da kendı aılesıne destek olurken
sizce bu doğru mu?

Aslında sizin bu yazdıklarınızdan sonra şunu düşündüm ben.
Kardeşinizin büyüdüğünü ve ayrı bir ev kurduğunu kabul edememişsiniz, hala abla olarak herkesten karısından dahi koruma içgüdüsüne kapılıyorsunuz. Size de kardeşinize de zarar bu.
Yani yetişkin bir insan kendi ev düzenini kendi kurar. Rahatsız olursa boşanır mesela. İki kişilik bir aile onlar ve bu kadar düzenlerine karışmanız bana hoş gelmiyor.
Kardeşiniz dahi olsa ailesinin işine karışmamanız gerekir. Yoksa cidden görümcelik yapan biri gibi duruyorsunuz.
Mesela ben şu an üniversite mezunu bir işsizim. İş bulamıyorum, kpssye gireceğim ama bizim bölümden alım az. Ömür boyu işsiz de kalabilirim. Kalkıp eşimin kardeşleri evde durduğu halde amma da harcıyor, benim kardeşim perişan o oturuyor dese ciddi ciddi mesafe koydururum. Çünkü artık biz bir aileyiz. Nasıl benim annemler eşimin hiç bir şeyine karışmıyorsa bana akıl vermiyorsa beni uyarmaya hak bulmuyorsa kardeşler de böyle yapacak.
Sizce doğrusu budur siz öyle yaşarsınız kardeşiniz rahatsız olmuyordur, eleştirmeye hakkınız yok. O sizden ablalık veya koruma beklemiyorsa yapmamalısınız, ara bozucu gibi durursunuz. Hoş değil.
Allahtan eşimin ailesi bize karışmıyor da eşimi iki arada bırakıp üzmüyorum. Yoksa üzülür arada kalır net. Ben aileme kimseyi kardeşi bile olsa karıştırmam. Hatanız bu

Ben eş
Aslında sizin bu yazdıklarınızdan sonra şunu düşündüm ben.
Kardeşinizin büyüdüğünü ve ayrı bir ev kurduğunu kabul edememişsiniz, hala abla olarak herkesten karısından dahi koruma içgüdüsüne kapılıyorsunuz. Size de kardeşinize de zarar bu.
Yani yetişkin bir insan kendi ev düzenini kendi kurar. Rahatsız olursa boşanır mesela. İki kişilik bir aile onlar ve bu kadar düzenlerine karışmanız bana hoş gelmiyor.
Kardeşiniz dahi olsa ailesinin işine karışmamanız gerekir. Yoksa cidden görümcelik yapan biri gibi duruyorsunuz.
Mesela ben şu an üniversite mezunu bir işsizim. İş bulamıyorum, kpssye gireceğim ama bizim bölümden alım az. Ömür boyu işsiz de kalabilirim. Kalkıp eşimin kardeşleri evde durduğu halde amma da harcıyor, benim kardeşim perişan o oturuyor dese ciddi ciddi mesafe koydururum. Çünkü artık biz bir aileyiz. Nasıl benim annemler eşimin hiç bir şeyine karışmıyorsa bana akıl vermiyorsa beni uyarmaya hak bulmuyorsa kardeşler de böyle yapacak.
Sizce doğrusu budur siz öyle yaşarsınız kardeşiniz rahatsız olmuyordur, eleştirmeye hakkınız yok. O sizden ablalık veya koruma beklemiyorsa yapmamalısınız, ara bozucu gibi durursunuz. Hoş değil.
Allahtan eşimin ailesi bize karışmıyor da eşimi iki arada bırakıp üzmüyorum. Yoksa üzülür arada kalır net. Ben aileme kimseyi kardeşi bile olsa karıştırmam. Hatanız bu
Ben kardesimin evine karısmıyorım
Bunlar size yansıttıgım düşüncelerim
Gelinimiz aylarca iş de bulamadı
İşsiz olmak ayrı bir durum
Çalışıp da kendi calıstıgı para ile ailesine destek olmak kocadan gizli ayrı bir durum değil mi

Konu sahibi sen kızın ailesinin pazarlık yapar gibi konuşmasına bozulmuşsun. Ama öyle bir aile için kız aşırı bencil davranmis ve hatta senin kardeşin de oyle maalesef.

Öyle ailesinin halini kardeşlerinin halini görmeyen kıza annesi az bile söylemiş! Buradan maalesef o aileye hiç ama hiç kizamazsiniz. Nasıl bir kutlu baba ve anne ki o 2500 liraya aman okumasın girsin bir ise çalışsın dememis 25 yaşına kadar çocuklarına arka çıkmış bir baba.

Kızın babası 2500 maaş alıyor ve kizin okuyan kardeşleri var. Tekrar yazıyorum ki belki fark edersiniz. Sizin aileniz de öğretmenmis. Sizde de öyle çok yoktur ama siz de tek çocuk kalmış. İki maaş var. O çocuğa harcamayacaklar artık kime harcayacaklar.

Maalesef iyi niyetli görmedim sizi. Sizin bi abla olarak kardeşinize bunları söylemenin ve acele etmemesini anlamanız lazım. Bir kaç yıl beklemenin kimseye bir zararı olmaz. İkisi girerler ise çalışa çalışa öderler.

sizce bu doğru mu?

Canim sen böyle yazmiyorsun. Sen senin yengeye takmissin kafayı ben de sana söz söylemek düşmez. Herkes kendi evliliği ile ilgilensin diyorum

siz sadece kız tarafına üzülerek bakıyorsunuz ve erkeği de okutmak masraflı bırsey bunu anlamıyorsunuz
kızın okuması bır ustunluk değil , bu zamanda herkes okuyor zaten
kardeslerımız okumus gelınımız oldugu halde zaten ev gecındırmekten hala yoruluyor
çnk okumus maas sahıbı olmus para kazanan bir gelınımız var ama
ev gecındırmeyı sadece erkeğin görevi olarak gordugu için kardesim de sırtında koca bir sorumlulukla gezıyor
ben bunların aynısını bıre bır yasadım
o yuzden bu kadar ısrarlı konusuyorum
kızı okuttuk diye evlenırken bir çöp bile almadı aılesı
hersey kardesımın ustune bindi ( nişan da, kına da dahil)
çok mu fakirlerdi , ne fakir insanlar özenıyor da kızım oğlum evlenırken bır katkımız olsun dıye destekte bulunuyor
burda sömürme var
biz kızı okuttuk bitti gitti
bu zihniyet kötü bence

ya iki taraf da aileden bırsey beklemeyecek, ya da erkek aılesı edecekse yardım kız ailesi de edecek.
Tamam da sen niye yengene bu kadar taktın
Kardeşin saf değil herhalde, kabul etmeseydi
Ben kabul etmem mesela
Ama edersem de ablama laf düşmez, ben ödüyorum kime ne derim.

Tamam da sen niye yengene bu kadar taktın
Kardeşin saf değil herhalde, kabul etmeseydi
Ben kabul etmem mesela
Ama edersem de ablama laf düşmez, ben ödüyorum kime ne derim.
takan yok ben burada size yazıyorum
gidip kıza birsey dıyecek halım yok değil mi?

Pişt görümceler
Kardeşleriniz kendi düşünmeli bunları
Yok arkamdan atlı kovalıyo çeyiz istemez, üstü neyse ben eklerim diyosa da buyursun evlensinler
Zorluk çekecek olan onlar nasılsa
Siz kendi eşinizle olan evliliğinize bakın

Benim kocam herşeyi bana yıksa ben evlenmezdim
Evlenirsem de ablama laf düşmezdi, ben ödüyorum size ne derdim
Bunu diyemeyen zaten evlenmesin, büyümemiştir annesinin ablasının minnoşudur daha

Ama her yorumun sonu ona çıkıyo
Kız aylarca iş bulamamış eh hadi neyse diyosun
İsterse artık hiç çalışmaz? Bu kardeşinle vereceği bi karar..

evet istese hiç çalışmaz
istesem ben de hiç çalışmam
ben ıyı nıyetın kotuye kullanılmasına deli oluyorum
evet kardesımın vereceği karar
kararını vermiş de zaten ayırmak isteyen yok
burada size yazdıklarımı o bılmıyor değil mi?

ben fikrimin arkasındayım sonuna kadar
kocamdan gizli olarak asla aileme para aktarmam
maaşımı istediğim gbi de harcamam kocam maddi sıkıntı çekip evi çekip çevirme derdindeyken
anlatmak ıstedıgım bu
geline ya da kardesıme bırsey dediğim yok
EVET BU KARDEŞİMİN KARARI.

evet istese hiç çalışmaz
istesem ben de hiç çalışmam
ben ıyı nıyetın kotuye kullanılmasına deli oluyorum
evet kardesımın vereceği karar
kararını vermiş de zaten ayırmak isteyen yok
burada size yazdıklarımı o bılmıyor değil mi?

ben fikrimin arkasındayım sonuna kadar
kocamdan gizli olarak asla aileme para aktarmam
maaşımı istediğim gbi de harcamam kocam maddi sıkıntı çekip evi çekip çevirme derdindeyken
anlatmak ıstedıgım bu
geline ya da kardesıme bırsey dediğim yok
EVET BU KARDEŞİMİN KARARI.
Hiç öyle durmuyor
Konudan çok yengene yorum yapıyorsun

Gizli para gönderme olayı nedir bilmiyordum ama gizli olsa sen nerden bileceksin ?
Demek ki kardeşin ona da birşey demiyor
Mutluluklar dilerim.

Hiç öyle durmuyor
Konudan çok yengene yorum yapıyorsun

Gizli para gönderme olayı nedir bilmiyordum ama gizli olsa sen nerden bileceksin ?
Demek ki kardeşin ona da birşey demiyor
Mutluluklar dilerim.
neyse aynı fikirde olmak durumunda değiliz.
ben kendimi anlatamıyorum sanırım .
ben kardesım de evine para harcamasa ve butun evi kız cekıp cevırse onu da doğru bulmam .
kardeşim kendı evi barkı varken annemlere babamlara para akıtsa, kadın evi gecındırmek için kendini paralasa bunu da doğru bulmam
siz görümcelik olayına takılmıssınız sadece,
görümcelik yapsa idim bunu sorun halıne getırır yuvalarını bozmak için ugrasırdım ama ben bır evlılık yıkmıs insanım ve bunun ne kadar zor oldugunu bılıyorum

herkes yerınde mutlu olsun , sizinle burada bu sitede yapılan yorumlar gercek hayata aktarılamıyor zaten
konusulanlar yazılanlar burada kalıyor
insanlar gercek hayatta paylasamadıkları sıkıntılarını burada dile getırıyor

bence uzatmayalım aynı fikirde olmak durumunda değiliz

ben kardesım de evine para harcamasa ve butun evi kız cekıp cevırse onu da doğru bulmam .
kardeşim kendı evi barkı varken annemlere babamlara para akıtsa, kadın evi gecındırmek için kendini paralasa bunu da doğru bulmam
görümcelik yapsa idim bunu sorun halıne getırır yuvalarını bozmak için ugrasırdım ama ben bır evlılık yıkmıs insanım ve bunun ne kadar zor oldugunu bılıyorum

herkes yerınde mutlu olsun , sizinle burada bu sitede yapılan yorumlar gercek hayata aktarılamıyor zaten

Zaten kimse aynı fikirde olmak zorunda değil
Aktar veya aktarma yengene çok güleryüzlü olduğunu düşünmüyorum
Maddi durum eşlerin birbirini bağlar, bu sizin içinizde bu kadar ukde olmamalı
Size karşı saygılı ise gerisi eşleri bağlar bence

Böyle başka bi konuda yengene yorum zinciri oluşturunca ister istemez insan 'kardeşinizi ilgilendirir' diye hatırlatası geliyo

Zaten kimse aynı fikirde olmak zorunda değil
Aktar veya aktarma yengene çok güleryüzlü olduğunu düşünmüyorum
Maddi durum eşlerin birbirini bağlar, bu sizin içinizde bu kadar ukde olmamalı
Size karşı saygılı ise gerisi eşleri bağlar bence

Böyle başka bi konuda yengene yorum zinciri oluşturunca ister istemez insan 'kardeşinizi ilgilendirir' diye hatırlatası geliyo

evet eşlerin birbirini bağlar ama ben de bencil bir abla olmadıgım için kardeşim adına üzülüyorum.
istiyorum ki ikisi elele verip birseyler yapsın
bir taraf maddi beklenti ,çıkar içinde olmasın
kardesımın maddı durumu ıyı olmasa o kızın da kardesımle evlı kalacagını asla dusunmuyorum.

bir taraf eşek gbi çalışsın ev için koştursun , bir tarafın yurt dısı seyehatlari , meyhane geceleri , yurt dısıı alısverıslerı, ailesinin evi için kredi çekip ödemeleri , ailesini yurt dısı tatılne yollamaları bıtmesın .
kardeşime araba aldırsın ama kızın eskı arabası babasına verilsin onu da kardesım ödesin
sonra burada anneler babalar okumus diplomalı kız verdık desin ?
eve bır katkısı olmayacaksa okumus diplomalı bır kızın evin erkegıne ya da aılesıne ne gbı bır olumlu yanı olabılır kı
konu okumus kız verme olayından acıldı ben de yasadıklarımı anlattım.

başka da birsey yazmayacağım.
bunu yasamayan bilemez çnk .
annemin babamın yasadıgı üzüntüyü, kardeşimin kızın lüks ihtiyacları için gunden gune daha da cok calısıp eşekl moduna geçisini böyle uzaktan konusarak kımse anlayamaz.

Bana da yengenize kafayı takmışsınız imajını verdiniz. Sanki hoşlanmama sınırı da geçmiş bildiğiniz kinlenmişsiniz adeta.
Bu kadar yoğun duyguları söylemeseniz bile o hisseder.
Bu kadar maddi mevzularını kafanıza takmanız falan da normal gelmiyor bana. Hani aralarına girmeseniz bile bu kötü duyguları bir şekilde istemeseniz de hissettirirsiniz zaten.
Genelde bu tip konularda ben de kız tarafı açgözlüyse söylerim. Mesela bir konu vardı kız bilezik az alacaklar diye beşi bir yerde istemişti, ağır eleştirmiştim onu.
Ama burada daha okul bitmeden evlenmek isteyen bir kız ve üç çocuk okutan bir aile var. Hala çocuk okutan adam eminim maddi kaygılardan bunalmıştır. Daha da sıkıntıya girmek istemeyebilir. Dolayısıyla kendi başınızın çaresine vakın diyebilir. Burada çocuklar sorumsuz.
Ve 2500 lirayla kız çocuk okutmak başka. Çoğu yerde hala ne yazık ki aman kocası baksın deniliyor. Bu babayı burada eleştirmeniz sonra da kardeşinize ve yengeye bağlamanız normal bir tepki gibi gelmedi.
Her konuda yengenizi görüp inanılmaz kız tarafına kinleniyorsunuz.
Takıntı haline getirmişsiniz gibi.
Bence amaan bana ne, ikisi bilir kardeşim de akıllı olsun demeniz lazım yoksa kendinize zor. İçinizi de yiyorsunuz bu kinle

Bana da yengenize kafayı takmışsınız imajını verdiniz. Sanki hoşlanmama sınırı da geçmiş bildiğiniz kinlenmişsiniz adeta.
Bu kadar yoğun duyguları söylemeseniz bile o hisseder.
Bu kadar maddi mevzularını kafanıza takmanız falan da normal gelmiyor bana. Hani aralarına girmeseniz bile bu kötü duyguları bir şekilde istemeseniz de hissettirirsiniz zaten.
Genelde bu tip konularda ben de kız tarafı açgözlüyse söylerim. Mesela bir konu vardı kız bilezik az alacaklar diye beşi bir yerde istemişti, ağır eleştirmiştim onu.
Ama burada daha okul bitmeden evlenmek isteyen bir kız ve üç çocuk okutan bir aile var. Hala çocuk okutan adam eminim maddi kaygılardan bunalmıştır. Daha da sıkıntıya girmek istemeyebilir. Dolayısıyla kendi başınızın çaresine vakın diyebilir. Burada çocuklar sorumsuz.
Ve 2500 lirayla kız çocuk okutmak başka. Çoğu yerde hala ne yazık ki aman kocası baksın deniliyor. Bu babayı burada eleştirmeniz sonra da kardeşinize ve yengeye bağlamanız normal bir tepki gibi gelmedi.
Her konuda yengenizi görüp inanılmaz kız tarafına kinleniyorsunuz.
Takıntı haline getirmişsiniz gibi.
Bence amaan bana ne, ikisi bilir kardeşim de akıllı olsun demeniz lazım yoksa kendinize zor. İçinizi de yiyorsunuz bu kinle
kinim yok , burada konu olunca direkt aklıma gelıyor
kızın hıssedıp hıssetmemesı de cok umrumda değil
evet biz de kardesımı evlendırırken 12 tane bilezik istendi 2 yıl oldu evlenelı ve 7 bın tl değerinde de 2 sene evvel set alındı
herseyın en luksu en pahalısı istendı aıle tarafından
biz prenses verıyoruz , biz kız veriyoruz , kız vermek değil kız satınalma gbı bırsey oluyor bu
hepimiz evlendık , hepimiz yuva kurduk ben bir tarafa yuklenılıp kendını paha biçilmez sananlara kızıyorum

evet eşlerin birbirini bağlar ama ben de bencil bir abla olmadıgım için kardeşim adına üzülüyorum.
istiyorum ki ikisi elele verip birseyler yapsın
bir taraf maddi beklenti ,çıkar içinde olmasın
kardesımın maddı durumu ıyı olmasa o kızın da kardesımle evlı kalacagını asla dusunmuyorum.

bir taraf eşek gbi çalışsın ev için koştursun , bir tarafın yurt dısı seyehatlari , meyhane geceleri , yurt dısıı alısverıslerı, ailesinin evi için kredi çekip ödemeleri , ailesini yurt dısı tatılne yollamaları bıtmesın .
kardeşime araba aldırsın ama kızın eskı arabası babasına verilsin onu da kardesım ödesin
sonra burada anneler babalar okumus diplomalı kız verdık dedin ?
eve bır katkısı olmayacaksa okumus diplomalı bır kızın evin erkegıne ya da aılesıne ne gbı bır olumlu yanı olabılır kı
konu okumus kız verme olayından acıldı ben de yasadıklarımı anlattım.

başka da birsey yazmayacağım.
bunu yasamayan bilemez çnk .
annemin babamın yasadıgı üzüntüyü, kardeşimin kızın lüks ihtiyacları için gunden gune daha da cok calısıp eşekl moduna geçisini böyle uzaktan konusarak kımse anlayamaz.

Okusun okumasın
İnsan kendini kullandırmamayı bilmeli
Senin kardeşin bunu bilmiyormuş, sorun bu.
Senin üzülmen yazman çizmen durumu değiştirmez, kardeşin hayır demeyi bilmedikçe

kinim yok , burada konu olunca direkt aklıma gelıyor
kızın hıssedıp hıssetmemesı de cok umrumda değil
evet biz de kardesımı evlendırırken 12 tane bilezik istendi 2 yıl oldu evlenelı ve 7 bın tl değerinde de 2 sene evvel set alındı
herseyın en luksu en pahalısı istendı aıle tarafından
biz prenses verıyoruz , biz kız veriyoruz , kız vermek değil kız satınalma gbı bırsey oluyor bu
hepimiz evlendık , hepimiz yuva kurduk ben bir tarafa yuklenılıp kendını paha biçilmez sananlara kızıyorum

Valla ben de eskiden her şeyi çok takardım tiroit hastası oldum.
Bu durumlarda bana ne demeniz lazım. Şöyle düşünün bu tip durumlar, ben sinirleniyorum ben üzülüyorum onlar gününü gün ediyor. Bana ne, kardeşim de salak olmasın diyip geçmeniz lazım.
Yoksa siz kendi kendinizi yiyip bitirdiğinizle kalacaksınız.
Kendi hayatınıza kendi ailenize bakın

Back
X