Yorum bekliyorum lütfen!!

Valla ben de eskiden her şeyi çok takardım tiroit hastası oldum.
Bu durumlarda bana ne demeniz lazım. Şöyle düşünün bu tip durumlar, ben sinirleniyorum ben üzülüyorum onlar gününü gün ediyor. Bana ne, kardeşim de salak olmasın diyip geçmeniz lazım.
Yoksa siz kendi kendinizi yiyip bitirdiğinizle kalacaksınız.
Kendi hayatınıza kendi ailenize bakın
kendı hayatım akendı aıleme bakıyorum zaten:)
eve gidip de bunları dusunmuyorum, çalışıyorum işim gücüm var
konusu olun ca ister istemez aklıma gelıyor ve burada yorum yapıyorum
yoksa bunları dillendırmıyorum bıle
sadece burada paylasıyorum :)

gecmıs olsun

o zaman aileniz elinden geleni yapar gerisini de kardeşiniz ve kız kredi çekip evlendikten sonra öder.. 2500 tl çok az bir maaş..ve kardeşleri var.. onlarda haklı .. sizde takı yapmaz eşya yaparsınız çok çok

Evet öyle
ben de bunun farkındayım .
Benim abimde senin kardeşin gibi
Ben aman bana ne abim de o kadar salak olmasaydı diyorum, annemlere
Ah anne vah anne sorma diye beraber içlenmiyorum valla
Ben eşimin ailesine ve kendi aileme eşitim
Mesela anneler gününde bile eşit bişeyler baktım, bakarım
Vicdanım sonsuz rahat
Gerisi beni ilgilendirmez, o abimle yengemin sorunu bana ne

Benim abimde senin kardeşin gibi
Ben aman bana ne abim de o kadar salak olmasaydı diyorum, annemlere
Ah anne vah anne sorma diye beraber içlenmiyorum valla
Ben eşimin ailesine ve kendi aileme eşitim
Mesela anneler gününde bile eşit bişeyler baktım, bakarım
Vicdanım sonsuz rahat
Gerisi beni ilgilendirmez, o abimle yengemin sorunu bana ne
benim eşim de benım kardeşim gbi
maaşını alır direkt bana verir
primlerini aldıgında zarfı acmadan bana verır
evı ben gecındırırım benım de maasım var
ama ben bunu kullanmam , en kötü geleceğimiz için kenara para koyarım .
tatıle gııdyorsak mesela 6 saatlık yol dıyelım eşimin de yoruldugunu düşünürüm ver bıraz da ben kullanayım derım
ama bizimki facede bır de resım paylasır
arabanın ön konsolu ile selfi yapar ohhhhh ben hep yatış,hep yatışşş falan yazar, yanda da kardesım dıreksıyonda.

ohhh sunroofumuz da var falan yazar.

herkes de bana der ki, o resım neydı oyle yaaa resmen arabayı cekmıs, arabanın donanımını çekmiş vs
ben utanırım kızın yaptıklarından.
kahvaltı sofrası kurar kız.engeles chedar diye peynırın resmını ceker
aksam sofra kursa şarabın markasını yazar .
görgüsüzlük hazımsızlık son safhada

ben bunlara deli oluyorum , neyse

ben iki taraf da ne kazanırsa kazansın aile gecımının ortak olmasından yanayım.
erkek 4 bin tl kazanıyorsa koyacak ortaya
kadın da 2 bin tl kazanıyorsa koyacak ortaya
kadın kazandıgı 2 bin tl yı basına buyruk har vurup harman savururken ya da kendı aılesıne destek olurken
erkek 4 bin tl ile herseye yetişmeye calıısyor
sizce bu doğru mu?
yoksa birlik beraberlik olup ev birlikte mi geçindirilmeli?

verdiğim maaş miktarları sadece örnektir.

Kesinlikle kazançlar birarada ortak hesapta toplanmalı
Giderler beraber yapılmalı alınacaklar alınmalı ikisinin bilgisi dahilinde olması gerekiyor.
Evlilikte başına buyruk ne erkek ne kadın olmamalı bu bir kopukluktur bana göre ve saçma geliyor

Kesinlikle kazançlar birarada ortak hesapta toplanmalı
Giderler beraber yapılmalı alınacaklar alınmalı ikisinin bilgisi dahilinde olması gerekiyor.
Evlilikte başına buyruk ne erkek ne kadın olmamalı bu bir kopukluktur bana göre ve saçma geliyor
:KK50:sonunda benı anlayan biri cıktı

benim eşim de benım kardeşim gbi
maaşını alır direkt bana verir
primlerini aldıgında zarfı acmadan bana verır
evı ben gecındırırım benım de maasım var
ama ben bunu kullanmam , en kötü geleceğimiz için kenara para koyarım .
tatıle gııdyorsak mesela 6 saatlık yol dıyelım eşimin de yoruldugunu düşünürüm ver bıraz da ben kullanayım derım
ama bizimki facede bır de resım paylasır
arabanın ön konsolu ile selfi yapar ohhhhh ben hep yatış,hep yatışşş falan yazar, yanda da kardesım dıreksıyonda.

ohhh sunroofumuz da var falan yazar.

herkes de bana der ki, o resım neydı oyle yaaa resmen arabayı cekmıs, arabanın donanımını çekmiş vs
ben utanırım kızın yaptıklarından.
kahvaltı sofrası kurar kız.engeles chedar diye peynırın resmını ceker
aksam sofra kursa şarabın markasını yazar .
görgüsüzlük hazımsızlık son safhada

ben bunlara deli oluyorum , neyse

Tamamen görgüsüzlük ya:olamaz:
Zaten şu sosyal medya olmasaydı ne olacaktı bu insanlara hayret ediyorum.:KK47:
Kendilerini bu şekilde tatmin ediyorlar yada maalesef sonradan görme grubuna giriyorlar

Tamamen görgüsüzlük ya:olamaz:
Zaten şu sosyal medya olmasaydı ne olacaktı bu insanlara hayret ediyorum.:KK47:
Kendilerini bu şekilde tatmin ediyorlar yada maalesef sonradan görme grubuna giriyorlar
Evet anlatmak ıstediğim bu biraz da.

Pfff bu mantiktan nefret ediyorum airketmi kuruyorsunuzda herkes ortak alsin mantigi tasiyirsunuz.
Yuva kuruluyir herkesin gucu neye yeterse onu alir.
2500 maas 3 cocuk tan bahsediliyor su zamanda ay sonunu iyi getiriyorlar ustunede cocuk okutuyorlar.
Baslamadan kotu olmayi dogru bulmuyorum daha basindan bu kadar mudahil olmaniz hic dogru degil...

Bizim gelin ve ailesi de böyleydi
Okumus kız verdik dediler
Kardesim sanki zır cahilllll
Ve bütün düğün masraflarını da kardesim ve ailem karsıladı
Kız hala da elini cebine atmaz konum vardı okuyun isterseniz
Bunu soylemeleri ayıp bence
Ellerinden gelen birseyler muhakkak olmalı
Gücü ne kadar yeterse di mi ama
Sizin gelin hala yurtdisi tatillerine et partilerine kumara dvm ediyormu:duduk:
Konunuzu biliyorum.
Donusunboylemiolacakti Donusunboylemiolacakti gorumceyi buldum.kos:deli:
Ama durum sizinki gibi degil.skzinkinde gelini 7 ceddini kardesiniz besliyordu.burada durum cok farkli

Konunuzu biliyorum.
Ama durum sizinki gibi degil.skzinkinde gelini 7 ceddini kardesiniz besliyordu.burada durum cok farkli
Evet ediyor , kumar oynuyor diye hiç belirtmedim ama diğerleri devam:confused:

Evet ediyor , kumar oynuyor diye hiç belirtmedim ama diğerleri devam:confused:
Yoo kumar oynuyor demiatiniz diger konunuzda.
Hatta sizide cok elestirmislerdi oysa ben hepimiz gorumceyiz diye pankart acip sizi hakli bulmustun:deli:sonra kodesi boylamistim:110:
Suan geri dindunuzmu sirkete en son ayrilmisyiniz.
Ama buradki konu sizinkinden farkli.sizinkiler tum surale para tirtikliyirdu burada ailenin durumu yok kiN parasini yiyelim demiyor aile kendinjz karsilarin maaraflari diyor

Yoo kumar oynuyor demiatiniz diger konunuzda.
Hatta sizide cok elestirmislerdi oysa ben hepimiz gorumceyiz diye pankart acip sizi hakli bulmustun:deli:sonra kodesi boylamistim:110:
Suan geri dindunuzmu sirkete en son ayrilmisyiniz.
Ama buradki konu sizinkinden farkli.sizinkiler tum surale para tirtikliyirdu burada ailenin durumu yok kiN parasini yiyelim demiyor aile kendinjz karsilarin maaraflari diyor
evet döndüm işime kardeşim benden özür diledi
evet farklı biraz ama bu durumu kullanalar cok ben onu kastettim.

Konunuzu biliyorum.

Bence diger gelinin ailesinun et partisinden 3 ay falan kissalar cok rahat dugun yapikacak :KK53:

Bence diger gelinin ailesinun et partisinden 3 ay falan kissalar cok rahat dugun yapikacak :KK53:
Ki konuyu yanlis anladin.bu konuda kizn ailesi dugune masraf yapcak paramiz yok dior kizda unv mezunu.gorumcede onlari elestiriyor.
Konuya yorum yaparken konumun icine ettiniz diyen gorumceye rastladimm:KK66:

konuyu doğru anladıysam eğer,
kızın ailesi biz kız okuttuk deyip düğüne yardımcı olmuyor. siz de erkek okuttuk deyip düğünden elinizi ayağınızı çekin. bu düğün olayı ya birlikte olur ya olmaz. kardeşinle kız kredi çekip kendileri evlensin. çeyrek altın takıp evinize dönün. yapılması gereken budur

arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..

Anlatmak istediğimi anlatamıyorum sanırım herkes aynı tepkileri veriyor..karışma, görüncelik yapma,kendinle kıyaslama vs..birincisi kardeşim beni aradı ben bişey sormadım bugüne kadar tek birşeyine karışmadım..karışmam da..ki aramız çok çok iyidir..uzun zamandır görüşüyorlar ve ikisi de hemen evlenmek istiyor okul bitince..25 yaşında mezun olacaklar..elbette kızın ailesinin durumu yoksa kız çalışıp yardım etsin..hatta istiyorlarsa borçlansınlar sonra beraber ödesinler..istiyorlarsa ailesi düğün takılarından alsın..kız, kardeşleri evlenirken yardım da etsin..ama hem hemen evlenelim hem de ailesi hiç bişey yapacak durumda değil diyor kardeşim ve babamla anneme karşı benden aracılık bekliyor..bizimkiler de koca düğünü tek yapamaz..hala bizim borç tam bitmedi..ve ben bi ailenin biz seni okuttuk gerisini kendin hallet demesini aile kavramına yakıştıramıyorum..kimse kimseden gücünden fazla bişey beklemiyor zaten..mesele yaklaşım..uslup..ve kızın gelip bunu kardeşine söylemesi de hiç hoş değil..eğer ailemin durumu yok ben biraz çalışacağım 5 6 sonra evlenelim dese inanın hiç bişey demem..benim kuzenim evlendi yakın zamanda,öğretmen kpssye haxırlanıyor..teyzem çocuk bakıyor kızının çeyizlerinden alabildiklerini ödüyorlar..durumları olmadığı için düğünde sadece oturma odasının koltuk takımını aldılar..başka bişey alamadılar eşya olarak..ama biz seni okuttuk kpss yi kazan evlen demediler..eminim kuzenim de parasını kazanınca ailesine yardım eder..yani sanki pazarlık yapar gibi okutmasaydık o paraya evlendirirdik denilmesi çok garip geliyor bana..anneler babalar borç harç içinde yüzsün çocuklar keyif çatsın demiyorum ama anne ve babaların içlerinden gelerek fedakar davranmaları gerektiğini düşünüyorum..vicdanı olan çocuk zaten sonrasında yardımını eder ailesine

Bence bu konulara fazla mudahil olmamaniz en dogrusu cunku her anne baba imkan sahibi olamiyor yada her anne baba sorumluluk sahibi olamiyor

Gelin hanimda isterdi dort dortluk bi ceyizle gelip gonlunun istedigi gibi evini dosemeyi ama insanin her istedigi yolynda gitmeyebilir

Bakin benimde ablalarim evlendi birakin beyaz esyadir dugun masrafidir babamin aldiklari suan kalem kalem yazabilecek hatirda kalacacak kadar az seylerdi

Allah var enistem problem etmedi ablamda isterdi herseyin en guzelinu almayi en azindan karsi taraf okutmus cocukkarini evlatlarina bir menfaatleri dokunmus benim ablamda tahsilde yoktu bide sikıntısı yetmitor gibi karsi tarafta bunu problem etseydi ne cikar okacakti ki ortwda

Allah var bu konuda karsi tarafta hep anlayisli oldu

Bence konuya hic dusuncelerinizle yaklasmayin hersey disardan gorundugu gibi olmuyor varsayalim ki anne baba soruuluk sahibi degil yapmiyor kizcagiz netsin ki elinden ne gekecek bu yuzden kardesiniz kizi yuzustu mu biraksin yada ki mi vazgeçsin

Ki konuyu yanlis anladin.bu konuda kizn ailesi dugune masraf yapcak paramiz yok dior kizda unv mezunu.gorumcede onlari elestiriyor.
Konuya yorum yaparken konumun icine ettiniz diyen gorumceye rastladimm:KK66:
Ayyyh o gorumce sandim bugun kafam bi milyon asure kazani gibi ondan yanlis anladim herhalde

neyse aynı fikirde olmak durumunda değiliz.
ben kendimi anlatamıyorum sanırım .
ben kardesım de evine para harcamasa ve butun evi kız cekıp cevırse onu da doğru bulmam .
kardeşim kendı evi barkı varken annemlere babamlara para akıtsa, kadın evi gecındırmek için kendini paralasa bunu da doğru bulmam
siz görümcelik olayına takılmıssınız sadece,
görümcelik yapsa idim bunu sorun halıne getırır yuvalarını bozmak için ugrasırdım ama ben bır evlılık yıkmıs insanım ve bunun ne kadar zor oldugunu bılıyorum

herkes yerınde mutlu olsun , sizinle burada bu sitede yapılan yorumlar gercek hayata aktarılamıyor zaten
konusulanlar yazılanlar burada kalıyor
insanlar gercek hayatta paylasamadıkları sıkıntılarını burada dile getırıyor

bence uzatmayalım aynı fikirde olmak durumunda değiliz

Sen böyle görüyorsun ama belki kardeşin iskoliktir. Var böyle adamlar hem de çok. Deli gibi para kazanma hırsı karısına para yettirememekten değil muhtemelen iskolikligindendir.

Kardeşiniz kilo verdikçe aman bu gelin oğluma hiç bakmıyor diyor musunuz acaba onu merak ettim. İçinizden bir kV çıkmış

Back
X