• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlayın Lütfen.

GuzelOlanHersey

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
95
0
16
Samsun
Merhaba Ben bu sene sınava giricem üniversite için, ve gerçekten neyi seciceğimi bilmiyorum.okul öncesini istiyordum daha önce yazdım ve yorumlarınızı aldım anladım ki bana göre değil:) Ama gerçekten telaşlanıyorum ne olucam ben neyi secicem bir boşluktayım.Bunu annemle konuşuyorum daha erken bi lise bitsin o zman karar verirsin diyor ama ben şimdiden kafamda birşeyler belirlensin istiyorum o beni anlaamıyor.Sizcede erken mi yani annem haklımı.Çevremdeki arkadaşlarım ben şunu secicem bunu secicem derken ben hiçbişey diyemiyorum bilmiyorum diyorum senin hedefin yokmu diyorlar bende üzülüyorum.Sanki bana uygun bir meslek yokmuş gibi geliyor,sanki hiçbirşey olamıcakmışım gibi geliyor.Beni anlamıyor kimse kafam çok karışık bende bir hedef belirleyip o hedefe doğru adım atmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz? Siz ne düşünüyorsunuz?

tabii kide erken değil mesleğine falan karar vermelisin bende bu yıl üniversiteye geçtim işte ama en başımdan beri bir şeyler belliydi kafamda bence sende iyice araştır ona göre kararını ver o doğrultuda çalışma planı yaparsın

tabii kide erken değil mesleğine falan karar vermelisin bende bu yıl üniversiteye geçtim işte ama en başımdan beri bir şeyler belliydi kafamda bence sende iyice araştır ona göre kararını ver o doğrultuda çalışma planı yaparsın

Çok araştırıyorum ama hiçbişeye karar veremiyorum istediğim bölümler araştırıyorum ama mezunların çoğu işşiz oluyor.Öğretmenlik istemiştim atama olmuyor.Bölümler yavaş yavaş kapanıyor bende bişey bulamıyorum bana uygun mutlu olabileceğim.Ben anneme mutlu olabileceğim bir işim olmasını istiyorum diyorum.O da bu zmanda kim memnun işinden herkes ekmek parası peşinde diyo.Senin bi işin olsunda para kazanınca mutlu olursun diyor.Bu bana göre yanlş.:(

mesleğini karar vermen için erken değil tam zamannı bende o zamanlarda karar almştm bende okul öncesi istiyordm ve okul öncesi okuyorm şuan bence istediğin bi meslek olsn kimseye dinleme :)

mesleğini karar vermen için erken değil tam zamannı bende o zamanlarda karar almştm bende okul öncesi istiyordm ve okul öncesi okuyorm şuan bence istediğin bi meslek olsn kimseye dinleme :)

Ben 3.sınıfa geçtiğimden beri düşünüyorum tam birşeyler beliriyor kafamda tamam bunu istiyorum diyorum ama birşeyi çıkıyor vazgeçiyorum.Bende şaşırdım.Herkes birşey diyor kafam karışıyor.

Ben 3.sınıfa geçtiğimden beri düşünüyorum tam birşeyler beliriyor kafamda tamam bunu istiyorum diyorum ama birşeyi çıkıyor vazgeçiyorum.Bende şaşırdım.Herkes birşey diyor kafam karışıyor.

canım sen hangi mesleği yapmak istiyorsun tam olarak ona göre karar ver yoksa her mesleğin bi zorluğu mutlaka var ama okul öncesi istiyorsun sanırım çocuklarn herşeyiyle ilgilenmek hoşuna giderse sinir yapmayacaksan seç derim ben :)) biraz sabır geterktiryo gerçektn bende staj zamanımda gördm bende seçmeden önce ay ne rahat meslekmiş diyodm da öyle değilmşi ama dediğim gibi işte sonuçta her mesleğn zorluğu var önemli olan işini severek yapman bence

biryerden muhakkak başlayacaksın...

kararverirken şöyle düşün. Kendini o işi yaparken hayal et, nerede olduğuna bak, gözlerini kapat, işyeri ortamını düşün... memnun musun? bak.

Çalışma hayatı hepimiz için rutin. Öyle veya böyle istesek de istemesek de biryerde başlıyor, çalışıyoruz. Fakat çalışmak ve kendi ayaklarının üzerinde olmak çok güzel. Kimseye muhtaç olmamalısın.

her neyi seçiyorsan seç, artık o yola girmişsen o mesleği çok iyi yapmaya çalış ve sevmeye çalış.

canım sen hangi mesleği yapmak istiyorsun tam olarak ona göre karar ver yoksa her mesleğin bi zorluğu mutlaka var ama okul öncesi istiyorsun sanırım çocuklarn herşeyiyle ilgilenmek hoşuna giderse sinir yapmayacaksan seç derim ben :)) biraz sabır geterktiryo gerçektn bende staj zamanımda gördm bende seçmeden önce ay ne rahat meslekmiş diyodm da öyle değilmşi ama dediğim gibi işte sonuçta her mesleğn zorluğu var önemli olan işini severek yapman bence

Ben ilk olarak öğretmenlik düşünüyordum ama istediğim bölümler bu sene kapanacakmış mezun fazlalığından dolayı onun için kafam karıştı.İşletme düşündüm onunda mezununun çoğu işşiz diyorlar.Ben çoğunlukla sözel bir bölüm istiyorum belki eşit ağırlıkta olabliri matematik çok iyi değil çünkü.

biryerden muhakkak başlayacaksın...

kararverirken şöyle düşün. Kendini o işi yaparken hayal et, nerede olduğuna bak, gözlerini kapat, işyeri ortamını düşün... memnun musun? bak.

Çalışma hayatı hepimiz için rutin. Öyle veya böyle istesek de istemesek de biryerde başlıyor, çalışıyoruz. Fakat çalışmak ve kendi ayaklarının üzerinde olmak çok güzel. Kimseye muhtaç olmamalısın.

her neyi seçiyorsan seç, artık o yola girmişsen o mesleği çok iyi yapmaya çalış ve sevmeye çalış.

çok doğru söylüyorsun.bir meslek sahibi olup kedi ayaklarının üstünde durmak kimseye muhtaç olmamak, istediğini KENDİ paranla yapmak çok güzel bir şeydir eminim.Bende bu hayallerle çok hevesleniyorum "geleceğim" için.Bir an önce okuyup meslek sahibi olmak istiyorum,kendi paramı kazanmak istiyorum :))

Neden yorum yapmıyorsunuz.Düşüncelerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var.

tatlım sana istediği bölümü okuyamayan biri olarak şunu söylemek istiyorum ki,mesleği hakkıyla ve severek .zevkle yapabileceğine inanıyorsan kimseyi dnleme..sevemeyeceğin bir iş işkence gelir insana..hedeflerine çok doğru bir zamanda yön vermeye başlamışsın.

tatlım sana istediği bölümü okuyamayan biri olarak şunu söylemek istiyorum ki,mesleği hakkıyla ve severek .zevkle yapabileceğine inanıyorsan kimseyi dnleme..sevemeyeceğin bir iş işkence gelir insana..hedeflerine çok doğru bir zamanda yön vermeye başlamışsın.

Doğru bir zaman evet ama birde ne sececeğimi bilsem :(

Üniversitelerin iş bulma kurumu gibi görülmeye başlanması ne kadar yazık!
İçim acıyor. :ssz:

Neyse ...

Konu sahibi biraz daha geniş düşün.
Sevebileceğin bir alana yönelirsen zaten önün açılacaktır.
Hiçbir şeyin garantisini bekleyerek girişme bu işlere.
Bu yıl gözde olan bir şey sonradan gözden düşebilir.
Sen sadece zevk alabileceğin bir alana odaklan, gireceğin bölümde istekle en iyisi olmaya çalış.
Yaptığın işte iyiysen zaten boşta kalmazsın.
Bu ülkede garanti bekleme hiçbir şey için.
Sen sadece adımını at, su akıp yolunu bulacaktır.
Böyle matematiksel hesaplarla bir yere varabileceğine inanmıyorum.

Son düzenleme:
Üniversitelerin iş bulma kurumu gibi görülmeye başlanması ne kadar yazık!
İçim acıyor. :ssz:

Neyse ...

Konu sahibi biraz daha geniş düşün.
Sevebileceğin bir alana yönelirsen zaten önün açılacaktır.
Hiçbir şeyin garantisini bekleyerek girişme bu işlere.
Bu yıl gözde olan bir şey sonradan gözden düşebilir.
Sen sadece zevk alabileceğin bir alana odaklan, gireceğin bölümde istekle en iyisi olmaya çalış.
Yaptığın işte iyiysen zaten boşta kalmazsın.
Bu ülkede garanti bekleme hiçbir şey için.
Sen sadece adımını at, su akıp yolunu bulacaktır.
Böyle matematiksel hesaplarla bir yere varabileceğine inanmıyorum.

Peki üniversite ne için okunur? Sedece bilgi öğrenmek için mi kusura bakmayın ama bilgi benim işime yaramıcaksa para kazanmayacaksam ne işe yarar? Bu ülkede öncelik ekmek parası.Üniversiteye çoğunluk ne için gider, okuyup iş sahibi olmak için.Binevi iş bulma kurumu evet.Ben çevremde hiç zevkine üniversite okuyanı görmedim hepsi bir iş sahibi olmak için okuyor.! Dediğiniz cümleyi yanlş anladıysam açıklar mısınız?neden öyle dediğinizi...

Bir üstteki üyeye yaptığın yorumu görünce ''Ben şimdi sana ne yorum yapayım ? '' dedim içimden. Bu anlayışta birine ben tavsiye veremem ne yazık ki :44:

Son düzenleme:
Bir üstteki üyeye yaptığın yorumu görünce ''Ben şimdi sana ne yorum yapayım ? '' dedim içimden. Bu anlayışta birine ben tavsiye veremem ne yazık ki :44:

Siz herkesin düşüncelerine saygı duymak zorundasınız benimkinede. Madem yorum yapamıyorsunuz tavsiye veremiyorsunuz PAŞA GÖNLÜNÜZ BİLİR.Ben burda kimseyi zorlamıyorum. Benim kendi düşüncem o, ekmek parası kazanmak için siz hiç zorlanmamışsınız herhlde, siz ne için okudunuz üniversiteyi sadece bilgi için mi tabikide bilgili olmak önemli ama ekmek parası kazanmakta önemli değil mi? Siz herhlde sadece bilgili olmak için okudunuz üniversiteyi ben bunu anladım ? ??? Biz ANADOLU ÇOCUĞUYUZ!Zorluklar gördük ekmek parası kolay kazanılmıyor .

Siz herkesin düşüncelerine saygı duymak zorundasınız benimkinede. Madem yorum yapamıyorsunuz tavsiye veremiyorsunuz PAŞA GÖNLÜNÜZ BİLİR.Ben burda kimseyi zorlamıyorum. Benim kendi düşüncem o, ekmek parası kazanmak için siz hiç zorlanmamışsınız herhlde, siz ne için okudunuz üniversiteyi sadece bilgi için mi tabikide bilgili olmak önemli ama ekmek parası kazanmakta önemli değil mi? Siz herhlde sadece bilgili olmak için okudunuz üniversiteyi ben bunu anladım ? ??? Biz ANADOLU ÇOCUĞUYUZ!Zorluklar gördük ekmek parası kolay kazanılmıyor .

BİZ ANADOLU ÇOCUĞUYUZ :60:

Yazdığım yorumun neresinde saygısızlık var göster bana. Senin için saygı demek illa aynı görüşü paylaşmak demek. Zekana hayran kaldım yazdığım iki üç cümlelik mesajla benim ne için okul okuduğumu, maddi durumumu, hayatta hiç zorluklarla karşılaşmadığımı tespit etmişssin. Bravo diyorum sana :23: Madem bu kadar iyi kişilik analizi yapıyorsun buradan psikolog falan ol hem parası da iyi :27: Terbiyeni takın önce sonra meslek sahibi olmaya bak ama bir söz vardır okumak cehaleti alır diye bilmem bilir misin ? Sana başka tek kelime yazmam çünkü zamanıma yazık hadi işine . :51:

Son düzenleme:
BİZ ANADOLU ÇOCUĞUYUZ :60:

Yazdığım yorumun neresinde saygısızlık var göster bana. Senin için saygı demek illa aynı görüşü paylaşmak demek. Zekana hayran kaldım yazdığım iki üç cümlelik mesajla benim ne için okul okuduğumu, maddi durumumu, hayatta hiç zorluklarla karşılaşmadığımı tespit etmişssin. Bravo diyorum sana :23: Madem bu kadar iyi kişilik analizi yapıyorsun buradan psikolog falan ol hem parası da iyi :27: Terbiyeni takın önce sonra meslek sahibi olmaya bak ama bir söz vardır okumak cehaleti alır diye bilmem bilir misin ? Sana başka tek kelime yazmam çünkü zamanıma yazık hadi işine . :51:

Benden eminim ki büyüksünüz,ben sizin gibi size karşı az önce yazmış olduğunuz gibi saygısızca yorum yapmıcam sizi yargılamıcam.Sanırım siz beni yanlış anladınız bende sizi.Benim zekama hayran kalmışsınız teşekkürler.....Bu arada benim terbiyem yerinde takınmama gerek yok siz bunu bilemezsiniz. Yaşım sizden küçük ben bu ramazan ayında saygıyla yazdıklarınızı karşılarım benimde terbiyem burda kendini gösteriyor işte.Belki ben kendimi ifade edemedim düşüncelerimi buraya ters yansıttım herkesten özür dilerim.Ama benim niyetim kimseyi kırmak değil.Emin olun ben kimseye saygısızlık yapmadım kimseye karşı terbiyesizliğim olmadı.Ben sizin kişiliğinizide bilemem tespitte etmedim bu aralar bazı sıkıntılar çekiyorum belki dışa yanlış yansıttım.Bakın ben saygımdan "siz" diyorum bu TERBİYESİZLİK mi ??Ben nerde terbiyesizlik yapmışım söylermisiniz terbiyeni takın diyorsunuz? Buarada "hadi işine" yazmışsınız gerçekten bir bayana yakışan bir cümle mi ? bu.Ben burda anlaşmaya çalışıyorum gerçekten zamanınıza yazık olacaksa kendiniz bilirsiniz ben kötü niyet peşinde değilim.

Peki üniversite ne için okunur? Sedece bilgi öğrenmek için mi kusura bakmayın ama bilgi benim işime yaramıcaksa para kazanmayacaksam ne işe yarar? Bu ülkede öncelik ekmek parası.Üniversiteye çoğunluk ne için gider, okuyup iş sahibi olmak için.Binevi iş bulma kurumu evet.Ben çevremde hiç zevkine üniversite okuyanı görmedim hepsi bir iş sahibi olmak için okuyor.! Dediğiniz cümleyi yanlş anladıysam açıklar mısınız?neden öyle dediğinizi...

Bu konuda haklısın ama sanıyorum şunun için söylendi o söz...

Hiçbir bölümün mezunlara iş garantisi yok.
Sen kendini iyi yetiştirirsen,kendine artılar katarsan,azimliysen her alanda başarılı olabilirsin.
İllaki şu dalda rahat iş bulunur gibi bir genelleme yapmak zor.
Ona göre tercih yapmak,bazen sevmediğin bir bölüme yönlendirebilir.

Her mesleğin,belki asla düşünmeyeceğin sanat ve spor dallarının bile başarılı örnekleri var.
Hiçbirşey olmayıp,sırf para kazanmak için başka alana yönelen mezunları da var.

Son düzenleme:
Back
X